A szabadúszó útmutatója a több ügyfél kezeléséhez

A szabadúszó útmutatója a több ügyfél kezeléséhez

Hála a

digitalizációnak


a munkaterület, a különböző iparágakban dolgozó szakemberek az elmúlt években felfrissítették karrierjüket azzal, hogy önálló szabadúszóvá váltak és otthonról dolgoztak.

Az olyan források szerint, mint

Statista

szerint az Egyesült Államokban a szabadúszók száma a 2014-es 53 millióról 2019-re 57 millióra emelkedett.

A COVID-19 által a távmunkára való kényszerű áttérés miatt azonban a szabadúszás hirtelen a fő foglalkoztatási modell szerepét vette át. Ennek eredményeképpen sok vállalat cserélte le hagyományos munkaerő-állományát szabadúszó munkavállalókra.

Mivel ez a tendencia egyre népszerűbbé válik, a szabadúszók iránti kereslet sok önfoglalkoztatót túlterhelt. Ha Ön került ebbe a nehéz helyzetbe, valószínűleg több ügyfél kezelésével küzd.

Ha ez a helyzet, ne essen kétségbe. Összegyűjtöttünk néhány tippet, amelyek segítenek kezelni a megnövekedett munkafolyamatot, amely azzal jár, hogy egyszerre több ügyfélnek is dolgozhat.

Ütemezés és szervezés

Ütemezés szabadúszóként a legfontosabb prioritásodnak kell lennie, ha egyszerre több üzleti kapcsolatot szeretnél kialakítani. A szervezett és jól megtervezett munkarend lehetővé teszi a határidők kezelését és a projektek megfelelő rangsorolását.

A legjobb megoldás egy olyan szoftveres megoldás bevezetése, amely naptárat tartalmaz a automatikus emlékeztetők. Ezek az alkalmazások segíthetnek a szabadúszóknak abban, hogy nyilvántartást vezessenek a haladásukról és nyomon kövessék a munkafolyamatokat, hogy segítsék a projektek kezelését.

Ezenkívül tisztában kell lennie a képességei mértékével. Ez azt jelenti, hogy csak olyan keretek között szabad dolgoznod, amennyit valóban meg tudsz oldani. Ez különösen fontos, ha több vállalatnak dolgozik. A legjobb módja annak, hogy

távolról kezeli az ügyfélkapcsolatokat


szabadúszóként az, hogy ésszerű határidőket szabjon meg, és elfogadja a reális munkaterhelést.

Kommunikáció

Nem a munkahely a szabadúszás egyetlen olyan aspektusa, amely a digitalizáció miatt drasztikusan megváltozott. Aki elég idős ahhoz, hogy emlékezzen, annak ismerősek lehetnek a csipogók. Ezek a csipogóként is ismert készülékek 30 évvel ezelőtt a szakemberek fő kommunikációs eszközei voltak.

A dolgok idővel megváltoztak, és most már írtunk e-mailben vagy azonnali üzenetküldéssel történő kommunikáció. Különösen a szabadúszók esetében, amikor hideg e-mailben kell pályázatot küldeniük, vagy a slacken (vagy bármely más kommunikációs szoftveren) frissíteniük kell bármilyen feladatot, az írásbeli kommunikáció működik a legjobban.

A hibátlan, elírásoktól és nyelvtani hibáktól mentes tartása azonban olyan akadály volt, amely már nem marad fenn.

ugyanolyan, mert a

online nyelvtani ellenőrző eszközök

.

Napjainkban – az egészségügyi ágazat kivételével – ezeket felváltották a felhőalapú szoftvermegoldások, amelyek egyonline telefonos szolgáltatás. Ez a technológia több iparágban is elterjedt.

A szabadúszók többnyire VoIP-telefonokat használnak, hogy ügyfeleiket folyamatosan tájékoztassák. A vállalatok azonban kommunikációs eszközként is használják őket olyan területeken, mint például az ügyfélszolgálat. Néhány a

legjobb brit call center


osztályok kizárólag VoIP-telefonokat használnak.

Ha Ön szabadúszó, aki több ügyféllel dolgozik, itt az egyik legjobb tippek távmunkásoknak: időnként tájékoztassa ügyfeleit a fejlődéséről. Egy heti hívással folyamatosan tájékoztathatja őket, és lehetővé teheti számukra, hogy bármilyen észrevételt tegyenek. Bár a munka és a folyamatok minden részletének megemlítése a költségekkel együtt a felvételi javaslat elég lenne. Ha azonban a projekt hosszú távú, és több alapvető feladatot tartalmaz, tájékoztassa ügyfeleit a folyamatról.

Az oda-vissza információáramlás fenntartásával elkerülhetők a félreértések, és ez elengedhetetlen, amikor a következőkről van szó ügyfélkapcsolat-kezelés, különösen, ha Ön szabadúszó.

Kompartmentalizáció

A kompartmentalizáció egy nagyon hosszú szó egy nagyon egyszerű fogalomra. Lényegében azt jelenti, hogy „határokat tartani”. Ha hosszú távon fenn akarja tartani a szabadúszó életmódot, és el akarja kerülni a kiégést, akkor el kell különítenie a munkáját a magánéletétől.

Ez különösen igaz, ha Ön távmunkás. Lehet, hogy viccesen hangzik, de „covidsomnia” valódi. Egy tanulmány amelyet a Southamptoni Egyetem végzett 2020 augusztusában, az Egyesült Királyságban minden hatodik emberből egyről minden negyedikre emelkedett az álmatlanságban szenvedők száma a lezárás alatt.

Sok ember esetében a szorongás és az álmatlanság közvetlen következménye volt, hogy ugyanabban a szobában dolgoztak, ahol aludtak. A legjobb módja annak, hogy elkerülje az iroda és a ház közötti határvonal elmosódását, ha egy másik szobában vagy – ideális esetben – egy stúdióban dolgozik.

Ha nincs ehhez megfelelő hely, ne aggódjon; bármikor beszerezhet egy jó zajszűrő fejhallgatót, és dolgozhat egy kávézóból vagy coworking helyiségből. Nyilvánvalónak kellene lennie, de csak akkor tegye ezt, amikor dolgozik. Ha megbeszélést tart a munkáltatójával, biztosítson egy privát, csendes és professzionálisnak tűnő helyet.

Bár a jó mentális egészség elengedhetetlen a stresszproblémák elkerülése érdekében, érdemes megfontolni egy némileg egészséges életmód kialakítását is. Emlékszel a korábban tárgyalt szervezési készségekre? Nos, a munkafolyamatok ütemezése az ügyfelek igényeinek megfelelően fontos, de nem szabad elhanyagolnia a saját munkáját sem.

Próbáljon meg valódi rutint kialakítani a munkaidő-beosztás tekintetében, és iktasson be némi időt a személyes tervekre is. Íme egy lista a szünetekben elvégzendő teendőkről:

  • Menj el az edzőterembe, sétálj egyet, vagy végezz egy kis edzést otthon.
  • Jógázzon és végezzen néhány nyújtást, különösen, ha egész nap ült. A nyakad és a hátad meg fogja köszönni!
  • Gyakoroljon egy kis meditációt, vagy vegyen egy hideg vagy meleg zuhanyt, hogy ellazuljon.
  • Táplálkozzon kiegyensúlyozottan és egészségesen, és maradjon hidratált. Ne éljen vissza a koffeinnel és a cukorral. Olvassa el az egészségügyi betekintést.

Új készségek elsajátítása

Ha több ügyfélnek dolgozol, van rá esély, hogy valamikor olyasmit kérnek tőled, amihez nem értesz. A munkaterület digitalizálódása miatt a munkahelyek számának
otthonról végezhető munkák
exponenciálisan nőtt az utóbbi időben.

Ha Ön például szövegíró vagy marketingszakértő, és van tapasztalata más vállalatok ügyfélszolgálati részlegeiről való beszélgetésekben, fontolja meg, hogy ügyfélszolgálati szakértővé képezze magát. Blogírói képességeidet jól hasznosíthatod, ha jelentkezel egy társalgási támogatás blog egy ügyfélszolgálati csapaton belül.

Ha az ügyfélszolgálat nem az Ön műfaja, és inkább a reklámozás vagy a szövegírás mellett döntene, akkor nézzen utána, hogy értékesítési képviselő lesz-e. Ha ez az ötlet érdekel, talán kezdje azzal, hogy megnézi a hideghívó tippekpéldául.

Függetlenül attól, hogy a szabadúszás mely új területe mellett dönt, egy új készség elsajátítása új és izgalmas lehetőségeket kínál, amelyekkel egyidejűleg különböző ügyfeleknek dolgozhat.

Kapcsolódó hozzászólások

Tartalomjegyzék

Tartalomjegyzék

Kezdje el foglalni a találkozókat
a Bookafy-val ingyen!

Regisztráljon még ma a Bookafy Pro ingyenes próbaverziójára!


Próbálja ki a Bookafy-t ingyen

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder