БЛОГ БУКАФІ

Найкращі дієві поради щодо копірайтингу в електронному маркетингу

Email copywriting

У ЦЬОМУ ПОСТІ

Хороші тексти – це далеко не останнє, що потрібно будь-якому бізнесу в цифровому просторі. Вони допомагають вигідно презентувати продукт, працювати з болями клієнтів, відповідати на питання і доводити конверсії до сліз. У цій статті ми вирішили розібратися в тонкощах копірайтингу та поділитися з вами своїм досвідом.

Особливості копірайтингу електронних листів

На самому початку давайте визначимося з тим, що
перевірте свій email-копірайтинг
:

  • Лаконічність і простота. Це правило стосується будь-якої комунікації в сучасному світі. Вчіться говорити просто і по суті, уникайте довгих речень і складних конструкцій;
  • Акцент на користь. Будь-яке повідомлення, яке ви надсилаєте, має бути корисним для одержувача. Це правило є основою хорошої працездатності та читабельності електронних листів. При цьому в розсилці вигода може виражатися не тільки в знижках та акціях, але й у вигляді цікавої інформації;
  • Візуальна привабливість. Полотна тексту мало хто захоче читати, але якщо додати картинки, марковані списки, заголовки та інші елементи – жити і дихати одразу стає легше. Не нехтуйте дизайном, при вигляді літери око повинно тільки радіти;
  • Залученість і зацікавленість. Зміст вашого повідомлення має бути легким для сприйняття і знаходити відгук у читача. Адже якісний текст і гарний дизайн не дуже допоможуть, якщо ви напишете про хімічний склад лаку для нігтів людині, якій набагато цікавіше дізнатися про палітру модних кольорів літа 2023 року;
  • Орієнтація дій. Текст повідомлення повинен мотивувати людей зв’язатися з вами або підтвердити вашу компетентність у певній темі. Не забувайте використовувати заклики до дії: купити, подивитися, дізнатися більше, зв’язатися з менеджером, написати, зателефонувати та інші дієслова. Ви миттєво збільшуєте шанси на конверсію!

Як написати хороший текст для розсилки?

Щоб написати хорошу розсилку, радимо дотримуватися наступних пунктів.

Визначте мету повідомлення

Коли ви щойно сіли за чистий аркуш паперу і вирішили випустити новий шедевр email-копірайтингу, запитайте себе, навіщо ви пишете клієнту. Припустимо, ви вирішили, що хочете використати це повідомлення, щоб розпродати залишки товару або повідомити про надходження нового асортименту – така розсилка матиме рекламний характер. Але якщо ви хочете повідомити новини компанії або поділитися корисними порадами, це інформаційна розсилка.

Отже, основним KPI першої розсилки буде конверсія. Другий – розважальний, тому коефіцієнт відкриттів і переходів з розсилки можна визначити як KPI.

Копірайтинг розсилок має свої особливості. Такі розсилки не продають, а навчають чогось або повідомляють про щось важливе. Джерелами для таких розсилок можуть бути

  • статті в блозі;
  • огляди;
  • цікаві історії;
  • дослідження;
  • новини ринку або ніші,
  • анонси майбутніх подій.

Отже, такі тексти мають бути лаконічними, інтригуючими, такими, що викликають інтерес дізнатися більше, зрозумілими і простими для сприйняття, і просто корисними і приємними для читання.

Особливість рекламного копірайтингу полягає в тому, що ці тексти, в першу чергу, повинні продавати. Краще використовувати більше візуального матеріалу. Покажіть ціни та переваги купівлі товару чи послуги, додайте живі відгуки, інтерактивні блоки переходу, гіфки, кнопки та каруселі. Великі шматки тексту тут абсолютно не потрібні, залиште їх для інформації.

Визначте свій стиль спілкування

Ідеально, коли компанія має впізнаваний тон голосу, який допомагає підтримувати всі комунікації в одному стилі. Але навіть якщо ви ніколи не замислювалися над цією темою, ви можете спробувати зараз. Отже, такі тексти мають бути лаконічними, інтригуючими, такими, що викликають бажання дізнатися більше, зрозумілими і простими для сприйняття, і просто корисними і приємними для читання. Подивіться, як спілкуються ваші конкуренти, як прийнято вести діалог з клієнтами у вашому середовищі, і що відрізняє вас від них. Нехай ваші листи говорять живою мовою, а не кліше з минулого.

Ескіз структури

Так, так, це не вигадка. Як і тексти, листи повинні мати структуру та обов’язкові блоки. Структурування допоможе вам не забувати додавати до листів потрібні елементи: кнопки, заголовки, фотографії та блоки соціальних мереж, а також розміщувати інформацію так, щоб її було легко читати.

Додати текст

Після того, як ви підготували скелет вашого листа, настав час додати текст. Намагайтеся робити свої думки чіткими і зрозумілими, уникайте кліше, банальностей і води. Повірте, від цього ваша розсилка тільки виграє.

Як досягти успіху в email-маркетингу?

Проте, це для того, щоб змусити підписників почати читати всю цю жахливу дурню, якщо у диспетчерського маркетингу є тема. Одним з ефективних кроків для заохочення цього є опітомізація електронних листів. Як? Зробіть це, вказавши контакт майже в темі листа або підручника. Є кілька інструментів, які можуть допомогти з персоналізацією.

Вступною системою для створення списків контактів диспетчерів є форма реєстрації. За допомогою правильної форми реєстрації ви також можете зібрати цінну інформацію. Наприклад, знаючи день народження ліда, ви можете відправити йому тематичну листівку з привітанням. Хитрість полягає в тому, щоб розробити форму реєстрації таким чином, щоб спонукати підписників надавати якомога більше важливої інформації – A/B-тестування до визволення.

Платформа аналітики соціальних мереж може дати вам уявлення про те, які з ваших продуктів і розсилок викликають найбільшу зацікавленість. Маючи ці дані, ви можете створювати імейли, в яких згадується те, що є “гарячим” на даний момент. Інструменти пошуку диспетчерських можуть знайти важливі деталі про ваші з’єднання. Це може включати їхнє справжнє ім’я, посаду в гарнізоні, компанію та біографії в соціальних мережах. Для шорт-листів ви можете використовувати ці дані, щоб вручну налаштувати імейли.

Поради з копірайтингу електронних листів

Маючи додаткову інформацію про підписників, ви можете покращити свій копірайтинг. Для ілюстрації, заголовки тем є основним фактором, що впливає на частоту відкриттів, тоді як персоналізація та нещодавній актуальний контент також можуть впливати на цей показник. Припустимо, нещодавно ви висвітлювали екологічно чисті продукти в соціальній мережі, і цей пост став справді популярним. Тож об’єднайте всі ці складові разом з темою листа: “Шановний ХХХ, чи знаєте ви, що наш продукт любить навколишню природу? ” Також додайте дублікат, який пояснює, чому ваш продукт є екологічно чистим, і що меценат може зробити прямо зараз, щоб допомогти місцевості. Основне повідомлення депеші та заклик до дії повинні міститися “над пачкою”, тобто в першому абзаці. Збережіть решту підручника для деталей і подальших доказів вашої заяви.

Поради щодо email-маркетингу

Всі види незначних адаптацій можуть бути внесені в джеггернаути диспетчерського маркетингу, що в підсумку дасть велику перевагу.

Для ілюстрації, час доби, в який ви робите відправлення, може вплинути на показник відкриттів. На цю тему були проведені яскраві дослідження. І дійсно існують сервіси, які можуть розрахувати оптимальний час для вашого бренду. Як правило, стильний час для зйомки листів – між 800 та 1100 у перші три дні робочого тижня.

Підтримувати професійний вигляд також важливо. Електронні листи повинні містити тотем компанії та руку відправника, яка містить контактну інформацію реальної особи. Також варто налаштувати підручник вправ, який з’являється для ілюстрації на мобільних телефонах і в Gmail.

Online scheduling software

Заощаджуйте час і гроші вашої команди з Bookafy!

Використовуючи програмне забезпечення для планування зустрічей онлайн, ви можете автоматизувати бронювання, нагадування, синхронізацію з календарями, отримання URL-адрес відеозустрічей та багато іншого. Спробуйте Bookafy безкоштовно вже сьогодні!

Рекомендовані статті

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder