De gids voor freelancers om meerdere klanten te beheren

De gids voor freelancers om meerdere klanten te beheren

Dankzij de

digitalisering


hebben professionals in verschillende sectoren hun carrière de afgelopen jaren een opfrisbeurt gegeven door zelfstandige freelancers te worden en vanuit huis te werken.

Volgens bronnen als

Statista

, ging het aantal mensen dat in de Verenigde Staten freelancet van 53 miljoen in 2014 naar 57 miljoen in 2019.

Door de gedwongen verschuiving naar werken op afstand als gevolg van COVID-19 heeft freelancen echter plotseling de overhand gekregen als het belangrijkste arbeidsmodel. Als gevolg daarvan hebben veel bedrijven hun traditionele personeelsbestand ingeruild voor freelancers.

Nu deze trend steeds populairder wordt, heeft de vraag naar freelancers veel zelfstandigen overweldigd. Als u in deze moeilijke positie terecht bent gekomen, worstelt u waarschijnlijk met het beheren van meerdere klanten.

Als dit het geval is, wanhoop dan niet. Wij hebben enkele tips verzameld om u te helpen omgaan met de toegenomen workflow die gepaard gaat met het werken voor verschillende klanten tegelijk.

Planning en organisatie

Planning als freelancer moet uw hoogste prioriteit zijn als u meerdere zakelijke relaties tegelijk wilt aangaan. Als u een georganiseerd en goed gepland werkschema bijhoudt, kunt u deadlines beheren en projecten dienovereenkomstig prioriteren.

De manier om dit te doen is een softwareoplossing te implementeren die een kalender met automatische herinneringen. Deze apps kunnen freelancers helpen hun voortgang bij te houden en hun workflow te volgen om hen te helpen projecten te beheren.

Bovendien moet u begrijpen wat uw mogelijkheden zijn. Dit betekent dat u alleen moet werken binnen de grenzen van wat u werkelijk aankunt. Dit is vooral belangrijk als je voor meerdere bedrijven werkt. De beste manier om

relaties met klanten op afstand beheren


als freelancer is het stellen van redelijke deadlines en het accepteren van een realistische werkdruk.

Communicatie

De werkplek is niet het enige aspect van freelancen dat drastisch is veranderd door de digitalisering. Degenen die oud genoeg zijn om het zich te herinneren, zijn misschien bekend met piepers. Deze apparaten, ook bekend als piepers, waren 30 jaar geleden het belangrijkste communicatiemiddel voor professionals.

Dingen veranderden met de tijd en nu hebben we geschreven communicatie via e-mail of instant messaging. Vooral voor freelancers, als ze een pitch moeten versturen via een koude e-mail of een taak moeten bijwerken op slack (of een andere communicatiesoftware) werkt schriftelijke communicatie het beste.

Het foutloos en vrij van tik- en grammaticafouten houden was echter een hindernis die niet langer

hetzelfde vanwege

online grammatica controle tools

.

Tegenwoordig zijn ze, met uitzondering van de gezondheidssector, vervangen door softwareoplossingen in de cloud die eenonline telefoondienst. Deze technologie heeft haar weg gevonden naar verschillende industrieën.

Freelancers gebruiken meestal VoIP-telefoons om hun klanten op de hoogte te houden. Bedrijven gebruiken ze echter ook als communicatiemiddel op gebieden als klantenservice. Sommige van de

beste UK call center


afdelingen gebruiken uitsluitend VoIP-telefoons.

Als u een freelancer bent die met meerdere klanten werkt, is hier een van onze toptips voor telewerkers: breng uw klanten af en toe op de hoogte van uw vorderingen. Een wekelijks gesprek kan hen op de hoogte houden en hen in staat stellen hun mening te geven. Hoewel het vermelden van alle details van het werk en het procesverloop samen met de kosten in de wervingsvoorstel zou genoeg zijn. Maar als het een langetermijnproject is met verschillende basistaken, houd uw klanten dan op de hoogte van het proces.

Het onderhouden van een heen-en-weer gaande informatiestroom voorkomt misverstanden en is essentieel als het gaat om relatiebeheervooral als je een freelancer bent.

Compartimentering

Compartimentering is een zeer lang woord voor een zeer eenvoudig concept. In wezen betekent het “grenzen houden”. Als je de freelance levensstijl op lange termijn wilt volhouden en een burn-out wilt voorkomen, moet je je werkleven scheiden van je privéleven.

Dit geldt vooral als je op afstand werkt. Het klinkt misschien grappig, maar “covidsomnia” is echt. Volgens een studie uitgevoerd door de Universiteit van Southampton in augustus 2020, steeg het aantal mensen dat slapeloosheid ondervond in het Verenigd Koninkrijk van één op zes naar één op vier tijdens de lockdown.

Bij veel mensen waren angst en slapeloosheid een direct gevolg van het werken in dezelfde ruimte waar zij sliepen. De beste manier om te voorkomen dat de grenzen tussen kantoor en huis vervagen, is werken in een andere kamer of – idealiter – een studio.

Als u daar de ruimte niet voor hebt, hoeft u zich geen zorgen te maken; u kunt altijd een goede ruisonderdrukkende koptelefoon aanschaffen en vanuit een café of coworkingruimte werken. Het zou duidelijk moeten zijn, maar doe dit alleen als je werkt. Als u een vergadering met uw werkgever organiseert, zorg dan voor een meer besloten, rustige en professioneel ogende ruimte.

Hoewel een goede geestelijke gezondheid essentieel is om stressproblemen te vermijden, moet u ook overwegen een enigszins gezonde levensstijl aan te houden. Herinner je je die organisatievaardigheden waar we het eerder over hadden? Het is belangrijk dat u uw werkschema afstemt op de behoeften van uw klanten, maar u mag ook uw eigen werkschema niet verwaarlozen.

Probeer een echte routine in te plannen wat betreft werktijden en neem wat tijd op voor persoonlijke plannen. Hier is een lijst met dingen om te doen tijdens je pauzes:

  • Ga naar de sportschool, maak een wandeling, of doe een kleine training thuis.
  • Doe wat yoga en stretchoefeningen, vooral als je de hele dag hebt gezeten. Je nek en rug zullen je er dankbaar voor zijn!
  • Oefen wat meditatie of neem een warme of koude douche om te ontspannen.
  • Eet evenwichtig en gezond en blijf gehydrateerd. Maak geen misbruik van cafeïne en suiker. Lees over gezondheidsinzichten.

Nieuwe vaardigheden leren

Als je voor meerdere klanten werkt, bestaat de kans dat ze je op een bepaald moment vragen iets te doen waar je niet vertrouwd mee bent. Door de digitalisering van de werkplek is het aantal
banen om thuis te doen
is de laatste tijd exponentieel toegenomen.

Als u bijvoorbeeld een copywriter of marketingdeskundige bent met ervaring in het praten over de klantenservice van andere bedrijven, overweeg dan een opleiding tot klantenservicedeskundige. Je zou je blogvaardigheden goed kunnen gebruiken door te solliciteren op een conversational support blog binnen een klantenservice team.

Als klantenondersteuning niet je ding is en je je wilt beperken tot reclame of copywriting, kun je kijken of je vertegenwoordiger kunt worden. Als dat idee je aanspreekt, kijk dan eerst eens naar cold calling tipsbijvoorbeeld.

Ongeacht welk nieuw gebied van freelancen je besluit te verkennen, het leren van een nieuwe vaardigheid geeft je nieuwe en spannende mogelijkheden door tegelijkertijd voor verschillende klanten te werken.

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Begin met het boeken van afspraken
met Bookafy gratis!

Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefversie van Bookafy Pro!


Probeer Bookafy gratis uit

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder