Freelancerens guide til at håndtere flere kunder

Freelancerens guide til at håndtere flere kunder

Takket være den

digitalisering


af arbejdspladsen har fagfolk på tværs af forskellige brancher givet deres karriere en opfriskning i de seneste år ved at blive selvstændige freelancere og arbejde hjemmefra.

Ifølge kilder som

Statista

er antallet af freelancere i USA steget fra 53 millioner i 2014 til 57 millioner i 2019.

Men på grund af COVID-19’s tvungne skift til fjernarbejde har freelancearbejde pludselig taget over som den vigtigste beskæftigelsesmodel. Som følge heraf har mange virksomheder skiftet deres traditionelle arbejdsstyrke ud med freelanceansatte.

Med denne tendens, der bliver stadig mere populær, har efterspørgslen efter freelancere overvældet mange selvstændige erhvervsdrivende. Hvis du er havnet i denne vanskelige situation, kæmper du sandsynligvis med at administrere flere kunder.

Hvis det er tilfældet, skal du ikke fortvivle. Vi har samlet nogle tips, der kan hjælpe dig med at håndtere den øgede arbejdsgang, der følger med, når du arbejder for forskellige kunder på samme tid.

Planlægning og organisering

Planlægning som freelancer bør være din højeste prioritet, hvis du ønsker at etablere flere forretningsforbindelser på samme tid. Hvis du har en organiseret og velplanlagt arbejdsplan, kan du administrere deadlines og prioritere projekter i overensstemmelse hermed.

Den bedste løsning her er at implementere en softwareløsning, der indeholder en kalender med automatiserede påmindelser. Disse apps kan hjælpe freelancere med at holde styr på deres fremskridt og spore deres arbejdsgange for at hjælpe dem med at styre projekter.

Derudover skal du vide, hvad du kan. Det betyder, at du kun bør arbejde inden for rammerne af det, du reelt kan klare. Dette er især vigtigt, hvis du arbejder for flere virksomheder. Den bedste måde at

forvalte kunderelationer på afstand


som freelancer er at fastsætte fornuftige tidsfrister og acceptere en realistisk arbejdsbyrde.

Kommunikation

Arbejdspladsen er ikke det eneste aspekt af freelancearbejde, der er blevet drastisk ændret på grund af digitaliseringen. De, der er gamle nok til at huske det, kender måske til personsøgere. Disse apparater, der også er kendt som bipersoner, var for 30 år siden det vigtigste kommunikationsværktøj for fagfolk.

Tingene ændrede sig med tiden, og nu har vi skrevet kommunikation via e-mail eller instant messaging. Især for freelancere, når de skal sende et pitch via en kold e-mail eller opdatere om en opgave på slack (eller et andet kommunikationsprogram), fungerer skriftlig kommunikation bedst.

Men at holde den fejlfri og fri for stavefejl og grammatiske fejl var en forhindring, som ikke længere er tilbage

det samme på grund af

værktøjer til online grammatikkontrol

.

I dag er de, med undtagelse af sundhedssektoren, blevet erstattet af cloud-drevne softwareløsninger, der omfatter enonline-telefontjeneste. Denne teknologi har gjort sit indtog i flere forskellige brancher.

Freelancere bruger oftest VoIP-telefoner til at holde deres kunder underrettet. Virksomheder bruger dem dog også som et kommunikationsværktøj på områder som kundeservice. Nogle af de

bedste britiske callcenter


afdelinger bruger udelukkende VoIP-telefoner.

Hvis du er freelancer og arbejder med flere kunder, kan du her se en af vores gode råd til fjernarbejdere: opdater dine kunder om dine fremskridt med jævne mellemrum. En ugentlig opringning kan holde dem orienteret og give dem mulighed for at komme med input. Selv om det er nødvendigt at nævne alle detaljer om arbejdet og procesforløbet sammen med omkostningerne i den forslag om ansættelse ville være tilstrækkeligt. Men hvis projektet er langvarigt og omfatter flere grundlæggende opgaver, skal du holde dine kunder opdateret om processen.

Ved at opretholde en frem- og tilbagestrøm af information undgås misforståelser og er afgørende, når det drejer sig om styring af kunderelationer, især hvis du er freelancearbejder.

Opdeling i segmenter

Opdeling er et meget langt ord for et meget enkelt begreb. Det betyder i bund og grund “at holde grænser”. Hvis du ønsker at kunne opretholde freelance-livstilen i det lange løb og undgå udbrændthed, skal du adskille dit arbejdsliv fra dit privatliv.

Det gælder især, hvis du arbejder på afstand. Det lyder måske sjovt, men “covidsomnia” er ægte. Ifølge en undersøgelse foretaget af University of Southampton i august 2020, steg antallet af personer i Storbritannien, der led af søvnløshed, fra en ud af seks til en ud af fire personer under nedlukningen.

I mange tilfælde var angst og søvnløshed en direkte konsekvens af at arbejde i det samme rum, hvor de sov. Den bedste måde at undgå at sløre grænserne mellem kontor og hus på er at arbejde i et andet rum eller – ideelt set – i et atelier.

Hvis du ikke har plads til det, skal du ikke bekymre dig; du kan altid få fat i et par gode støjreducerende hovedtelefoner og arbejde fra en café eller et coworking-område. Det burde være indlysende, men gør det kun, når du arbejder. Hvis du skal afholde et møde med din arbejdsgiver, skal du sikre dig et mere privat, roligt og professionelt område.

Selv om et godt mentalt helbred er vigtigt for at undgå stressproblemer, bør du også overveje at indføre en nogenlunde sund livsstil. Kan du huske de organisatoriske færdigheder, som vi talte om tidligere? Det er vigtigt at planlægge din arbejdsgang for at imødekomme dine kunders behov, men du bør heller ikke forsømme dine egne behov.

Prøv at planlægge en rigtig rutine med hensyn til arbejdstider og indlægge tid til personlige planer. Her er en liste over ting, du kan lave i dine pauser:

  • Gå i fitnesscentret, gå en tur eller lav en lille træning derhjemme.
  • Lav noget yoga og strækøvelser, især hvis du har siddet hele dagen. Din nakke og ryg vil takke dig for det!
  • Mediter eller tag et varmt eller koldt brusebad for at slappe af.
  • Spis en afbalanceret og sund kost, og hold dig hydreret. Undgå at misbruge koffein og sukker. Læs om sundhedsindsigt.

Lær nye færdigheder

Hvis du arbejder for flere kunder, er der en chance for, at de på et tidspunkt vil bede dig om at gøre noget, du ikke er bekendt med. På grund af digitaliseringen af arbejdspladsen er antallet af
job at gøre hjemmefra
er steget eksponentielt på det seneste.

Hvis du er tekstforfatter eller marketingekspert og har erfaring med at tale om andre virksomheders kundeserviceafdelinger, kan du f.eks. overveje at uddanne dig til kundeserviceekspert. Du kan bruge dine bloggerfærdigheder til noget godt ved at ansøge om at arbejde på en blog om dialogbaseret støtte inden for et kundeserviceteam.

Hvis kundeservice ikke er noget for dig, og du hellere vil holde dig til reklame eller tekstforfatning, kan du overveje at blive salgsrepræsentant. Hvis den idé virker som noget, der kunne interessere dig, kan du måske starte med at se på tips til koldt opkald, for eksempel.

Uanset hvilket nyt freelanceområde du beslutter dig for at udforske, vil det give dig nye og spændende muligheder for at arbejde for forskellige kunder på samme tid, hvis du lærer en ny færdighed.

Relaterede indlæg

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Begynd at bestille aftaler
med Bookafy gratis!

Tilmeld dig i dag for en gratis prøveperiode med Bookafy Pro!


Prøv Bookafy gratis

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder