BOOKAFY BLOG

Hatékony értékesítési bevezetés: A Guide To Accelerating Productivity And Performance (Útmutató a termelékenység és a teljesítmény felgyorsításához).

Sales onboarding

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN

Ha értékesítő munkatársakat akar találni, és fel akarja szerelni őket azokkal az ismeretekkel, készségekkel és erőforrásokkal, amelyekre Ön szerint szükségük van ahhoz, hogy a közeljövőben sikeresek legyenek az értékesítési üzletágában, fontos lesz, hogy részt vegyen az értékesítők beiskolázásában. Ahhoz, hogy valóban erős és megbízható értékesítési csapatot építsen ki, és elérje üzleti céljait, ez egy kritikus lépés.

A legfontosabb kulcskomponensek közül a legfontosabbakra vonatkozó példák segítségével biztosítjuk Önnek a leginkább szükséges tárgyi tudást.

Az értékesítési beilleszkedési folyamat

A
értékesítési bevezetés
az értékesítők beilleszkedésének folyamata általában három fő lépést foglal magában: az előképzést, az alapképzést, valamint a folyamatos támogatást és coachingot.

A munkába állást megelőző tevékenységek célja, hogy felkészítsék az új alkalmazottakat az első munkanapjukra. Ez magában foglalhatja a papírmunka kitöltését, az orientációs ülések ütemezését és a számlák beállítását.

Az alapképzés általában tantermi és munkahelyi képzést is magában foglal. Ez magában foglalhatja a szervezet termékeinek és szolgáltatásainak, értékesítési folyamatainak és ügyfélszolgálati szabványainak megismerését.

Folyamatos támogatásra és mentorálásra van szükség ahhoz, hogy az új alkalmazottak idővel folyamatosan fejlődjenek és javuljanak. Ez magában foglalhatja a rendszeres felülvizsgálatot, a mentorálást és a szakmai fejlődési lehetőségeket.

A hatékony értékesítési beilleszkedés kulcsfontosságú összetevői

Ahhoz, hogy hatékony legyen, az értékesítési képzésnek számos kulcsfontosságú elemet kell tartalmaznia.

Az egyértelmű elvárások meghatározása alapvető fontosságú, hogy az új alkalmazottak megértsék a szerepüket és azt, hogy hogyan fogják őket értékelni. Ez magában foglalhatja a részletes munkaköri leírások biztosítását, a teljesítménymutatók meghatározását, valamint az értékesítési részleggel és a szervezettel szembeni elvárások tisztázását.

A releváns és gyakorlatias képzés biztosítása kulcsfontosságú ahhoz, hogy az új alkalmazottak rendelkezzenek a sikerhez szükséges ismeretekkel és készségekkel. Ez magában foglalhatja a szervezet termékeinek és szolgáltatásainak, értékesítési folyamatainak és ügyfélszolgálati szabványainak megismerését.

A támogató és befogadó környezet megteremtése fontos ahhoz, hogy az új alkalmazottak szívesen látottnak és értékesnek érezzék magukat. Ez magában foglalhatja a hálózatépítési és kapcsolatépítési lehetőségek biztosítását, valamint a tisztelet és befogadás kultúrájának előmozdítását.

A mentorprogram létrehozása értékes eszköz lehet az új alkalmazottak számára nyújtott útmutatás és támogatás biztosításához. Ez magában foglalhatja az újonnan felvett munkatársak tapasztalt értékesítőkkel való párosítását, akik példaképként szolgálhatnak, és visszajelzést és tanácsot adhatnak.

A siker mérése és a kiigazítások elvégzése nagyon fontos az értékesítési képzési program hatékonyságának biztosítása érdekében. Ez magában foglalhatja az újonnan felvett munkatársak fejlődésének nyomon követését, a visszajelzések összegyűjtését és a szükséges kiigazításokat.

Legjobb gyakorlatok az értékesítés beillesztéséhez

Egy sikeres értékesítési bevezető program létrehozása gondos tervezést és végrehajtást igényel. Íme néhány bevált gyakorlat, amelyet érdemes szem előtt tartani:

  • Folyamatos visszajelzést és támogatást nyújt: Rendszeresen vizsgálja felül az újonnan felvett munkatársakat, és adjon visszajelzést és támogatást, hogy segítse őket a további fejlődésben és javulásban.
  • Hozzon létre egy strukturált programot: Hozzon létre egy világos és strukturált beilleszkedési programot, amely magában foglalja a felvételt megelőző tevékenységeket, a kezdeti képzést, valamint a folyamatos támogatást és coachingot.
  • Tartalmazzon szerepjátékokat és egyéb interaktív tevékenységeket: Használjon interaktív tevékenységeket, például szerepjátékokat és esettanulmányokat, hogy az újonnan felvett munkatársak a tanultakat a valós élethelyzetekben is alkalmazhassák.
  • Használja az e-learning technológiát és eszközöket: Használja az e-learning technológiát és eszközöket, hogy az új alkalmazottak számára releváns és gyakorlatias képzést nyújtson.

Út a hatékony üzletkötésekhez Onboarding

A hatékony üzletfelvételhez vezető út, a hatékony üzletfelvételi program érvényesítése és a folyamat elindításának értéknövelő hatása gondos tervezést, stratégiát és üldözést igényel.

Ezután van 7 döntő módon:

Legyen egy terved, és vegyél részt benne az új újoncokkal együtt.

Az ügyletek beilleszkedésének egyik türelmes problémája, hogy az ügyletek beilleszkedési folyamatában a tervezésre nem fordítanak kellő figyelmet, és ezt nem kommunikálják a képviselőkkel.Egy tanulmány4 szerint az ügyletekkel foglalkozó képviselők több mint fele azt említette, hogy a képviselők előrehaladásának mérésére szolgáló mérföldkövek hiánya a vezető probléma a gyenge ügyletbeilleszkedési programban. Ennek egyik eredménye, hogy a képviselőkkel közösen készítsünk 30, 60 és 90 napos terveket, amelyek az új munkatársakat a pályán tartják, és biztosítják, hogy ne nyomasztja őket a sok információ, amit kapnak. Ha az ügyletek beilleszkedési programjai nincsenek megfelelően homogenizálva, a szövetségek nehezen tudnak segíteni a drogosoknak, hogy könnyedén átmenjenek az ügyletek beilleszkedésének korai, középső és késői szakaszán. Csak egy világos útitervvel és stratégiával, amely a stoner geste és a követelmények alapján készült, lehet hasznos mérföldköveket felállítani, amelyek alapján a kilátásokat kezelni lehet.

Ábra – rugalmatlanság a programban

A leghatékonyabb üzletkötési programok formalizáltak, hogy nagyfokú ismétlődést biztosítsanak, ami a folyamat során hatékony jövedelemhez vezethet. Mégis, a folyamat finomhangolására és optimalizálására van lehetőség, a füvezési tapasztalatokról és az elégedettségről gyűjtött adatok alapján. Végül, ahogy az eljárásokat formalizálják, elengedhetetlen, hogy azok tartalmazzanak beépített rugalmatlanságot, hogy lehetővé tegyék a személyre szabhatóságot, a különböző gyógyszerek műveltségi jellemzőitől és fájdalompontjaitól függően.

Ultramodern interaktív tartalomformátumok használata a tartalom közvetítéséhez

Tekintettel arra, hogy a személyesen történő beszoktatás a jelenlegi helyzetben valóban korlátozott lehet, fontos, hogy a tartalmat olyan formátumokban állítsuk elő, amelyek valóban magával ragadó olvasási élményt nyújtanak, amikor átadjuk őket. A 3D-s vizualizáció, a termékbemutatók és a videoszalagok széles körű használata segíthet a szereplők bevonásában és a műveltség ügyének előmozdításában. a tartalom moduláris felépítése. Az ügyletek beillesztése egy fokozatos és iteratív folyamat, nem pedig egyszeri információs dömping. Ezért fontos, hogy az információk átadását szakaszosan, prioritás szerint rendezzük, és a tartalmat falatnyi, könnyen fogyasztható darabokra bontjuk.

Egzisztenciális műveltség lehetővé tétele

Az ultramodern üzletkötési folyamatok kevésbé az epigenetikus pályákról szólnak, hanem inkább az ügyfélspecifikus értékjavaslatok közvetítéséről. Ez azt jelenti, hogy a hagyományos, tartalomfogyasztásra és memorizálásra koncentráló műveltségi stílusok hatástalanok, mivel nem teszik az alkuk kreatív és alkalmazkodóképessé az üzletkötések képviselőit. Inkább olyan beilleszkedési folyamatokra van szükség, amelyek az elsajátításra és a készségek integrálására koncentrálnak. Hasonló készségintegráció érhető el az egzisztenciális műveltség, vagy a műveltség a cselekvés által, amely bizonyítottan növeli a megtartási arányt, ami olyan fontos, mint 75, szemben a hagyományos műveltségi stílusok, mint az előadások, olvasás, audiovizuális eszközök és bemutatók 5-30-ával. 5 Az egzisztenciális beszoktatás ösztönzi a készségfejlesztést, mivel valós forgatókönyvek köré épül, és emellett zsigeribb és emlékezetesebb. Mivel az egzisztenciális beilleszkedési gyakorlatokat úgy tervezték, hogy pontosan kalibrált kérdéseket adjanak, a képviselőknek is közvetlen kapcsolatot biztosítanak az egyes tevékenységek vagy magatartás és az eredmények között. Eközben egyértelmű kapcsolatot alakítanak ki a javaslat és a gyakorlat között. Ezért az ismétlések alkalmasak arra, hogy a hasonló gyakorlatokból tanult feladatokat közvetlenül alkalmazzák a tényleges üzletcserék során felmerülő analóg helyzetekre.

Gamification és a folyamat ösztönzése

A játékosítás fontos eszköz a képviselők motiválására és bevonására az üzletkötési folyamat során. Általában a játékosítás magában foglalja a szereplők számára megvalósítható követelmények felállítását, a legjobb játékosokat felsoroló ranglisták létrehozását, valamint díjak és ösztönzők felajánlását azoknak, akik jobban teljesítenek. A játékosítás szórakoztatóvá teszi a képzést, és felgyorsítja a műveltség ütemét.

Az alkalmazandó kritériumok fejlesztése és mérése

Az alkalmazandó kritériumok kidolgozása és nyomon követése szükséges ahhoz, hogy tudjuk, hogy az ügyletkötési folyamat mely folyosói működnek, és melyek nem. Ezeknek a kritériumoknak arra kell irányulniuk, hogy mérjék a szereplők előrehaladását az üzletkötési folyamat különböző szakaszaiban és érintkezési pontjain keresztül, és nem csupán a végső eredményt.

Egyértelmű visszajelzési csatornák biztosítása

Az ajánlatok felvételi folyamatának átláthatósága kulcsfontosságú a kisebb hatékonyság eléréséhez. Azonban az egyirányú kommunikáció e folyamat során hatékonyan aláásná az általa biztosított értéknövekedést, ha a beszállásnak egy kábítószer-központú folyamatnak kell lennie. Csak akkor lehet optimalizálni a folyamatot, ha megfelelő csatornákat adunk át a visszajelzésekhez és a kereskedelemhez, hogy elérjük a hatékonyság fejlett helyzeteit. A visszajelzés a folyamat kisebb mértékű személyre szabása érdekében is elengedhetetlen, hogy a szereplők konkrét fájdalmas pontjait meg lehessen célozni és kezelni lehessen.

Következtetés

Összefoglalva, a hatékony értékesítési beilleszkedés az erős értékesítési csapat kiépítésének és az üzleti célok elérésének egyik alapvető kulcspontja. Az égbolton világos elvárások megfogalmazásával, releváns és megvalósítható képzésekkel, támogató és befogadó környezet kialakításával, mentorprogram kidolgozásával és a siker mérésével a szervezetek felgyorsíthatják a termelékenységet és a hatékonyságot. Ne feledje, hogy strukturált programot kell létrehozni, e-learning technológiát és eszközöket kell használni, szerepjátékokat és más interaktív tevékenységeket kell beépíteni, valamint folyamatos visszajelzést és támogatást kell nyújtani.

Online scheduling software

Spóroljon időt és pénzt csapatának a Bookafy segítségével!

Az online időpontfoglaló szoftver segítségével automatizálhatja a foglalást, az emlékeztetőket, a naptárakkal való szinkronizálást, a videós találkozók URL-címének lekérdezését és még sok mást. Próbálja ki a Bookafy-t ingyenesen még ma!

Ajánlott cikkek

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder