BOOKAFY BLOG

Effectief inwerken van verkopers: Een gids om de productiviteit en prestaties te versnellen.

Sales onboarding

IN DEZE POST

Als u verkopers wilt vinden en hen wilt uitrusten met de kennis, vaardigheden en middelen die zij volgens u nodig hebben om in de nabije toekomst succesvol te zijn in uw verkoopbedrijf, is het belangrijk om betrokken te raken bij de onboarding van verkopers. Om een echt krachtig en betrouwbaar verkoopteam op te bouwen en uw bedrijfsdoelstellingen te bereiken, is dit een kritieke stap.

Met voorbeelden van de belangrijkste van de belangrijkste onderdelen, kunnen wij u voorzien van de materiekennis die u het meest nodig heeft.

Het inwerkproces voor verkopers

De
sales onboarding
Het aanpassingsproces van verkopers omvat gewoonlijk drie belangrijke stappen: vooropleiding, initiële opleiding en voortdurende ondersteuning en coaching.

Pre-employment activiteiten zijn bedoeld om nieuwe werknemers voor te bereiden op hun eerste werkdag. Dit kan het invullen van papierwerk inhouden, het plannen van oriëntatiesessies en het opzetten van rekeningen.

De initiële opleiding omvat gewoonlijk zowel klassikale opleiding als opleiding op de werkplek. Het kan gaan om het leren kennen van de producten en diensten van de organisatie, de verkoopprocessen en de normen voor klantenservice.

Voortdurende ondersteuning en begeleiding zijn noodzakelijk om ervoor te zorgen dat nieuwe werknemers zich in de loop der tijd blijven ontwikkelen en verbeteren. Dit kan bestaan uit regelmatige beoordelingen, mentorschap en mogelijkheden voor professionele ontwikkeling.

Belangrijkste onderdelen van een effectieve sales onboarding

Om doeltreffend te zijn, moet een verkooptraining verschillende belangrijke onderdelen bevatten.

Het vaststellen van duidelijke verwachtingen is essentieel, zodat nieuwe werknemers begrijpen wat hun rol is en hoe zij zullen worden geëvalueerd. Dit kan inhouden dat gedetailleerde functiebeschrijvingen worden verstrekt, prestatiemaatstaven worden vastgesteld en de verwachtingen voor de verkoopafdeling en de organisatie worden verduidelijkt.

Het aanbieden van relevante en praktijkgerichte opleiding is essentieel om nieuwe werknemers uit te rusten met de kennis en vaardigheden die zij nodig hebben om succesvol te zijn. Dit kan inhouden dat u meer te weten komt over de producten en diensten van de organisatie, de verkoopprocessen en de normen voor klantenservice.

Het creëren van een ondersteunende en inclusieve omgeving is belangrijk om nieuwe werknemers te helpen zich welkom en gewaardeerd te voelen. Dit kan inhouden dat er mogelijkheden voor netwerken en het opbouwen van relaties worden geboden en dat er een cultuur van respect en integratie wordt bevorderd.

Het opzetten van een mentorprogramma kan een waardevol hulpmiddel zijn om nieuwe werknemers begeleiding en ondersteuning te bieden. Dit kan inhouden dat nieuwe medewerkers worden gekoppeld aan ervaren verkopers die als rolmodel kunnen dienen en feedback en advies kunnen geven.

Het meten van succes en het maken van aanpassingen is zeer belangrijk om de effectiviteit van het programma voor verkooptraining te waarborgen. Dit kan inhouden dat de vorderingen van nieuwe werknemers worden bijgehouden, feedback wordt verzameld en zo nodig aanpassingen worden doorgevoerd.

Beste praktijken voor onboarding

Een succesvol introductieprogramma voor de verkoop vereist zorgvuldige planning en uitvoering. Hier zijn enkele beste praktijken om in gedachten te houden:

  • Voortdurende feedback en ondersteuning bieden: Beoordeel nieuwe medewerkers regelmatig en geef feedback en steun om hen te helpen zich te blijven ontwikkelen en verbeteren.
  • Maak een gestructureerd programma: Maak een duidelijk en gestructureerd inwerkprogramma dat pre-employment activiteiten, initiële training en voortdurende ondersteuning en coaching omvat.
  • Voeg rollenspelen en andere interactieve activiteiten toe: Gebruik interactieve activiteiten, zoals rollenspelen en casestudies, om nieuwe werknemers te helpen het geleerde toe te passen in reële situaties.
  • Gebruik e-learning technologie en tools: Gebruik e-learning technologie en tools om nieuwe werknemers relevante en praktijkgerichte training te geven.

De weg naar een doeltreffende onboarding van de werknemers

De weg naar effectieve deals onboarding, het afdwingen van een effectief onboarding-programma en het genereren van waarde uit de lancering van het proces vereist zorgvuldige planning, strategie en vervolging.

Dan zijn er 7 cruciale manieren:

Heb een plan en doe mee met de nieuwe groentjes.

Een van de geduldige problemen van deals onboarding is de schaarse aandacht voor planning in het deals onboarding proces en het verzuim om dat ook met de reps te communiceren. Meer dan de helft van de deals reps in een studie4 noemt het ontbreken van mijlpalen om de voortgang van een rep te meten als het belangrijkste probleem van een slecht deals onboarding programma. Een gevolg hiervan is dat samen met de vertegenwoordigers plannen van 30, 60 en 90 dagen worden opgesteld die de nieuwe werknemers op het goede spoor houden en ervoor zorgen dat zij niet overweldigd worden door alle informatie die hun wordt verstrekt. Wanneer onboardingprogramma’s voor deals niet naar behoren zijn gehomogeniseerd, hebben verenigingen moeite om druggies gemakkelijk door de vroege, middelste en late stadia van onboarding van deals te loodsen. Alleen met een duidelijke routekaart en strategie, gebaseerd op stoner geste en vereisten, kunnen nuttige mijlpalen worden ontwikkeld, waartegen prospects kunnen worden beheerd.

Figuur – in inflexibiliteit in het programma

De meest doeltreffende onboardingprogramma’s voor deals zijn geformaliseerd om een hoge mate van herhaling te bieden die kan leiden tot effectieve inkomsten in het proces. Toch moet er ruimte zijn voor verfijning en optimalisering van het proces, op basis van verzamelde gegevens over de ervaring en tevredenheid van stoners. Uiteindelijk, als de procedures geformaliseerd worden, is het essentieel dat ze ingebouwde inflexibiliteit bevatten om personalisering mogelijk te maken, afhankelijk van de geletterdheid en de pijnpunten van verschillende medicijnen.

Gebruik van ultramoderne interactieve inhoudsformaten om inhoud te leveren

Aangezien de in-person onboarding van deals in de huidige situatie wel eens zeer beperkt in kompas zou kunnen zijn, is het belangrijk inhoud te produceren in formaten die bij levering inderdaad een meeslepende leeservaring geven. 3D-visualisatie, productoverzichten en het uitgebreide gebruik van videobanden kunnen helpen om acteurs te betrekken en de alfabetisering te bevorderen. modulariteit in de inhoud aanbrengen. Het inwerken van werknemers is een progressief en iteratief proces, geen eenmalige informatiedump. Daarom is het van essentieel belang om informatie in fasen aan te bieden en inhoud op te splitsen in hapklare, vlot verteerbare stukken.

existentiële geletterdheid mogelijk maken

Bij ultramoderne transactieprocessen gaat het minder om epigenetische pitches en meer om het overbrengen van klantspecifieke waardeproposities. Dit betekent dat traditionele alfabetiseringsstijlen die gericht zijn op het consumeren van inhoud en memoriseren niet doeltreffend zijn, aangezien zij de creatieve en aanpassingsvaardigheden van de dealers niet stimuleren. In plaats daarvan is er behoefte aan inwerkprocessen die gericht zijn op beheersing en integratie van vaardigheden. Een soortgelijke integratie van vaardigheden kan worden bereikt door existentiële geletterdheid, of geletterdheid door te doen, waarvan bewezen is dat het de retentiegraad verhoogt tot wel 75 in vergelijking met de 5 tot 30 van traditionele geletterdheidsstijlen zoals lezingen, lezen, audiovisuele hulpmiddelen en demonstraties. 5 existentiële onboarding bevordert de ontwikkeling van vaardigheden omdat het is opgebouwd rond levensechte scripts en ook meer visceraal en memorabel is. Omdat existentiële onboarding-oefeningen ontworpen zijn om nauwkeurig gekalibreerde kwesties te geven, geven zij de vertegenwoordigers ook een direct verband tussen bepaalde acties of gedragingen en resultaten. Daarbij vormen zij een duidelijk raakvlak tussen voorstel en praktijk. Daarom zijn reps geschikt om opdrachten die zij bij soortgelijke oefeningen hebben geleerd, direct toe te passen op analoge situaties waarmee zij in feitelijke deals te maken krijgen.

Gamification en stimulering van het proces

Gamification is een belangrijk instrument om vertegenwoordigers te motiveren en te betrekken bij het onboardingproces van deals. Over het algemeen houdt gamificatie in dat er voor de actoren haalbare pretenties worden vastgesteld, dat er leaderboards worden opgesteld waarop de topspelers worden vermeld, en dat er prijzen en impulsen worden gegeven aan degenen die beter presteren. Gamification maakt training leuk en versnelt de geletterdheid.

Ontwikkeling en meting van toepasselijke criteria

Het ontwikkelen en schaduwen van toepasselijke criteria is noodzakelijk om te weten welke gangen van het onboardingproces werken en welke niet. Deze criteria moeten gericht zijn op het meten van de vooruitgang van de actoren in de verschillende stadia en raakpunten van het onboardingproces van de deals, en niet alleen op het uiteindelijke resultaat.

Duidelijke feedbackkanalen geven

Zichtbaarheid in het onboardingproces van deals is cruciaal om minder effectief te zijn. Eenzijdige communicatie tijdens dit proces zou echter de meerwaarde ervan ondermijnen, als onboarding een stoner-centrisch proces moet zijn. Alleen wanneer de juiste kanalen voor feedback en handel worden aangereikt, kan het proces worden geoptimaliseerd om geavanceerde situaties van doeltreffendheid te bereiken. Feedback is ook essentieel om het proces in mindere mate te personaliseren, zodat specifieke pijnpunten van actoren kunnen worden aangepakt.

Conclusie

Kortom, effectieve onboarding is een essentieel punt om een sterk verkoopteam op te bouwen en de bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Door duidelijke verwachtingen te scheppen, relevante en bruikbare training te geven, een ondersteunende en inclusieve omgeving te creëren, een mentorprogramma te ontwikkelen en succes te meten, kunnen organisaties hun productiviteit en effectiviteit verhogen. Denk eraan een gestructureerd programma op te stellen, e-learningtechnologie en -hulpmiddelen te gebruiken, rollenspellen en andere interactieve activiteiten te integreren, en voortdurende feedback en ondersteuning te bieden.

Online scheduling software

Bespaar uw team tijd en geld met Bookafy!

Met online afsprakensoftware kunt u het maken van reserveringen, herinneringen, het synchroniseren met agenda's, het ophalen van URL's voor videovergaderingen en nog veel meer automatiseren. Probeer Bookafy vandaag nog gratis uit!

Aanbevolen artikelen

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder