BOOKAFY BLOG

Hogyan generáljunk időpontokat automatikusan a megfelelő értékesítési eszközökkel?

Hogyan generáljunk időpontokat automatikusan a megfelelő értékesítési eszközökkel? | bookafy

EBBEN A BEJEGYZÉSBEN

A találkozómegbeszélés egyszerű meghívásnak tűnhet egy virtuális találkozóra vagy értékesítési beszélgetésre, de ennél nagyobb szerepet játszik. Ez egy fontos call-to-action folyamat, amely segít a leadek konverziójában az értékesítési tölcsérben. A találkozó beállítása a vállalkozásoknál eltérő lehet, általában lehet lefoglalt találkozó, javaslat megbeszélése vagy egyszerű termékbemutató. Ezeket a találkozókat általában telefonos tárcsázó segítségével az értékesítési csapat határozza meg.

A legtöbb
B2B találkozók
telefonon keresztül történik, amikor a döntéshozók üzleti ajánlatok és új lehetőségek megvitatása céljából ütemezik a találkozókat.

Bár a kinevezések nem jelentenek azonnali eladást, növelik a leadek konverziós idejét. Ez első benyomást kelt az érdeklődőkben, hogy komolyan gondolja, hogy üzletet akar velük kötni, és ezzel növeli a lead nurturing erőfeszítések hatását. Az időpontbeállítások és azok típusai lebonthatók az értékesítési tölcsérre.

Egy tipikus
értékesítési tölcsér
három szakaszból áll. A tölcsér teteje (TOFU) a tudatossági szakasz, ahol érdeklődést kelt a vállalat iránt. A tölcsér közepe (MOFU) az érdeklődés/döntés szakasza, amikor a vezetők kezdik észrevenni a terméket vagy szolgáltatást. A tölcsér alján (BOFU) történik a vásárlás.

A kinevezések típusai, amelyeket ismernie kell

TOFU kinevezések

Ez a fajta találkozó az, ahol Ön
új érdeklődőket vagy potenciális ügyfeleket találhat
akik többet szeretnének megtudni a vállalatáról. Ebben a szakaszban frusztrált lehet, mivel általában nem megjelenésekkel és minősíthetetlen vezetőkkel van tele. Ez normális, mivel ez a szakasz a csúcson helyezkedik el, és nagyszámú érdeklődőt és vezetőt szűr ki.

MOFU kinevezések

Az ilyen típusú találkozókon megtalálhatja azokat a potenciális ügyfeleket, akik érdeklődést és figyelmet tanúsítottak az Ön cége iránt. Általában ezeken a találkozókon találhatók meg a minősített érdeklődők, mivel ebben a szakaszban elmondják a fájdalmas pontjaikat, és felfedezik az üzleti lehetőségeiket. Sok esetben találkozhatsz ellenvetésekkel és elutasításokkal, ezért jobb, ha jól kezeled az elvárásaidat.

BOFU kinevezések

Ez a fajta találkozó azoknak az érdeklődőknek szól, akik szeretnének
feliratkozni a termékre vagy szolgáltatásra
és általában a testreszabásról, a dedikált támogatásról és egyéb SLA-król szeretnének beszélni. Az értékesítési képviselő általában továbbítja a találkozót egy termék- vagy ügyfélkapcsolati menedzserhez, aki lezárja az üzletet. Az ilyen típusú találkozókat kiemelten kell kezelnie, és szorosan figyelemmel kell kísérnie a potenciális ügyfelek reakcióit.

Sok vállalat, különösen a B2B cégek, még mindig a találkozómegbeszélő kampányaiktól függ. A szoftverek és telefonrendszerek technológiai fejlődése lehetővé tette a vállalatok számára, hogy értékesítési tevékenységüket a következő szintre emeljék. A megfelelő
értékesítési eszköz
, egy időpontegyeztető megmutathatja professzionalizmusát azáltal, hogy csökkenti és minimalizálja a kézi hibákat a találkozói időpontokban.

Nincs többé kettős foglalás vagy átfedő időpontok egyazon időpontban. A találkozókra szánt időt is optimalizálhatják azáltal, hogy az időzónától függetlenül megtalálják a legjobb időpontot, mivel a találkozóra kijelölt személy és a vállalkozás órái szinkronizálva vannak. A következő részben végigvezetjük, milyen értékesítési eszközökre van szüksége ahhoz, hogy több találkozót generáljon.

Megfelelő értékesítési eszközök az automatikus időpontgeneráláshoz

Automatikus e-mail válaszadó (Clara Labs)

Ahogy a neve is mutatja, ez az eszköz segít az értékesítőknek abban, hogy naponta rengeteg e-mailre válaszoljanak. Ez lesz a TOFU és MOFU találkozókra alkalmas személyes e-mail asszisztensük. Az AER eszköz egy szövegelemzőt használ a kritikus, potenciálisan érdekes mondatok azonosítására, amelyeket az ember esetleg nem vett észre az e-mail bejövő levelek között. A szuggesztív és prediktív üzenet funkció nagyban segít
e-mailezők
gyorsan és kontextuális pontossággal válaszolnak.

Egy automatikus e-mail válaszadó képes:

  • Egyeztessen időpontot az érdeklődővel
  • Időszerű válaszadás nyomon követése
  • Határozza meg az Ön és az érdeklődője közötti időpontot.
  • Megerősített találkozók automatikus hozzáadása a foglalási naptárhoz

Időpontfoglalási rendszer (
Bookafy
)

Ez az eszköz konzolként szolgál a különböző weboldalakról, a benyújtott űrlapokról, az e-mail és chat találkozókról stb. származó összes találkozó számára. A felugró értesítést egyszerű HTML-kód beillesztésével bármely weboldalra beágyazhatja. Személyre szabott mini-weboldalt hozhat létre a célzott eseményekhez. A menetrend-kiigazítások könnyen elvégezhetők a drag-and-drop funkció a naptárban. Egyetlen alkalmazásként funkcionál mindenféle találkozótípushoz.

Az időpontfoglalási rendszer:

  • Ülések automatikus ütemezése egyedi hivatkozással
  • Fizetések engedélyezése és feldolgozása a foglalási folyamat során
  • Automatikus e-mail vagy SMS emlékeztető beállítása a foglalásról
  • Állítson be pufferidőket az ülések között

Időgazdálkodási alkalmazás (Pick and World Clock App)

Ez az eszköz segítheti az értékesítési képviselőit abban, hogy
az időbeosztásuk kezelésében és szervezésében
. Az olyan esetekben, mint a távértékesítés, az időzónák mindenhol eltérőek, és ez mind az ügyfelek, mind a képviselők számára zavaró lehet. Meg tudja határozni a legjobb közös időpontot, és e-mailen keresztül találkozót tud szervezni. Az alkalmazásban található mobil időbeosztási nézet alkalmas az úton lévő értékesítők számára. Az utolsó pillanatban történő találkozókhoz külön linkmegosztást is biztosít.

Egy időgazdálkodási alkalmazás képes:

  • A kinevezett és a fogadó fél kölcsönös elérhetőségének megállapítása.
  • Az ügyfél URL megosztása több résztvevő számára
  • Küldjön meghívókat mindkét fél számára
  • Különböző földrajzi időzónák összehasonlítása és átalakítása

Szöveges üzenetküldő platform (
HubSpot szöveges üzenetküldés
)

Számos szöveges üzenetküldő eszköz van a piacon, de egy dolog kiemelkedik a sorból: a CRM-képes szöveges üzenetküldő platform. Teljes mértékben ellenőrizheti az interakciót, és megtekintheti az üzenet teljes kontextusát. A CRM szöveges eszköz előnye, hogy Ön valós időben nyomon követheti a találkozót, és megelőzheti a meg nem jelenéseket.

Egy szöveges üzenetküldő platform képes:

  • SMS szekvencia beállítása SMS kampányaihoz
  • Gazdag média, például fényképek és GIF-ek hozzáadása az MMS-hez
  • Vonzza a mobilvezérelt látogatókat a weboldalára
  • SMS/MMS küldés nagy mennyiségben, a költségek töredékével

Értékesítési tárcsázó eszköz (Aloware)

A oldalon.
értékesítési találkozók generálása
, a hideghívás még mindig előnyösebb, mert elér és azonnali választ kap a potenciális ügyféltől. A hideghívás nagy mozgásteret ad az értékesítőnek, hogy tárgyaljon a visszahívás ütemezéséről vagy a legjobb időpontról. Az ingatlanos tárcsázókat gyakran használják a hideghívás során, mivel észlelik és megakadályozzák, hogy az automaták kapcsolatba lépjenek az értékesítővel.

Az értékesítési tárcsázó képes:

  • Naponta akár 500 kapcsolat tárcsázása
  • Az ember-ember közötti interakció növelése
  • Előre felvett hangposta feladása
  • Hívások naplózása közvetlenül a CRM-be
  • Kimenő hívások indítása nyomon követés céljából

Chatbotok (ManyChats)

Ez az eszköz a bejövő találkozókat skálázni és automatizálni kívánó vállalkozások számára vált a get-go megoldássá. Sok chatbot-szolgáltató integrálja az AI chat-munkafolyamatokat az emberi beszélgetés utánzása és a válaszidő növelése érdekében több csatornán is. A chatbotokat általában a Facebook messengerrel használják, de webchatben is használhatók.

Egy chatbot képes:

  • Adatok exportálása táblázatokon keresztül
  • Kapcsolódjon más alkalmazásokhoz
  • Diszkrét lehetőségek biztosítása a kinevezettek számára
  • Válaszoljon a GYIK-re az ügyfélszolgálat számára

Hogyan lehet tudni, hogy melyik technológia felel meg a legjobban az Ön igényeinek?

Mielőtt a fenti értékesítési eszközökre ugrana és aláírna, először is meg kell határoznia a találkozómeghatározási céljait. Tűzzön ki egy célt, hogy milyen típusú találkozót szeretne létrehozni. Hivatkozzon az értékesítési tölcsérre (
TOFU, MOFU és BOFU
), és nézze meg, hogy az értékesítési folyamat melyik részén szeretne javítani.

Valószínűleg fel kell mérnie jelenlegi csapatát, mivel a kinevezéseket csak meghatározott értékesítők végezhetik. Ha olyan típusú kinevezést folytat, amelyben a csapata nem képzett, az határozottan árthat az értékesítési mérőszámoknak.

Mindent becsomagolva

Elmúltak a napok, amikor
a találkozók kitűzése
egy telefonfülkében egy vastag bőrrel borított tervezővel. Az időpontegyeztetés egy egyszerű, mégis összetett folyamat, amely megköveteli az értékesítőtől, hogy egyensúlyt teremtsen az emberi erőfeszítések és a gépi automatizálás között. A technológia hosszú utat tett meg, hogy behatoljon az értékesítési folyamatokba, és mindenütt technikai megoldások bukkannak fel, amelyek megoldják és segítik az értékesítőket a feladataik elvégzésében. A megfelelő eszköz kiválasztása jobb termelékenységhez, hatékonysághoz és a találkozóbeállítások generációihoz vezet az Ön vállalkozásában.

Online scheduling software

Spóroljon időt és pénzt csapatának a Bookafy segítségével!

Az online időpontfoglaló szoftver segítségével automatizálhatja a foglalást, az emlékeztetőket, a naptárakkal való szinkronizálást, a videós találkozók URL-címének lekérdezését és még sok mást. Próbálja ki a Bookafy-t ingyenesen még ma!

Ajánlott cikkek

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder