BOOKAFY BLOG

7 strategií pro tvorbu obsahu pro vzdálené školení

7 strategií pro tvorbu obsahu pro vzdálené školení | bookafy

V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Organizace dnes čelí nové realitě. Zaměstnanci mohou pracovat odkudkoli na světě, pokud dodávají výstupy včas. Rychlý technologický pokrok jim umožňuje zavádět vzdálené a hybridní modely práce, zejména po vypuknutí pandemie koronaviru.

Zatímco organizace mají pro své zaměstnance na pracovišti odpovídající programy profesního rozvoje, školení vzdálených zaměstnanců je stále náročné a neustále se vyvíjí.

Proč byste měli zvážit vzdálené školení ve své strategii vývoje obsahu?

Práce na dálku může zaměstnancům přinést odpočinek od oblékání, každodenního dojíždění do kanceláře a monotónního životního stylu, ale má také svá omezení. Vzhledem k tomu, že většinu úkolů (včetně školení v oblasti profesního rozvoje) prakticky vykonávají zaměstnanci na dálku, je třeba vést individuální rozhovory s kolegy nebo školiteli. Většina zaměstnanců má dnes zkušenost s online vzděláváním a uvědomuje si, že některá školení nepřinášejí kvalitu nebo hodnotu, kterou účastníci vzdělávání hledají.

Organizace musí mít
základní soubor strategií pro tvorbu vzdělávacího obsahu
optimalizovat přínosy školení na dálku.

Zde je sedm strategií, které si organizace mohou osvojit pro vzdálené školení.

1. Výběr způsobu doručení

Existují různé možnosti způsobů doručení, jak je popsáno níže.

  • Při virtuální synchronní výuce se účastníci a instruktoři setkávají virtuálně na digitální platformě podle předem stanoveného harmonogramu. Studenti a instruktoři se mohou tohoto školení zúčastnit z libovolného místa.
  • Virtuální asynchronní vzdělávání je e-learning, který je pro studenty dostupný kdykoli. Virtuální asynchronní způsob poskytování umožňuje studentům absolvovat školení vlastním tempem.
  • Smíšená výuka je vzdělávací program, který kombinuje synchronní a asynchronní kurzy a je nejoblíbenějším způsobem výuky ze všech tří. Zajišťuje rovnováhu mezi poskytováním flexibility studentům a umožněním jim vystoupit ze svých sil a komunikovat se svými vrstevníky a kolegy.

2. Analýza vzdělávacích potřeb

Možnosti předávání
vzdálené školení
jsou nekonečné. Organizace proto musí provést důkladnou analýzu vzdělávacích potřeb, aby našly vhodná řešení a ušetřily čas, peníze a zdroje. Mezi klíčové otázky, které může tým pro řízení školení zvážit, patří:

  • S jakými problémy se potýkají zaměstnanci na dálku?
  • Jaké jsou hlavní vzdělávací potřeby vzdálených zaměstnanců?
  • Jaké dovednosti a technické schopnosti již mají?
  • Jaké jsou nejlepší taktiky a strategie pro zajištění odpovídajícího školení?
  • Jaké jsou profily vzdálených zaměstnanců?

3. Virtuální platformy pro doručování

S rostoucí poptávkou po virtuální výuce se zvyšuje i rozmanitost digitálních platforem, které jsou k dispozici pro poskytování školení. Každý z nich nabízí různé provedení, komponenty a funkce. Organizace si mohou vybrat jeden z nich na základě vzdělávacích potřeb, vize a cílů.

Při výběru platformy pro virtuální doručování pro vaši organizaci zvažte následující doporučení:

  • Musí se snadno používat a navigovat pro instruktory a studenty.
  • Musí být kompatibilní s různými zařízeními
  • Musí poskytovat interakční kanály
  • Musí být schopen integrovat videa, zvuk a další média.
  • Musí být v rámci rozpočtu organizace

4. Následné kroky

Cílem školení zaměstnanců je předat jim nové znalosti a pomoci jim rozvíjet nové dovednosti. Školící moduly poskytnou studentům potřebné informace. Je velmi důležité, aby byly prováděny následné úkoly a aby žáci měli možnost uplatnit nově získané znalosti v bezpečném prostředí, aby se projevila změna v jejich chování.

Pokud si účastníci školení neprocvičí to, co se během něj naučili, může být školení nakonec neúčinné. Učení je cesta a strategie rozvoje obsahu školení musí zahrnovat posilování, aplikaci a zpětnou vazbu, aby byla pro studenty a organizace co nejpřínosnější.

5. Použití simulací

Technologie umožňují manažerům školení jít nad rámec toho, aby pomohli účastníkům školení využívat jejich vzdělávací programy. Organizace mohou investovat do vytváření podnětného vzdělávacího prostředí, které umožní studentům procvičovat a používat nové dovednosti k bezpečnému řešení reálných problémů bez obav z následků.

Čím více se zaměstnanci cvičí, tím více si jsou jistější při řešení problémů v práci. Chcete-li dosáhnout poutavých simulací výuky, zvažte následující doporučení.

  • Vývoj interaktivních a poutavých simulací pomocí nástrojů s otevřeným zdrojovým kódem
  • Použijte hlasové záznamy k poskytování pokynů, nápověd, motivačních frází a zpětné vazby.
  • Zavedení navigačních prvků do systému pro správu výuky
  • Uchovávání granulovaných modulů a používání šablon pro efektivní údržbu
  • Využití technologií rozšířené nebo virtuální reality v obsahu školení

Simulace v rámci školicích programů zvyšují účast a zapojení zaměstnanců, kteří jsou tak nadšeni a motivováni k dalšímu vzdělávání.

6. Investujte do outsourcingu

Vývoj obsahu pro školení na dálku je složitý proces, který zahrnuje několik opakování, rozsáhlé zapojení administrativy a nepřetržitou podporu týmu odpovědného za vývoj a realizaci školení.

Správa musí jasně vysvětlit vizi školení, aby pomohla vývojářům pochopit cíle školení a očekávané výsledky. Řada specializovaných společností pomáhá organizacím vyvíjet komplexní školicí řešení, včetně poskytování a rozšiřování do širší sítě.

Organizace mohou investovat do outsourcingu a agilního vývoje, aby urychlily transformaci vzdělávání zaměstnanců.
Outsourcing
vám pomůže získat zkušené odborníky a umožní vám tak využít čas na strategické plánování dalších oblastí růstu vaší organizace.

7. Zachovejte jednoduchost

Vypracování strategie zahrnuje několik kroků, úkolů a činností. Je to složité a vyžaduje to pečlivé plánování. Chcete-li dosáhnout efektivního a poutavého obsahu školení, který přinese požadované výsledky, ujistěte se, že svou strategii příliš neprojektujete.

Jasně definovaná vize, cíle a záměry školicího programu vás dovedou k jednoduchému postupu krok za krokem pro vytvoření jednoduché strategie.

Zásadní je také vytvoření marketingové strategie, která studenty informuje o novém vzdělávacím programu a vyvolává nadšení.

Proveďte pilotní nebo ukázkovou akci, abyste otestovali účinnost obsahu školení a získali zpětnou vazbu od účastníků. Zapracujte zpětnou vazbu do školicího programu ještě před jeho oficiálním spuštěním.

Závěr

Pandemie koronaviru otevřela organizacím řadu možností, které mohou prozkoumat a přijmout. Budoucí pracovní prostředí potřebuje flexibilní a agilní strategie školení odolnost vůči nepředvídatelným změnám. Odborníci potřebují nové dovednosti a znalosti, aby mohli držet krok s novými trendy ve firemním světě. Postupujte podle výše uvedených technik, abyste zajistili vytvoření přesvědčivého obsahu pro školení zaměstnanců na dálku.

Online scheduling software

Ušetřete svému týmu čas a peníze s Bookafy!

Pomocí softwaru pro plánování schůzek online můžete automatizovat rezervace, upomínky, synchronizaci s kalendáři, načítání adres URL videokonferencí a mnoho dalšího. Vyzkoušejte Bookafy zdarma ještě dnes!

Doporučené články

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder