TÄSSÄ POSTISSA
Organisaatiot kohtaavat nykyään uusia realiteetteja. Työntekijät voivat työskennellä missä tahansa päin maailmaa, kunhan he toimittavat tuotokset ajallaan. Teknologian nopea kehitys mahdollistaa etätyömallien ja hybridityömallien käyttöönoton erityisesti koronavirus-pandemian puhkeamisen jälkeen.
Vaikka organisaatioilla on riittävät ammatillisen kehityksen ohjelmat paikan päällä työskenteleville työntekijöilleen, etähenkilöstön kouluttaminen on edelleen haastavaa ja kehittyy jatkuvasti.
Miksi etäkoulutusta kannattaa harkita sisällönkehitysstrategiassasi?
Etätyöskentely saattaa tarjota työntekijöille hengähdystauon pukeutumisesta, päivittäisestä työmatkaliikenteestä ja yksitoikkoisesta elämäntyylistä, mutta sillä on myös rajoituksensa. Koska etätyöntekijät hoitavat käytännössä useimmat tehtävät (mukaan lukien ammatillinen kehityskoulutus), tarvitaan kahdenkeskisiä keskusteluja kollegoiden tai kouluttajien kanssa. Useimmat työntekijät ovat nykyään kokeneet verkko-oppimisen ja ymmärtäneet, että jotkin istunnot eivät tuota oppijoiden toivomaa laatua tai arvoa.
Organisaatioilla on oltava
koulutussisällön kehittämisstrategioiden ydinjoukko
optimoidakseen etäkoulutuksen hyödyt.
Tässä on seitsemän strategiaa, joita organisaatiot voivat käyttää etäkoulutuksessa.
1. Toimitusmuodon valinta
Toimitustapoja on useita eri vaihtoehtoja, jotka kuvataan jäljempänä.
- Virtuaalisessa synkronisessa koulutuksessa oppijat ja kouluttajat tapaavat virtuaalisesti digitaalisella alustalla ennalta sovitun aikataulun mukaisesti. Oppijat ja kouluttajat voivat osallistua tähän koulutukseen mistä tahansa paikasta käsin.
- Virtuaalinen asynkroninen on verkko-opiskelua, joka on oppijoiden käytettävissä koko ajan. Virtuaalinen asynkroninen toimitusmuoto mahdollistaa sen, että oppijat voivat suorittaa koulutuksen omaan tahtiinsa.
- Sekamuotoinen oppiminen on koulutusohjelma, jossa yhdistyvät synkroniset ja asynkroniset kurssit, ja se on kaikista kolmesta muodosta suosituin. Se takaa tasapainon sen välillä, että oppijoille tarjotaan joustavuutta ja annetaan heille mahdollisuus astua ulos omasta siilostaan ja olla vuorovaikutuksessa vertaistensa ja kollegoidensa kanssa.
2. Koulutustarpeiden analyysi
Vaihtoehdot opetuksen antamiseksi
etäkoulutus
ovat loputtomia. Siksi organisaatioiden on tehtävä huolellinen koulutustarpeiden analyysi, jotta ne voivat löytää sopivia ratkaisuja ja säästää aikaa, rahaa ja resursseja. Koulutuksen johtoryhmä voi pohtia seuraavia keskeisiä kysymyksiä:
- Millaisia haasteita etähenkilöstö kohtaa?
- Mitkä ovat etähenkilöstön ensisijaiset oppimistarpeet?
- Mitä taitoja ja teknisiä valmiuksia heillä jo on?
- Mitkä olisivat parhaat taktiikat ja strategiat, joilla varmistetaan koulutuksen riittävä tarjonta?
- Millaisia ovat etähenkilöstön profiilit?
3. Virtuaaliset jakelualustat
Virtuaalioppimisen kysynnän kasvaessa myös koulutukseen käytettävissä olevien digitaalisten alustojen valikoima kasvaa. Jokaisessa on erilaisia malleja, komponentteja ja ominaisuuksia. Organisaatiot voivat valita yhden koulutustarpeiden, vision ja tavoitteiden perusteella.
Ota huomioon seuraavat suositukset, kun valitset organisaatiollesi virtuaalisen jakelualustan:
- Sen on oltava helppokäyttöinen ja helppokäyttöinen opettajille ja oppijoille.
- Sen on oltava yhteensopiva eri laitteiden kanssa
- Sen on tarjottava vuorovaikutuskanavia
- Sen on kyettävä integroimaan videoita, ääntä ja muuta mediaa.
- Sen on oltava organisaation budjetin puitteissa
4. Seuranta
Koulutuksen tavoitteena on antaa työntekijöille uutta tietoa ja auttaa heitä kehittämään uusia taitoja. Koulutusmoduulit antavat oppijoille tarvittavat tiedot. On ratkaisevan tärkeää tehdä seurantatehtäviä ja tarjota oppijoille tilaisuuksia soveltaa äskettäin saatuja tietoja turvallisessa ympäristössä, jotta voidaan nähdä oppijan käyttäytymisen muuttuvan.
Elleivät oppijat harjoittele koulutuksen aikana oppimaansa, se voi lopulta jäädä tehottomaksi. Oppiminen on matka, ja koulutussisällön kehittämisstrategian on sisällettävä vahvistamista, soveltamista ja palautetta, jotta se hyödyttäisi mahdollisimman paljon oppijoita ja organisaatioita.
5. Simulaatioiden käyttö
Teknologian avulla koulutuspäälliköt voivat tehdä enemmän ja enemmän auttaakseen oppijoita hyötymään oppimisohjelmista. Organisaatiot voivat investoida sellaisten stimuloivien oppimisympäristöjen luomiseen, joissa oppijat voivat harjoitella ja soveltaa uusia taitoja tosielämän ongelmien ratkaisemiseksi turvallisesti ilman huolta seurauksista.
Mitä enemmän työntekijät harjoittelevat, sitä varmemmin he pystyvät ratkaisemaan ongelmia työssään. Jotta oppimissimulaatiot olisivat mukaansatempaavia, ota huomioon seuraavat suositukset.
- Kehitä vuorovaikutteisia ja kiehtovia simulaatioita avoimen lähdekoodin työkaluilla.
- Käytä voiceoveria ohjeiden, vihjeiden, motivoivien lauseiden ja palautteen antamiseen.
- Ota käyttöön navigointielementit oppimisen hallintajärjestelmässäsi
- Säilytä rakeiset moduulit ja käytä malleja tehokasta ylläpitoa varten.
- Käytä lisätyn todellisuuden tai virtuaalitodellisuuden teknologioita koulutussisällössäsi.
Koulutusohjelmien simulaatiot lisäävät työntekijöiden osallistumista ja sitoutumista, mikä saa heidät innostumaan ja motivoitumaan oppimisesta.
6. Investoi ulkoistamiseen
Etäkoulutuksen sisällön kehittäminen on monimutkainen prosessi, johon kuuluu useita iteraatioita, laaja hallinto ja jatkuva tuki koulutuksen kehittämisestä ja toteuttamisesta vastaavalle tiimille.
Hallinnon on selitettävä selkeästi koulutusvisio, jotta kehittäjät ymmärtävät koulutuksen tavoitteet ja odotetut tulokset. Erilaiset yritykset auttavat organisaatioita kehittämään kokonaisvaltaisia koulutusratkaisuja, mukaan lukien niiden toimittaminen ja skaalautuminen laajempaan verkostoon.
Organisaatiot voivat investoida ulkoistamiseen ja ketterään kehitykseen nopeuttaakseen työntekijöiden koulutuksen muuttamista.
Ulkoistaminen
auttaa saamaan kokeneita ammattilaisia mukaan, ja näin voit hyödyntää aikaa organisaatiosi kasvun muiden alojen strategisointiin.
7. Pidä se yksinkertaisena
Strategian laatimiseen kuuluu useita vaiheita, tehtäviä ja toimintoja. Se on monimutkaista ja vaatii huolellista suunnittelua. Jotta koulutussisältö olisi tehokasta, mukaansatempaavaa ja tuottaisi toivottuja tuloksia, varmista, ettet suunnittelisi strategiaasi liian pitkälle.
Selkeästi määritelty visio, päämäärät ja tavoitteet koulutusohjelmalle johtavat sinut suoraviivaiseen vaiheittaiseen prosessiin yksinkertaisen strategian kehittämiseksi.
Olennaista on myös luoda markkinointistrategia, joka tekee oppijat tietoisiksi uudesta koulutusohjelmasta ja herättää innostusta.
Suorita pilotti- tai esittelyjakso, jossa testataan koulutuksen sisällön tehokkuutta ja pyydetään palautetta oppijoilta. Sisällytä palaute koulutusohjelmaan ennen sen virallista käynnistämistä.
Päätelmä
Coronavirus-pandemia on avannut organisaatioille useita mahdollisuuksia tutkia ja ottaa käyttöön. Tulevaisuuden työympäristössä tarvitaan joustavat ja ketterät koulutusstrategiat kestävät ennalta arvaamattomia muutoksia. Ammattilaiset tarvitsevat uusia taitoja ja tietoja pysyäkseen ajan tasalla yritysmaailman tulevista suuntauksista. Noudata edellä mainittuja tekniikoita varmistaaksesi, että etätyöntekijöiden koulutukseen kehitetään kiinnostavaa sisältöä.
Säästä tiimisi aikaa ja rahaa Bookafyn avulla!
Käyttämällä online-ajanvarausohjelmistoa voit automatisoida varauksen, muistutukset, synkronoinnin kalentereihin, videokokouksen URL-osoitteiden hakemisen ja paljon muuta. Kokeile Bookafya ilmaiseksi tänään!