BOOKAFY BLOG

Top handlingsanvisende tips til e-mail tekstforfatning i e-mail marketing

Email copywriting

I DETTE POST

Gode tekster er på ingen måde det sidste, en virksomhed har brug for i det digitale rum. De er med til at præsentere et produkt på en rentabel måde, hjælpe kunderne med at løse deres problemer, besvare spørgsmål og få konverteringer til at gå op i røg. I denne artikel har vi besluttet at se nærmere på de indviklede detaljer i e-mailtekstskrivning og dele vores erfaringer med dig.

Særlige kendetegn ved e-mailtekstskrivning

Lad os i begyndelsen definere
kontrollere din e-mail tekstforfatning
:

  • Kortfattethed og enkelhed. Denne regel gælder for al kommunikation i verden af i dag. Lær at tale enkelt og præcist, undgå lange sætninger og komplicerede konstruktioner;
  • Hovedvægten lægges på fordele. Enhver besked, du sender, skal være nyttig for modtageren. Denne regel er grundlaget for god funktionalitet og læsbarhed af e-mails. Samtidig kan fordelene i nyhedsbrevet ikke kun komme til udtryk i form af rabatter og kampagner, men også i form af interessante oplysninger;
  • Visuel appel. Det er ikke mange, der har lyst til at læse en tekst, men hvis du tilføjer billeder, punktlister, overskrifter og andre elementer, bliver det lettere at leve og ånde på én gang. Forsøm ikke designet, ved synet af brevet skal øjet kun være glad;
  • Engagement og interesse. Meningen med dit budskab skal være let at læse og finde en reaktion hos læseren. Fordi kvalitetstekst og et godt design ikke hjælper meget, hvis du skriver om neglelakkens kemiske sammensætning til en person, der er meget mere interesseret i at lære om paletten af moderigtige farver til sommeren 2023;
  • Handlingsorientering. Meddelelsesteksten skal motivere folk til at kontakte dig eller bekræfte din ekspertise om et emne. Glem ikke at bruge opfordringer til handling: køb, se, læs mere, kontakt en leder, skriv, ring og andre verber. Du øger chancerne for konvertering på ingen tid!

Hvordan skriver man en god nyhedsbrevstekst?

For at skrive et godt nyhedsbrev anbefaler vi, at du holder dig til følgende punkter.

Fastsæt målet med meddelelsen

Når du lige har sat dig ned på et tomt ark papir og besluttet dig for at udgive et nyt mesterværk inden for e-mailtekstskrivning, så spørg dig selv, hvorfor du skriver til kunden. Lad os sige, at du har besluttet, at du vil bruge denne besked til at sælge ud af dit lager eller fortælle dem om ankomsten af et nyt sortiment – en sådan mailing ville være af salgsfremmende karakter. Men hvis du ønsker at fortælle om nyheder om virksomheden eller dele nyttige tips, er det en informationsmailing.

Derfor vil det første nyhedsbrev have konvertering som den vigtigste KPI. Den anden er underholdende, så åbningsrater og klik fra mailingen kan defineres som KPI’er.

Tekstskrivning af nyhedsbreve har sine særlige kendetegn. Sådanne nyhedsbreve sælger ikke, men lærer noget eller informerer om noget vigtigt. Kilder til sådanne nyhedsbreve kan være:

  • blogartikler;
  • anmeldelser;
  • interessante historier;
  • forskning;
  • marked eller niche nyheder,
  • meddelelser om kommende begivenheder.

Derfor bør sådanne tekster være kortfattede, spændende og give lyst til at lære mere, forståelige og lette at forstå og simpelthen nyttige og behagelige at læse.

Det særlige ved tekstforfattere til reklameartikler er, at disse tekster først og fremmest skal sælge. Brug hellere mere visuelt materiale. Vis priserne og fordelene ved at købe et produkt eller en tjeneste, og tilføj levende testimonials, interaktive rollover-blokke, gifs, knapper og karruseller. Store tekststykker er helt unødvendige her, lad dem være til information.

Bestem din kommunikationsstil

Det er ideelt, når en virksomhed har en genkendelig tone of voice, hvilket hjælper med at holde al kommunikation i samme stil. Men selv hvis du aldrig har tænkt over dette emne, kan du prøve det nu. Derfor bør sådanne tekster være kortfattede, spændende og give lyst til at lære mere, forståelige og lette at forstå og simpelthen nyttige og behagelige at læse. Se på, hvordan dine konkurrenter kommunikerer, hvordan det er almindeligt at have en dialog med kunderne i dit miljø, og hvad der gør dig anderledes. Lad dine breve tale i et levende sprog og ikke i klichéer fra fortiden.

Skitsere en struktur

Ja, ja, det er ikke noget, du bilder dig ind. Ligesom tekster skal breve have en struktur og obligatoriske blokke. Strukturering hjælper dig med at huske at tilføje de rigtige elementer til dine e-mails: knapper, overskrifter, billeder og blokke til sociale medier, og du kan placere oplysningerne på en måde, der er let at læse.

Tilføj tekst

Når du har skellet til dit brev klar, er det tid til at tilføje noget tekst. Prøv at gøre dine tanker klare og forståelige, og undgå klichéer, floskler og vand. Tro mig, det vil kun gavne din postforsendelse.

Hvordan kan du gøre din e-mail markedsføring til en leg?

Alligevel er det for at få følgerne til at begynde at læse alt det forfærdelige dupe, hvis forsendelsesmarkedsføring har et tema. Et effektivt skridt til at fremme dette er at opitomisere e-mails. Hvordan? Gør det ved at angive kontakten næsten i emnelinjen eller i tekstbogen. Der findes flere værktøjer, der kan hjælpe med personlig tilpasning.

Det indledende system til oprettelse af kontaktlister for forsendelser er tilmeldingsformularen. Med den rigtige tilmeldingsformular kan du også indsamle værdifulde oplysninger. Hvis du f.eks. ved at kende en leders fødselsdag, kan du sende dem et begrundet lykønskningskort. Tricket er at designe tilmeldingsformularen på en sådan måde, at den får følgerne til at give så vigtige oplysninger som muligt – A/B-test til levering.

En analyseplatform for sociale medier kan give dig et overblik over, hvilke af dine produkter og udsendelser der skaber størst engagement. Med disse data kan du sende e-mails, der nævner, hvad der er “hot” i øjeblikket. Opslagsværktøjer til forsendelser kan finde vigtige oplysninger om dine forbindelser. Dette kan omfatte deres faktiske navn, stilling, firma og biografier på sociale medier. For korte lister kan du bruge disse data til manuelt at tilpasse dine e-mails.

Tips til e-mailtekstskrivning

Med yderligere oplysninger om følgeskab kan du forbedre din tekstforfatning. Emnelinjer er f.eks. en vigtig faktor for åbningsraten, mens personalisering og et nyt aktuelt indhold også kan have en effekt. Lad os sige, at du sidst har brugt coveredeco-venlige produkter i et indlæg på de sociale medier, som var meget populært. Så sæt alle disse komponenter sammen med en emnelinje, der lyder: “Kære XXX, ved du, at vores produkt elsker terrænet? ” følg også op med en dupe, der forklarer, hvorfor du har et grønt produkt, og hvad filantropen kan gøre lige nu for at hjælpe terrænet. Den vigtigste meddelelse i forsendelsen og CTA bør begge være “over pakken”, dvs. i det første afsnit. Gem resten af lærebogen til detaljer og yderligere dokumentation for din påstand.

Tips til e-mailmarkedsføring

Der kan foretages alle mulige mindre tilpasninger i forsendelsesmarkedsføringsmaskinerne, som tilsammen giver en stor fordel.

For eksempel kan det tidspunkt på dagen, hvor du skyder en forsendelse, påvirke åbningsraten. Der er foretaget farverige undersøgelser om dette emne. Og der findes faktisk tjenester, der kan beregne den optimale timing for dit brand. Generelt er det smarte tidspunkt at sende e-mails mellem kl. 800 og 1100 på de første tre dage af arbejdsugen.

Det er også vigtigt at opretholde et professionelt udseende. E-mails bør indeholde virksomhedens totem og en forsendelseshånd, som indeholder kontaktoplysningerne for en saglig person. Det er også en god idé at tilpasse den øvelsesbog, der f.eks. vises på mobiltelefoner og i Gmail.

Online scheduling software

Spar dit team tid og penge med Bookafy!

Ved hjælp af software til online aftaleplanlægning kan du automatisere booking, påmindelser, synkronisering med kalendere, hente URL'er til videomøder og meget mere. Prøv Bookafy gratis i dag!

Anbefalede artikler

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder