Serbest Çalışanların Birden Fazla Müşteriyi Yönetme Rehberi

Serbest Çalışanların Birden Fazla Müşteriyi Yönetme Rehberi

Teşekkürler

dijitalleşme


çeşitli sektörlerden profesyoneller, son yıllarda serbest meslek sahibi olarak ve evden çalışarak kariyerlerine yeni bir soluk getirdiler.

Gibi kaynaklara göre

Statista

Amerika Birleşik Devletleri’nde serbest çalışan kişi sayısı 2014 yılında 53 milyon iken 2019 yılında 57 milyona yükselmiştir.

Ancak, COVID-19’un neden olduğu uzaktan çalışmaya zorunlu geçiş nedeniyle, serbest çalışma aniden ana istihdam modeli olarak yerini aldı. Sonuç olarak, birçok şirket geleneksel işgücünü serbest çalışanlarla değiştirdi.

Bu trendin giderek daha popüler hale gelmesiyle birlikte, serbest çalışanlara yönelik talep birçok serbest meslek çalışanını bunalttı. Bu zor duruma düştüyseniz, muhtemelen birden fazla müşteriyi yönetmekte zorlanıyorsunuzdur.

Eğer durum buysa, umutsuzluğa kapılmayın. Aynı anda çeşitli müşteriler için çalışmanın getirdiği artan iş akışıyla başa çıkmanıza yardımcı olacak bazı ipuçlarını derledik.

Planlama ve organizasyon

Serbest çalışan olarak planlama Aynı anda birden fazla iş ilişkisi kurmak istiyorsanız en önemli önceliğiniz olmalıdır. Düzenli ve iyi planlanmış bir çalışma programı tutmak, son teslim tarihlerini yönetmenize ve projelere uygun şekilde öncelik vermenize olanak sağlayacaktır.

Burada izlenecek yol, aşağıdaki özelliklere sahip bir takvim içeren bir yazılım çözümü uygulamaktır otomatik hatırlatıcılar. Bu uygulamalar, serbest çalışanların ilerlemelerinin kaydını tutmalarına ve projeleri yönetmelerine yardımcı olmak için iş akışlarını takip etmelerine yardımcı olabilir.

Ayrıca, yeteneklerinizin kapsamını da anlamanız gerekir. Bu, yalnızca gerçekten yönetebileceğiniz sınırlar içinde çalışmanız gerektiği anlamına gelir. Bu özellikle birden fazla şirket için çalışıyorsanız önemlidir. En iyi yol

müşteri ilişkilerini uzaktan yönetmek


bir serbest çalışan olarak mantıklı son tarihler belirlemek ve gerçekçi bir iş yükünü kabul etmektir.

İletişim

Serbest çalışmanın dijitalleşme nedeniyle büyük ölçüde değişen tek yönü işyeri değil. Hatırlayacak kadar yaşlı olanlar çağrı cihazlarına aşina olabilirler. Bipleyici olarak da bilinen bu cihazlar 30 yıl önce profesyoneller için ana iletişim aracıydı.

Zamanla işler değişti ve şimdi yazdık e-posta veya anlık mesajlaşma yoluyla iletişim. Özellikle, serbest çalışanlar için, soğuk e-posta yoluyla bir satış konuşması göndermeleri veya slack (veya başka bir iletişim yazılımı) üzerindeki herhangi bir görev hakkında güncelleme yapmaları gerektiğinde, yazılı iletişim en iyi sonucu verir.

Ancak, yazım ve dilbilgisi hatalarından arınmış ve kusursuz bir şekilde yazılması artık bir engel olmaktan çıkmıştır

aynı çünkü

çevrimiçi dilbilgisi kontrol araçları

.

Günümüzde, sağlık sektörü hariç, bunların yerini bulut destekli yazılım çözümleri almıştır.çevrimiçi telefon hizmeti. Bu teknoloji birçok sektörde kendine yer edinmiştir.

Serbest çalışanlar, müşterilerini döngü içinde tutmak için çoğunlukla VoIP telefonları kullanırlar. Bununla birlikte, şirketler bunları müşteri hizmetleri gibi alanlarda bir iletişim aracı olarak da kullanmaktadır. Bazıları

İngiltere’nin en iyi çağrı merkezi


departmanları yalnızca VoIP telefonları kullanmaktadır.

Birden fazla müşteriyle çalışan bir serbest çalışansanız, işte size uzaktan çalişanlar i̇çi̇n en i̇yi̇ i̇puçlari: Müşterilerinizi arada bir ilerleme durumunuz hakkında bilgilendirin. Haftalık bir arama onları bilgilendirebilir ve herhangi bir girdi sunmalarına olanak tanıyabilir. Bununla birlikte, maliyetle birlikte iş ve süreç akışının tüm ayrıntılarından bahsetmek i̇şe alim tekli̇fi̇ yeterli olacaktır. Ancak proje uzun vadeli ve birkaç temel görev içeriyorsa, müşterilerinizi süreç hakkında bilgilendirin.

İleri geri bilgi akışını sürdürmek yanlış anlamaları önler ve şu konularda çok önemlidir müşteri ilişkileri yönetimiÖzellikle de serbest çalışan biriyseniz.

Kompartımanlaştırma

Bölümlere ayırma çok basit bir kavram için çok uzun bir kelime. Özünde, “sınırları korumak” anlamına gelir. Serbest yaşam tarzını uzun vadede sürdürebilmek ve tükenmişlikten kaçınmak istiyorsanız, iş hayatınızı özel hayatınızdan ayırmanız gerekir.

Bu, özellikle uzaktan çalışan biriyseniz geçerlidir. Komik gelebilir ama “covidsomnia” gerçek. Bir rapora göre çalışma Southampton Üniversitesi tarafından Ağustos 2020’de yapılan bir araştırmaya göre, karantina sırasında Birleşik Krallık’ta uykusuzluk çekenlerin sayısı her altı kişiden birinden her dört kişiden birine yükselmiştir.

Birçok kişide anksiyete ve uykusuzluk, uyudukları odada çalışmanın doğrudan bir sonucu olarak ortaya çıkmıştır. Ofis ve ev arasındaki çizgilerin bulanıklaşmasını önlemenin en iyi yolu, farklı bir odada veya – ideal olarak – bir stüdyoda çalışmaktır.

Bunu yapacak alanınız yoksa endişelenmeyin; her zaman iyi bir çift gürültü önleyici kulaklık edinebilir ve bir kafeden veya ortak çalışma alanından çalışabilirsiniz. Çok açık olmalı ama bunu sadece çalışırken yapın. İşvereninizle bir toplantı yapacaksanız, daha özel, sessiz ve profesyonel görünümlü bir alan ayarlayın.

Stres sorunlarından kaçınmak için iyi bir ruh sağlığı gerekli olsa da, biraz sağlıklı bir yaşam tarzı oluşturmayı da düşünmelisiniz. Daha önce bahsettiğimiz organize etme becerilerini hatırlıyor musunuz? İş akışınızı müşterilerinizin ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde planlamak önemlidir, ancak kendi ihtiyaçlarınızı da ihmal etmemelisiniz.

Çalışma saatleri açısından gerçek bir rutin planlamaya çalışın ve kişisel planlar için biraz zaman ayırın. İşte molalarınızda yapabileceğiniz şeylerin bir listesi:

  • Spor salonuna gidin, yürüyüşe çıkın veya evde küçük bir egzersiz yapın.
  • Özellikle bütün gün oturuyorsanız biraz yoga ve esneme hareketleri yapın. Boynunuz ve sırtınız bunun için size teşekkür edecek!
  • Rahatlamak için biraz meditasyon yapın veya sıcak ya da soğuk bir duş alın.
  • Dengeli ve sağlıklı beslenin ve susuz kalmayın. Kafein ve şekeri kötüye kullanmayın. Sağlık içgörüleri hakkında bilgi edinin.

Yeni beceriler öğrenin

Birden fazla müşteri için çalışıyorsanız, bir noktada sizden aşina olmadığınız bir şeyi yapmanızı isteme ihtimalleri vardır. Çalışma alanının dijitalleşmesi nedeniyle
evden yapilacak i̇şler
son zamanlarda katlanarak artmıştır.

Örneğin, diğer şirketlerin müşteri hizmetleri departmanları hakkında konuşma deneyimi olan bir metin yazarı veya pazarlama uzmanıysanız, müşteri destek uzmanı olmak için eğitim almayı düşünün. Bir blog sitesinde çalışmak için başvurarak blog yazma becerilerinizi iyi bir şekilde kullanabilirsiniz. diyalogsal destek blogu bir müşteri hizmetleri ekibinin içinde.

Müşteri desteği size göre değilse ve reklamcılık veya metin yazarlığı yapmak istiyorsanız, satış temsilcisi olmayı düşünebilirsiniz. Bu fikir ilginizi çekecek bir şey gibi görünüyorsa, belki de şu adrese bakarak başlayabilirsiniz soğuk arama ipuçlarıÖrneğin.

Serbest çalışmanın hangi yeni alanını keşfetmeye karar verirseniz verin, yeni bir beceri öğrenmek size aynı anda farklı müşteriler için çalışabileceğiniz yeni ve heyecan verici fırsatlar sunacaktır.

İlgili Yazılar

İçindekiler

İçindekiler

Randevu almaya başlayın
Bookafy ile ücretsiz!

Bookafy Pro’nun ücretsiz Deneme sürümü için bugün kaydolun!


Bookafy’yi ücretsiz deneyin

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder