Frilansarens guide för att hantera flera klienter

Frilansarens guide för att hantera flera klienter

Tack vare

digitalisering


har yrkesverksamma inom olika branscher under de senaste åren gett sina karriärer en uppfräschning genom att bli frilansare och arbeta hemifrån.

Enligt källor som

Statista

ökade antalet personer som frilansar i USA från 53 miljoner 2014 till 57 miljoner 2019.

På grund av den påtvingade övergången till distansarbete som orsakades av COVID-19 har dock frilansarbete plötsligt tagit över som den viktigaste anställningsmodellen. Många företag har därför bytt ut sin traditionella arbetskraft mot frilansare.

Denna trend blir alltmer populär och efterfrågan på frilansare har överväldigat många egenföretagare. Om du har hamnat i denna svåra situation kämpar du förmodligen med att hantera flera klienter.

Om så är fallet ska du inte misströsta. Vi har sammanställt några tips som hjälper dig att hantera det ökade arbetsflödet när du arbetar för flera kunder samtidigt.

Planering och organisation

Schemaläggning som frilansare bör vara din högsta prioritet om du vill etablera flera affärsrelationer samtidigt. Om du har ett organiserat och välplanerat arbetsschema kan du hantera tidsfrister och prioritera projekten i enlighet med detta.

Här är det bäst att införa en programvarulösning som innehåller en kalender med automatiska påminnelser. Dessa appar kan hjälpa frilansare att hålla reda på sina framsteg och spåra sitt arbetsflöde för att hjälpa dem att hantera projekt.

Dessutom måste du förstå hur stor din kapacitet är. Det betyder att du bara bör arbeta inom ramen för vad du verkligen kan hantera. Detta är särskilt viktigt Det är viktigt om du arbetar för flera företag. Det bästa sättet att

hantera kundrelationer på distans


som frilansare är att sätta vettiga tidsfrister och acceptera en realistisk arbetsbelastning.

Kommunikation

Arbetsplatsen är inte den enda aspekten av frilansandet som har förändrats drastiskt på grund av digitaliseringen. De som är tillräckligt gamla för att minnas kanske känner till personsökare. De här apparaterna, som också kallas pipare, var det viktigaste kommunikationsverktyget för yrkesverksamma för 30 år sedan.

Saker och ting förändrades med tiden och nu har vi skrivit kommunikation via e-post eller snabbmeddelanden. Särskilt för frilansare, när de måste skicka ut en pitch via kallt e-postmeddelande eller uppdatera om en uppgift på Slack (eller någon annan kommunikationsprogramvara) fungerar skriftlig kommunikation bäst.

Att hålla den felfri och fri från stavfel och grammatiska fel var dock ett hinder som inte längre finns kvar.

samma på grund av

verktyg för grammatikgranskning online

.

Numera har de, med undantag för hälsobranschen, ersatts av molnbaserade programvarulösningar som innehåller entelefontjänst på nätet. Denna teknik har tagit sig in i flera olika branscher.

Frilansare använder oftast VoIP-telefoner för att hålla sina kunder informerade. Men företag använder dem också som ett kommunikationsverktyg inom till exempel kundtjänst. Några av de

bästa brittiska callcenter


avdelningar använder uteslutande VoIP-telefoner.

Om du är frilansare och arbetar med flera kunder kan du här läsa en av våra bästa tips för distansarbetare: uppdatera dina kunder om dina framsteg med jämna mellanrum. Ett veckosamtal kan hålla dem informerade och ge dem möjlighet att komma med synpunkter. Även om alla detaljer om arbetet och processflödet tillsammans med kostnaden nämns i förslag till rekrytering skulle räcka. Men om projektet är långsiktigt och innehåller flera grundläggande uppgifter bör du hålla dina kunder uppdaterade om processen.

Genom att upprätthålla ett informationsflöde fram och tillbaka undviks missförstånd och det är viktigt när det gäller följande hantering av kundrelationer, särskilt om du är frilansare.

Avgränsning

Kompartmentalisering är ett mycket långt ord för ett mycket enkelt koncept. Det betyder i huvudsak att man ska ”hålla gränser”. Om du vill kunna behålla frilanslivet i längden och undvika utbrändhet måste du skilja på arbetsliv och privatliv.

Detta gäller särskilt om du arbetar på distans. Det kan låta lustigt, men ”covidsomnia” är verklig. Enligt en studera som genomfördes av University of Southampton i augusti 2020, ökade antalet personer som drabbades av sömnlöshet i Storbritannien från en av sex till en av fyra under nedstängningen.

I många fall var ångest och sömnlöshet en direkt följd av att de arbetade i samma rum som de sov. Det bästa sättet att undvika att gränsen mellan kontor och bostad suddas ut är att arbeta i ett annat rum eller – helst – i en studio.

Om du inte har utrymme för detta behöver du inte oroa dig, du kan alltid skaffa dig ett par bra hörlurar med brusreducering och arbeta på ett café eller i ett coworkingcenter. Det borde vara uppenbart, men gör det bara när du arbetar. Om du ska hålla ett möte med din arbetsgivare kan du säkra ett mer privat, tyst och professionellt område.

Även om en god psykisk hälsa är viktig för att undvika stressproblem, bör du också tänka på att skapa en någorlunda hälsosam livsstil. Minns du de där organisationsförmågorna som vi diskuterade tidigare? Det är viktigt att schemalägga ditt arbetsflöde för att tillgodose dina kunders behov, men du bör inte heller försumma dina egna behov.

Försök att planera in en riktig rutin när det gäller arbetstider och ta med lite tid för personliga planer. Här är en lista med saker att göra under rasterna:

  • Gå till gymmet, ta en promenad eller gör ett litet träningspass hemma.
  • Gör lite yoga och stretchar, särskilt om du har suttit hela dagen. Din nacke och rygg kommer att tacka dig för det!
  • Meditera eller ta en varm eller kall dusch för att slappna av.
  • Ha en balanserad och hälsosam kost och håll dig vätskeklar. Missbruka inte koffein och socker. Läs om hälsoinsikter.

Lära sig nya färdigheter

Om du arbetar för flera kunder finns det en chans att de kommer att be dig att göra något som du inte är bekant med vid något tillfälle. På grund av digitaliseringen av arbetsplatsen ökar antalet
jobb att göra hemifrån
har ökat exponentiellt på senare tid.

Om du är copywriter eller marknadsföringsexpert och har erfarenhet av att prata om andra företags kundtjänstavdelningar, kan du till exempel överväga att utbilda dig till expert på kundsupport. Du kan använda dina kunskaper om bloggande på ett bra sätt genom att ansöka om att arbeta på ett blogg om samtalsstöd inom ett kundtjänstteam.

Om kundsupport inte är din grej och du hellre vill hålla dig till reklam eller copywriting kan du överväga att bli säljare. Om det verkar vara något som du är intresserad av, kan du börja med att titta på tips om kallprövningtill exempel.

Oavsett vilket nytt område av frilansande du väljer att utforska, kan du lära dig en ny färdighet som ger dig nya och spännande möjligheter att arbeta för olika kunder samtidigt.

Relaterade inlägg

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning

Börja boka möten
med Bookafy gratis!

Registrera dig idag för en gratis testversion av Bookafy Pro!


Prova Bookafy gratis

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder