BOOKAFY BLOG

Učinkovito uključivanje u prodaju: vodič za ubrzavanje produktivnosti i učinka

Sales onboarding

U OVOM OBJAVU

Ako želite pronaći prodavače i opremiti ih znanjem, vještinama i resursima za koje mislite da su im potrebni da budu uspješni u vašem prodajnom poslu u bliskoj budućnosti, bit će važno uključiti se u uvođenje prodavača. Kako biste izgradili doista moćan i pouzdan prodajni tim i postigli svoje poslovne ciljeve, ovo je ključni korak.

Uz primjere najvažnijih ključnih komponenti, možemo vam pružiti znanje o predmetu koji vam je najpotrebniji.

Proces uključivanja u prodaju

Proces uvođenja u prodaju prilagodbe prodavača obično uključuje tri glavna koraka: prethodnu obuku, početnu obuku te stalnu podršku i treniranje.

Aktivnosti prije zapošljavanja osmišljene su za pripremu novih zaposlenika za njihov prvi dan na poslu. To može uključivati ispunjavanje papirologije, zakazivanje orijentacijskih sesija i postavljanje računa.

Početna obuka obično uključuje obuku u učionici i obuku na radnom mjestu. Može uključivati učenje o proizvodima i uslugama organizacije, prodajnim procesima i standardima korisničke službe.

Stalna podrška i mentorstvo neophodni su kako bi se osiguralo da se novi zaposlenici nastave razvijati i usavršavati tijekom vremena. To može uključivati redovite preglede, mentorstvo i prilike za profesionalni razvoj.

Ključne komponente učinkovitog uključivanja u prodaju

Da bi bio učinkovit, trening prodaje mora uključivati nekoliko ključnih komponenti.

Uspostava jasnih očekivanja ključna je kako bi novi zaposlenici razumjeli svoju ulogu i način na koji će biti ocjenjivani. To može uključivati pružanje detaljnih opisa poslova, definiranje metrike učinka i pojašnjavanje očekivanja za odjel prodaje i organizaciju.

Pružanje relevantne i praktične obuke ključno je za opremanje novih zaposlenika znanjem i vještinama potrebnim za uspjeh. To može uključivati učenje o proizvodima i uslugama organizacije, prodajnim procesima i standardima korisničke službe.

Stvaranje poticajnog i uključivog okruženja važno je kako bi se novi zaposlenici osjećali dobrodošlima i cijenjenima. To može uključivati pružanje mogućnosti umrežavanja i izgradnje odnosa, kao i njegovanje kulture poštovanja i uključivanja.

Stvaranje mentorskog programa može biti vrijedan alat za pružanje smjernica i podrške novim zaposlenicima. To može uključivati uparivanje novih zaposlenika s iskusnim prodavačima koji mogu poslužiti kao uzori i pružiti povratne informacije i savjete.

Mjerenje uspjeha i prilagodba vrlo je važno kako bi se osigurala učinkovitost prodajnog programa obuke. To može uključivati praćenje napretka novih zaposlenika, prikupljanje povratnih informacija i prilagodbe prema potrebi.

Najbolji primjeri iz prakse za uključivanje u prodaju

Stvaranje uspješnog programa uvođenja u prodaju zahtijeva pažljivo planiranje i izvođenje. Evo nekoliko najboljih praksi koje treba imati na umu:

  • Osigurajte stalnu povratnu informaciju i podršku: Redovito pregledavajte nove zaposlenike i pružite povratne informacije i podršku kako biste im pomogli da se nastave razvijati i poboljšavati.
  • Napravite strukturirani program: Napravite jasan i strukturiran program uključivanja koji uključuje aktivnosti prije zapošljavanja, početnu obuku te stalnu podršku i podučavanje.
  • Uključite igranje uloga i druge interaktivne aktivnosti: Koristite interaktivne aktivnosti, kao što su igranje uloga i studije slučaja, kako biste pomogli novim zaposlenicima primijeniti ono što su naučili u situacijama iz stvarnog života.
  • Koristite tehnologiju i alate za e-učenje: koristite tehnologiju i alate za e-učenje kako biste novim zaposlenicima pružili relevantnu i praktičnu obuku.

Put do učinkovitih ponuda Uključivanje

Put do učinkovitog uključivanja u dogovore, provođenje učinkovitog programa uvođenja u posao i povećanje vrijednosti od pokretanja procesa zahtijeva pažljivo planiranje, strategiju i kazneni progon.

Zatim postoji 7 ključnih načina:

Imajte plan i sudjelujte u njemu s novim početnicima

Jedan od strpljivih problema uključivanja poslova je sramežljiva pažnja koja se pridaje planiranju u procesu uključivanja poslova i neuspjeh komuniciranja istog s predstavnicima. više od polovice zastupnika za dogovore u jednoj studiji4 spominje nedostatak pokazatelja za mjerenje napretka predstavnika kao vodeći problem lošeg programa uključivanja za dogovore. Jedan od rezultata ovoga je zajedničko stvaranje planova s predstavnicima od 30, 60 i 90 dana koji će novozaposlene držati na pravom putu i osigurati da ne budu preopterećeni svim informacijama koje im se dostavljaju. Kada programi za uvođenje dogovora nisu propisno homogenizirani, udruge se bore da pomognu narkomanima da lakše prijeđu kroz ranu, srednju i kasnu fazu uvođenja u posao. Samo s jasnim planom i strategijom, utemeljenom na stoner geste i zahtjevima, mogu se razviti korisne smjernice prema kojima se može upravljati izgledima.

Slika – u nefleksibilnosti u programu

Najučinkovitiji programi za uključivanje u ponude formalizirani su kako bi dali visok stupanj ponavljanja koji može dovesti do učinkovite zarade u procesu. Ipak, trebalo bi postojati prostor za fino podešavanje i optimiziranje procesa, na temelju podataka prikupljenih o iskustvu i zadovoljstvu stonera. Naposljetku, kako su postupci formalizirani, bitno je da sadrže ugrađenu nefleksibilnost kako bi se omogućila personalizacija , ovisno o karakteristikama pismenosti i bolnim točkama različitih lijekova.

Koristite ultramoderne interaktivne formate sadržaja za isporuku sadržaja

S obzirom na to da uvođenje osobnih dogovora može biti doista ograničeno u sadašnjoj situaciji, važno je proizvesti sadržaj u formatima koji daju doista duboko iskustvo pismenosti kada se isporuče. 3D vizualizacija, upute o proizvodu i ekspanzivna upotreba videovrpca mogu pomoći u angažiranju glumaca i promicanju cilja opismenjavanja. lik modularnosti u sadržaj. Uključivanje u ponude progresivan je i ponavljajući proces, a ne jednokratno bacanje informacija. Stoga je ključno dati prioritet isporuci informacija u fazama i rastaviti sadržaj na male komadiće koji se mogu tečno konzumirati.

Omogućiti egzistencijalnu pismenost

Ultramoderni procesi sklapanja ugovora niže se odnose na epigenetske promocije, a nadalje na prenošenje prijedloga vrijednosti specifičnih za klijenta. To znači da su tradicionalni stilovi opismenjavanja koncentrirani na konzumaciju sadržaja i pamćenje neučinkoviti budući da ne čine kreativne i prilagodljive dijelove ponavljanja poslova. Umjesto toga, trenutna potreba je za procesima uvođenja koji su koncentrirani na integraciju majstorstva i vještina. Slična integracija vještina može se postići egzistencijalnom pismenošću ili pismenošću kroz rad, za koju je dokazano da povećava stope zadržavanja na čak 75 u usporedbi s 5 do 30 tradicionalnih stilova pismenosti sličnih predavanjima, čitanju, audio-vizualnoj opremi i demonstracijama . 5 egzistencijalni onboarding potiče razvoj vještina jer se temelji na scenarijima iz stvarnog života, a također je visceralniji i pamtljiviji. Budući da su vježbe egzistencijalnog onboardinga osmišljene da daju precizno kalibrirana pitanja, one također daju predstavnicima izravnu vezu između određenih radnji ili ponašanja i rezultata. U tom procesu, oni stvaraju jasan temelj između prijedloga i prakse. Stoga su predstavnici prikladni za preuzimanje zadataka naučenih iz sličnih vježbi i njihovu izravnu primjenu na analogne situacije s kojima se suočavaju u razmjeni činjeničnih poslova.

Gamifikacija i poticanje procesa

Gamifikacija je važan alat za motiviranje i uključivanje predstavnika tijekom procesa uključivanja u ponude. Općenito, gamifikacija uključuje postavljanje praktičnih pretenzija za aktere, uspostavu ljestvica s najboljim igračima i nuđenje cijena i impulsa onima koji nadmaše. Gamifikacija čini trening zabavnim i ubrzava tempo opismenjavanja.

Razvijanje i mjerenje primjenjivih kriterija

Neophodno je razvijanje i praćenje primjenjivih kriterija kako bi se znalo koji koridori procesa uključivanja poslova funkcioniraju, a koji ne. Ti bi kriteriji trebali biti usmjereni na mjerenje napretka aktera kroz različite faze i dodirne točke procesa uključivanja u posao, a ne samo na konačni ishod.

Davanje jasnih povratnih kanala

Vidljivost procesa uključivanja u ponude ključna je za postizanje manje učinkovitosti. Međutim, jednosmjerna komunikacija tijekom ovog procesa učinkovito bi potkopala dobitak vrijednosti koji pruža, ako bi uključivanje trebalo biti proces usmjeren na stonera. Samo kada se predaju odgovarajući kanali za povratne informacije i trgovinu, proces se može optimizirati da bi se postigle napredne situacije učinkovitosti. Povratne informacije također su ključne kako bi se osigurala manja personalizacija procesa kako bi se specifične bolne točke aktera mogle ciljati i riješiti.

Zaključak

Ukratko, učinkovito uključivanje u prodaju bitna je ključna točka za izgradnju snažnog prodajnog tima i postizanje poslovnih ciljeva. Postavljanjem jasnih očekivanja, pružanjem relevantne i djelotvorne obuke, stvaranjem poticajnog i uključivog okruženja, razvojem mentorskog programa i mjerenjem uspjeha, organizacije mogu ubrzati produktivnost i učinkovitost. Ne zaboravite izraditi strukturirani program, koristiti tehnologiju i alate za e-učenje, uključiti igranje uloga i druge interaktivne aktivnosti te pružiti stalne povratne informacije i podršku.

Online scheduling software

Uštedite vrijeme i novac svom timu uz Bookafy!

Pomoću softvera za mrežno zakazivanje sastanaka možete automatizirati rezervacije, podsjetnike, sinkronizaciju s kalendarima, dohvaćanje URL-ova videosastanaka i još mnogo toga. Isprobajte Bookafy besplatno danas!

Preporučeni članci

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder