BOOKAFY BLOG

Hoe automatisch afspraken genereren met de juiste verkooptools?

Hoe automatisch afspraken genereren met de juiste verkooptools? | bookafy

IN DEZE POST

Een afspraak maken lijkt misschien een simpele uitnodiging aan iemand voor een virtuele vergadering of een verkoopgesprek, maar het speelt een grotere rol dan dat. Het is een belangrijk call-to-action proces dat helpt bij de conversie van leads in de sales funnel. Een afspraak kan variëren in bedrijven, meestal kan het gaan om geboekte vergaderingen, besprekingen over voorstellen of een eenvoudige productdemonstratie. Deze afspraken worden doorgaans door een verkoopteam gemaakt met behulp van een telefoonkiezer.

De meeste
B2B afspraken
worden gemaakt via de telefoon door beslissers in te plannen om zakelijke voorstellen en nieuwe kansen te bespreken.

Hoewel afspraken geen onmiddellijke verkoop betekenen, verhogen ze de conversietijd van een lead. Het geeft een eerste indruk aan uw prospect dat u serieus bent om zaken met hem te doen, waardoor uw lead nurturing inspanningen meer effect hebben. Afspraakinstellingen en hun types kunnen worden onderverdeeld in uw verkooptrechter.

Een typische
verkooptrechter
bestaat uit drie delen. De top van de trechter (TOFU) is de bewustwordingsfase waarin u belangstelling voor uw bedrijf opwekt. Het midden van de trechter (MOFU) is de interesse-/beslissingsfase waarin uw leads uw product of dienst beginnen op te merken. De bodem van de trechter (BOFU) is waar de koopactie plaatsvindt.

Soorten afspraken die u moet kennen

TOFU Benoemingen

Dit type afspraak is waar u
nieuwe leads of prospects vindt
die meer willen weten over uw bedrijf. U kunt gefrustreerd zijn in dit stadium, omdat het meestal vol zit met no-shows en ongekwalificeerde leads. Dat is normaal, want deze fase staat bovenaan en filtert een groot aantal prospects en leads er helemaal uit.

MOFU Benoemingen

Dit type afspraak is waar u prospects kunt vinden die interesse en overweging voor uw bedrijf hebben getoond. Meestal worden de gekwalificeerde prospects in deze afspraken gevonden, omdat zij in deze fase hun pijnpunten vertellen en opties voor hun bedrijf ontdekken. U kunt veel bezwaren en afwijzingen tegenkomen, dus u kunt uw verwachtingen beter goed managen.

BOFU Benoemingen

Dit type afspraak is voor die prospects die willen
zich aanmelden voor het product of de dienst
en willen meestal maatwerk, specifieke ondersteuning en andere SLA’s bespreken. Uw vertegenwoordiger stuurt zijn afspraak doorgaans door naar een product- of accountmanager om de deal te sluiten. U moet dit soort afspraken een hoge prioriteit geven en de reacties van uw prospects nauwlettend in de gaten houden.

Veel bedrijven, vooral B2B, zijn nog steeds afhankelijk van hun campagnes voor het maken van afspraken. Dankzij de technologische vooruitgang op het gebied van software en telefoonsystemen kunnen bedrijven hun verkoopactiviteiten naar een hoger niveau tillen. Met de juiste
verkoopinstrument
, kan een afspraakmaker zijn professionaliteit tonen door het verminderen en minimaliseren van handmatige fouten in zijn afspraken.

Geen dubbele boekingen of overlappende afspraken meer op één datum. Ze kunnen ook hun tijd voor afspraken optimaliseren door de beste tijd te vinden, ongeacht de tijdzone, aangezien de klokken van de afspraaknemer en het bedrijf gesynchroniseerd zijn. In het volgende gedeelte wordt u uitgelegd welke verkoopinstrumenten u nodig hebt om meer afspraken te genereren.

De juiste verkooptools om automatisch afspraken te genereren

Automatische e-mail responder (Clara Labs)

Zoals de naam al zegt, helpt deze tool verkopers om dagelijks veel e-mails te beantwoorden. Het wordt hun persoonlijke e-mail assistent geschikt voor TOFU en MOFU afspraken. Een AER-tool gebruikt een tekstanalyser om kritische zinnen met potentiële belangen te identificeren die een mens in zijn e-mail inbox over het hoofd kan hebben gezien. De suggestieve en voorspellende berichtenfunctie helpt enorm
e-mailers
reageren snel met contextuele precisie.

Een automatische e-mail responder kan:

  • Coördineer een reserveringstijdstip met uw prospect
  • Een tijdig antwoord opvolgen
  • Een tijdstip afspreken voor u en uw prospect
  • Bevestigde afspraken automatisch toevoegen aan uw boekingskalender

Systeem voor het maken van afspraken (
Bookafy
)

Deze tool dient als een console voor al uw afspraken van verschillende websites, ingediende formulieren, e-mail en chat afspraken, enz. U kunt een pop-upmelding met eenvoudige HTML-code invoegen op elke website. U kunt een gepersonaliseerde mini-website maken voor uw gerichte evenementen. Planaanpassingen zijn eenvoudig met zijn sleep-en neerzetfunctie in de kalender. Het functioneert als één applicatie voor alle soorten afspraken.

Een reserveringssysteem voor afspraken kan:

  • Plan vergaderingen automatisch met een unieke link
  • Autoriseren en verwerken van betalingen tijdens het boekingsproces
  • Stel automatische e-mail- of sms-herinneringen over de boeking in
  • Stel buffertijden in tussen vergaderingen

Tijd Management App (Pick and World Clock App)

Deze tool kan uw verkopers helpen om
hun tijdschema’s te beheren en te organiseren
. In gevallen als verkoop op afstand zijn de tijdzones overal en kan dit verwarrend zijn voor zowel klanten als vertegenwoordigers. Het kan de beste wederzijdse tijd bepalen en een ontmoeting via e-mail regelen. De mobiele planningsweergave in de app is geschikt voor verkopers onderweg. Het biedt ook een speciale link voor het delen van last-minute afspraken.

Een time management app kan:

  • Wederzijdse beschikbaarheid van de aangestelde en de gastheer vaststellen
  • Klant URL delen om meerdere deelnemers tegemoet te komen
  • Stuur agenda-uitnodigingen voor beide partijen
  • Verschillende geografische tijdzones vergelijken en omrekenen

Platform voor tekstberichten (
HubSpot tekstberichten
)

Er zijn veel sms-tools op de markt, maar één ding springt eruit: een voor CRM geschikt sms-platform. U hebt volledige controle over de interactie en kunt de hele context van het bericht bekijken. Met de CRM-teksttool kunt u een afspraak in real time opvolgen en no-shows voorkomen.

Een sms platform kan:

  • SMS volgorde instellen voor uw SMS campagnes
  • Voeg rijke media zoals foto’s en GIF’s toe aan uw MMS
  • Mobiele bezoekers naar uw website trekken
  • SMS/MMS op grote schaal uitzenden met een fractie van de kosten

Verkoop Dialer Tool (Aloware)

In
het genereren van verkoopafspraken
koud bellen heeft nog steeds de voorkeur omdat het de prospect bereikt en onmiddellijk reageert. Cold calling geeft de verkoper veel ruimte om te onderhandelen over het schema of de beste tijd voor een callback. Vastgoedkiezers worden vaak gebruikt bij cold calling omdat ze de geautomatiseerde machines detecteren en voorkomen dat ze verbinding maken met de verkoper.

Een sales dialer kan dat:

  • Wel 500 contacten per dag bellen
  • Meer interactie van mens tot mens
  • Drop een vooraf opgenomen voicemail
  • Meld oproepen rechtstreeks in het CRM
  • Trigger uitgaande gesprekken voor follow-ups

Chatbots (ManyChats)

Deze tool is uitgegroeid tot een get-go oplossing voor bedrijven die hun inkomende afspraken willen opschalen en automatiseren. Veel chatbotaanbieders integreren AI-chatworkflows om menselijke conversatie na te bootsen en de reactietijd in meerdere kanalen te verhogen. Chatbots worden vaak gebruikt met Facebook messenger maar kunnen ook in een webchat gebruikt worden.

Een chatbot kan dat wel:

  • Gegevens exporteren via spreadsheets
  • Verbonden zijn met andere toepassingen
  • Zorgen voor discrete opties voor aangestelden
  • FAQ’s voor de klantenservice beantwoorden

Hoe weet u welke technologie het beste bij uw behoeften past?

Voordat u naar de bovenstaande verkoopinstrumenten springt en tekent, moet u eerst uw doelstellingen voor het maken van afspraken vaststellen. Stel een doelstelling vast voor het type afspraak dat u wilt maken. Raadpleeg uw verkooptrechter (
TOFU, MOFU en BOFU
) en kijk welk deel van het verkoopproces u wilt verbeteren.

U moet waarschijnlijk uw huidige team evalueren, aangezien afspraken alleen door specifieke verkopers kunnen worden uitgevoerd. Het nastreven van een type afspraak waarin uw teams niet zijn opgeleid, kan uw verkoopcijfers beslist schaden.

Alles inpakken

Voorbij zijn de dagen van
het maken van afspraken
in een telefooncel met een dikke leren planner. Een afspraak maken is een eenvoudig maar complex proces waarbij een verkoper een evenwicht moet vinden tussen menselijke inspanningen en machineautomatisering. Technologie heeft een lange weg afgelegd om door te dringen in het verkoopproces, en overal duiken technische oplossingen op om verkopers op te lossen en te helpen met hun taken. Het kiezen van de juiste tool leidt tot een betere productiviteit, efficiëntie en generaties van afspraakinstellingen in uw bedrijf.

Online scheduling software

Bespaar uw team tijd en geld met Bookafy!

Met online afsprakensoftware kunt u het maken van reserveringen, herinneringen, het synchroniseren met agenda's, het ophalen van URL's voor videovergaderingen en nog veel meer automatiseren. Probeer Bookafy vandaag nog gratis uit!

Aanbevolen artikelen

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder