BOOKAFY BLOGG

Så här lägger du till din Bookafy-bokningslänk på ditt visitkort

Bookafy booking link

I DET HÄR INLÄGGET

Internet och e-post har båda förändrat sättet att kommunicera med företag. Ett visitkort är viktigt för att marknadsföra ditt företag. Det är ett litet tryckt kort med information om ditt företag och har samma storlek som ett kreditkort.

Visitkort är det främsta sättet för företag att presentera sina kontaktuppgifter för potentiella kunder eller klienter. De är ett av de mest effektiva verktygen för direktmarknadsföring eftersom de är ett mer konkret sätt att förmedla information om vem du är och vad du gör.

Används visitkort fortfarande?

Visitkort är inget nytt. De har funnits där i cirka 600 år och är i allmänhet lättare att distribuera. De innehåller kontaktinformation och erbjudanden på en enda praktisk och lättillgänglig handout. Det leder till att du breddar ditt nätverk och ökar antalet leads och försäljningar.

Nästan 85 % av visitkorten kastas bort inom sju dagar. Det är en stor siffra som kan få dig att ompröva användningen av visitkort. Så hur gör man ett visitkort mer relevant? Svaret är att du kan använda en QR-kod på ditt visitkort för att bli uppmärksammad.

De har nyligen fått ett uppsving, särskilt vid branschevenemang. Människor använder nu visitkort inom några timmar efter att de fått dem för att göra efterforskningar på nätet eller för att boka möten med dig medan de fortfarande har det personliga mötet i färskt minne.

Hur kopplar du din Bookafy-bokningslänk till ditt visitkort?

En QR-kod är en typ av streckkod som lagrar information som en serie pixlar i ett fyrkantigt rutnät och som är lätt att läsa av en digital enhet. För att skapa din QR-kod bestämmer du vilken webbadress du vill använda för dina visitkort.

Varje typ av möte i Bookafy har en egen URL. Med dessa typer av möten kan du differentiera tillgänglighet, möteslängd och annan logistik för schemaläggning beroende på syftet med mötet och vem du ska träffa. Här är några enkla steg för att koppla Bookafy till ditt visitkort.

  • Klicka först på möten, välj en Bookafy-länk och klicka på ”kopiera länk” på det möte som du vill dela med dig av.
  • Välj det som passar bäst för din situation när det gäller visitkort. Det är vanligtvis det första samtalet eller mötet med en rekryterad person eller kund.
  • Du kan också skapa en länk på din webbplats som omdirigerar till den Bookafy-länk du föredrar.

Om du ändrar typ av möte, kommer omdirigeringen på din webbplats till den önskade typen av möte att fortsätta att gälla. Du har nu en URL och kan generera en QR-kod för att lägga till en företagskontakt i din kalender.

Skapa en QR-kod för Bookafy

Det enklaste sättet att ge ditt visitkort en smidig och enkel upplevelse är att skapa en QR-kod som leder besökarna till din valda webbadress. Du kan ta hjälp av QR-kodgeneratorverktygen för att skapa en enkel kod från en webbadress. De flesta är betalverktyg, men du kan också få dem gratis. Printelf, Zazzle och Flowcode är några exempel.

Att skapa en QR-kod är en enkel process, oavsett vilket verktyg du använder. Klicka på ”webbplats”, skriv in din webbadress och klicka på ”Generera QR-kod” för att skapa en QR-kod. Du kan sedan ladda ner QR-koden för dina visitkort.

Alternativ till QR-kod; Prova Bitly

En del människor kan motsätta sig att ha en QR-kod på sina visitkort av estetiska skäl. Det kan finnas många andra skäl att undvika en QR-kod. Du kan fortfarande inkludera en länk till din Bookafy genom att använda Bitly.

Bitly är en plattform för länkhantering där du kan maximera effekten av dina länkar genom att förkorta, dela, hantera och analysera länkar till ditt innehåll.

Du kan förkorta din direkta Bookafy-utnämningslänk och eventuella omdirigeringar som du har skapat via din webbadress.

Slutsats

Du hittar QR-koder överallt. Du kan ha dem på evenemang, i gallerior och på många andra ställen. Det är enkelt att lägga till Bookafy på ditt visitkort. Överväg att inkludera Bookafy på ditt visitkort om du vill boka fler möten.

Online scheduling software

Spara tid och pengar för ditt team med Bookafy!

Med hjälp av programvara för tidsbokning online kan du automatisera bokning, påminnelser, synkronisering med kalendrar, hämta URL:er för videomöten och mycket mer. Prova Bookafy gratis idag!

Rekommenderade artiklar

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder