KİTAPAFY BLOG

Doğru Satış Araçları ile Otomatik Olarak Nasıl Randevu Oluşturulur?

Doğru satış araçları ile otomatik olarak nasıl randevu oluşturulur? | bookafy

BU YAZIDA

Randevu ayarlama, birisini sanal bir toplantıya veya satış görüşmesine davet etmek gibi basit bir şey gibi görünebilir ancak bundan daha büyük bir rol oynar. Satış hunisindeki potansiyel müşterilerin dönüşümüne yardımcı olan önemli bir harekete geçirici mesaj sürecidir. Bir randevu ayarı işletmelerde değişiklik gösterebilir, genellikle rezervasyonlu toplantılar, teklif görüşmeleri veya basit bir ürün tanıtımı olabilir. Bu randevular genellikle bir satış ekibi tarafından bir telefon çevirici kullanılarak ayarlanır.

Çoğu
B2B randevuları
iş tekliflerini ve yeni fırsatları görüşmek üzere karar vericileri planlayarak telefon üzerinden yapılır.

Randevular hemen bir satış anlamına gelmese de, bir potansiyel müşterinin dönüşüm süresini artırır. Potansiyel müşterinize, onlarla iş yapma konusunda ciddi olduğunuza dair bir ilk izlenim verir ve potansiyel müşteri yetiştirme çabalarınıza etki katar. Randevu ayarları ve türleri satış huninize ayrılabilir.

Tipik bir
satış hunisi
üç bölümden oluşmaktadır. Dönüşüm hunisinin üst kısmı (TOFU), şirketinize ilgi uyandırdığınız farkındalık aşamasıdır. Dönüşüm hunisinin ortası (MOFU), potansiyel müşterilerinizin ürününüzü veya hizmetinizi fark etmeye başladığı ilgi/karar aşamasıdır. Huninin alt kısmı (BOFU) satın alma eyleminin gerçekleştiği yerdir.

Bilmeniz Gereken Randevu Türleri

TOFU Atamaları

Bu tür randevularda şunları yapabilirsiniz
yeni müşteri adayları veya potansiyel müşteriler bulmak
Şirketiniz hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyenler. Bu aşamada hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz çünkü bu aşama genellikle randevusuz ve niteliksiz müşteri adaylarıyla doludur. Bu aşama en üstte yer aldığı ve çok sayıda potansiyel müşteriyi ve müşteri adayını tamamen filtrelediği için bu normaldir.

MOFU Atamaları

Bu tür bir randevu, şirketinize ilgi duyan ve şirketinizi düşünen potansiyel müşterileri bulabileceğiniz yerdir. Genellikle nitelikli potansiyel müşteriler bu randevularda bulunur, çünkü bu aşamada sorunlu noktalarını anlatır ve işleri için seçenekleri keşfederler. Yüksek itiraz ve geri çevirme vakalarıyla karşılaşabilirsiniz, bu nedenle beklentilerinizi iyi yönetin.

BOFU Atamaları

Bu randevu türü, aşağıdakileri yapmak isteyen potansiyel müşteriler içindir
ürün veya hizmet için kaydolun
ve genellikle özelleştirme, özel destek ve diğer SLA’ları görüşmek isterler. Satış temsilciniz genellikle randevularını anlaşmayı kapatmak için bir ürün veya hesap yöneticisine iletir. Bu tür randevulara büyük öncelik vermeli ve potansiyel müşterilerinizin yanıtlarını yakından izlemelisiniz.

Birçok şirket, özellikle de B2B’ler, hala randevu belirleme kampanyalarına güveniyor. Yazılım ve telefon sistemlerindeki teknolojik gelişmeler, şirketlerin satış faaliyetlerini bir üst seviyeye taşımalarına olanak sağlamıştır. Doğru
satış aracı
bir randevu belirleyici, randevu tarihlerindeki manuel hataları azaltarak ve en aza indirerek profesyonelliklerini sergileyebilir.

Artık çifte rezervasyon veya tek bir tarihte çakışan randevular yok. Ayrıca, randevu alan kişinin ve işletmenin saatleri senkronize edildiğinden, saat diliminden bağımsız olarak ayarlanacak en iyi zamanı bularak randevular için zamanlarını optimize edebilirler. Aşağıdaki bölüm, daha fazla randevu oluşturmak için hangi satış araçlarına ihtiyacınız olduğu konusunda size rehberlik edecektir.

Otomatik Olarak Randevu Oluşturmak İçin Doğru Satış Araçları

Otomatik E-posta Yanıtlayıcı (Clara Labs)

Adından da anlaşılacağı gibi, bu araç satış elemanlarının her gün çok sayıda e-postaya yanıt vermesine yardımcı olur. TOFU ve MOFU randevuları için uygun kişisel e-posta asistanı haline gelir. Bir AER aracı, bir insanın e-posta gelen kutusunda gözden kaçırmış olabileceği potansiyel ilgi alanlarına sahip kritik ifadeleri belirlemek için bir metin analizörü kullanır. Önerici ve öngörücü mesaj özelliği büyük ölçüde yardımcı olur
e-posta gönderenler
bağlamsal hassasiyetle hızlı bir şekilde yanıt verin.

Otomatik bir e-posta yanıtlayıcı yapabilir:

  • Potansiyel müşterinizle bir rezervasyon zamanı koordine edin
  • Zamanında yanıt vermeyi takip edin
  • Siz ve müşteri adayınız için bir zaman belirleyin
  • Onaylanmış randevuları otomatik olarak rezervasyon takviminize ekleyin

Randevu Rezervasyon Sistemi (
Bookafy
)

Bu araç, farklı web sitelerinden, gönderilen formlardan, e-posta ve sohbet randevularından vb. tüm randevularınız için bir konsol görevi görür. Herhangi bir web sitesine kolay HTML kodu ekleyerek bir açılır bildirim yerleştirebilirsiniz. Hedeflediğiniz etkinlikler için kişiselleştirilmiş bir mini web sitesi oluşturabilirsiniz. Program ayarlamaları ile kolay hale getirilmiştir. sürükle ve bırak özelliği takvimde. Tüm randevu türleri için tek bir uygulama olarak işlev görür.

Bir randevu rezervasyon sistemi olabilir:

  • Benzersiz bir bağlantı ile toplantıları otomatik olarak planlayın
  • Rezervasyon işlemi sırasında ödemeleri yetkilendirin ve işleyin
  • Rezervasyon hakkında otomatik e-posta veya SMS hatırlatıcıları ayarlayın
  • Toplantılar arasında tampon zamanlar belirleyin

Zaman Yönetimi Uygulaması (Seçim ve Dünya Saati Uygulaması)

Bu araç satış temsilcilerinizin şunları yapmasına yardımcı olabilir
zaman çizelgelerini yönetmek ve düzenlemek
. Uzaktan satış gibi durumlarda, saat dilimleri her yerde olabilir ve hem müşteriler hem de temsilciler için kafa karıştırıcı olabilir. Karşılıklı en iyi zamanı belirleyebilir ve e-posta yoluyla bir toplantı ayarlayabilir. Uygulamadaki mobil planlama görünümü, hareket halindeki satış görevlileri için uygundur. Ayrıca son dakika randevuları için özel bir bağlantı paylaşımı sağlar.

Bir zaman yönetimi uygulaması olabilir:

  • Atanan kişi ve ev sahibinin karşılıklı olarak uygunluğunu belirleyin
  • Birden fazla katılımcıyı barındırmak için müşteri URL’sini paylaşın
  • Her iki taraf için de takvim davetiyeleri gönderin
  • Farklı coğrafi zaman dilimlerini karşılaştırma ve dönüştürme

Metin Mesajlaşma Platformu (
HubSpot metin mesajlaşma
)

Piyasada birçok kısa mesaj aracı var, ancak öne çıkan bir şey CRM özellikli bir kısa mesaj platformudur. Etkileşim üzerinde tam kontrole sahip olabilir ve mesajın tüm bağlamını görüntüleyebilirsiniz. CRM metin aracı, bir randevuyu gerçek zamanlı olarak takip etmeniz ve randevuya gelinmemesini önlemeniz için bir avantaj sağlar.

Bir metin mesajlaşma platformu şunları yapabilir:

  • SMS kampanyalarınız için SMS sırasını ayarlayın
  • MMS’inize fotoğraflar ve GIF’ler gibi zengin medya ekleyin
  • Web sitenize mobil odaklı ziyaretçiler çekin
  • Çok az bir maliyetle büyük ölçekte SMS/MMS yayınlayın

Satış Çevirici Aracı (Aloware)

İçinde
satış randevuları oluşturmak
Soğuk arama hala tercih edilir çünkü potansiyel müşteriye ulaşır ve ondan anında yanıt alır. Soğuk arama, satış temsilcisine geri arama için program veya en iyi zaman konusunda pazarlık yapma imkanı verir. Emlak çeviriciler, otomatik makinelerin satış temsilcisiyle bağlantı kurmasını algılayıp engelledikleri için soğuk aramada yaygın olarak kullanılır.

Bir satış çevirici yapabilir:

  • Günde 500 kişiye kadar arama yapın
  • İnsandan insana etkileşimi artırın
  • Önceden kaydedilmiş bir sesli mesaj bırakın
  • Çağrıları doğrudan CRM’e kaydedin
  • Takipler için giden aramaları tetikleyin

Sohbet Robotları (ManyChats)

Bu araç, gelen randevularını ölçeklendirmek ve otomatikleştirmek isteyen işletmeler için bir başlangıç çözümü haline geldi. Birçok chatbot sağlayıcısı, insan konuşmalarını taklit etmek ve birden fazla kanalda yanıt süresini artırmak için yapay zeka sohbet iş akışlarını entegre ediyor. Sohbet robotları genellikle Facebook messenger ile kullanılır, ancak bir web sohbetinde de kullanılabilir.

Bir sohbet robotu yapabilir:

  • Elektronik tablolar aracılığıyla verileri dışa aktarma
  • Diğer uygulamalarla bağlantılı olun
  • Atananlar için gizli seçenekler sağlayın
  • Müşteri hizmetleri için SSS’leri yanıtlayın

Hangi Teknolojinin İhtiyaçlarınıza En Uygun Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Yukarıdaki satış araçlarına atlamadan ve imzalamadan önce, öncelikle randevu belirleme hedeflerinizi belirlemelisiniz. Oluşturmak istediğiniz randevu türü için bir hedef belirleyin. Satış huninize bakın (
TOFU, MOFU ve BOFU
) ve satış sürecinin hangi bölümünü iyileştirmek istediğinizi görün.

Randevular yalnızca belirli satış görevlileri tarafından gerçekleştirilebildiğinden, muhtemelen mevcut ekibinizi değerlendirmelisiniz. Ekiplerinizin eğitim almadığı bir randevu türünü takip etmek, satış metriklerinize kesinlikle zarar verebilir.

Her Şeyi Toparlamak

Günler geçti.
randevuların ayarlanması
kalın derili bir ajandayla bir telefon kulübesinde. Randevu alma, bir satış elemanının insan çabaları ile makine otomasyonunu dengelemesini gerektiren basit ancak karmaşık bir süreçtir. Teknoloji, satış sürecine nüfuz etmek için uzun bir yol kat etti ve satış elemanlarının görevlerini çözmek ve onlara yardımcı olmak için her yerde teknoloji çözümleri ortaya çıkıyor. Doğru aracın seçilmesi, işletmenizde daha iyi üretkenlik, verimlilik ve randevu ayarlarının oluşturulmasını sağlar.

Online scheduling software

Bookafy ile ekibinize zaman ve para kazandırın!

Çevrimiçi randevu planlama yazılımını kullanarak rezervasyon, hatırlatıcı, takvimlerle senkronizasyon, video toplantı URL'lerini getirme ve çok daha fazlasını otomatikleştirebilirsiniz. Bookafy'yi bugün ücretsiz deneyin!

Önerilen Makaleler

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder