Effektiva idéer för marknadsföring utanför nätet för startups år 2023

Effektiva idéer för marknadsföring utanför nätet för startups år 2023 | bookafy

Effektiva idéer för marknadsföring utanför nätet för startups år 2023

Det finns så många saker som spelar in när det gäller nystartade företag. Du måste se till att du har rätt team, ta fram ett arbetsschema och förbereda din produkt för lansering. Marknadsföring kan vara en eftertanke fram till precis innan lanseringen och är ofta inte en stor del av startupföretagets budget. Ett nystartat företag bör spendera upp till
35 % av sin budget går till marknadsföring
för att komma igång, men många spenderar bara en bråkdel av det.

En av de delar av marknadsföringen som kan försummas är offline-marknadsföring. Allt verkar vara digitalt i dag, och det kan vara en effektiv strategi att fokusera på digitala marknadsföringsmetoder. Det är dock viktigt att komma ihåg att de beprövade metoderna för att locka till sig kunder ibland kan fungera mycket bra. Men du måste göra det på rätt sätt, annars kastar du bara bort din investering. Här är några effektiva marknadsföringsidéer för nystartade företag år 2023.

Flyers

Du kanske tänker på flygblad som de staplar av tidningar som du levererade när du var liten och som ingen riktigt ville ha. Sanningen är dock att folk ville ha flygblad., och de är fortfarande en effektiv marknadsföringsteknik.

Flyers är svåra att missa. De hänger på dörrhandtag och i brevlådor. Människor måste flytta dem för att kunna få tillgång till sin post eller öppna sina dörrar. Det innebär att ditt varumärke kan vara i fokus i en potentiell kunds handflata. Flyers kräver stor kreativitet och innovation för att dra till sig läsarens uppmärksamhet och få dem att aktivt titta på vad du har att erbjuda. Du kan annonsera för en butiksfasad eller till och med låta flygbladet peka på din webbplats eller dina sociala medier genom att bädda in en QR-kod i det.. Några av de mest effektiva offline-marknadsföringstaktikerna är att de kombineras med digitala taktiker. Det har aldrig varit enklare att göra snygga flygblad eftersom det finns många onlinetjänster som erbjuder mallar och anpassningsmöjligheter.

Delta i mässor

Om du har en riktigt cool produkt och vill hitta en grupp människor som kan vara intresserade av att köpa den, finns det inget bättre ställe än en mässa? Mässor kommer snart tillbaka, och det finns faktiskt flera många planerade för i år redan. De är en möjlighet att få din produkt framför ögonen på personer som kan vara mer motiverade att köpa din produkt än genomsnittskonsumenten.

Du måste se till att din monter ser professionell ut på alla sätt och vis. Du behöver ett iögonfallande uppslag som innehåller affischramar, som dessa, som både lockar tittare och återspeglar ditt varumärke. Se till att du ordnar ett bra urval av presentartiklar eller till och med ett lotteri.

Mässor ger dig möjlighet att nätverka och bygga upp en kontaktlista med leads. Be deltagarna om deras kontaktuppgifter eller få dem som en del av din utlottning. Det viktigaste är att följa upp alla du pratar med. Anteckna era samtal så att du när du kontaktar dem kan tala om vilka problem de vill lösa och utforma din presentation utifrån det.

Personliga kontakter med dina kunder

Värdering är på
Maslows behovshierarki
. Det betyder att det är en av de viktigaste sakerna som människor behöver för att kunna leva ett lyckligt liv. När människor känner sig uppskattade och respekterade får de en bättre självkänsla. Du kan få dina kunder att känna likadant genom att använda offline-marknadsföring för att komma i kontakt med dem och visa din tacksamhet.

Om du har en stabil kundrelationshantering (CRM) och arbetar för att ha personliga relationer med dina kunder kan du skicka dem gratulationskort på födelsedagen eller andra typer av e-postmeddelanden för att främja relationen. Se till att du också skickar ut kort till semestern eller bara för att säga tack. Dessa artiklar kan skickas med kuponger eller rabatter eller till och med en smygtitt på en ny produkt. Detta gör att dina kunder inte bara känner sig uppskattade, utan också känner att de är en del av familjen. Ditt varumärke kommer alltid att vara i fokus, och de kommer att rekommendera dig till vänner och familjemedlemmar.

Ta upp telefonen

Det är frestande att skicka ut e-postmeddelanden och hoppas att du får svar. Det är enklare och du kan nå många människor på kort tid. Men även om du följer några av teknikerna för att öka antalet personer som öppnar ditt e-postmeddelande är det inte alltid tillförlitligt. Om du startar ett tjänsteföretag är det kanske bäst att ta upp telefonen och ringa dina kunder.

Varför ringa dem? Det skapar en personlig kontakt mellan dig och din potentiella kund. Om du säljer en produkt och den är defekt eller om kunden inte gillar den kan han eller hon returnera den och få pengarna tillbaka. När det gäller tjänster måste kunden dock kunna lita på det företag som han eller hon anlitar. Annars kan de bli frustrerade och inte få tillbaka sina pengar. Ett telefonsamtal eller ett personligt besök ger kunden möjlighet att lära känna dig och få en uppfattning om hur du arbetar. De kommer att känna sig mer bekväma med att anställa dig. Om du gör detta bra kan du också få rekommendationer, och mun till mun kan vara den mest effektiva marknadsföringsstrategin av alla.

Få pressen att engagera sig

Det kan vara svårt att få publicitet för ditt nystartade företag, men det kan absolut löna sig. Det är viktigt att försöka bygga upp personliga relationer med några av de lokala journalisterna i hopp om att du kan få en gynnsam mediebevakning för ditt nystartade företag. Förutom att ha en relation är det alltid bättre om du har någon slags krok eller historia att erbjuda dem. De är alltid på jakt efter innehåll, och en bra nyhet från ett lokalt företag kan vara en bra idé.

Den berättelsen kan vara nästan vad som helst som har med ditt företag att göra. Har du en toppmodern anläggning eller teknik som inte redan används i din stad? Det skulle kunna vara en berättelse. Planerar du att anställa många människor eller tillhandahåller du en tjänst som inte har funnits tidigare? De kan också vara berättelser. En bra strategi är att bjuda in dem på en rundtur. Även om du inte tror att din arbetsplats är något speciellt kan en journalist och allmänheten vara intresserade. Under rundvandringen kan du svara på eventuella frågor och bygga relationer för framtida reklam.

Var okonventionell

Det kan verka som om vi bombarderas med reklam i dagens samhälle. Det finns på reklamskyltar, skyltar, på bussarnas sidor, på staket och på varje webbplats du besöker. För vissa människor smälter allt ihop och det kan vara lätt att stänga av det hela som ett vitt brus. Därför kan okonventionellitet hjälpa ditt varumärke att sticka ut på en överbefolkad marknad.

Konsumenter vill ha upplevelser, och med så mycket information och underhållning som vi får ta del av hela tiden måste du använda taktik som överraskar och glädjer människor. Vissa kallar det för guerillamarknadsföring. Det är roligt, engagerande och behöver inte vara dyrt. Ta till exempel några sångare och ordna en flash mob med en rolig sång eller en dansrutin. Du kan också använda dina mediekontakter och tipsa dem om du vill. Detta kommer att ge dig önskad uppmärksamhet och få lokalbefolkningen att tala om ditt varumärke. Andra nystartade företag har lyckats med hjälp av klistermärkeskampanjer. De placerar klistermärken över hela området på okonventionella platser där de kommer att uppmärksammas, t.ex. i ögonhöjd ovanför pissoarer. Var kreativ, ha roligt och hitta något som fångar din målgrupps uppmärksamhet.

Marknadsföring av hänvisningar

Minns du hur vi sa att mun till mun är en bra marknadsföring? Varför inte erbjuda ett incitament för dina kunder att rekommendera dina produkter och tjänster till andra? När du börjar behöver du så många människor som möjligt som kommer in genom dörrarna eller besöker din webbplats. Om du erbjuder en bonus för att värva en kund, t.ex. en rabatt eller en gratis produkt, kan dina kunder göra jobbet åt dig. De pratar med sina vänner och gör vad de kan för att övertyga dem om att göra ett köp. Dessutom kan du erbjuda ett incitament, t.ex. ett specialpris, till kunder som kommer till dig via en rekommendation. De kommer att bli nöjda, och dina intäkter kommer också att bli nöjda.

Slutsats

Glöm inte bort marknadsföring offline. Det kan vara frestande för nystartade företag att hålla sig till digital marknadsföring eftersom det är relativt prisvärt och en så stor del av våra liv tillbringas online. Om du gör det på rätt sätt kan du dock se till att du når kunder som du kanske har missat med digitala tekniker och skapa effektiva sätt att engagera dig med dina kunder.

Relaterade inlägg

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning

Börja boka möten
med Bookafy gratis!

Registrera dig idag för en gratis testversion av Bookafy Pro!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder