8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference

V tomto příspěvku se s vámi podělíme o 8 aplikací pro videokonference, které jsme sami vyzkoušeli, a hádejte co? Mnohé jsou zdarma!

Existuje mnoho možností bezplatných videokonferenčních aplikací, ne všechny jsou však určeny nebo vhodné pro spolupráci na pracovišti. Zde je náš seznam nejlepších bezplatných videokonferenčních aplikací, které vynikají a v nichž naopak zaostávají.

1. UberConference

Osobně jsem velkým fanouškem tohoto produktu. Používám ho s přestávkami už několik let a je to můj nejoblíbenější produkt na trhu. Nefunguje to v každé situaci… takže někdy používáme Zoom v naší kanceláři, ale stále jsem velkým fanouškem tohoto produktu, zejména pokud je to operace pro 1 osobu. Pokud jste individuální prodejce (i ve velké firmě) nebo samostatný podnikatel, je to skvělý produkt.

Výhody: Žádné stahování ani instalace, neomezená doba trvání schůzky, integrované sdílení obrazovky,
video v HD kvalitě
, spolehlivost a zabezpečení na podnikové úrovni ve výchozím nastavení. Uvolněte až 50 osob najednou. Boom.

Úvahy: Není tolik integrací jako u jiných produktů. Pro více než 50 účastníků najednou je nutný placený účet. I když za velmi rozumnou cenu!

2. Google Hangouts™

Bezplatná aplikace pro videochat od společnosti Google je skvělým příkladem aplikace spotřebitelské třídy, která byla přijata do firemního světa. Obchody Google využívající poštu Google a kalendář Google ocení nativní integraci pro službu Google Hangouts.

Výhody: Integruje se s Gmail™ a Kalendářem Google™, funguje v prohlížeči Chrome™, připojení až 10 účastníků.

Úvahy: Vyžaduje zásuvný modul, nepodporuje duální stream videa a obsahu, některé stížnosti uživatelů na kvalitu a spolehlivost videa.

8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference | bookafy

3. Skype, Skype pro firmy a Microsoft Teams

Sada pro spolupráci od společnosti Microsoft je rozdělena na nástroje pro spotřebitele a nástroje pro podniky. Pokud chcete pořádat videokonference skutečně zdarma, stáhněte si klienta Skype od společnosti Microsoft a získejte přístup k 10cestným hovorům a adresáři, který mohou jednotliví uživatelé vyplňovat. V podnikové sféře lze Microsoft Teams sjednotit s licencí Office365. Stojí za zmínku, že týmy používající Microsoft Outlook™ a Microsoft Teams mají přístup k integraci Lifesize for Microsoft, která přidává video funkce Lifesize do rozhraní Outlook a Teams.

Výhody: Známé uživatelské prostředí pro každého, kdo používá Skype pro spojení s rodinnými příslušníky, možnost volání až deseti cestami, integrace s prémiovými dodavateli videokonferencí.

Úvahy: Vyžaduje aplikaci ke stažení, může být vnímána jako neprofesionální, pokročilé funkce jsou k dispozici pouze za prémiové předplatné.

8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference | bookafy

4. Přiblížení

Bezplatné videokonferenční řešení od společnosti Zoom poskytuje úspornou službu pro skupinové videohovory. Tarif Zoom Basic umožňuje uživatelům 40minutové hovory s několika funkcemi, jako je sdílení obrazovky, místní nahrávání, místnosti pro oddech a filtry pro kameru.

Výhody: Jednoduchý proces registrace, obsahuje základní nahrávání, podporuje 100-cestné volání.

Úvahy: Vyžaduje aplikaci ke stažení, všechny hovory jsou nešifrované, hovory jsou omezeny na 40 minut nebo méně, bez možnosti kontroly spamu nebo šířky pásma.

8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference | bookafy

5. GoToMeeting

GoToMeeting je samostatná webová konferenční služba poskytovaná společností LogMeIn. Podle očekávání umožňuje audio a videokonference a sdílení obrazovky.

Jednou z funkcí, které GoToMeetings odlišují, je jeho přívětivost pro mobilní zařízení – můžete nastavit a spustit konferenci ze svého chytrého telefonu, což je něco, co by některé velké značky softwaru těžko zvládly. K dispozici jsou také nastavení pro maximalizaci kvality hovorů a obrazu a také pozvánky jedním klepnutím pro připojení ke schůzkám i chatům.

Mobilní aplikace jsou poskytovány zvlášť pro Androida iOS a obě mají vysoké počty kladných recenzí, což je opět změna oproti některým jiným poskytovatelům, kteří se snaží vyvážit kvalitu a použitelnost při používání mobilních zařízení.

Pokud jde o ceny, téměř všechny standardní funkce jsou k dispozici v nejzákladnějším stupni platby, který stojí 14 dolarů měsíčně nebo 12 dolarů měsíčně při roční platbě. I limit 150 účastníků je velkorysý a pro většinu podniků je to vše, co bude potřeba.

Za 19 dolarů měsíčně (nebo 16 dolarů při roční platbě) je k dispozici úroveň Business, která zvyšuje počet účastníků na 250 a zahrnuje několik funkcí pro správu a nástroje pro kreslení a sdílení myši. K dispozici je plán Enterprise, který pojme až 3 000 účastníků.

Nicméně, i když existuje mnoho dobrých věcí, které lze říci o GoToMeetings, pokud hledáte podnikové řešení VoIP, pak GoToConnect nabízí jak cloudový telefonní systém, který integruje GoToMeetings jako součást balíčku, a to může být nákladově efektivnější se zaregistrovat, že místo toho.

Gotomeeting video conferencing

6. CyberLink U Meeting

CyberLink je tchajwanská společnost vyrábějící multimediální software. Byla založena v roce 1996. U Meeting je videokonferenční řešení společnosti.

CyberLink U Meeting má čtyři cenové plány.

Plán „Basic“ je zdarma. Zahrnuje až 25 účastníků a 30 minut na jedno setkání.

„Pro 50“ stojí 29,99 USD za hostitele měsíčně. Zahrnuje až 50 účastníků, 24 hodin na schůzku, nástroje pro správu a PerfectCam.

Cena služby Pro 100 začíná na 49,99 USD za uživatele a měsíc. Zahrnuje vše, co „Pro 50“ nabízí, a až 100 účastníků.

Plán „Podnikové funkce“ zahrnuje všechny ostatní úrovně nabídky a navíc analýzu schůzek, prémiovou zákaznickou podporu a šifrování end-to-end. Uživatelé se musí obrátit na prodejce, aby jim poskytl cenovou nabídku.

„PerfectCam“ je velmi náhodná funkce. Uživatelé si mohou na obličej přidat počítačem vytvořený make-up a společnost slibuje, že „vytvoří skutečně profesionální vzhled“.

U Meeting je kompletně založen na webu. To může některé uživatele odradit, ale může to být výhoda, protože pro používání U Meeting není třeba stahovat žádný další software. Nenabízí také nahrávání videa ani možnost vytáčet schůzky pomocí systémů VoIP.

7. BlueJeans

Společnost BlueJeans byla založena v roce 2009 a sídlí v Kalifornii. Společnost poskytuje interoperabilní cloudovou videokonferenční platformu.

Existují tři cenové úrovně. BlueJeans nemá bezplatnou úroveň, ale nabízí 30denní zkušební verzi zdarma.

Úroveň „Já“ stojí 14,99 USD měsíčně na uživatele při ročním placení. Uživatelé mohou mít až 50 účastníků, mohou se připojit z libovolného počítače, zařízení se systémem iOS nebo Android a všechny schůzky obsahují čísla pro vytáčení.

Plán „Můj tým“ stojí 19,99 USD měsíčně na hostitele (při roční platbě) a zahrnuje vše, co nabízela nižší úroveň, a navíc 10 hodin záznamů schůzek v cloudu, ovládací panel příkazového centra a až 75 účastníků.

Balíček „Moje firma“ obsahuje všechny funkce ostatních plánů spolu s připojením pokojových systémů H.323//SIP, podporou kalendáře pokojového systému a až 150 účastníků. Pro získání nabídky musí uživatelé kontaktovat přímo společnost BlueJeans.

Uživatelé se nemusí u BlueJeans upisovat k ročnímu předplatnému. Základní úroveň podporuje bezplatné telefonní audio ve více než 40 zemích. BlueJeans podporuje také hlasovou službu Dolby. To by mohlo vyhovovat uživatelům, kterým záleží spíše na kvalitě videa než na počtu funkcí, které platforma obsahuje.

Zdá se, že BlueJeans má méně funkcí než někteří jeho nejbližší konkurenti, což je však přehlíženo vzhledem ke kvalitě jejich systému spolu se skutečností, že uživatelé mohou využít 30denní bezplatnou zkušební verzi, aby zjistili, zda vyhovuje jejich potřebám.

8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference | bookafy

8. Meetaway

Meetaway je síťová platforma s výkonnými konferenčními možnostmi. Jedná se tedy o vhodný nástroj pro širokou škálu virtuálních událostí, ať už velkých nebo malých.

Na rozdíl od jiných konferenčních aplikací je Meetaway nástrojem pro rychlé navazování kontaktů 1:1 a budování vztahů. Umožňuje účastníkům vybrat si, s kým se setkají, nastavením odpovídajících značek a požádat o konverzaci s konkrétními lidmi, kteří se k události připojili.

Organizátoři konferencí mohou tuto aplikaci využít jako virtuální lobby, kde na sebe hosté mohou narazit, nerušeně konverzovat a těšit se na další zápas. Toto videokonferenční řešení také odstraňuje nepříjemné okamžiky rozhodování, kdo má mluvit první a kdy ukončit nebo opustit konverzaci.

Meetaway má bezplatný plán a je ideální pro virtuální výstavní stánky, náborové akce, denní konference, kariérní networking absolventů a další!

8 nejlepších bezplatných aplikací pro videokonference | bookafy

9. Lifesize

Společnost Lifesize působí v oboru videokonferencí již téměř dvě desetiletí a neustále posouvá laťku kvality a snadnosti použití. Založením bezplatného účtu u společnosti Lifesize můžete rychle zahájit bezplatný videohovor až s 25 účastníky, který nevyžaduje žádné stahování ani instalaci. Stačí přejít na stránku signup.lifesize.com, zadat jméno a e-mail a zvolit heslo. Hosté se mohou připojit k živému hovoru přímo ze svých notebooků nebo mobilních prohlížečů kliknutím na váš osobní odkaz ID schůzky.

Výhody: Žádné stahování ani instalace, neomezená doba trvání schůzky, integrované sdílení obrazovky, video v HD kvalitě, spolehlivost a zabezpečení na podnikové úrovni ve výchozím nastavení.

Úvahy: Další funkce, jako je volání 300 cestami, integrace se společností Microsoft a systémy videokonferenčních místností 4K, vyžadují placené předplatné. Další tipy od 4guysfromrolla najdete zde.

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder