I det här inlägget ska vi dela med oss av 8 appar för videokonferenser som vi själva har provat, och gissa vad? Många är gratis!
Det finns många kostnadsfria appar för videokonferenser, men alla är inte utformade eller lämpade för samarbete på arbetsplatsen. Här är vår lista över de bästa gratis apparna för videokonferenser, med en beskrivning av var de är bäst och var de är sämst.
1. UberConference
Jag är personligen ett stort fan av denna produkt. Jag har använt den i flera år och det är verkligen min favorit på marknaden. Den fungerar inte i alla situationer… så ibland använder vi Zoom på kontoret, men jag är fortfarande ett stort fan av den här produkten, särskilt om det är en enmansverksamhet. Om du är en enskild säljare (även i ett stort företag) eller en ensamföretagare är detta en utmärkt produkt.
Fördelar: Inga nedladdningar eller installationer krävs, obegränsad möteslängd, inbyggd skärmdelning,
video i HD-kvalitet
, tillförlitlighet och säkerhet i företagsklass som standard. Du kan koppla upp till 50 personer till ett samtal samtidigt. Boom.
Överväganden: Inte lika många integrationer som andra produkter. För mer än 50 deltagare samtidigt krävs ett betalkonto. Men det är mycket prisvärt!
2. Google Hangouts™
Googles kostnadsfria videochatt-app är ett bra exempel på en konsumentapp som har accepterats i affärsvärlden. Google-butiker som arbetar med Google Mail och Google Kalender kommer att uppskatta den inhemska integrationen för Google Hangouts.
Fördelar: Integrerar med Gmail™ och Google Calendar™, fungerar i Chrome™, kan ansluta upp till 10 deltagare.
Överväganden: Kräver en plug-in, stöder inte dubbelströmning av video och innehåll, vissa användarklagomål om videokvalitet och tillförlitlighet.
3. Skype, Skype for Business och Microsoft Teams
Microsofts samarbetssvit är uppdelad mellan verktyg för konsumenter och verktyg för företag. Om du vill ha riktigt gratis videokonferenser kan du ladda ner Microsoft Skype-klienten och få tillgång till 10-vägssamtal och en katalog som kan fyllas i av enskilda användare. Om du går vidare till företaget kan Microsoft Teams paketeras tillsammans med en Office365-licens. Det är värt att notera att team som använder Microsoft Outlook™ och Microsoft Teams kan få tillgång till Lifesize för Microsoft-integrationen, som lägger till Lifesize-videofunktioner i Outlook- och Teams-gränssnittet.
Fördelar: Det går att ringa upp till 10 samtal, integrering med premiumleverantörer av videokonferenser.
Överväganden: Kräver en nedladdningsbar applikation, kan uppfattas som oprofessionell, avancerade funktioner finns endast tillgängliga för premiumabonnemang.
4. Zoom
Den kostnadsfria videokonferenslösningen från Zoom erbjuder en förenklad tjänst för gruppvideosamtal. Med Zoom Basic-planen kan användarna ha samtal på 40 minuter med en handfull funktioner som skärmdelning, lokal inspelning, breakoutrum och kamerafilter.
Fördelar: Enkel registreringsprocess, inkluderar grundläggande inspelning, stöder 100-vägs samtal.
Överväganden: Kräver en nedladdningsbar applikation, alla samtal är okrypterade, samtalen är begränsade till 40 minuter eller mindre, ingen möjlighet att kontrollera skräppost eller bandbredd.
5. GoToMeeting
GoToMeeting är den fristående webbkonferenstjänst som tillhandahålls av LogMeIn. Som väntat erbjuder den ljud- och videokonferenser samt skärmdelning.
En av de funktioner som skiljer GoToMeetings från andra är dess mobilvänlighet – du kan starta en konferens från din smartphone, något som vissa stora märkesprogram har svårt att göra. Det finns också inställningar för att maximera samtals- och bildkvaliteten, samt inbjudningar med ett tryck för att delta i möten och chattar.
Mobilappar tillhandahålls separat för Androidoch iOS, och båda har höga positiva recensionssiffror, vilket återigen är en förändring jämfört med andra leverantörer som kämpar för att balansera kvalitet och användbarhet vid mobil användning.
När det gäller priser finns nästan alla standardfunktioner tillgängliga i den enklaste betalningsnivån, som kostar 14 dollar per månad eller 12 dollar per månad med en årlig betalning. Till och med gränsen på 150 deltagare är generös, och för de flesta företag är detta allt som krävs.
En Business-plannivå finns tillgänglig för 19 dollar per månad (eller 16 dollar om du betalar årligen), vilket ökar antalet deltagare till 250 och inkluderar några administratörsfunktioner samt ritverktyg och delning av musen. En Enterprise-plan finns tillgänglig för upp till 3 000 deltagare.
Även om det finns många bra saker att säga om GoToMeetings, erbjuder GoToConnect ett molnbaserat telefonsystem som integrerar GoToMeetings som en del av paketet om du letar efter en VoIP-lösning för företag, och det kan vara mer kostnadseffektivt att registrera dig för det istället.
6. CyberLink U Meeting
CyberLink är ett taiwanesiskt företag som tillverkar multimedieprogramvara. Företaget grundades 1996. U Meeting är företagets lösning för videokonferenser.
CyberLink U Meeting har fyra prisplaner.
Basic-planen är gratis. Det omfattar upp till 25 deltagare och 30 minuter per möte.
Pro 50 kostar 29,99 USD per värd och månad. Det inkluderar upp till 50 deltagare, 24 timmar per möte, administrationsverktyg och PerfectCam.
Pro 100 kostar 49,99 dollar per användare och månad. Detta inkluderar allt som Pro 50 har att erbjuda plus upp till 100 deltagare.
Planen ”Enterprise Features” innehåller alla de andra nivåerna plus mötesanalys, förstklassig kundsupport och end-to-end-kryptering. Användarna måste kontakta försäljningen för att få en offert.
PerfectCam är en mycket slumpmässig funktion. Användarna kan lägga till datorgenererad smink i ansiktet och företaget lovar att ”skapa en verkligt professionell look”.
U Meeting är helt och hållet webbaserat. Detta kan avskräcka vissa användare, men det kan vara en fördel eftersom du inte behöver ladda ner någon ytterligare programvara för att använda U Meeting. Den erbjuder inte heller videoinspelning eller möjlighet att ringa in till möten med hjälp av VoIP-system.
7. BlueJeans
BlueJeans grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Kalifornien. Företaget tillhandahåller en molnbaserad plattform för videokonferenser som kan användas tillsammans.
Det finns tre prisnivåer. BlueJeans har ingen gratis nivå men erbjuder en 30-dagars gratis provperiod.
Me-nivån kostar 14,99 USD per månad och användare, vid årlig betalning. Användarna kan ha upp till 50 deltagare, ansluta från vilken dator, iOS- eller Android-enhet som helst och alla möten innehåller nummer för uppringning.
Planen ”My Team” kostar 19,99 dollar per månad per värd (vid årlig betalning) och inkluderar allt som den lägre nivån har att erbjuda plus 10 timmars inspelning av molnmöten, instrumentpanel för kommandocentret och upp till 75 deltagare.
Paketet ”Mitt företag” innehåller alla funktioner i de andra paketen samt anslutning till H.323//SIP-rumssystem, stöd för kalender i rumssystemet och upp till 150 deltagare. Användare måste kontakta BlueJeans direkt för att få en offert.
Användarna behöver inte teckna en årlig prenumeration med BlueJeans. Grundnivån stöder gratis telefonljud i över 40 länder. BlueJeans stöder också Dolby voice. Detta kan passa användare som är mer intresserade av videokvalitet än av antalet funktioner som ingår i plattformen.
BlueJeans verkar ha färre funktioner än några av sina närmaste konkurrenter, men detta är förbisett på grund av kvaliteten på deras system tillsammans med det faktum att användarna kan använda 30-dagars gratis provversion för att se om det passar deras behov.
8. Meetaway
Meetaway är en nätverksplattform med kraftfulla konferensalternativ. Det är därför ett användbart verktyg för ett stort antal virtuella evenemang, stora som små.
Till skillnad från andra konferensappar är Meetaway ett verktyg för 1:1-nätverk och relationsbyggande. Deltagarna kan välja vilka de ska träffa genom att ställa in matchande taggar och begära samtal med specifika personer som deltagit i evenemanget.
Konferensarrangörer kan använda den här appen som en virtuell lobby där gästerna kan stöta på varandra, ha en oavbruten konversation och se fram emot nästa match. Den här videokonferenslösningen tar också bort de besvärliga stunderna när det gäller att bestämma vem som ska tala först och när samtalet ska avslutas eller avslutas.
Meetaway har en kostnadsfri plan och är perfekt för virtuella utställningsmontrar, rekryteringsevenemang, dagliga konferenser, karriärnätverk för alumner och mycket mer!
9. Lifesize
Lifesize har varit verksamt inom videokonferensbranschen i nästan två decennier och har ständigt höjt ribban för kvalitet och användarvänlighet. Genom att skapa ett kostnadsfritt konto hos Lifesize kan du snabbt starta ett kostnadsfritt videosamtal med upp till 25 deltagare utan att behöva göra några nedladdningar eller installationer. Gå bara till sidan signup.lifesize.com, ange ditt namn och din e-postadress och välj ett lösenord. Gästerna kan delta i livesamtalet direkt från sina bärbara datorer eller mobila webbläsare genom att klicka på din personliga mötes-ID-länk.
Fördelar: Inga nedladdningar eller installationer krävs, obegränsad möteslängd, inbyggd skärmdelning, video i HD-kvalitet, tillförlitlighet och säkerhet i företagsklass som standard.
Överväganden: Ytterligare funktioner som 300-vägssamtal, Microsoft-integrationer och 4K-videokonferensrumssystem kräver en betald prenumeration. Läs fler tips från 4guysfromrolla här.