BOOKAFY BLOG

Top megvalósítható tippek az e-mail szövegíráshoz az e-mail marketingben

Email copywriting

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN

A jó szövegek korántsem az utolsó dolog, amire bármely vállalkozásnak szüksége van a digitális térben. Segítenek nyereségesen bemutatni egy terméket, feldolgozni a vásárlói fájdalmakat, megválaszolni a kérdéseket, és könnyed konverziót hozni. Ebben a cikkben úgy döntöttünk, hogy megvizsgáljuk az e-mail szövegírás fortélyait, és megosztjuk veled a tapasztalatainkat.

Az e-mail szövegírás sajátosságai

A legelején definiáljuk a
ellenőrizze az e-mail szövegírását
:

  • Rövidség és egyszerűség. Ez a szabály a mai világban minden kommunikációra érvényes. Tanuljon meg egyszerűen és lényegre törően beszélni, kerülje a hosszú mondatokat és a bonyolult szerkezeteket;
  • A hangsúly a hasznon van. Minden elküldött üzenetnek hasznosnak kell lennie a címzett számára. Ez a szabály az alapja az e-mailek jó kezelhetőségének és olvashatóságának. Ugyanakkor a hírlevélben a haszon nemcsak kedvezményekben és promóciókban, hanem érdekes információk formájában is kifejezhető;
  • Vizuális vonzerő. A vászonnyi szöveget kevesen akarják majd elolvasni, de ha képeket, felsorolásokat, címsorokat és egyéb elemeket adsz hozzá – könnyebbé válik az élet és a légzés egyszerre. Ne hanyagolja el a designt, a betű láttán a szem csak örülhet;
  • Elkötelezettség és érdeklődés. Üzeneted mondanivalójának könnyen olvashatónak kell lennie, és választ kell találnia az olvasóban. Mert a minőségi szöveg és a jó design nem sokat segít, ha a körömlakk kémiai összetételéről írsz egy olyan személynek, akit sokkal jobban érdekel a 2023-as nyár divatos színpalettájának megismerése;
  • Cselekvésorientáció. Az üzenet szövegének arra kell ösztönöznie az embereket, hogy felvegyék Önnel a kapcsolatot, vagy megerősítse az Ön szakértelmét egy adott témában. Ne feledkezzen meg a cselekvésre való felhívásokról: vásároljon, nézze meg, tudjon meg többet, lépjen kapcsolatba egy menedzserrel, írjon, hívjon és más igékkel. Pillanatok alatt megnöveli a konverzió esélyét!

Hogyan írjunk jó hírlevél szöveget?

Egy jó hírlevél megírásához azt tanácsoljuk, hogy tartsa be a következő pontokat.

Az üzenet céljának meghatározása

Amikor éppen leültél egy üres papírlapra, és úgy döntöttél, hogy kiadod az e-mail szövegírás új remekművét, kérdezd meg magadtól, miért írsz az ügyfélnek. Tegyük fel, hogy úgy döntött, hogy ezt az üzenetet arra szeretné használni, hogy eladja a készletét, vagy tájékoztassa őket egy új választék érkezéséről – egy ilyen levelezés promóciós jellegű lenne. Ha azonban vállalati hírekről szeretne beszámolni vagy hasznos tippeket megosztani, akkor ez egy információs levelezés.

Következésképpen az első hírlevél fő KPI-je a konverzió lesz. A második a szórakoztatás, így a levelezésből származó megnyitási arányok és kattintások KPI-ként határozhatók meg.

A hírlevelek szövegírásának megvannak a maga sajátosságai. Az ilyen hírlevelek nem eladnak, hanem tanítanak valamit, vagy tájékoztatnak valami fontos dologról. Az ilyen hírlevelek forrásai lehetnek:

  • blogcikkek;
  • értékelések;
  • érdekes történetek;
  • kutatás;
  • piaci vagy hiánypótló hírek,
  • bejelentések a közelgő eseményekről.

Következésképpen az ilyen szövegeknek tömörnek, érdekesnek, a további ismeretek iránti érdeklődést felkeltőnek, érthetőnek és könnyen érthetőnek, valamint egyszerűen hasznosnak és élvezetesnek kell lenniük.

A reklámszövegek szövegírásának sajátossága, hogy ezeknek a szövegeknek elsősorban el kell adniuk. Jobb lenne több vizuális anyagot használni. Mutassa be egy termék vagy szolgáltatás megvásárlásának árait és előnyeit, és adjon hozzá élő ajánlásokat, interaktív rollover blokkokat, gifeket, gombokat és körhintákat. A nagy szövegrészek itt teljesen feleslegesek, hagyja meg őket tájékoztatásra.

Határozza meg kommunikációs stílusát

Ideális, ha egy vállalatnak van egy felismerhető hangvétele, ami segít abban, hogy az összes kommunikáció azonos stílusú maradjon. De ha még sosem gondoltál erre a témára, akkor is kipróbálhatod most. Következésképpen az ilyen szövegeknek tömörnek, érdekesnek, a további ismeretek iránti érdeklődést felkeltőnek, érthetőnek és könnyen érthetőnek, valamint egyszerűen hasznosnak és élvezetesnek kell lenniük. Nézze meg, hogyan kommunikálnak a versenytársai, hogyan szokás az ügyfelekkel párbeszédet folytatni az Ön környezetében, és miben különbözik Öntől. Leveleid élő nyelven szólaljanak meg, ne a múltból származó klisékkel.

Vázoljon fel egy szerkezetet

Igen, igen, nem képzelődsz. A szövegekhez hasonlóan a leveleknek is kell, hogy legyen struktúrájuk és kötelező blokkjaik. A strukturálás segít abban, hogy ne felejtse el a megfelelő elemeket hozzáadni az e-mailekhez: gombokat, fejléceket, fotókat és közösségi média blokkokat, és egyszerűen csak úgy helyezze el az információkat, hogy könnyen olvashatóak legyenek.

Szöveg hozzáadása

Ha a levél váza készen áll, ideje hozzáadni a szöveget. Törekedjen arra, hogy gondolatai világosak és érthetőek legyenek, és kerülje a közhelyeket, a közhelyeket és a vizet. Higgye el, ez csak előnyös lesz a levelezésének.

Hogyan kell az email marketinget elintézni?

Mégis, ez, hogy a követők, hogy elkezd olvasni az összes, hogy szörnyű dupe, Ha küldemény marketing van egy téma. Az egyik hatékony lépés ennek ösztönzésére az e-mailek opitomizálása. Hogyan? Tegye ezt úgy, hogy a tárgysorba vagy a tankönyvbe írja be az elérhetőséget. Számos eszköz segíthet a személyre szabásban.

A diszpécserkapcsolati listák felállításának bevezető rendszere a feliratkozási űrlap. A megfelelő regisztrációs űrlappal értékes adatokat is gyűjthet. Például, ha ismeri egy vezető születésnapját, akkor lőhet neki egy megalapozott üdvözlőlapot. A trükk az, hogy a feliratkozási űrlapot úgy alakítsuk ki, hogy a követők a lehető legfontosabb információkat adják meg – A/B tesztelés a kézbesítéshez.

Egy közösségi média elemző platform képet adhat arról, hogy mely termékei és küldeményei váltják ki a legnagyobb elkötelezettséget. Ezekkel az adatokkal olyan e-maileket küldhet, amelyekben megemlíti, hogy mi a „menő” pillanatnyilag. A küldeménykereső eszközökkel lényeges adatokat találhat a kapcsolatokról. Ez magában foglalhatja a tényszerű nevüket, garçon pozíciójukat, cégüket és a közösségi médiában megjelenő életrajzukat. Rövid listák esetén ezeket az adatokat felhasználhatja az e-mailek kézi testreszabásához.

Email szövegírási tippek

További követési információkkal javíthatja szövegírói munkáját. A tárgysorok például nagyban befolyásolják a megnyitási arányt, míg a személyre szabás és a nemrégiben megjelent friss tartalom szintén hatással lehet a megnyitási arányra. Tegyük fel, hogy Ön az utóbbi időben fedezte a fedettkóla-barát termékeket egy közösségi média posztban, amely valóban népszerű volt. Tegye tehát össze ezeket az összetevőket egy olyan tárgysorral, amely így szól: ” Kedves XXX, tudta, hogy a termékünk szereti a terepet? ” szintén kövesse egy dupe, amely elmagyarázza, hogy miért van egy zöld terméked, és mit tehet a filantróp most azonnal, hogy segítsen a terepen. A küldemény fő kommunikációjának és a CTA-nak mindkettőnek „a csomag felett”, azaz az első bekezdésben kell lennie. A tankönyv többi részét tartogassa a részletekért és az állítás további bizonyítékaiért.

Email marketing tippek

Mindenféle apró kiigazításokat lehet tenni a küldeménymarketing-zsonglőrökben, amelyek nagy előnyt jelentenek.

Például a napszak, amikor a küldeményt lövi, befolyásolhatja a megnyitási arányt. Színes tanulmányok születtek ebben a témában. És valóban léteznek olyan szolgáltatások, amelyek ki tudják számítani a márkája számára optimális időzítést. Általában az e-mailek küldésének stílusos ideje a munkahét első három napján 800 és 1100 között van.

A professzionális megjelenés fenntartása is fontos. Az e-mailekben szerepelnie kell a cég totemének és egy feladó kéznek, amely tartalmazza egy tényszerű személy elérhetőségét. Az is jó ötlet, ha testre szabod a gyakorlókönyvet, amely például a mobiltelefonokon és a Gmailben jelenik meg.

Online scheduling software

Spóroljon időt és pénzt csapatának a Bookafy segítségével!

Az online időpontfoglaló szoftver segítségével automatizálhatja a foglalást, az emlékeztetőket, a naptárakkal való szinkronizálást, a videós találkozók URL-címének lekérdezését és még sok mást. Próbálja ki a Bookafy-t ingyenesen még ma!

Ajánlott cikkek

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder