In deze post gaan we 8 Video Conferencing Apps delen die we zelf hebben geprobeerd, en raad eens? Vele zijn gratis!
Er zijn veel opties voor gratis videoconferentie-apps; ze zijn echter niet allemaal ontworpen of geschikt voor samenwerking op de werkplek. Dit is onze lijst met de beste gratis videoconferentie-apps, waar ze uitblinken en waar ze tekortschieten.
1. UberConference
Ik ben persoonlijk een grote fan van dit product. Ik gebruik het al jaren, en het is echt mijn favoriet op de markt. Het werkt niet voor elke situatie … dus soms gebruiken we Zoom in ons kantoor, maar ik ben nog steeds een grote fan van dit product, vooral als het een eenmansactie is. Als u een individuele verkoper bent (zelfs in een groot bedrijf) of een solo-ondernemer, is dit een geweldig product.
Voordelen: Geen downloads of installaties nodig, onbeperkte vergaderduur, ingebouwde schermdeling,
video van HD-kwaliteit
betrouwbaarheid en beveiliging op bedrijfsniveau. Tot 50 mensen tegelijk aan de lijn. Boem.
Overwegingen: Niet zoveel integraties als andere producten. Voor meer dan 50 deelnemers tegelijk is een betaalde account nodig. Hoewel zeer redelijk geprijsd!
2. Google Hangouts™
De gratis videochat-app van Google is een goed voorbeeld van een app voor consumenten die is geaccepteerd in de zakelijke wereld. Google-winkels die werken vanuit Google mail en Google agenda’s zullen genieten van de native integraties voor Google Hangouts.
Voordelen: Integreert met Gmail™ en Google Agenda™, werkt op Chrome™, sluit tot 10 deelnemers aan.
Overwegingen: Vereist een plug-in, ondersteunt geen dual stream video en content, sommige klachten van gebruikers over videokwaliteit en betrouwbaarheid
3. Skype, Skype for Business en Microsoft Teams
Het samenwerkingspakket van Microsoft is verdeeld in tools voor consumenten en voor bedrijven. Voor echt gratis videoconferenties geeft het downloaden van de Microsoft Skype-client gebruikers toegang tot 10-weggesprekken en een directory die door individuele gebruikers kan worden ingevuld. In de onderneming kan Microsoft Teams worden gecombineerd met een Office365-licentie. Opmerkelijk is dat teams die Microsoft Outlook™ en Microsoft Teams gebruiken toegang hebben tot de Lifesize for Microsoft-integratie, die Lifesize-videomogelijkheden toevoegt aan de Outlook- en Teams-interface.
Voordelen: Vertrouwde gebruikerservaring voor iedereen die Skype gebruikt om verbinding te maken met familieleden, beschikbaar voor maximaal 10-weg bellen, integraties met premium leveranciers van videoconferenties.
Overwegingen: Vereist een downloadbare applicatie, kan worden gezien als onprofessioneel, geavanceerde functies alleen beschikbaar voor premium abonnement
4. Zoom
De gratis videoconferentieoplossing van Zoom biedt een afgeslankte dienst voor groepsvideogesprekken. Met het Zoom Basic plan kunnen gebruikers gesprekken van 40 minuten voeren met een handvol functies zoals scherm delen, lokaal opnemen, breakout rooms en camerafilters.
Voordelen: Eenvoudig aanmeldingsproces, inclusief basisopname, ondersteunt 100-weg gesprekken.
Overwegingen: Vereist een downloadbare applicatie, alle gesprekken zijn ongecodeerd, gesprekken zijn beperkt tot 40 minuten of minder, geen mogelijkheid om spam of bandbreedte te controleren.
5. GoToMeeting
GoToMeeting is de standalone webconferencingdienst van LogMeIn. Zoals verwacht biedt het audio- en videoconferenties, evenals screensharing.
Een van de kenmerken waarmee GoToMeetings zich onderscheidt, is zijn mobiele vriendelijkheid – u kunt een conferentie opzetten en starten vanaf uw smartphone, iets waar sommige grote merksoftware moeite mee heeft. Er zijn ook instellingen om de gespreks- en beeldkwaliteit te maximaliseren, evenals uitnodigingen om met één tik deel te nemen aan vergaderingen en chats.
Mobiele apps worden apart aangeboden voor Androiden iOS, en beide hebben veel positieve beoordelingen, wat weer een verandering is ten opzichte van sommige andere aanbieders die worstelen met de balans tussen kwaliteit en bruikbaarheid bij mobiel gebruik.
Wat de prijzen betreft, zijn bijna alle standaardfuncties beschikbaar bij de meest elementaire betaalwijze, die $14 per maand kost, of $12 per maand bij een jaarlijkse betaling. Zelfs de limiet van 150 deelnemers is royaal, en voor de meeste bedrijven is dit alles wat nodig is.
Een Business Plan is beschikbaar voor $19 per maand (of $16 bij jaarlijkse betaling), dat het aantal deelnemers verhoogt tot 250 en enkele beheerfuncties plus tekentools en muisdeling omvat. Er is een Enterprise-plan beschikbaar voor maximaal 3.000 deelnemers.
Hoewel er veel goede dingen te zeggen zijn voor GoToMeetings, biedt GoToConnect, als u op zoek bent naar een zakelijke VoIP-oplossing, zowel een cloudgebaseerd telefoonsysteem waarin GoToMeetings als onderdeel van het pakket is geïntegreerd, en het kan kosteneffectiever zijn om u daarvoor in de plaats aan te melden.
6. CyberLink U vergadering
CyberLink is een Taiwanees multimedia-softwarebedrijf. Het werd opgericht in 1996. U Meeting is de videoconferentieoplossing van het bedrijf.
CyberLink U Meeting heeft vier prijsplannen.
Het ‘Basic’ plan is gratis. Het omvat maximaal 25 deelnemers en 30 minuten per vergadering.
‘Pro 50’ is $29,99 per host per maand. Het omvat tot 50 deelnemers, 24 uur per vergadering, beheertools en PerfectCam.
‘Pro 100’ begint bij 49,99 dollar per gebruiker per maand. Dit omvat alles wat ‘Pro 50’ te bieden heeft plus maximaal 100 deelnemers.
Het ‘Enterprise Features’-plan omvat alle andere niveaus plus vergaderanalyse, premium klantenondersteuning en end-to-end encryptie. Gebruikers moeten contact opnemen met de verkoop voor een offerte.
PerfectCam’ is een zeer willekeurige functie. Gebruikers kunnen computergegenereerde make-up op hun gezicht aanbrengen, waarbij het bedrijf belooft ‘een echt professionele look te creëren’.
U Meeting is volledig webgebaseerd. Dit kan sommige gebruikers afschrikken, maar het kan een voordeel zijn omdat u geen extra software hoeft te downloaden om U Meeting te gebruiken. Het biedt ook geen video-opname of de mogelijkheid om met VoIP-systemen in te bellen in vergaderingen.
7. BlueJeans
BlueJeans is opgericht in 2009 en heeft zijn hoofdkantoor in Californië. Het bedrijf biedt een interoperabel cloudgebaseerd videoconferentieplatform.
Er zijn drie prijsniveaus. BlueJeans heeft geen gratis niveau, maar biedt wel een gratis proefperiode van 30 dagen.
Het ‘Me’-niveau kost $14,99 per maand per gebruiker, bij jaarlijkse betaling. Gebruikers kunnen tot 50 deelnemers hebben, verbinding maken vanaf elke computer, iOS- of Android-toestel en alle vergaderingen bevatten inbelnummers.
Het ‘Mijn Team’-plan kost $19,99 per maand per host (bij jaarlijkse betaling) en omvat alles wat het lagere niveau te bieden had plus 10 uur aan opnames van vergaderingen in de cloud, dashboard van het commandocentrum en maximaal 75 deelnemers.
De ‘Mijn Bedrijf’-pakketten omvatten alle functies van de andere plannen, samen met aansluiting van H.323//SIP-ruimtesystemen, ondersteuning van kalenders voor ruimtesystemen en maximaal 150 deelnemers. Gebruikers moeten rechtstreeks contact opnemen met BlueJeans om een offerte te krijgen.
Gebruikers hoeven bij BlueJeans geen jaarabonnement af te sluiten. Het basisniveau ondersteunt gratis telefoonaudio in meer dan 40 landen. BlueJeans ondersteunt ook Dolby voice. Dit past wellicht bij gebruikers die meer belang hechten aan de videokwaliteit dan aan het aantal functies van het platform.
BlueJeans lijkt minder mogelijkheden te hebben dan sommige van zijn naaste concurrenten, maar dit is te wijten aan de kwaliteit van hun systeem samen met het feit dat gebruikers de 30-dagen gratis proefversie kunnen gebruiken om te zien of het aan hun behoeften voldoet.
8. Meetaway
Meetaway is een netwerkplatform met krachtige vergadermogelijkheden. Het is dus een bruikbaar instrument voor een breed scala aan virtuele evenementen, groot of klein.
In tegenstelling tot andere conferencing apps, is Meetaway een tool voor 1:1 speed networking en het opbouwen van relaties. Het laat deelnemers kiezen wie ze ontmoeten door bijpassende tags in te stellen en gesprekken aan te vragen met specifieke mensen die aan het evenement deelnemen.
Conferentieorganisatoren kunnen deze app gebruiken als een virtuele lobby waar gasten elkaar kunnen tegenkomen, een ononderbroken gesprek kunnen voeren en zich kunnen verheugen op hun volgende wedstrijd. Deze videoconferentieoplossing neemt ook de ongemakkelijke momenten weg van het beslissen wie eerst moet spreken en wanneer het gesprek moet worden beëindigd of verlaten.
Meetaway heeft een gratis plan en is perfect voor virtuele expo stands, aanwervingsevenementen, dagelijkse conferenties, alumni carrière netwerken, en nog veel meer!
9. Lifesize
Lifesize is al bijna twintig jaar actief in de videoconferentie-industrie en heeft de lat voor kwaliteit en gebruiksgemak voortdurend hoger gelegd. Door een gratis account aan te maken bij Lifesize, kunt u snel een gratis videogesprek starten met maximaal 25 deelnemers, waarvoor u niets hoeft te downloaden of te installeren. Navigeer gewoon naar de signup.lifesize.com pagina, vul uw naam en e-mail in en kies een wachtwoord. Gasten kunnen deelnemen aan het live gesprek vanaf hun laptop of mobiele browser door te klikken op uw persoonlijke vergadering ID link.
Voordelen: Geen downloads of installaties nodig, onbeperkte vergaderduur, ingebouwde schermdeling, video van HD-kwaliteit, standaard bedrijfsbetrouwbaarheid en -beveiliging.
Overwegingen: Voor extra functies zoals 300-weg bellen, Microsoft-integraties en 4K-videoconferentieruimtesystemen is een betaald abonnement nodig. Bekijk hier meer tips van 4guysfromrolla.