BOOKAFY BLOG

Jak používat kvízy a hodnocení pro zvýšení počtu kontaktů?

Quizzes and assessments

V TOMTO PŘÍSPĚVKU

Kvízy a hodnocení se v posledních letech stávají stále oblíbenějšími nástroji pro generování potenciálních zákazníků. Dokážou efektivně zaujmout návštěvníky, upoutat jejich pozornost zábavnou a interaktivní formou a zároveň poskytnout cenné informace o jejich zájmech, preferencích a bolestivých bodech.

Nabídkou kvízů a hodnocení mohou firmy nejen generovat potenciální zákazníky, ale také hlouběji porozumět své cílové skupině a využít tyto znalosti k vytváření personalizovanějších a efektivnějších marketingových strategií.

V tomto článku se budeme věnovat různým typům kvízů a hodnocení, které lze použít pro generování potenciálních zákazníků, a také poskytneme tipy a osvědčené postupy pro navrhování efektivních kvízů a vedení zákazníků v prodejním trychtýři.

Kromě získávání potenciálních zákazníků lze kvízy a hodnocení použít také ke zvýšení povědomí o značce a zapojení. Vytvořením sdílených kvízů a hodnocení, které jsou relevantní a zajímavé pro cílovou skupinu, mohou firmy přilákat širší publikum a zvýšit svůj dosah.

Kvízy a hodnocení lze také využít k propagaci produktů a služeb tím, že do výsledků kvízu zahrnete příslušné nabídky nebo propagační akce. Celkově jsou kvízy a hodnocení univerzálními a účinnými nástroji, které firmám umožňují navázat kontakt s publikem, generovat potenciální zákazníky a nakonec zvýšit konverze a prodeje.

Proč jsou kvízy a hodnocení efektivní pro generování leadů?

Kvízy a hodnocení jsou velmi účinné při zapojení návštěvníků a upoutání jejich pozornosti. Na rozdíl od statického obsahu, jako jsou příspěvky na blogu nebo stránky produktů, kvízy a hodnocení poskytují uživatelům interaktivní a zábavný zážitek. Návštěvníci tak pravděpodobně stráví na vašich webových stránkách více času, což může vést k hlubšímu pochopení vaší značky a potenciálně zvýšit pravděpodobnost, že se z nich stanou zákazníci.

Kvízy a hodnocení navíc nabízejí cenné informace o vašem publiku. Kladením otázek týkajících se jejich zájmů, preferencí a bolestivých míst mohou firmy získat hlubší porozumění své cílové skupině a vytvořit personalizovanější a efektivnější marketingové strategie. Tyto poznatky lze také využít k vytváření cíleného obsahu a nabídek, které budou mít u návštěvníků větší ohlas, čímž se zvýší šance na jejich přeměnu na potenciální zákazníky.

A konečně, kvízy a hodnocení jsou velmi dobře sdílitelné, takže návštěvníci mohou snadno sdílet výsledky kvízů se svými přáteli a sledujícími na sociálních sítích. Word-of-mouth marketing může firmám pomoci oslovit širší publikum a získat více potenciálních zákazníků.

Typy kvízů a hodnocení pro generování leadů

Podniky mohou pro generování potenciálních zákazníků používat různé typy kvízů a hodnocení. Zde je pět příkladů:

Kvízy osobnosti

Osobnostní kvízy jsou oblíbeným typem kvízů, které pomáhají návštěvníkům dozvědět se více o sobě. Odpovědi na otázky týkající se jejich zálib, záporů, zvyků a preferencí návštěvníkům přinášejí personalizované výsledky, které jim prozradí více o jejich osobnostním typu, hodnotách a vlastnostech. Podniky mohou využít osobnostní kvízy k získání potenciálních zákazníků tím, že jim nabídnou podrobnější analýzu osobnosti návštěvníka nebo personalizovaná doporučení produktů na základě jejich osobnostního typu.

Příklady

  • Kvíz „Jaký je váš styl interiérového designu?“ od společnosti Havenly: Tento kvíz se ptá na preference a styl návštěvníka, aby mu pomohl určit jeho styl interiérového designu. Na základě odpovědí dostanou návštěvníci personalizované tipy na design a doporučení produktů, které odpovídají jejich stylu.
  • Kvíz „Která televizní postava jste vy?“ od Buzzfeedu: Tento kvíz klade návštěvníkům řadu otázek, které jim pomohou určit, které televizní postavě se nejvíce podobají. Na základě odpovědí se návštěvníkům zobrazí výsledek, který jim řekne, jakou postavou jsou, a poskytne jim informace o jejich osobnosti a vlastnostech.
  • Kvíz „Jaké je vaše duchovní zvíře?“ od National Geographic: Tento kvíz se ptá na osobnost a zájmy návštěvníka, aby mu pomohl určit jeho duchovní zvíře. Na základě odpovědí návštěvníci obdrží výsledek, který jim řekne, které zvíře reprezentuje jejich osobnost, a poskytne jim některé informace o vlastnostech a charakteristikách zvířete.

Diagnostická hodnocení

Diagnostické hodnocení pomáhá návštěvníkům určit jejich silné a slabé stránky v určité oblasti. Například firma nabízející marketingové služby by mohla vytvořit diagnostické hodnocení, které návštěvníkům pomůže zhodnotit jejich současnou marketingovou strategii a určit oblasti, které je třeba zlepšit. Nabídkou personalizovaných rad a doporučení na základě výsledků hodnocení mohou firmy získat potenciální zákazníky a vybudovat si důvěru u svého publika.

Příklady

  • Hodnocení „Jsou vaše webové stránky optimalizované pro SEO?“ od společnosti Moz: Toto hodnocení pomáhá návštěvníkům vyhodnotit výkonnost jejich webových stránek v oblasti optimalizace pro vyhledávače (SEO ). Hodnocení obsahuje otázky týkající se různých faktorů SEO, jako je optimalizace na stránce a budování odkazů, a poskytuje skóre, které udává, jak dobře jsou webové stránky optimalizovány pro vyhledávače.
  • Kvíz „Jaký je váš typ pleti?“ od společnosti Sephora: Tento kvíz pomáhá návštěvníkům určit jejich typ pleti pomocí otázek týkajících se jejich problémů a zvyklostí. Na základě odpovědí dostanou návštěvníci personalizovaná doporučení produktů, které odpovídají jejich typu pleti a problémům.
  • Kvíz „Jak jste produktivní?“ od společnosti Trello: Tento kvíz pomáhá návštěvníkům vyhodnotit jejich návyky v oblasti produktivity a určit oblasti, které je třeba zlepšit. Kvíz se ptá na jejich pracovní návyky, organizaci času a soustředění a na základě odpovědí poskytuje personalizované tipy a doporučení.

Znalostní testy

Znalostní testy jsou kvízy, které hodnotí znalosti návštěvníka v určitém oboru. Například firma nabízející služby finančního plánování může vytvořit znalostní test, který návštěvníkům pomůže zhodnotit jejich znalosti osobních financí. Poskytováním personalizovaných doporučení na základě výsledků testů návštěvníka mohou firmy získat potenciální zákazníky a prokázat své odborné znalosti v dané oblasti.

Příklady

  • Kvíz „Znáte tato obskurní fakta o Harrym Potterovi?“ od Buzzfeedu: Tento kvíz prověřuje znalosti návštěvníků o zajímavostech z Harryho Pottera. Kvíz obsahuje řadu otázek o postavách, detailech děje a kouzelných bytostech a poskytuje skóre, které udává, na kolik otázek návštěvník odpověděl správně.
  • Kvíz deníku The Guardian „Kolik toho opravdu víte o změně klimatu?“: Tento kvíz testuje znalosti návštěvníků o vědě a politice v oblasti změny klimatu. Kvíz klade otázky o skleníkových plynech, obnovitelných zdrojích energie a mezinárodních dohodách a poskytuje skóre, které udává, kolik toho návštěvník o daném tématu ví.
  • Kvíz „Dokážete rozpoznat tyto slavné obrazy?“ od Mental Floss: Tento kvíz prověřuje znalosti návštěvníků z dějin umění. Kvíz ukazuje návštěvníkům řadu slavných obrazů a žádá je, aby určili jejich autora nebo název. Návštěvníci obdrží skóre, které udává, kolik obrazů správně identifikovali.

Interaktivní kvízy

Interaktivní kvízy jsou kvízy, které obsahují multimediální prvky, jako jsou obrázky, videa a zvuky, aby byl kvíz poutavější a interaktivnější. Například firma nabízející kurzy vaření může vytvořit interaktivní kvíz, který návštěvníkům pomůže určit jejich styl vaření na základě jejich preferencí v oblasti jídla a nabídne jim personalizovaná doporučení kurzů, které odpovídají jejich zájmům.

Příklady

  • Kvíz „Jaký jste cestovatel?“ od Lonely Planet: Tento kvíz pomáhá návštěvníkům určit jejich cestovní styl pomocí otázek týkajících se jejich preferencí a zájmů. Na základě odpovědí dostanou návštěvníci personalizovaná cestovní doporučení, která odpovídají jejich stylu a zájmům.
  • Kvíz „Jaký jsi hudebník?“ od iZotope: Tento kvíz pomáhá návštěvníkům určit jejich styl hudební produkce pomocí otázek týkajících se jejich tvůrčího procesu a preferencí. Na základě odpovědí dostanou návštěvníci osobní tipy a doporučení, jak zlepšit své dovednosti v oblasti hudební produkce.
  • Kvíz „Jaký typ domácího mazlíčka byste si měli pořídit?“ od Petfinderu: Tento kvíz pomáhá návštěvníkům určit nejlepší typ domácího mazlíčka pro jejich životní styl a osobnost. Kvíz se ptá na životní situaci, úroveň aktivity a preference návštěvníka a poskytuje personalizovaná doporučení typů domácích mazlíčků, které odpovídají jeho životnímu stylu.

Průzkumy

Průzkumy jsou typem hodnocení, které pomáhají firmám získat informace o preferencích, názorech a chování jejich publika. Kladením cílených otázek a analýzou výsledků mohou firmy vytvářet cílenější marketingové kampaně a nabídky produktů, které odpovídají potřebám a přáním jejich publika.

Příklady

  • „Průzkum spokojenosti zákazníků“ od SurveyMonkey: Tento průzkum pomáhá podnikům získat zpětnou vazbu od zákazníků o jejich produktech nebo službách. Průzkum se ptá na zkušenosti, spokojenost a názory zákazníků a poskytuje podnikům cenné informace o oblastech, které je třeba zlepšit, a o možnostech zvýšení spokojenosti zákazníků.
  • „Průzkum angažovanosti zaměstnanců“ od společnosti Qualtrics: Tento průzkum pomáhá podnikům měřit úroveň angažovanosti jejich zaměstnanců a identifikovat oblasti, které je třeba zlepšit. Průzkum se ptá na spokojenost zaměstnanců s prací, jejich motivaci a vztah s nadřízeným a poskytuje podnikům informace o tom, jak mohou zlepšit svou pracovní kulturu a udržet si ty nejlepší talenty.
  • „Průzkum trhu“ od SurveyGizmo: Tento průzkum pomáhá podnikům shromažďovat údaje o preferencích, chování a názorech jejich cílového trhu. Průzkum se ptá na demografické údaje, životní styl a nákupní zvyklosti zákazníků a poskytuje podnikům přehled o potřebách a preferencích jejich cílového trhu.

Pomocí těchto různých typů kvízů a hodnocení mohou firmy zapojit návštěvníky svých webových stránek, generovat potenciální zákazníky a získat cenné informace o své cílové skupině. Klíčem k úspěchu je navrhnout efektivní kvízy a hodnocení, které jsou poutavé, snadno se vyplňují a poskytují návštěvníkům cenné informace. Dodržováním osvědčených postupů a použitím uvedených příkladů mohou firmy vytvářet kvízy a hodnocení, které přitáhnou a zaujmou jejich publikum a v konečném důsledku zvýší konverze a prodeje.

Navrhování efektivních kvízů a hodnocení

Při navrhování kvízů a hodnocení je důležité mít na paměti, že návštěvníci by je měli být schopni vyplnit snadno a bez většího úsilí. Kvíz nebo test by měl být jednoduchý a srozumitelný, s jasnými pokyny a otázkami, na které lze snadno odpovědět. Při tvorbě efektivních kvízů a hodnocení je důležité zohlednit následující osvědčené postupy:

Zachovejte jednoduchost

Kvízy a hodnocení by měly být snadné na vyplnění a neměly by od návštěvníka vyžadovat příliš mnoho času nebo úsilí. To znamená, že otázky musí být krátké a jednoduché a nesmí se používat příliš odborný nebo matoucí jazyk. Například kvíz, který má návštěvníkům pomoci najít ideální tréninkovou rutinu, může obsahovat otázky typu „Jaká je vaše fyzická kondice?“ a „Kolik času máte na cvičení týdně?“ spíše než dotazy na konkrétní cviky nebo tréninkové metody.

Poskytování hodnoty

Kvízy a hodnocení by měly nabízet cenné poznatky nebo doporučení, která jsou přizpůsobena návštěvníkovi. To může znamenat nabídku personalizovaných doporučení produktů na základě odpovědí návštěvníka nebo poskytnutí informací o jeho osobnosti či chování, které by mu mohly pomoci nějakým způsobem zlepšit jeho život. Například osobnostní kvíz navržený pro prodejce módy může nabízet tipy na styl a doporučení produktů na základě osobnostního typu návštěvníka, například „Jste klasický minimalista – vyzkoušejte naše jednoduché, ale sofistikované kousky, které obohatí váš šatník.“

Buďte poutaví

Kvízy a hodnocení by měly mít zábavný a interaktivní obsah s poutavými vizuálními prvky a jasnou výzvou k akci. To znamená používat poutavé obrázky a grafiku a zajistit, aby byl kvíz snadno ovladatelný a srozumitelný. Například kvíz, který má návštěvníkům pomoci najít ideální cestovní destinaci, může obsahovat obrázky různých destinací a jasný, stručný popis každé možnosti.

Nabídka sdílených výsledků

Kvízy a hodnocení by měly nabízet výsledky, které lze sdílet a které mohou návštěvníci zveřejnit na sociálních sítích nebo sdílet se svými přáteli. To může pomoci zvýšit dosah vašeho kvízu a generovat více potenciálních zákazníků. Například kvíz, který má návštěvníkům pomoci najít jejich ideální zaměstnání, může nabízet sdílený odznak nebo obrázek, který zobrazuje jejich typ osobnosti a nejlepší kariérní shody, spolu s odkazem na kvíz na vašich webových stránkách.

Dodržováním těchto osvědčených postupů můžete vytvářet kvízy a hodnocení, které jsou efektivní pro generování potenciálních zákazníků a příjemné pro návštěvníky.

Péče o potenciální zákazníky pomocí výsledků kvízů

Ošetřování potenciálních zákazníků pomocí výsledků kvízů je klíčovým krokem k tomu, aby se z uživatelů kvízů stali platící zákazníci. Po získání potenciálních zákazníků pomocí kvízů a hodnocení můžete získané poznatky využít k tomu, abyste jim poskytli personalizovanější služby. To znamená přizpůsobit sdělení, obsah a nabídky jejich specifickým zájmům a bolestivým místům.

DoFasting osobnostní kvíz je skvělým příkladem toho, jak lze kvízy využít pro generování potenciálních zákazníků. Tím, že pomáhá návštěvníkům určit jejich typ osobnosti a poskytuje jim plány půstu na míru, je společnost DoFasting schopna získávat potenciální zákazníky a nabízet personalizovaná řešení, která odpovídají potřebám jejího publika. Dodržováním osvědčených postupů uvedených v tomto článku a využíváním poznatků získaných z kvízů a hodnocení mohou firmy, jako je DoFasting, vytvořit úspěšnou strategii generování potenciálních zákazníků, která podpoří růst a příjmy.

Používání personalizovaných zpráv

Jedním ze způsobů, jak využít personalizované zprávy, je zahrnout do e-mailových kampaní výsledky kvízů nebo hodnocení. Pokud například někdo vyplní kvíz o péči o pleť a jeho výsledkem je suchá pleť, můžete mu posílat cílené e-maily s tipy a doporučeními produktů pro suchou pleť. Dáte jim tak najevo, že rozumíte jejich potřebám a nabízíte jim individuální řešení jejich problémů.

Segmentujte své publikum

Dalším způsobem, jak se starat o potenciální zákazníky, je segmentace publika na základě výsledků kvízů nebo hodnocení. To vám umožní vytvářet cílené e-mailové kampaně nebo retargetingové reklamy pro každý segment. Pokud například někdo vyplní kvíz o fitness a výsledkem je, že se zajímá o silový trénink, můžete mu posílat obsah a nabídky týkající se tohoto tématu.

Použití cílených reklam

Dalším účinným způsobem, jak navázat kontakt s uživateli kvízů, kteří se neproměnili v potenciální zákazníky, jsou cílené reklamy. Když jim zobrazíte reklamy, které se vztahují k výsledkům jejich kvízu nebo hodnocení, můžete jim připomenout svou značku a povzbudit je k akci. Pokud například někdo vyplní kvíz o péči o domácího mazlíčka a výsledkem je, že potřebuje pomoc s výcvikem psa, můžete na něj znovu cílit reklamy na služby nebo produkty pro výcvik psů.

Celkově lze říci, že péče o potenciální zákazníky pomocí výsledků kvízů vyžaduje strategický přístup, který zohledňuje poznatky získané z kvízů a hodnocení. Pomocí personalizovaných zpráv, segmentace a retargetingových reklam můžete svým potenciálním zákazníkům poskytnout personalizovanější zážitek a provést je prodejním trychtýřem.

Závěr

Závěrem lze říci, že kvízy a hodnocení jsou cennými nástroji pro generování potenciálních zákazníků. Nabídkou interaktivních a informativních stránek mohou firmy získávat potenciální zákazníky, navazovat kontakt s návštěvníky a získávat informace o svém publiku. Při správném návrhu a následných strategiích mohou kvízy a hodnocení pomoci firmám posunout potenciální zákazníky prodejním trychtýřem a přeměnit je na zákazníky.

Při navrhování kvízů a hodnocení pro generování potenciálních zákazníků je důležité mít na paměti typy kvízů, které budou pro vaše publikum nejlépe fungovat, a také osvědčené postupy pro vytváření poutavého a hodnotného obsahu. Dodržováním těchto pokynů a využíváním výsledků k personalizaci sdělení a obsahu můžete vytvořit účinnou strategii generování potenciálních zákazníků, která pomůže vašemu podnikání růst.

Online scheduling software

Ušetřete svému týmu čas a peníze s Bookafy!

Pomocí softwaru pro plánování schůzek online můžete automatizovat rezervace, upomínky, synchronizaci s kalendáři, načítání adres URL videokonferencí a mnoho dalšího. Vyzkoušejte Bookafy zdarma ještě dnes!

Doporučené články

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder