Ghidul freelancerului pentru gestionarea clienților multipli

Ghidul freelancerului pentru gestionarea clienților multipli

Mulțumiri pentru

digitalizare


a spațiului de lucru, profesioniștii din diverse sectoare de activitate și-au împrospătat cariera în ultimii ani, devenind liber profesioniști independenți și lucrând de acasă.

Potrivit unor surse precum

Statista

, numărul persoanelor care lucrează ca freelanceri în Statele Unite a trecut de la 53 de milioane în 2014 la 57 de milioane în 2019.

Cu toate acestea, din cauza trecerii forțate la munca la distanță cauzate de COVID-19, freelancingul a devenit brusc principalul model de angajare. Prin urmare, multe companii și-au schimbat forța de muncă tradițională cu cea a lucrătorilor independenți.

Având în vedere că această tendință devine din ce în ce mai populară, cererea de liber profesioniști a copleșit mulți lucrători independenți. Dacă ați fost pus în această situație dificilă, probabil că vă luptați să gestionați mai mulți clienți.

În acest caz, nu disperați. Am compilat câteva sfaturi pentru a vă ajuta să vă descurcați cu fluxul de lucru sporit care vine odată cu lucrul pentru mai mulți clienți în același timp.

Programare și organizare

Programarea ca freelancer ar trebui să fie prioritatea dvs. principală dacă doriți să stabiliți mai multe relații de afaceri în același timp. Menținerea unui program de lucru organizat și bine planificat vă va permite să gestionați termenele limită și să prioritizați proiectele în mod corespunzător.

Calea de urmat în acest caz este să implementați o soluție software care să includă un calendar cu memento-uri automate. Aceste aplicații îi pot ajuta pe liber-profesioniști să țină o evidență a progresului lor și să urmărească fluxul de lucru pentru a-i ajuta să gestioneze proiectele.

În plus, trebuie să înțelegeți care este amploarea capacităților dumneavoastră. Acest lucru înseamnă că ar trebui să lucrați doar în limitele a ceea ce puteți gestiona cu adevărat. Acest lucru este în special important dacă lucrați pentru mai multe companii. Cel mai bun mod de a

gestionarea relațiilor cu clienții de la distanță


în calitate de liber profesionist este de a stabili termene limită rezonabile și de a accepta un volum de muncă realist.

Comunicare

Locul de muncă nu este singurul aspect al freelancing-ului care s-a schimbat drastic din cauza digitalizării. Cei care sunt suficient de bătrâni pentru a-și aminti ar putea fi familiarizați cu pagerul. Cunoscute și sub numele de beepers, aceste dispozitive erau principalul instrument de comunicare pentru profesioniști în urmă cu 30 de ani.

Lucrurile s-au schimbat cu timpul și acum am scris comunicare prin e-mail sau mesagerie instantanee. În special pentru liber-profesioniști, atunci când trebuie să trimită un mesaj prin e-mail sau să actualizeze o sarcină pe Slack (sau orice alt software de comunicare), comunicarea scrisă funcționează cel mai bine.

Cu toate acestea, păstrarea impecabilă și fără greșeli de ortografie și gramaticale a fost un obstacol care nu mai rămâne.

același lucru din cauza

instrumentelor de verificare gramaticală online

.

În prezent, cu excepția industriei de sănătate, acestea au fost înlocuite de soluții software bazate pe cloud, care includ unserviciu telefonic online. Această tehnologie și-a făcut loc în mai multe industrii.

Lucrătorii independenți folosesc mai ales telefoane VoIP pentru a-și ține clienții la curent. Cu toate acestea, companiile le folosesc, de asemenea, ca instrument de comunicare în domenii precum serviciul clienți. Unele dintre

cel mai bun centru de apeluri din Marea Britanie


utilizează exclusiv telefoane VoIP.

Dacă sunteți un freelancer care lucrează cu mai mulți clienți, iată unul dintre sfaturi de top pentru lucrătorii la distanță: puneți-vă la curent clienții cu progresele înregistrate din când în când. O convorbire telefonică săptămânală îi poate ține la curent și le poate permite să ofere orice contribuție. Deși, menționarea tuturor detaliilor de lucru și a fluxului de proces împreună cu costul în propunere de recrutare ar fi de ajuns. Dar dacă proiectul este pe termen lung, cu mai multe sarcini de bază, țineți-vă clienții la curent cu procesul.

Menținerea unui flux de informații de tip „dus-întors” evită neînțelegerile și este esențială atunci când vine vorba de gestionarea relațiilor cu clienții, mai ales dacă sunteți un lucrător independent.

Compartimentare

Compartimentarea este un cuvânt foarte lung pentru un concept foarte simplu. În esență, înseamnă „păstrarea limitelor”. Dacă doriți să puteți menține stilul de viață de freelancer pe termen lung și să evitați epuizarea, trebuie să vă separați viața profesională de cea personală.

Acest lucru este valabil mai ales dacă lucrați la distanță. Poate părea amuzant, dar „covidsomnia” este reală. Potrivit unui studiu realizat de Universitatea din Southampton în august 2020, numărul persoanelor care au suferit de insomnie în Marea Britanie a crescut de la una din șase la una din patru în timpul închiderii.

În cazul multor persoane, anxietatea și insomnia au fost o consecință directă a faptului că lucrau în aceeași cameră în care dormeau. Cel mai bun mod de a evita să se estompeze granițele dintre birou și casă este să lucrați într-o altă cameră sau – ideal – într-un studio.

Dacă nu aveți spațiul necesar pentru a face acest lucru, nu vă faceți griji; puteți oricând să puneți mâna pe o pereche bună de căști cu anulare a zgomotului și să lucrați de la o cafenea sau dintr-un spațiu de coworking. Ar trebui să fie evident, dar faceți acest lucru doar atunci când lucrați. Dacă aveți de gând să organizați o întâlnire cu angajatorul, asigurați-vă o zonă mai privată, mai liniștită și cu aspect profesional.

Deși o sănătate mentală bună este esențială pentru a evita problemele legate de stres, ar trebui să luați în considerare și stabilirea unui stil de viață oarecum sănătos. Îți amintești acele abilități de organizare despre care am discutat mai devreme? Ei bine, este important să vă programați fluxul de lucru pentru a vă adapta la nevoile clienților, dar nu trebuie să le neglijați nici pe ale dumneavoastră.

Încercați să vă programați o adevărată rutină în ceea ce privește orele de lucru și includeți ceva timp pentru planuri personale. Iată o listă de lucruri pe care să le faceți în timpul pauzelor:

  • Mergeți la sală, faceți o plimbare sau faceți un mic antrenament acasă.
  • Fă niște yoga și întinderi, mai ales dacă ai stat așezat toată ziua. Gâtul și spatele tău îți vor mulțumi pentru asta!
  • Practicați meditația sau faceți un duș cald sau rece pentru a vă relaxa.
  • Aveți o dietă echilibrată și sănătoasă și rămâneți hidratat. Nu abuzați de cofeină și de zahăr. Citiți despre informații despre sănătate.

Învățați noi abilități

Dacă lucrați pentru mai mulți clienți, există posibilitatea ca aceștia să vă ceară să faceți ceva cu care nu sunteți familiarizat la un moment dat. Datorită digitalizării spațiului de lucru, numărul de
locuri de muncă de făcut de acasă
a crescut exponențial în ultima vreme.

Dacă sunteți un copywriter sau un expert în marketing cu experiență în a vorbi despre departamentele de servicii pentru clienți ale altor companii, de exemplu, luați în considerare posibilitatea de a vă pregăti pentru a deveni un expert în asistență pentru clienți. Ți-ai putea pune în valoare abilitățile tale de blogger aplicând pentru a lucra pe un blog de suport conversațional în cadrul unei echipe de servicii pentru clienți.

Dacă nu vă place să vă ocupați de asistență pentru clienți și doriți să vă ocupați de publicitate sau de copywriting, puteți deveni reprezentant de vânzări. Dacă această idee vi se pare ceva ce v-ar interesa, poate începeți prin a vă uita la sfaturi de apelare la rece, de exemplu.

Indiferent de ce domeniu nou de freelancing decideți să explorați, învățarea unei noi abilități vă va oferi oportunități noi și interesante, lucrând pentru diferiți clienți în același timp.

Posturi conexe

Cuprins

Cuprins

Începeți să faceți programări
cu Bookafy gratuit!

Înscrieți-vă astăzi pentru o încercare gratuită a Bookafy Pro!


Încercați Bookafy gratuit

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder