BOOKAFY BLOG

Jak automaticky generovat schůzky pomocí správných prodejních nástrojů?

Jak automaticky generovat schůzky pomocí správných prodejních nástrojů? | bookafy

V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Stanovení schůzky se může zdát jako prosté pozvání někoho na virtuální schůzku nebo obchodní rozhovor, ale hraje větší roli. Jedná se o důležitý proces call-to-action, který pomáhá při konverzi potenciálních zákazníků v prodejním trychtýři. Schůzka se může v podnicích lišit, obvykle se může jednat o objednané schůzky, diskuse o nabídkách nebo prosté předvedení produktu. Tyto schůzky jsou obvykle domlouvány pomocí telefonního číselníku prodejním týmem.

Většina
schůzky B2B
se uskutečňují po telefonu, kdy se plánují schůzky s rozhodujícími osobami, aby se prodiskutovaly obchodní nabídky a nové příležitosti.

I když schůzky neznamenají okamžitý prodej, prodlužují dobu konverze potenciálních zákazníků. U potenciálních zákazníků to vyvolá prvotní dojem, že s nimi chcete vážně obchodovat, a dodá to vašemu úsilí o výchovu potenciálních zákazníků na působivosti. Nastavení schůzek a jejich typy lze rozdělit do prodejního trychtýře.

Typický
prodejní trychtýř
se skládá ze tří částí. Horní část trychtýře (TOFU) je fáze informovanosti, ve které vyvoláváte zájem o svou společnost. Střední část trychtýře (MOFU) je fáze zájmu/rozhodování, kdy si vaši potenciální zákazníci začínají všímat vašeho produktu nebo služby. Spodní část trychtýře (BOFU) je místem, kde dochází k nákupu.

Typy schůzek, které byste měli znát

Jmenování TOFU

Při tomto typu schůzky můžete
najít nové potenciální zákazníky nebo potenciální zákazníky
kteří se chtějí dozvědět více o vaší společnosti. V této fázi můžete být frustrovaní, protože je obvykle plná neuskutečněných schůzek a nekvalifikovaných nabídek. Je to normální, protože tato fáze se nachází na vrcholu a odfiltruje vysoký počet potenciálních zákazníků a potenciálních zákazníků.

Jmenování na MOFU

Na tomto typu schůzky můžete najít potenciální zákazníky, kteří projevili zájem o vaši společnost a uvažují o ní. Obvykle se na těchto schůzkách nacházejí kvalifikovaní potenciální zákazníci, kteří v této fázi sdělí svá bolavá místa a zjistí možnosti pro své podnikání. Můžete se setkat s velkým počtem námitek a odmítnutí, proto raději dobře řiďte svá očekávání.

Jmenování BOFU

Tento typ schůzky je určen pro ty zájemce, kteří chtějí.
přihlásit k odběru produktu nebo služby
a obvykle chtějí diskutovat o přizpůsobení, vyhrazené podpoře a dalších smlouvách SLA. Váš obchodní zástupce obvykle předá schůzku produktovému nebo account manažerovi, který obchod uzavře. Tomuto typu schůzek musíte dát vysokou prioritu a pečlivě sledovat reakce svých potenciálních zákazníků.

Mnoho společností, zejména B2B, stále závisí na svých kampaních pro sjednávání schůzek. Technologický pokrok v oblasti softwaru a telefonních systémů umožnil společnostem posunout své prodejní aktivity na vyšší úroveň. Se správným
prodejní nástroj
, může osoba, která sjednává schůzky, prokázat svou profesionalitu tím, že omezí a minimalizuje manuální chyby v datech schůzek.

Už žádné dvojité rezervace nebo překrývající se termíny v jednom termínu. Mohou také optimalizovat čas schůzek tím, že najdou nejlepší čas pro nastavení bez ohledu na časové pásmo, protože hodiny jmenovaného a firmy jsou synchronizovány. V následující části se dozvíte, jaké prodejní nástroje potřebujete k tomu, abyste mohli generovat více schůzek.

Správné prodejní nástroje pro automatické generování schůzek

Automatický e-mailový respondér (Clara Labs)

Jak už název napovídá, tento nástroj pomáhá prodejcům odpovídat na velké množství e-mailů denně. Stane se jejich osobním e-mailovým asistentem vhodným pro schůzky TOFU a MOFU. Nástroj AER používá textový analyzátor k identifikaci kritických frází s potenciálními zájmy, které člověk mohl ve své e-mailové schránce přehlédnout. Jeho funkce sugestivní a prediktivní zprávy výrazně pomáhá
e-mailové adresy
reagovat rychle a s přesností na souvislosti.

Automatický e-mailový respondér může:

  • Zkoordinujte s potenciálním zákazníkem čas rezervace
  • Následná včasná reakce
  • Dohodněte si s potenciálním zákazníkem čas.
  • Automatické přidávání potvrzených schůzek do rezervačního kalendáře

Systém rezervace schůzek (
Bookafy
)

Tento nástroj slouží jako konzola pro všechny vaše schůzky z různých webových stránek, odeslané formuláře, e-mailové a chatové schůzky atd. Snadným vložením kódu HTML můžete vložit vyskakovací oznámení na libovolnou webovou stránku. Můžete si vytvořit personalizované mini webové stránky pro cílené události. Úpravy plánu jsou snadné díky funkce drag-and-drop v kalendáři. Funguje jako jediná aplikace pro všechny typy schůzek.

Systém rezervace schůzek může:

  • Automatické plánování schůzek pomocí jedinečného odkazu
  • autorizovat a zpracovávat platby během procesu rezervace
  • Nastavení automatických e-mailových nebo SMS upomínek o rezervaci
  • Nastavení vyrovnávacího času mezi schůzkami

Aplikace pro správu času (Pick and World Clock App)

Tento nástroj může vašim obchodním zástupcům pomoci
řídit a organizovat jejich časový rozvrh
. V případech, jako je prodej na dálku, jsou časová pásma různá a mohou být pro zákazníky i zástupce matoucí. Dokáže určit nejlepší vzájemný čas a domluvit schůzku e-mailem. Mobilní zobrazení plánování v aplikaci je vhodné pro prodejce na cestách. Poskytuje také speciální sdílení odkazů pro schůzky na poslední chvíli.

Aplikace pro správu času může:

  • Zjistit vzájemnou dostupnost jmenovaného a hostitele.
  • Sdílení adresy URL zákazníka pro více účastníků
  • Odeslání pozvánek do kalendáře pro obě strany
  • Porovnávání a převod různých zeměpisných časových pásem

Platforma pro zasílání textových zpráv (
HubSpot textové zprávy
)

Na trhu existuje mnoho nástrojů pro zasílání textových zpráv, ale jedna věc, která vyniká, je platforma pro zasílání textových zpráv s podporou CRM. Interakci můžete mít plně pod kontrolou a zobrazit celý kontext zprávy. Textový nástroj CRM poskytuje výhodu, která vám umožní sledovat schůzku v reálném čase a zabránit tomu, abyste se nedostavili.

Platforma pro zasílání textových zpráv může:

  • Nastavení sekvence SMS pro vaše SMS kampaně
  • Přidávání bohatých médií, jako jsou fotografie a GIFy, do MMS zpráv
  • Přilákejte na své webové stránky návštěvníky z mobilních zařízení
  • Vysílání SMS/MMS ve velkém měřítku se zlomkem nákladů

Nástroj pro vytáčení prodejců (Aloware)

Na adrese
generování prodejních schůzek
, je stále vhodnější volání „za studena“, protože oslovuje a získává okamžitou reakci potenciálního zákazníka. Studené volání dává prodejci velký prostor pro vyjednávání o harmonogramu nebo nejvhodnějším čase pro zpětné volání. Při studeném volání se běžně používají realitní dialery, které detekují a zabraňují automatickému spojení s obchodním zástupcem.

Prodejní dialer může:

  • Vytočte až 500 kontaktů denně
  • Zvýšení interakce mezi lidmi
  • Odeslání předem nahrané hlasové zprávy
  • Zaznamenávání hovorů přímo do systému CRM
  • Spouštění odchozích hovorů pro následná opatření

Chatboti (ManyChats)

Tento nástroj se stal řešením pro firmy, které chtějí rozšířit a automatizovat své příchozí schůzky. Mnoho poskytovatelů chatbotů integruje pracovní postupy chatu s umělou inteligencí, které napodobují lidskou konverzaci a zvyšují dobu odezvy ve více kanálech. Chatboti se běžně používají ve službě Facebook Messenger, ale lze je použít i ve webovém chatu.

Chatbot může:

  • Export dat prostřednictvím tabulek
  • Propojení s dalšími aplikacemi
  • Poskytnutí diskrétních možností pro jmenované osoby
  • Odpovědi na nejčastější dotazy pro zákaznický servis

Jak zjistit, která technologie nejlépe vyhovuje vašim potřebám?

Než přejdete k výše uvedeným prodejním nástrojům, musíte si nejprve určit své cíle při sjednávání schůzek. Stanovte si cíl pro typ schůzky, který chcete vytvořit. Podívejte se na svůj prodejní trychtýř (
TOFU, MOFU a BOFU
) a zjistěte, kterou část prodejního procesu chcete zlepšit.

Pravděpodobně byste měli zhodnotit svůj současný tým, protože schůzky mohou provádět pouze konkrétní prodejci. Provádění typu schůzky, ve kterém nejsou vaše týmy vyškoleny, může rozhodně poškodit vaše prodejní ukazatele.

Jak vše zabalit

Pryč jsou dny.
domlouvání schůzek
v telefonní budce s tlustým koženým plánovačem. Sjednání schůzky je jednoduchý, ale složitý proces, který vyžaduje, aby prodejce vyvažoval lidské úsilí a strojovou automatizaci. Technologie pronikly do prodejního procesu na dlouhou cestu a všude se objevují technologická řešení, která řeší a pomáhají prodejcům s jejich úkoly. Výběr správného nástroje vede k vyšší produktivitě, efektivitě a generování nastavení schůzek ve vaší firmě.

Online scheduling software

Ušetřete svému týmu čas a peníze s Bookafy!

Pomocí softwaru pro plánování schůzek online můžete automatizovat rezervace, upomínky, synchronizaci s kalendáři, načítání adres URL videokonferencí a mnoho dalšího. Vyzkoušejte Bookafy zdarma ještě dnes!

Doporučené články

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder