BOOKAFY BLOG

Efektivní nástup do prodeje: Příručka pro urychlení produktivity a výkonu

Sales onboarding

V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Pokud chcete najít prodejce a vybavit je znalostmi, dovednostmi a prostředky, které podle vás potřebují, aby byli v blízké budoucnosti úspěšní ve vašem obchodním podnikání, bude důležité zapojit se do onboardingu prodejců. Pro vybudování skutečně výkonného a důvěryhodného prodejního týmu a dosažení vašich obchodních cílů je to zásadní krok.

Díky příkladům nejdůležitějších klíčových komponent vám můžeme poskytnout znalosti z oboru, které nejvíce potřebujete.

Proces nástupu do prodeje

Na stránkách
prodejní onboarding
Proces adaptace prodejců obvykle zahrnuje tři hlavní kroky: předškolení, úvodní školení a průběžnou podporu a koučování.

Cílem aktivit před nástupem do zaměstnání je připravit nové zaměstnance na jejich první den v práci. To může zahrnovat vyplňování dokumentů, plánování orientačních schůzek a nastavení účtů.

Úvodní školení obvykle zahrnuje školení v učebně i na pracovišti. Může zahrnovat seznámení s produkty a službami organizace, prodejními procesy a standardy zákaznického servisu.

Průběžná podpora a mentorování jsou nezbytné k tomu, aby se noví zaměstnanci v průběhu času dále rozvíjeli a zlepšovali. To může zahrnovat pravidelné hodnocení, mentoring a možnosti profesního rozvoje.

Klíčové součásti efektivního nástupu do prodeje

Aby bylo školení o prodeji účinné, musí obsahovat několik klíčových prvků.

Je nezbytné stanovit jasná očekávání, aby noví zaměstnanci pochopili svou roli a způsob hodnocení. To může zahrnovat podrobné popisy pracovních míst, definování výkonnostních ukazatelů a vyjasnění očekávání od prodejního oddělení a organizace.

Poskytování relevantního a praktického školení má zásadní význam pro vybavení nových zaměstnanců znalostmi a dovednostmi, které potřebují k tomu, aby byli úspěšní. To může zahrnovat seznámení s produkty a službami organizace, prodejními procesy a standardy zákaznického servisu.

Vytvoření podpůrného a inkluzivního prostředí je důležité, aby se noví zaměstnanci cítili vítáni a oceňováni. To může zahrnovat poskytování příležitostí k navazování kontaktů a budování vztahů, jakož i podporu kultury respektu a začlenění.

Vytvoření mentoringového programu může být cenným nástrojem, jak poskytnout novým zaměstnancům vedení a podporu. To může zahrnovat propojení nových zaměstnanců se zkušenými prodejci, kteří mohou sloužit jako vzory a poskytovat zpětnou vazbu a rady.

Měření úspěšnosti a provádění úprav je velmi důležité pro zajištění účinnosti programu školení prodeje. To může zahrnovat sledování pokroku nových zaměstnanců, shromažďování zpětné vazby a případné úpravy.

Osvědčené postupy pro nástup do prodeje

Vytvoření úspěšného programu zavádění prodejců vyžaduje pečlivé plánování a provedení. Zde je několik osvědčených postupů, které je třeba mít na paměti:

  • Poskytování průběžné zpětné vazby a podpory: Pravidelně kontrolujte nové zaměstnance a poskytujte jim zpětnou vazbu a podporu, abyste jim pomohli se dále rozvíjet a zlepšovat.
  • Vytvořte strukturovaný program: Vytvořte jasný a strukturovaný program nástupu, který zahrnuje činnosti před nástupem do zaměstnání, počáteční školení a průběžnou podporu a koučování.
  • Zahrňte hraní rolí a další interaktivní aktivity: Používejte interaktivní aktivity, jako je hraní rolí a případové studie, abyste novým zaměstnancům pomohli aplikovat získané znalosti na reálné situace.
  • Používejte technologie a nástroje e-learningu: Využívejte e-learningové technologie a nástroje, abyste novým zaměstnancům poskytli relevantní a praktické školení.

Cesta k efektivnímu nástupu na trh

Cesta k efektivnímu zavádění obchodů, prosazování efektivního programu zavádění obchodů a zvyšování hodnoty od spuštění procesu vyžaduje pečlivé plánování, strategii a prosazování.

Pak je tu 7 zásadních způsobů:

Mít plán a podílet se na něm s novými nováčky

Jedním z problémů, se kterými se potýkají pacienti v rámci zavádění obchodů, je malá pozornost věnovaná plánování v procesu zavádění obchodů a neschopnost komunikovat o tom s obchodními zástupci. více než polovina obchodních zástupců v jedné studii4 uvedla jako hlavní problém špatného programu zavádění obchodů nedostatek milníků, které by umožnily měřit pokrok obchodního zástupce. Jedním z výsledků je spoluvytváření plánů se zástupci na 30, 60 a 90 dní, které udrží nové zaměstnance na správné cestě a zajistí, že nebudou zahlceni všemi informacemi, které jsou jim poskytovány. Pokud nejsou programy pro vstup do obchodů řádně homogenizovány, asociace mají problém pomoci drogově závislým osobám snadno projít ranou, střední a pozdní fází vstupu do obchodů. Pouze s jasnou cestovní mapou a strategií, založenou na kamenných gestech a požadavcích, lze vytvořit užitečné milníky, podle kterých lze řídit vyhlídky.

Obrázek – v nepružnosti programu

Nejefektivnější programy onboardingu jsou formalizovány tak, aby poskytovaly vysokou míru opakování, která může vést k efektivnímu výdělku v tomto procesu. Přesto by měl existovat prostor pro doladění a optimalizaci procesu na základě údajů shromážděných o zkušenostech a spokojenosti uživatelů. Nakonec, i když jsou postupy formalizovány, je nezbytné, aby obsahovaly zabudovanou nepružnost, která umožní personalizaci v závislosti na charakteristikách gramotnosti a bolestivých místech různých léků.

Využívejte ultramoderní interaktivní formáty obsahu k jeho poskytování.

Vzhledem k tomu, že v současné situaci může být osobní přístup k obchodům velmi omezený, je důležité vytvářet obsah ve formátech, které při poskytování poskytují skutečně pohlcující zážitek z gramotnosti. 3D vizualizace, prohlídky produktů a rozsáhlé využití videokazet mohou pomoci zapojit aktéry a podpořit gramotnost. modulárnost do obsahu. Nástup do služeb je postupný a opakující se proces, nikoli jednorázový výpis informací. Proto je nezbytné stanovit priority pro poskytování informací po etapách a rozdělit obsah na kousky, které lze plynule konzumovat.

Umožnit existenciální gramotnost

Ultramoderní procesy obchodování jsou méně o epigenetických hřištích a dále o předávání hodnotových nabídek specifických pro klienta. To znamená, že tradiční styly gramotnosti zaměřené na konzumaci obsahu a memorování jsou neefektivní, protože neumožňují kreativní a adaptační schopnosti obchodních zástupců. Potřebou hodiny jsou spíše onboardingové procesy, které se soustředí na zvládnutí a integraci dovedností. Podobné integrace dovedností lze dosáhnout prostřednictvím existenciální gramotnosti neboli gramotnosti prostřednictvím činnosti, která prokazatelně zvyšuje míru udržení znalostí až na 75 ve srovnání s 5 až 30 u tradičních stylů gramotnosti podobných přednáškám, čtení, audiovizuálním pomůckám a demonstracím. 5 existenciální onboarding podporuje rozvoj dovedností, protože je postaven na reálných scénářích a je také více niterný a zapamatovatelný. Vzhledem k tomu, že existenciální nácviky jsou navrženy tak, aby poskytovaly přesně kalibrované otázky, poskytují také zástupcům přímou vazbu mezi konkrétními činnostmi nebo chováním a výsledky. Vytvářejí přitom jasný základ mezi návrhem a praxí. Proto je vhodné, aby zástupci převzali úkoly získané z podobných cvičení a aplikovali je přímo na analogické situace, s nimiž se setkávají při výměně faktických obchodů.

Gamifikace a motivace procesu

Gamifikace je důležitým nástrojem pro motivaci a zapojení obchodních zástupců během procesu náboru obchodníků. Obecně gamifikace zahrnuje nastavení proveditelných nároků pro účastníky, vytvoření žebříčků, které vypisují nejlepší hráče, a nabídku cen a impulsů pro ty, kteří dosáhnou lepších výsledků. Gamifikace dělá ze školení zábavu a zrychluje tempo osvojování znalostí.

Vývoj a měření použitelných kritérií

Vývoj a stínování použitelných kritérií je nezbytné k tomu, abyste věděli, které koridory procesu přijímání obchodů fungují a které ne. Tato kritéria by měla být zaměřena na měření pokroku aktérů v různých fázích a kontaktních bodech procesu onboardingu transakcí, nikoliv pouze na konečný výsledek.

Poskytnutí jasných kanálů zpětné vazby

Viditelnost procesu onboardingu obchodů je klíčová pro dosažení nižší efektivity. Jednosměrná komunikace během tohoto procesu by však efektivně podkopala přínosy, které poskytuje, Pokud má být onboarding procesem zaměřeným na kameny. Pouze v případě, že jsou předány správné kanály pro zpětnou vazbu a obchodování, lze proces optimalizovat tak, aby dosáhl pokročilých situací efektivity. Zpětná vazba je také nezbytná pro zajištění menší personalizace procesu, aby bylo možné zaměřit se na konkrétní bolestivé body aktérů a řešit je.

Závěr

Závěrem lze říci, že efektivní nástup do prodeje je základním klíčovým bodem pro vybudování silného prodejního týmu a dosažení obchodních cílů. Nastavením jasných očekávání, poskytnutím relevantního a použitelného školení, vytvořením podpůrného a inkluzivního prostředí, vytvořením mentoringového programu a měřením úspěchu mohou organizace urychlit produktivitu a efektivitu. Nezapomeňte vytvořit strukturovaný program, využívat e-learningové technologie a nástroje, zahrnout hraní rolí a další interaktivní aktivity a poskytovat průběžnou zpětnou vazbu a podporu.

Online scheduling software

Ušetřete svému týmu čas a peníze s Bookafy!

Pomocí softwaru pro plánování schůzek online můžete automatizovat rezervace, upomínky, synchronizaci s kalendáři, načítání adres URL videokonferencí a mnoho dalšího. Vyzkoušejte Bookafy zdarma ještě dnes!

Doporučené články

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder