Effektive offline markedsføringsideer for startups i 2023

Effektive offline markedsføringsideer for startups i 2023 | bookafy

Effektive offline markedsføringsideer for startups i 2023

Der er så mange ting, der spiller ind i opstartsvirksomheder. Du skal sikre dig, at du har det rigtige team, finde en tidsplan og forberede dit produkt til lanceringen. Markedsføring kan være en eftertanke indtil lige før lanceringen, og det er ofte ikke en stor del af en startup-virksomheds oprindelige budget. En nystartet virksomhed bør bruge op til
35 % af sit budget til markedsføring
for at komme i gang, men mange bruger kun en brøkdel af det.

En af de dele af markedsføringen, der kan blive forsømt, er offline markedsføring. Alt synes at være digitalt i dag, og det kan være en effektiv strategi at fokusere på digitale markedsføringsmetoder. Det er dog vigtigt at huske på, at de gennemprøvede metoder til at tiltrække kunder nogle gange kan fungere rigtig godt. Men du skal gøre det rigtigt, ellers smider du bare din investering væk. Her er nogle effektive markedsføringsidéer til nystartede virksomheder i 2023.

Flyers

Du tænker måske på flyers som de stakke af aviser, du afleverede som barn, og som ingen rigtig ville have. Sandheden er dog, at folk ønskede flyers, og de er stadig en effektiv markedsføringsteknik.

Flyers er svære at overse. De hænger på dørhåndtag og ud af postkasser. Folk er nødt til at flytte dem for at kunne få adgang til deres post eller åbne deres døre. Det betyder, at dit brand kan være helt fremme i hånden på en potentiel kunde. Flyers kræver stor kreativitet og innovation for at tiltrække læserens opmærksomhed og få dem til aktivt at se på det, du har at tilbyde. Du kan reklamere for en butiksfacade eller endda få flyeren til at pege på dit websted eller dine sociale medier ved at indlejre en QR-kode i den.. Nogle af de mest effektive offline markedsføringstaktikker involverer sammenkobling med digitale taktikker. Det har aldrig været nemmere at lave flotte flyers, da der findes mange onlinetjenester, som tilbyder skabeloner og tilpasningsmuligheder.

Deltag på messer

Hvis du har et virkelig sejt produkt og ønsker at finde en gruppe mennesker, der kunne være interesseret i at købe det, er der intet bedre sted end en messe. Der er snart igen fagmesser, og der er faktisk mange planlagte for i år allerede. De er en mulighed for at få dit produkt i øjnene på folk, som måske er mere motiverede til at købe dit produkt end den gennemsnitlige forbruger.

Du skal sørge for, at din stand ser professionel ud på alle måder. Du har brug for en iørefaldende præsentation, der omfatter plakatrammer, som disse, der både tiltrækker seerne og afspejler dit brand. Sørg for, at du sørger for et kvalitetsudvalg af gaveartikler eller endda en tombola.

På messer kan du netværke og opbygge en kontaktliste med kundeemner. Spørg deltagerne om deres kontaktoplysninger, eller få dem som en del af din lodtrækning. Det vigtigste er at følge op på alle de personer, du taler med. Lav notater om dine samtaler, så du kan tale om de problemer, de søger at løse, når du kontakter dem, og lave din præsentation på baggrund af dem.

Personlige forbindelser med dine kunder

Værdsættelse er på
Maslows behovshierarki
. Det betyder, at det er en af de vigtigste ting, som mennesker har brug for for at leve lykkeligt. Når folk føler sig værdsat og respekteret, får man det bedre med sig selv. Du kan få dine kunder til at føle det på denne måde ved at bruge offline markedsføring til at komme i kontakt med dem og vise din taknemmelighed.

Hvis du har et solidt CRM-system (Customer Relationship Management) og arbejder på at have et personligt forhold til dine kunder, kan du sende dem fødselsdagskort eller andre typer e-mailmarkedsføringsbeskeder for at fremme forholdet. Sørg også for at sende kort ud i forbindelse med ferien eller bare for at sige tak. Disse varer kan sendes sammen med kuponer eller rabatter eller endda et smugkig på et nyt produkt. Det vil få dine kunder til ikke bare at føle sig værdsat, men også føle, at de er en del af familien. Dit brand vil altid være i fokus, og de vil være mere tilbøjelige til at anbefale dig til venner og familie.

Tag telefonen

Det er fristende at sende e-mails ud og håbe på, at du får svar. Det er nemmere, og du kan nå ud til mange mennesker på kort tid. Men selv hvis du følger nogle af de teknikker, der kan øge antallet af personer, der åbner din e-mail, er det stadig ikke altid pålideligt. Hvis du er ved at starte en servicevirksomhed, er det måske bedst at tage telefonen og ringe til dine kundeemner.

Hvorfor ringe til dem? Det skaber en personlig forbindelse mellem dig selv og din potentielle kunde. Hvis du sælger et produkt, og det er defekt, eller hvis en kunde ikke kan lide det, kan han/hun returnere det og få pengene tilbage. Men når det drejer sig om serviceydelser, skal kunden kunne stole på den virksomhed, som han/hun hyrer. Ellers kan det ende med, at de bliver frustrerede og ikke kan få deres penge tilbage. Et telefonopkald eller et personligt besøg giver kunden mulighed for at lære dig at kende og få en fornemmelse af, hvordan du driver forretning. De vil være mere trygge ved at ansætte dig. Hvis du gør det godt, kan du også få henvisninger, og mund-til-mund-på-mund-råb er måske den mest effektive markedsføringsstrategi.

Få pressen inddraget

Det kan være svært at få noget omtale af din nystartede virksomhed, men det kan absolut betale sig. Det er vigtigt at forsøge at opbygge personlige relationer med nogle af de lokale journalister i håb om at få en positiv mediedækning af din startup. Ud over at have et forhold er det altid bedre, hvis du har en slags krog eller en historie at tilbyde dem. De er altid på udkig efter indhold, og en god nyhedshistorie fra en lokal virksomhed kan være et godt bud.

Historien kan være næsten alt, hvad der har med din virksomhed at gøre. Har du et topmoderne anlæg eller en teknologi, som ikke allerede er i brug i din by? Det kunne være en historie. Har du planer om at ansætte mange mennesker, eller tilbyder du en service, som ikke har været tilgængelig før? Det kan også være historier. En god strategi er at invitere dem på en rundvisning. Selv om du ikke mener, at din arbejdsplads er noget særligt, vil en journalist og offentligheden måske være interesseret. Under rundvisningen kan du også besvare eventuelle spørgsmål og opbygge relationer med henblik på fremtidig reklame.

Vær utraditionel

Det kan virke som om, vi bliver bombarderet med reklamer i dagens samfund. Det står på plakater, skilte, på bussernes sider, på hegn og på alle de websteder, du besøger. For nogle mennesker blandes det hele sammen, og det kan være let at slå det hele fra sig, da det bliver hvid støj. Derfor kan det at være ukonventionel hjælpe dit brand til at skille sig ud på et overfyldt marked.

Forbrugerne vil have oplevelser, og med så mange oplysninger og underholdning, som vi får serveret hele tiden, er du nødt til at bruge en taktik, der kan overraske og glæde folk. Nogle kalder det guerilla-markedsføring. Det er sjovt, det er engagerende, og det behøver ikke at være dyrt. Find f.eks. nogle sangere og lav en flash mob med en sjov sang eller en danserutine. Du kan også bruge dine kontakter i medierne og give dem et tip, hvis du vil. Det vil give dig den ønskede opmærksomhed og få lokale borgere til at tale om dit brand. Andre nystartede virksomheder har haft succes gennem klistermærkekampagner. De placerer klistermærker overalt i området på utraditionelle steder, hvor de vil blive bemærket, f.eks. i øjenhøjde over pissoirerne. Vær kreativ, hav det sjovt, og find noget, der vil fange din målgruppe.

Markedsføring af henvisninger

Kan du huske, at vi sagde, at mund til mund-omtale er god markedsføring? Hvorfor ikke give dine kunder et incitament til at henvise dine produkter og tjenester til andre? Når du starter, skal du have så mange mennesker som muligt til at komme ind ad døren eller besøge dit websted. Hvis du tilbyder en henvisningsbonus, f.eks. en rabat eller et gratis produkt, kan dine kunder gøre arbejdet for dig. De vil tale med deres venner og gøre alt, hvad de kan, for at overbevise dem om, at de skal købe noget. Derudover kan du tilbyde et incitament, f.eks. en særpris, til kunder, der kommer til dig via en henvisning. De vil være glade, og det samme gælder dine indtægter.

Konklusion

Glem ikke offline markedsføring. Det kan være fristende for nystartede virksomheder at holde sig til digital markedsføring, da det er relativt billigt, og en stor del af vores liv foregår online. Men hvis det gøres korrekt, kan offline markedsføring sikre, at du når ud til kunder, som du måske har overset med digitale teknikker, og skabe effektive måder at komme i kontakt med dine kunder på.

Relaterede indlæg

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Begynd at bestille aftaler
med Bookafy gratis!

Tilmeld dig i dag for en gratis prøveperiode med Bookafy Pro!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder