BOOKAFY BLOGG

Effektiv introduktion av säljare: En guide för att påskynda produktivitet och prestanda

Sales onboarding

I DET HÄR INLÄGGET

Om du vill hitta säljare och utrusta dem med den kunskap, de färdigheter och de resurser som du tror att de behöver för att lyckas i din försäljningsverksamhet inom en snar framtid, är det viktigt att du deltar i introduktionen av säljare. För att bygga upp ett verkligt kraftfullt och pålitligt säljteam och uppnå dina affärsmål är detta ett viktigt steg.

Med hjälp av exempel på de viktigaste av de viktigaste komponenterna kan vi ge dig den sakkunskap som du behöver mest.

Inskolningsprocessen för försäljning

The
Inskolning vid försäljning
processen för att anpassa säljare omfattar vanligtvis tre huvudsteg: förberedande utbildning, inledande utbildning samt löpande stöd och coachning.

Aktiviteter före anställning syftar till att förbereda nya anställda inför deras första dag på jobbet. Det kan handla om att fylla i papper, planera orienteringsmöten och upprätta konton.

Grundutbildningen omfattar vanligtvis både klassrumsutbildning och utbildning på arbetsplatsen. Det kan innebära att du lär dig mer om organisationens produkter och tjänster, försäljningsprocesser och standarder för kundservice.

Det krävs kontinuerligt stöd och mentorskap för att se till att nyanställda fortsätter att utvecklas och förbättras med tiden. Detta kan omfatta regelbundna utvärderingar, mentorskap och möjligheter till professionell utveckling.

Nyckelkomponenter för effektiv introduktion av säljare

För att vara effektiv måste säljutbildningen innehålla flera viktiga komponenter.

Det är viktigt att skapa tydliga förväntningar så att nya medarbetare förstår sin roll och hur de kommer att utvärderas. Detta kan inkludera att tillhandahålla detaljerade arbetsbeskrivningar, definiera prestationsmått och klargöra förväntningarna på försäljningsavdelningen och organisationen.

Relevant och praktisk utbildning är avgörande för att ge nyanställda den kunskap och de färdigheter de behöver för att lyckas. Detta kan inkludera att lära sig om organisationens produkter och tjänster, försäljningsprocesser och standarder för kundservice.

Det är viktigt att skapa en stödjande och inkluderande miljö för att hjälpa nya medarbetare att känna sig välkomna och uppskattade. Detta kan innebära att erbjuda möjligheter till nätverkande och relationsbyggande samt att främja en kultur av respekt och inkludering.

Att skapa ett mentorprogram kan vara ett värdefullt verktyg för att ge nya medarbetare vägledning och stöd. Detta kan innebära att nya medarbetare kopplas ihop med erfarna säljare som kan fungera som förebilder och ge feedback och råd.

Det är mycket viktigt att mäta framgången och göra justeringar för att se till att säljutbildningsprogrammet är effektivt. Detta kan inkludera att följa de nyanställdas framsteg, samla in feedback och göra justeringar vid behov.

Bästa praxis för säljstart

Att skapa ett framgångsrikt introduktionsprogram för säljare kräver noggrann planering och genomförande. Här är några bästa metoder att tänka på:

  • Ge fortlöpande feedback och stöd: Granska nyanställda regelbundet och ge feedback och stöd för att hjälpa dem att fortsätta att utvecklas och förbättras.
  • Skapa ett strukturerat program: Skapa ett tydligt och strukturerat introduktionsprogram som omfattar aktiviteter före anställning, inledande utbildning samt löpande stöd och coachning.
  • Inkludera rollspel och andra interaktiva aktiviteter: Använd interaktiva aktiviteter som rollspel och fallstudier för att hjälpa nyanställda att tillämpa det de lärt sig i verkliga situationer.
  • Använd teknik och verktyg för e-lärande: Använd teknik och verktyg för e-lärande för att ge nyanställda relevant och praktisk utbildning.

Sättet att få en effektiv introduktion av erbjudanden

Way to effective deals onboarding, enforcing an effective deals onboarding program and driving value from the launch of the process requires careful planning, strategy, and prosecution.

Sedan finns det 7 viktiga sätt:

Ha en plan och delta i den tillsammans med de nya rookies.

Ett av de största problemen med inskolning i samband med affärer är den blygsamma uppmärksamhet som ägnas åt planering i inskolningsprocessen och misslyckandet med att kommunicera detta med representanterna. mer än hälften av representanterna för affärer i en studie4 nämner bristen på milstolpar för att mäta representanternas framsteg som det främsta problemet med ett dåligt inskolningsprogram för affärer. Ett resultat av detta är att tillsammans med representanterna skapa 30-, 60- och 90-dagarsplaner som håller de nyanställda på rätt spår och ser till att de inte blir överväldigade av all information som levereras till dem. När programmen för att få in affärer på plats inte är tillräckligt homogena kämpar föreningarna för att hjälpa knarkare att enkelt gå igenom de tidiga, mellersta och sena stadierna av att få in affärer på plats. Det är bara med en tydlig färdplan och strategi, som bygger på stoner geste och krav, som användbara milstolpar kan utvecklas, mot vilka utsikterna kan hanteras.

Figur – i inflexibilitet i programmet

De mest effektiva programmen för att få in nya kunder är formaliserade för att ge en hög grad av upprepning som kan leda till effektiva vinster i processen. Det bör ändå finnas utrymme för att finjustera och optimera processen, baserat på insamlade data om rökares erfarenheter och tillfredsställelse. När förfarandena slutligen formaliseras är det viktigt att de innehåller en inbyggd flexibilitet för att möjliggöra personlig anpassning, beroende på läskunnighetens egenskaper och smärta hos olika läkemedel.

Använda toppmoderna interaktiva innehållsformat för att leverera innehåll.

Med tanke på att det i dagsläget kan vara svårt att få tag på en person som är med på en utbildning, är det viktigt att producera innehåll i format som ger en uppslukande läs- och skrivupplevelse när det levereras. 3D-visualisering, produktgenomgångar och en omfattande användning av videoband kan hjälpa till att engagera aktörer och främja läs- och skrivkunnighet. skapa modularitet i innehållet. Inskolning av kunder är en progressiv och iterativ process, inte en engångsinformation. Därför är det viktigt att prioritera informationsleveransen i etapper och dela upp innehållet i små bitar som är lätt att konsumera.

Möjliggöra existentiell läskunnighet

Ultramoderna affärsprocesser handlar mindre om epigenetiska pitchs och mer om att förmedla kundspecifika värdeerbjudanden. Detta innebär att traditionella läs- och skrivstilar som är inriktade på konsumtion av innehåll och memorering är ineffektiva, eftersom de inte gör att representanter för affärer får kreativitet och anpassningsförmåga. Det är snarare dags att införa processer för introduktion som är inriktade på behärskning och integrering av färdigheter. Liknande integrering av färdigheter kan uppnås genom existentiell läs- och skrivkunnighet, eller läs- och skrivkunnighet genom att göra, vilket har visat sig öka andelen som behåller undervisningen till 75 % jämfört med 5-30 % för traditionella läs- och skrivstilar som föreläsningar, läsning, audiovisuella hjälpmedel och demonstrationer. 5 existentiell introduktion uppmuntrar till kompetensutveckling eftersom den bygger på verkliga manuskript och är mer visuell och minnesvärd. Eftersom existentiella introduktionsövningar är utformade för att ge exakt kalibrerade frågor ger de också repsen en direkt koppling mellan vissa handlingar eller beteenden och resultat. På så sätt skapar de en tydlig gräns mellan förslag och praktik. Därför är reps lämpliga för att ta med sig uppgifter som de lärt sig från liknande övningar och tillämpa dem direkt på analoga situationer som de möter i faktiska affärer.

Gamification och incitament för processen

Spelifiering är ett viktigt verktyg för att motivera och engagera representanter under inskolningsprocessen. I allmänhet innebär spelifiering att man ställer upp praktiskt genomförbara krav på aktörerna, upprättar topplistor med de bästa spelarna och erbjuder priser och impulser till dem som presterar bättre än de andra. Spelifiering gör utbildningen rolig och ökar takten i inlärningen.

Utveckling och mätning av tillämpliga kriterier

Det är nödvändigt att utveckla och följa upp tillämpliga kriterier för att veta vilka korridorer i processen för inskolning i affärer som fungerar och vilka korridorer som inte fungerar. Dessa kriterier bör syfta till att mäta aktörernas framsteg genom de olika stegen och beröringspunkterna i processen för att få in affärer på marknaden och inte bara det slutliga resultatet.

Ge tydliga kanaler för återkoppling

Det är viktigt att se hur processen för att få in nya erbjudanden ser ut för att få mindre effektivitet. En enkelriktad kommunikation under denna process skulle dock effektivt undergräva den värdeökning som den ger, om onboarding ska vara en process som är inriktad på stenarna. Det är först när lämpliga kanaler för återkoppling och handel finns tillgängliga som processen kan optimeras så att den blir effektiv i avancerade situationer. Återkoppling är också viktigt för att säkerställa en mindre personlig anpassning av processen så att aktörernas specifika problem kan riktas in på och åtgärdas.

Slutsats

Sammanfattningsvis är en effektiv introduktion av säljare en viktig nyckelfaktor för att bygga ett starkt säljteam och uppnå affärsmålen. Genom att sätta upp tydliga förväntningar, tillhandahålla relevant och användbar utbildning, skapa en stödjande och inkluderande miljö, utveckla ett mentorprogram och mäta framgång kan organisationer öka produktiviteten och effektiviteten. Kom ihåg att skapa ett strukturerat program, använda teknik och verktyg för e-lärande, integrera rollspel och andra interaktiva aktiviteter samt ge fortlöpande feedback och stöd.

Online scheduling software

Spara tid och pengar för ditt team med Bookafy!

Med hjälp av programvara för tidsbokning online kan du automatisera bokning, påminnelser, synkronisering med kalendrar, hämta URL:er för videomöten och mycket mer. Prova Bookafy gratis idag!

Rekommenderade artiklar

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder