Tehokkaat offline-markkinointi-ideat startup-yrityksille vuonna 2023

Tehokkaat offline-markkinointi-ideat startup-yrityksille vuonna 2023 | bookafy

Tehokkaat offline-markkinointi-ideat startup-yrityksille vuonna 2023

Startup-yrityksiin liittyy niin monia asioita. Sinun on varmistettava, että sinulla on oikea tiimi, laadittava työaikataulu ja valmisteltava tuotteesi lanseerausta varten. Markkinointi voi jäädä taka-alalle vasta juuri ennen lanseerausta, eikä se useinkaan ole suuri osa startup-yrityksen alkuperäisestä budjetista. Aloittavan yrityksen pitäisi käyttää jopa
35 prosenttia budjetistaan markkinointiin
aloittaakseen toimintansa, mutta monet käyttävät vain murto-osan siitä.

Yksi markkinoinnin osa-alueista, joka voidaan jättää huomiotta, on offline-markkinointi. Kaikki näyttää nykyään olevan digitaalista, ja voi olla tehokas strategia keskittyä digitaalisiin markkinointimenetelmiin. On kuitenkin tärkeää muistaa, että joskus hyväksi havaitut menetelmät asiakkaiden houkuttelemiseksi voivat toimia ja toimivat erittäin hyvin. Sinun on kuitenkin tehtävä se oikein, muuten heität investointisi hukkaan. Tässä on muutamia tehokkaita markkinointi-ideoita startup-yrityksille vuonna 2023.

Flyers

Saatat ajatella, että lehtiset ovat niitä paperipinoja, joita toimitit lapsena ja joita kukaan ei oikeastaan halunnut. Totuus on kuitenkin se, että ihmiset halusivat lentolehtisiä, –ja ne ovat edelleen tehokas markkinointitekniikka.

Lentolehtisiä on vaikea olla huomaamatta. Ne roikkuvat ovenkahvoista ja postilaatikoista. Ihmisten on siirrettävä niitä, jotta he pääsevät postiinsa tai avaamaan ovensa. Tämä tarkoittaa, että brändisi voi olla etualalla ja keskellä potentiaalisten asiakkaiden kämmenellä. Esitteet vaativat suurta luovuutta ja innovatiivisuutta, jotta lukijan huomio kiinnittyisi ja jotta hänet saataisiin aktiivisesti tutustumaan tarjontaasi. Voit mainostaa myymälääsi tai jopa laittaa esitteen osoittamaan verkkosivustollesi tai sosiaalisen median kanaviin upottamalla siihen QR-koodin.. Jotkin tehokkaimmista offline-markkinointitaktiikoista yhdistyvät digitaalisiin taktiikoihin. On myös helpompaa kuin koskaan tehdä hyvännäköisiä esitteitä, sillä monet verkkopalvelut tarjoavat malleja ja muokkausmahdollisuuksia.

Osallistu messuille

Jos sinulla on todella hieno tuote ja haluat löytää joukon ihmisiä, jotka saattaisivat olla kiinnostuneita sen ostamisesta, mikä olisikaan parempi paikka kuin messut? Kauppamessut palaavat hyvin pian, ja itse asiassa, on olemassa monia aikataulutettuja jo tälle vuodelle. Ne ovat tilaisuus saada tuotteesi sellaisten ihmisten silmien eteen, jotka saattavat olla motivoituneempia ostamaan tuotteesi kuin keskivertokuluttajat.

Sinun on varmistettava, että osastosi näyttää kaikin tavoin ammattimaiselta. Tarvitset tarttuvan näytön, joka sisältää julistekehykset, kuten nämä, jotka sekä houkuttelevat katsojia että heijastavat brändiäsi. Varmista, että järjestät laadukkaan valikoiman lahjatavaroita tai jopa arpajaiset.

Messujen avulla voit verkostoitua ja luoda kontaktilistan liidien kanssa. Pyydä osallistujilta heidän yhteystietonsa tai hanki ne osana arvontaasi. Tärkeintä on, että otat yhteyttä kaikkiin, joiden kanssa puhut. Tee muistiinpanoja keskusteluistasi, jotta voit yhteydenoton yhteydessä puhua ongelmista, joita he haluavat ratkaista, ja laatia esityksesi niiden pohjalta.

Henkilökohtaiset yhteydet asiakkaisiisi

Arvostus on päällä
Maslow’n tarvehierarkiassa
. Se tarkoittaa, että se on yksi tärkeimmistä asioista, joita ihmiset tarvitsevat voidakseen elää elämäänsä onnellisena. Kun ihmiset tuntevat itsensä arvostetuiksi ja kunnioitetuiksi, se saa ihmisen tuntemaan olonsa paremmaksi. Voit saada asiakkaasi tuntemaan näin käyttämällä offline-markkinointia yhteydenpitoon ja kiitollisuuden osoittamiseen.

Jos sinulla on vankka asiakassuhteiden hallintajärjestelmä (CRM) ja pyrit luomaan henkilökohtaisia suhteita asiakkaisiisi, voit lähettää heille onnittelukortteja tai muunlaisia sähköpostimarkkinointiviestejä, jotka auttavat vaalimaan suhdetta. Varmista, että lähetät myös kortteja juhlapyhien ajaksi tai vain kiittääksesi. Näihin tuotteisiin voidaan liittää kuponkeja tai alennuksia, tai ne voivat olla jopa esimakua uudesta tuotteesta. Tämä saa asiakkaasi tuntemaan, että heitä arvostetaan ja että he ovat osa perhettä. Brändisi on aina päällimmäisenä mielessäsi, ja he suosittelevat sinua todennäköisemmin ystäville ja perheelle.

Vastaa puhelimeen

On houkuttelevaa lähettää sähköposteja ja toivoa, että saat vastauksia. Se on helpompaa, ja voit tavoittaa paljon ihmisiä lyhyessä ajassa. Vaikka noudattaisit joitakin tekniikoita, joilla voit lisätä sähköpostisi avaamista, se ei silti ole aina luotettavaa. Jos olet perustamassa palveluliiketoimintaa, paras vaihtoehto on ehkä tarttua puhelimeen ja soittaa liidillesi.

Miksi soittaa heille? Se luo henkilökohtaisen yhteyden sinun ja potentiaalisen asiakkaasi välille. Jos myyt tuotetta ja se on viallinen tai asiakas ei pidä siitä, hän voi palauttaa sen ja saada hyvityksen. Kun kyse on palveluista, asiakkaan on kuitenkin voitava luottaa palkkaamaansa yritykseen. Muuten he voivat päätyä turhautuneiksi eivätkä saa rahojaan takaisin. Puhelinsoitto tai henkilökohtainen vierailu antaa asiakkaalle mahdollisuuden tutustua sinuun ja saada käsityksen siitä, miten toimit. Heidän on helpompi palkata sinut. Jos teet tämän hyvin, saatat saada myös suosituksia, ja suusanallinen markkinointi saattaa olla kaikkein tehokkain markkinointistrategia.

Ota lehdistö mukaan

Julkisuuden hankkiminen startup-yrityksellesi voi olla hankalaa, mutta se voi ehdottomasti kannattaa. On tärkeää yrittää luoda henkilökohtaisia suhteita joihinkin paikallisiin toimittajiin siinä toivossa, että voit saada myönteistä mediajulkisuutta startup-yrityksellesi. Sen lisäksi, että sinulla on suhde, on aina parempi, jos sinulla on jonkinlainen koukku tai tarina tarjottavana heille. Ne etsivät aina sisältöä, ja paikallisen yrityksen hyvä uutinen voisi olla sopiva.

Tarina voi olla melkein mitä tahansa, mikä liittyy yritykseesi. Onko teillä huippuluokan laitos tai teknologia, jota ei vielä käytetä kaupungissanne? Se voisi olla tarina. Aiotteko työllistää paljon ihmisiä, vai tarjoatteko palvelua, jota ei ole aiemmin ollut saatavilla? Myös ne voivat olla tarinoita. Hyvä strategia on kutsua heidät kierrokselle. Vaikka työpaikkasi ei mielestäsi olisikaan mikään erityinen, toimittaja ja yleisö saattavat olla kiinnostuneita. Kierroksen aikana voit vastata kysymyksiin ja luoda suhteita myös tulevaa mainontaa varten.

Ole epäsovinnainen

Nyky-yhteiskunnassa voi tuntua siltä, että meitä pommitetaan mainonnalla. Se on mainostauluissa, opastetauluissa, bussien kyljissä, aidoissa ja jokaisella verkkosivustolla, jolla vierailet. Joillekin ihmisille kaikki sulautuu yhteen, ja voi olla helppoa sulkea se pois, koska siitä tulee valkoista kohinaa. Siksi epäsovinnainen toiminta voi auttaa brändiäsi erottumaan tungoksessa.

Kuluttajat haluavat elämyksiä, ja kun meitä räiskitään koko ajan niin paljon tietoa ja viihdettä, sinun on käytettävä taktiikoita, jotka yllättävät ja ilahduttavat ihmisiä. Jotkut kutsuvat tätä sissimarkkinoinniksi. Se on hauskaa, se on mukaansatempaavaa, eikä sen tarvitse olla kallista. Hanki esimerkiksi laulajia ja järjestä flashmob hauskan laulun tai tanssinumeron muodossa. Voit halutessasi myös käyttää mediakontaktejasi ja antaa heille vinkkejä. Näin saat haluttua huomiota ja paikalliset puhumaan brändistäsi. Muut startup-yritykset ovat menestyneet tarrakampanjoiden avulla. He asentavat tarroja ympäri aluetta epätavallisiin paikkoihin, joissa ne huomataan, kuten silmien korkeudelle pisuaarikoppien yläpuolelle. Ole luova, pidä hauskaa ja keksi jotain, joka herättää kohderyhmäsi huomion.

Suosittelumarkkinointi

Muistatko, kun sanoimme, että suusanallinen markkinointi on loistavaa? Miksi et kannustaisi asiakkaitasi suosittelemaan tuotteitasi ja palveluitasi muille? Aloittaessasi tarvitset mahdollisimman monta ihmistä tulemaan ovesta sisään tai vierailemaan verkkosivustollasi. Jos tarjoat suosittelupalkkion, kuten alennuksen tai ilmaisen tuotteen, asiakkaasi voivat tehdä työn puolestasi. He puhuvat ystävilleen ja tekevät kaikkensa saadakseen heidät tekemään ostoksen. Tämän lisäksi voit tarjota kannustimen, kuten erikoishinnan, asiakkaille, jotka tulevat luoksesi suosittelun kautta. He ovat tyytyväisiä, ja myös tulosi ovat tyytyväisiä.

Päätelmä

Älä unohda offline-markkinointia. Aloitteleville yrityksille voi olla houkuttelevaa pitäytyä digitaalisessa markkinoinnissa, koska se on suhteellisen edullista ja niin suuri osa elämästämme kuluu verkossa. Oikein tehtynä offline-markkinoinnilla voidaan kuitenkin varmistaa, että tavoitat asiakkaat, jotka ovat saattaneet jäädä huomaamatta digitaalisilla tekniikoilla, ja luoda tehokkaita tapoja sitouttaa asiakkaita.

Aiheeseen liittyvät viestit

Sisällysluettelo

Sisällysluettelo

Aloita tapaamisten varaaminen
Bookafyn kanssa ilmaiseksi!

Rekisteröidy tänään Bookafy Pron ilmaiseen kokeiluversioon!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder