Effectieve offline marketingideeën voor starters in 2023

Effectieve offline marketingideeën voor starters in 2023 | bookafy

Effectieve offline marketingideeën voor starters in 2023

Er zijn zoveel dingen die bij een startup komen kijken. Je moet ervoor zorgen dat je het juiste team hebt, een werkschema opstellen en je product voorbereiden op de lancering. Marketing kan een bijzaak zijn tot vlak voor de lancering, en is vaak geen groot deel van het initiële budget van een startup. Een startup moet maximaal
35% van zijn budget aan marketing
om van de grond te komen, maar velen geven een fractie daarvan uit.

Een van de onderdelen van marketing die verwaarloosd kan worden is offline marketing. Alles lijkt tegenwoordig digitaal te zijn, en het kan een effectieve strategie zijn om je te richten op digitale marketingmethoden. Het is echter belangrijk te onthouden dat de beproefde methoden om klanten aan te trekken soms heel goed kunnen werken en dat ook doen. Je moet het echter wel goed doen, anders gooi je je investering weg. Hier zijn enkele effectieve marketingideeën voor startups in 2023.

Flyers

U denkt misschien aan flyers als die stapels kranten die u als kind bezorgde en die niemand echt wilde hebben. Echter, de waarheid is dat mensen flyers wilden…en ze zijn nog steeds een effectieve marketing techniek.

Flyers zijn moeilijk te missen. Ze hangen aan deurknoppen en uit brievenbussen. Mensen moeten ze verplaatsen om bij hun post te komen of hun deur te openen. Dat betekent dat uw merk vooraan staat in de palm van de hand van een potentiële klant. Flyers vereisen grote creativiteit en innovatie om de aandacht van de lezer te trekken, en hem actief te laten kijken naar wat je te bieden hebt. U kunt reclame maken voor een winkel, of zelfs de flyer laten verwijzen naar uw website of sociale mediakanalen door er een QR-code in op te nemen.. Sommige van de meest effectieve offline marketingtactieken gaan samen met digitale tactieken. Het is ook nog nooit zo eenvoudig geweest om mooie flyers te maken, want er zijn veel online diensten die sjablonen en aanpassingsmogelijkheden bieden.

Beurzen bijwonen

Als je een echt cool product hebt en je wilt een groep mensen vinden die misschien geïnteresseerd zijn in de aankoop ervan, wat is dan een betere plaats dan een beurs? De beurzen komen zeer binnenkort terug, en in feite zijn er veel gepland voor dit jaar. Het is een kans om uw product onder de aandacht te brengen van mensen die wellicht meer gemotiveerd zijn om uw product te kopen dan de gemiddelde consument.

U moet ervoor zorgen dat uw stand er in alle opzichten professioneel uitziet. Je hebt een pakkende display nodig met poster frames, zoals deze, die zowel kijkers aantrekken als uw merk weerspiegelen. Zorg voor een goede selectie van weggevertjes, of zelfs een loterij.

Op beurzen kunt u netwerken en een lijst met contacten opbouwen. Vraag de deelnemers om hun contactgegevens, of verkrijg ze als onderdeel van uw verloting. Het belangrijkste is om iedereen die je spreekt op te volgen. Maak aantekeningen van uw gesprekken, zodat u, wanneer u contact opneemt, kunt spreken over de problemen die zij willen oplossen en uw pitch eromheen kunt vormgeven.

Persoonlijke band met uw klanten

Waardering staat op
Maslow’s hiërarchie van behoeften.
. Dat betekent dat het een van de belangrijkste dingen is die de mens nodig heeft om gelukkig door het leven te gaan. Wanneer mensen zich gewaardeerd en gerespecteerd voelen, voelt men zich beter over zichzelf. U kunt uw klanten dit gevoel geven door offline marketing te gebruiken om met hen in contact te komen en uw dankbaarheid te tonen.

Als u een robuust klantenbeheer (CRM) hebt en werkt aan een persoonlijke relatie met uw klanten, kunt u hen gelukkige verjaardagskaarten sturen, of andere soorten e-mailmarketingberichten om de relatie te bevorderen. Zorg ervoor dat u ook kaarten stuurt voor de feestdagen, of gewoon om u te bedanken. Deze artikelen kunnen worden verzonden met coupons of kortingen, of zelfs een voorproefje van een nieuw product. Hierdoor zullen uw klanten zich niet alleen gewaardeerd voelen, maar ook het gevoel krijgen dat ze deel uitmaken van de familie. Uw merk zal altijd top of mind zijn, en zij zullen u eerder aanbevelen aan vrienden en familie.

Neem de telefoon op

Het is verleidelijk om e-mails te versturen en te hopen dat je reacties krijgt. Het is makkelijker, en je kunt in korte tijd veel mensen bereiken. Maar zelfs als u enkele van de technieken volgt om het aantal mensen dat uw e-mail opent te verhogen, is het nog steeds niet altijd betrouwbaar. Als u een dienstverlenend bedrijf begint, kunt u het beste de telefoon pakken en uw leads bellen.

Waarom bel je ze? Het bouwt een persoonlijke band op tussen uzelf en uw potentiële klant. Als u een product verkoopt en het is defect, of een klant vindt het niet goed, dan kan hij het terugsturen voor een terugbetaling. Als het echter om diensten gaat, moet een klant het bedrijf dat hij inhuurt kunnen vertrouwen. Anders kunnen ze gefrustreerd raken en hun geld niet terugkrijgen. Een telefoontje of een persoonlijk bezoek stelt de klant in staat u te leren kennen en een idee te krijgen van hoe u zaken doet. Ze zullen zich meer op hun gemak voelen om je in te huren. Als je dit goed doet, kun je ook verwijzingen krijgen, en mond-tot-mondreclame is misschien wel de meest effectieve marketing “strategie” van allemaal.

Betrek de pers erbij

Publiciteit krijgen voor je startup kan lastig zijn, maar het kan absoluut lonen. Het is belangrijk om te proberen persoonlijke relaties op te bouwen met enkele van de lokale journalisten in de hoop dat je gunstige media-aandacht kunt krijgen voor je startup. Afgezien van het hebben van een relatie, is het altijd beter als je een soort haakje of verhaal te bieden hebt. Ze zijn altijd op zoek naar inhoud, en een goed nieuwsverhaal van een lokaal bedrijf kan daarbij passen.

Dat verhaal kan bijna alles zijn wat met uw bedrijf te maken heeft. Heeft u een ultramoderne faciliteit, of technologie die nog niet in gebruik is in uw stad? Dat zou een verhaal kunnen zijn. Bent u van plan veel mensen in dienst te nemen, of levert u een dienst die nog niet eerder beschikbaar was? Dat kunnen ook verhalen zijn. Een goede strategie is hen uit te nodigen voor een rondleiding. Ook al vindt u uw werkplek niet bijzonder, een journalist, en het publiek, kunnen geïnteresseerd zijn. Tijdens de rondleiding kunt u ook eventuele vragen beantwoorden en relaties opbouwen voor toekomstige publiciteit.

Wees onconventioneel

Het kan lijken alsof we in de huidige maatschappij gebombardeerd worden met reclame. Het staat op reclameborden, wegwijzers, de zijkant van bussen, hekken en op elke website die je bezoekt. Voor sommige mensen loopt het allemaal in elkaar over, en het kan gemakkelijk zijn om het allemaal te negeren omdat het witte ruis wordt. Daarom kan onconventioneel zijn uw merk helpen op te vallen in een overvolle markt.

Consumenten willen ervaringen, en met zo veel informatie en entertainment die voortdurend op ons afkomen, moet je tactieken gebruiken die mensen verrassen en verrukken. Sommigen noemen dit guerrilla marketing. Het is leuk, het is boeiend, en het hoeft niet duur te zijn. Neem bijvoorbeeld een paar zangers en voer een flash mob op van een leuk liedje of een dansroutine. Je kunt ook je mediacontacten gebruiken en hen tippen. Dit zal je gewenste aandacht krijgen, en ervoor zorgen dat de lokale bevolking over je merk spreekt. Andere startups hebben succes gevonden door sticker campagnes. Ze plakken overal stickers op onconventionele plaatsen waar ze worden opgemerkt, zoals op ooghoogte boven urinoirhokjes. Wees creatief, heb plezier, en vind iets dat de aandacht trekt van je beoogde publiek.

Aanbevelingsmarketing

Weet je nog dat we zeiden dat mond-tot-mondreclame geweldige marketing was? Waarom zou u uw klanten niet stimuleren om uw producten en diensten aan anderen door te verwijzen? Als je begint, moet je zoveel mogelijk mensen door de deur laten komen of je website bezoeken. Als u een doorverwijsbonus aanbiedt, zoals een korting of een gratis product, dan kunnen uw klanten het werk voor u doen. Ze zullen met hun vrienden praten en doen wat ze kunnen om hen te overtuigen een aankoop te doen. Bovendien kunt u een incentive aanbieden, zoals een speciale prijs, aan klanten die bij u komen via verwijzing. Zij zullen blij zijn, en uw inkomsten ook.

Conclusie

Vergeet de offline marketing niet. Voor starters kan het verleidelijk zijn om vast te houden aan digitale marketing omdat het relatief betaalbaar is en we zoveel van ons leven online doorbrengen. Maar offline marketing kan, als het goed wordt uitgevoerd, ervoor zorgen dat u klanten bereikt die u met digitale technieken misschien hebt gemist, en effectieve manieren creëren om met uw klanten in contact te komen.

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Begin met het boeken van afspraken
met Bookafy gratis!

Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefversie van Bookafy Pro!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder