BOOKAFY BLOGI

Top Toimivia vinkkejä sähköpostin tekstinkirjoittamiseen sähköpostimarkkinoinnissa

Email copywriting

TÄSSÄ POSTISSA

Hyvät tekstit eivät suinkaan ole viimeinen asia, jota yritykset tarvitsevat digitaalisessa ympäristössä. Ne auttavat esittelemään tuotteen kannattavasti, käsittelemään asiakkaiden kipuja, vastaamaan kysymyksiin ja saamaan konversiot kyyneliin. Tässä artikkelissa päätimme tarkastella sähköpostitekstien kirjoittamisen hienouksia ja jakaa kokemuksemme kanssasi.

Sähköpostin copywritingin erityispiirteet

Määritellään heti aluksi parametri
tarkista sähköpostin copywriting
:

  • Lyhyt ja yksinkertainen. Tämä sääntö koskee kaikkea viestintää nykymaailmassa. Opettele puhumaan yksinkertaisesti ja ytimekkäästi, vältä pitkiä lauseita ja monimutkaisia rakenteita;
  • Painotus hyötyyn. Kaikkien lähettämiesi viestien tulisi olla hyödyllisiä vastaanottajalle. Tämä sääntö on sähköpostien hyvän käytettävyyden ja luettavuuden perusta. Samaan aikaan uutiskirjeessä hyöty voidaan ilmaista paitsi alennuksina ja kampanjoina myös mielenkiintoisena tietona;
  • Visuaalinen vetovoima. Tekstiä, jota harva haluaa lukea, mutta jos lisäät kuvia, luetteloita, otsikoita ja muita elementtejä, elämisestä ja hengittämisestä tulee helpompaa. Älä laiminlyö muotoilua, kirjaimen näkemisessä silmän pitäisi olla vain onnellinen;
  • Sitoutuminen ja kiinnostus. Viestisi merkityksen pitäisi olla helposti luettavissa ja saada lukija reagoimaan siihen. Koska laadukas teksti ja hyvä muotoilu eivät auta paljon, jos kirjoitat kynsilakan kemiallisesta koostumuksesta henkilölle, joka on paljon kiinnostuneempi oppimaan kesän 2023 muodikkaiden värien paletista;
  • Toimintasuuntautuneisuus. Viestin tekstin pitäisi motivoida ihmisiä ottamaan sinuun yhteyttä tai vahvistaa asiantuntemuksesi jostakin aiheesta. Älä unohda käyttää toimintakutsuja: osta, katso, lue lisää, ota yhteyttä esimieheen, kirjoita, soita ja muita verbejä. Lisäät konversiomahdollisuuksia hetkessä!

Miten kirjoittaa hyvä uutiskirjeen teksti?

Jos haluat kirjoittaa hyvän uutiskirjeen, suosittelemme noudattamaan seuraavia kohtia.

Aseta viestin tavoite

Kun olet juuri istunut tyhjän paperin ääreen ja päättänyt julkaista uuden sähköpostitekstien mestariteoksen, kysy itseltäsi, miksi kirjoitat asiakkaalle. Oletetaan, että olet päättänyt käyttää tätä viestiä myydäksesi varastosi loppuun tai kertoaksesi uuden valikoiman saapumisesta – tällainen postitus olisi luonteeltaan myynninedistämistarkoituksessa. Mutta jos haluat kertoa yrityksen uutisia tai jakaa hyödyllisiä vinkkejä, kyseessä on tiedotuspostitus.

Ensimmäisen uutiskirjeen tärkein KPI on siis konversio. Toinen on viihdyttävä, joten postituksen avausprosentti ja klikkaukset voidaan määritellä KPI:ksi.

Uutiskirjeiden kirjoittamisessa on omat erityispiirteensä. Tällaiset uutiskirjeet eivät myy vaan opettavat jotain tai ilmoittavat jostain tärkeästä asiasta. Tällaisten uutiskirjeiden lähteitä voivat olla:

  • blogiartikkelit;
  • arvostelut;
  • mielenkiintoisia tarinoita;
  • tutkimus;
  • markkinoita tai markkinarakouutisia,
  • ilmoitukset tulevista tapahtumista.

Siksi tällaisten tekstien pitäisi olla ytimekkäitä, kiehtovia ja herättää kiinnostusta oppia lisää, ymmärrettäviä ja helppotajuisia sekä yksinkertaisesti hyödyllisiä ja miellyttäviä lukea.

Mainoskirjoittamisen erityispiirteenä on, että näiden tekstien pitäisi ennen kaikkea myydä. Parempi käyttää enemmän visuaalista materiaalia. Näytä tuotteen tai palvelun ostamisen hinnat ja edut ja lisää eläviä suositteluja, interaktiivisia rollover-lohkoja, gif-kuvia, painikkeita ja karuselleja. Suuret tekstikappaleet ovat tässä täysin tarpeettomia, jätä ne tiedoksi.

Määritä viestintätyylisi

On ihanteellista, kun yrityksellä on tunnistettava äänensävy, joka auttaa pitämään kaiken viestinnän samantyylisenä. Mutta vaikka et olisikaan koskaan ajatellut tätä aihetta, voit kokeilla sitä nyt. Siksi tällaisten tekstien pitäisi olla ytimekkäitä, kiehtovia ja herättää kiinnostusta oppia lisää, ymmärrettäviä ja helppotajuisia sekä yksinkertaisesti hyödyllisiä ja miellyttäviä lukea. Katso, miten kilpailijasi viestivät, miten sinun ympäristössäsi on tapana käydä vuoropuhelua asiakkaiden kanssa ja mikä tekee sinusta erilaisen. Anna kirjeidesi puhua elävällä kielellä, älä menneisyyden kliseillä.

Luonnostele rakenne

Kyllä, kyllä, et kuvittele sitä. Aivan kuten teksteissä, myös kirjeissä on oltava rakenne ja pakolliset lohkot. Strukturointi auttaa sinua muistamaan lisätä sähköposteihin oikeat elementit: painikkeet, otsikot, valokuvat ja sosiaalisen median lohkot, ja sijoittamaan tiedot niin, että niitä on helppo lukea.

Lisää tekstiä

Kun kirjeesi runko on valmis, on aika lisätä tekstiä. Yritä tehdä ajatuksistasi selkeitä ja ymmärrettäviä, ja vältä kliseisyyttä, latteuksia ja vettä. Uskokaa minua, tästä on vain hyötyä postituksellenne.

Miten Nail Your Email Marketing?

Silti, se on saada seuraajakunta alkaa lukea kaikki, että kauhea dupe, Jos lähetys markkinointi on teema. Yksi tehokas keino tämän edistämiseksi on sähköpostiviestien opitomointi. Miten? Tee se liittyen yhteystietoon lähes aihekentässä tai oppikirjassa. On olemassa useita työkaluja, jotka voivat auttaa personoinnissa.

Lähetysten yhteystietoluetteloiden perustamisjärjestelmä on ilmoittautumislomake. Oikealla rekisteröitymislomakkeella voit myös kerätä arvokkaita tietoja. Esimerkiksi tietämällä päähenkilön syntymäpäivän voit lähettää hänelle perustellun onnittelukortin. Temppu on suunnitella ilmoittautumislomake siten, että se saa seuraajat antamaan mahdollisimman tärkeitä tietoja – A/B-testausta toimitukseen.

Sosiaalisen median analytiikka-alusta voi antaa sinulle käsityksen siitä, mitkä tuotteistasi ja lähetyksistäsi aiheuttavat eniten sitoutumista. Näiden tietojen avulla voit lähettää sähköpostiviestejä, joissa mainitaan, mikä on ”kuumaa” tällä hetkellä. Lähetysten hakutyökalut voivat löytää olennaisia tietoja yhteyksistäsi. Tämä voi sisältää heidän tosiasiallisen nimensä, asemansa, yrityksensä ja sosiaalisen median elämäkertansa. Lyhyiden listojen osalta voit käyttää näitä tietoja sähköpostiviestien manuaaliseen mukauttamiseen.

Vinkkejä sähköpostin tekstinkäsittelyyn

Kun sinulla on lisää tietoa seuraajista, voit tehostaa copywriting-toimintojasi. Esimerkiksi otsikkorivillä on suuri merkitys avautumisprosenttiin, mutta myös personointi ja viimeaikainen kuuma sisältö voivat vaikuttaa siihen. Sanotaan, että olet viime aikoina kattanutedeco-ystävällisiä tuotteita sosiaalisen median postauksessa, joka oli todella suosittu. Laita siis kaikki nämä osatekijät yhteen ja laita otsikkorivi, jossa lukee: ”Hyvä XXX, tiedätkö, että tuotteemme rakastaa maastoa? ” Seuraa myös dupe, jossa selitetään, miksi tuotteesi on vihreä ja mitä hyväntekijä voi tehdä juuri nyt auttaakseen maastoa. Lähetyksen pääviestintä ja CTA:n tulisi molemmat tehdä ”paketin yläpuolella”, eli ensimmäisessä kappaleessa. Säästä loput oppikirjasta yksityiskohtia ja lisätodisteita väitteesi tueksi.

Sähköpostimarkkinoinnin vinkkejä

Kaikenlaisia pieniä mukautuksia voidaan tehdä lähetysmarkkinoinnin jättiläisissä, jotka muodostavat suuren edun.

Esimerkiksi kellonaika, jolloin lähetys kuvataan, voi vaikuttaa avausprosenttiin. Tästä aiheesta on tehty värikkäitä tutkimuksia. On todellakin olemassa palveluita, jotka voivat laskea optimaalisen ajoituksen brändillesi. Yleisesti ottaen tyylikäs aika sähköpostien lähettämiseen on klo 800 ja 1100 välillä kolmena ensimmäisenä arkipäivänä.

Ammattimaisen ilmeen säilyttäminen on myös tärkeää. Sähköpostiviesteissä tulisi olla yrityksen toteemi ja lähetyskäsi, joka sisältää asiallisen henkilön yhteystiedot. On myös hyvä idea muokata harjoituskirjaa, joka näkyy esimerkiksi matkapuhelimissa ja Gmailissa.

Online scheduling software

Säästä tiimisi aikaa ja rahaa Bookafyn avulla!

Käyttämällä online-ajanvarausohjelmistoa voit automatisoida varauksen, muistutukset, synkronoinnin kalentereihin, videokokouksen URL-osoitteiden hakemisen ja paljon muuta. Kokeile Bookafya ilmaiseksi tänään!

Suositellut artikkelit

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder