BOOKAFY BLOGG

Hvordan bruke spørrekonkurranser og vurderinger for å øke potensielle kunder?

Quizzes and assessments

I DETTE INNLEGGET

Quizer og vurderinger har blitt stadig mer populære verktøy for leadgenerering de siste årene. De er effektive i å engasjere seg med besøkende og fange oppmerksomheten deres på en morsom og interaktiv måte, samtidig som de gir verdifull innsikt i deres interesser, preferanser og smertepunkter.

Ved å tilby spørrekonkurranser og vurderinger kan bedrifter ikke bare generere potensielle kunder, men også få en dypere forståelse av målgruppen, og bruke denne kunnskapen til å skape mer personlige og effektive markedsføringsstrategier.

I denne artikkelen vil vi utforske de forskjellige typene spørrekonkurranser og vurderinger som kan brukes til leadgenerering, samt gi tips og beste praksis for å designe effektive quizer og pleie potensielle kunder gjennom salgstrakten.

I tillegg til å fange potensielle kunder, kan spørrekonkurranser og vurderinger også brukes til å øke merkevarebevisstheten og engasjementet. Ved å lage delbare spørrekonkurranser og vurderinger som er relevante og interessante for målgruppen, kan bedrifter tiltrekke seg et bredere publikum og øke rekkevidden.

Quizer og vurderinger kan også brukes til å markedsføre produkter og tjenester ved å inkludere relevante tilbud eller kampanjer i quizresultatene. Totalt sett er spørrekonkurranser og vurderinger allsidige og effektive verktøy for bedrifter å få kontakt med publikum, generere potensielle kunder og til slutt drive konverteringer og salg.

Hvorfor er spørrekonkurranser og vurderinger effektive for leadgenerering?

Quizer og vurderinger er svært effektive for å engasjere besøkende og fange oppmerksomheten deres. I motsetning til statisk innhold, for eksempel blogginnlegg eller produktsider, gir spørrekonkurranser og vurderinger en interaktiv og underholdende opplevelse for brukerne. Dette gjør det mer sannsynlig at besøkende bruker mer tid på nettstedet ditt, noe som kan føre til en dypere forståelse av merkevaren din og potensielt øke sannsynligheten for å konvertere dem til kunder.

Videre gir spørrekonkurranser og vurderinger verdifull innsikt om publikum. Ved å stille spørsmål om deres interesser, preferanser og smertepunkter, kan bedrifter få en dypere forståelse av målgruppen og skape mer personlige og effektive markedsføringsstrategier. Denne kunnskapen kan også brukes til å lage målrettet innhold og tilbud som er mer sannsynlig å resonere med besøkende, og øke sjansene for å konvertere dem til potensielle kunder og kunder.

Til slutt er spørrekonkurranser og vurderinger svært delbare, noe som gjør det enkelt for besøkende å dele quizresultatene sine med sine venner og følgere på sosiale medier. Muntlig markedsføring kan hjelpe bedrifter med å nå et bredere publikum og generere flere potensielle kunder.

Typer spørrekonkurranser og vurderinger for leadgenerering

Bedrifter kan bruke ulike typer spørrekonkurranser og vurderinger for leadgenerering. Her er fem eksempler:

Personlighet Quizzes

Personlighetsquizzer er en populær type quiz som hjelper besøkende å lære mer om seg selv. Ved å svare på spørsmål om deres liker, misliker, vaner og preferanser, får besøkende personlige resultater som forteller dem mer om deres personlighetstype, verdier og egenskaper. Bedrifter kan bruke personlighetsquizzer for å fange potensielle kunder ved å tilby å gi en mer grundig analyse av den besøkendes personlighet eller tilby personlige produktanbefalinger basert på deres personlighetstype.

Eksempler

  • «Hva er din interiørdesignstil?» quiz av Havenly: Denne quizen stiller spørsmål om den besøkendes dekorasjonspreferanser og stil for å hjelpe dem med å identifisere interiørdesignstilen. Basert på svarene deres får besøkende personlige designtips og produktanbefalinger som samsvarer med stilen deres.
  • «Hvilken TV-karakter er du?» quiz av Buzzfeed: Denne quizen stiller en rekke spørsmål for å hjelpe besøkende med å finne ut hvilken TV-karakter de er mest lik. Basert på svarene deres får besøkende et resultat som forteller dem hvilken karakter de er og gir litt informasjon om deres personlighet og egenskaper.
  • «Hva er ditt åndedyr?» quiz av National Geographic: Denne quizen stiller spørsmål om den besøkendes personlighet og interesser for å hjelpe dem med å identifisere sitt åndedyr. Basert på svarene får besøkende et resultat som forteller dem hvilket dyr som representerer deres personlighet og gir litt informasjon om dyrets egenskaper og egenskaper.

Diagnostiske vurderinger

Diagnostiske vurderinger hjelper besøkende med å bestemme sine styrker og svakheter i et bestemt område. For eksempel kan en bedrift som tilbyr markedsføringstjenester lage en diagnostisk vurdering som hjelper besøkende med å evaluere sin nåværende markedsføringsstrategi og identifisere områder der de trenger å forbedre seg. Ved å tilby personlige råd og anbefalinger basert på resultatene av vurderingen, kan bedrifter fange opp potensielle kunder og bygge tillit hos publikum.

Eksempler

  • «Er nettstedet ditt optimalisert for SEO?» vurdering av Moz: Denne vurderingen hjelper besøkende med å evaluere nettstedets søkemotoroptimalisering (SEO) ytelse. Vurderingen stiller spørsmål om ulike SEO-faktorer, for eksempel optimalisering på siden og koblingsbygging, og gir en poengsum som indikerer hvor godt nettstedet er optimalisert for søkemotorer.
  • «Hva er din hudtype?» quiz av Sephora: Denne quizen hjelper besøkende med å bestemme hudtype ved å stille spørsmål om deres hudproblemer og vaner. Basert på svarene deres får besøkende personlige produktanbefalinger som samsvarer med deres hudtype og bekymringer.
  • «Hvor produktiv er du?» quiz av Trello: Denne quizen hjelper besøkende med å evaluere produktivitetsvanene sine og identifisere forbedringsområder. Quizen stiller spørsmål om deres arbeidsvaner, tidsstyring og fokus, og gir personlige tips og anbefalinger basert på svarene deres.

Kunnskapstester

Kunnskapstester er spørrekonkurranser som evaluerer en besøkendes kunnskap om et bestemt emne. For eksempel kan en bedrift som tilbyr finansielle planleggingstjenester lage en kunnskapstest som hjelper besøkende med å evaluere sin kunnskap om personlig økonomi. Ved å gi personlige anbefalinger basert på den besøkendes testresultater, kan bedrifter fange opp potensielle kunder og demonstrere sin kompetanse på fagområdet.

Eksempler

  • «Vet du disse obskure Harry Potter-fakta?» quiz av Buzzfeed: Denne quizen tester besøkendes kunnskap om Harry Potter-trivia. Quizen stiller en rekke spørsmål om karakterer, plottdetaljer og magiske skapninger, og gir en poengsum som indikerer hvor mange spørsmål den besøkende svarte riktig på.
  • «Hvor mye vet du egentlig om klimaendringer?» quiz av The Guardian: Denne quizen tester besøkendes kunnskap om klimaendringer vitenskap og politikk. Quizen stiller spørsmål om klimagasser, fornybar energi og internasjonale avtaler, og gir en poengsum som indikerer hvor mye den besøkende vet om temaet.
  • «Kan du identifisere disse berømte maleriene?» quiz av Mental Floss: Denne quizen tester besøkendes kunnskap om kunsthistorie. Quizen viser besøkende en serie kjente malerier og ber dem om å identifisere kunstneren eller tittelen. Besøkende får en poengsum som indikerer hvor mange malerier de identifiserte riktig.

Interaktive spørrekonkurranser

Interaktive quizer er spørrekonkurranser som inneholder multimediaelementer som bilder, videoer og lyd for å gjøre quizen mer engasjerende og interaktiv. For eksempel kan en bedrift som tilbyr matlagingskurs lage en interaktiv quiz som hjelper besøkende med å bestemme matlagingsstilen basert på deres matpreferanser og tilbyr personlige anbefalinger for klasser som samsvarer med deres interesser.

Eksempler

  • «Hva slags reisende er du?» quiz av Lonely Planet: Denne quizen hjelper besøkende med å bestemme reisestilen sin ved å stille spørsmål om deres preferanser og interesser. Basert på svarene deres får besøkende personlige reiseanbefalinger som samsvarer med deres stil og interesser.
  • «Hva slags musiker er du?» quiz av iZotope: Denne quizen hjelper besøkende med å identifisere musikkproduksjonsstilen sin ved å stille spørsmål om deres kreative prosess og preferanser. Basert på svarene deres får besøkende personlige tips og anbefalinger for å forbedre musikkproduksjonsferdighetene sine.
  • «Hvilken type kjæledyr bør du få?» quiz av Petfinder: Denne quizen hjelper besøkende med å identifisere den beste typen kjæledyr for deres livsstil og personlighet. Quizen stiller spørsmål om den besøkendes bosituasjon, aktivitetsnivå og preferanser, og gir personlige anbefalinger for kjæledyrstyper som samsvarer med deres livsstil.

Undersøkelser

Spørreundersøkelser er en type vurdering som hjelper bedrifter med å samle innsikt om publikums preferanser, meninger og atferd. Ved å stille målrettede spørsmål og analysere resultatene, kan bedrifter lage mer målrettede markedsføringskampanjer og produkttilbud som appellerer til publikums behov og ønsker.

Eksempler

  • «Spørreundersøkelse om kundetilfredshet» av SurveyMonkey: Denne spørreundersøkelsen hjelper bedrifter med å samle inn tilbakemeldinger fra kundene sine om produktene eller tjenestene sine. Undersøkelsen stiller spørsmål om kundens opplevelse, tilfredshet og meninger, og gir bedrifter verdifull innsikt i forbedringsområder og muligheter for å øke kundetilfredsheten.
  • «Medarbeiderengasjementsundersøkelse» av Qualtrics: Denne undersøkelsen hjelper bedrifter med å måle sine ansattes engasjementsnivå og identifisere forbedringsområder. Undersøkelsen stiller spørsmål om medarbeiderens jobbtilfredshet, motivasjon og forhold til sin leder, og gir bedrifter innsikt i hvordan de kan forbedre sin arbeidsplasskultur og beholde topptalenter.
  • «Market Research Survey» av SurveyGizmo: Denne undersøkelsen hjelper bedrifter med å samle inn data om målmarkedets preferanser, atferd og meninger. Undersøkelsen stiller spørsmål om kundens demografiske, livsstil og kjøpsvaner, og gir bedrifter innsikt i målmarkedets behov og preferanser.

Ved å bruke disse forskjellige typene spørrekonkurranser og vurderinger, kan bedrifter engasjere besøkende på nettstedet, generere potensielle kunder og samle verdifull innsikt i målgruppen. Nøkkelen til suksess er å designe effektive spørrekonkurranser og vurderinger som er engasjerende, enkle å fullføre og gir verdifull informasjon til den besøkende. Ved å følge beste praksis og bruke eksemplene som er gitt, kan bedrifter lage spørrekonkurranser og vurderinger som tiltrekker og engasjerer publikum, og til slutt driver konverteringer og salg.

Designe effektive spørrekonkurranser og vurderinger

Når du designer spørrekonkurranser og vurderinger, er det viktig å huske på at besøkende skal kunne fullføre dem enkelt og uten for mye innsats. Quizen eller vurderingen skal være grei og lett å forstå, med klare instruksjoner og spørsmål som er enkle å svare på. For å utforme effektive spørrekonkurranser og vurderinger er det viktig å vurdere følgende anbefalte fremgangsmåter:

Gjør det enkelt

Quizer og vurderinger skal være enkle å fullføre og ikke kreve for mye tid eller krefter fra den besøkende. Dette betyr å holde spørsmålene korte og enkle og unngå altfor teknisk eller forvirrende språk. For eksempel kan en quiz designet for å hjelpe besøkende med å finne den perfekte treningsrutinen inneholde spørsmål som «Hva er treningsnivået ditt?» og «Hvor mye tid har du til å trene hver uke?» i stedet for å spørre om spesifikke øvelser eller treningsmetoder.

Gi verdi

Spørrekonkurranser og vurderinger bør gi verdifull innsikt eller anbefalinger som er tilpasset den besøkende. Dette kan bety å tilby personlige produktanbefalinger basert på den besøkendes svar eller gi innsikt i deres personlighet eller oppførsel som kan hjelpe dem med å forbedre livet på en eller annen måte. For eksempel kan en personlighetsquiz designet for en moteforhandler tilby stiltips og produktanbefalinger basert på den besøkendes personlighetstype, for eksempel «Du er en klassisk minimalist – prøv våre enkle, men sofistikerte plagg for å forbedre garderoben din.»

Vær engasjerende

Quizer og vurderinger skal ha morsomt og interaktivt innhold, med engasjerende bilder og en klar oppfordring til handling. Dette betyr å bruke iøynefallende bilder og grafikk og sørge for at quizen er enkel å navigere og forstå. For eksempel kan en quiz designet for å hjelpe besøkende med å finne sitt perfekte reisemål inneholde bilder av forskjellige destinasjoner og klare, konsise beskrivelser av hvert alternativ.

Tilby delbare resultater

Quizer og vurderinger bør tilby delbare resultater som besøkende kan legge ut på sosiale medier eller dele med vennene sine. Dette kan bidra til å øke rekkevidden til quizen din og generere flere potensielle kunder. For eksempel kan en quiz designet for å hjelpe besøkende med å finne sin ideelle jobb, tilby et delbart merke eller bilde som viser deres personlighetstype og topp karrierekamper, sammen med en lenke til nettstedets quiz.

Ved å følge disse beste praksisene kan du lage spørrekonkurranser og vurderinger som både er effektive for å generere potensielle kunder og morsomme for de besøkende å fullføre.

Pleie potensielle kunder med quizresultater

Å pleie potensielle kunder med quizresultater er et avgjørende skritt for å gjøre quiz-takers til betalende kunder. Når du har fanget opp kundeemner med spørrekonkurranser og vurderinger, kan du bruke innsikten du har fått, til å gi dem en mer personlig opplevelse. Dette betyr å skreddersy meldingene, innholdet og tilbudene dine til deres spesifikke interesser og smertepunkter.

DoFasting’s Personlighetsquiz er et godt eksempel på hvordan quizer kan brukes til leadgenerering. Ved å hjelpe besøkende med å bestemme deres faste personlighetstype og tilby tilpassede fasteplaner, er DoFasting i stand til å fange potensielle kunder og tilby personlige løsninger som oppfyller behovene til publikum. Ved å følge de beste fremgangsmåtene som er beskrevet i denne artikkelen, og bruke innsikten fra spørrekonkurranser og vurderinger, kan bedrifter som DoFasting skape en vellykket strategi for generering av kundeemner som driver vekst og inntekter.

Bruk tilpassede meldinger

En måte å bruke personlige meldinger på er å inkludere quiz- eller vurderingsresultater i e-postkampanjene dine. For eksempel, hvis noen tar en quiz om hudpleierutiner og resultatet er tørr hud, kan du sende dem målrettede e-poster med tips og produktanbefalinger for tørr hud. Dette vil vise dem at du forstår deres behov og gir personlige løsninger på deres problemer.

Segmenter publikummet ditt

En annen måte å pleie potensielle kunder på er å segmentere publikum basert på quiz- eller vurderingsresultatene. Dette lar deg lage målrettede e-postkampanjer eller retargeting-annonser for hvert segment. For eksempel, hvis noen tar en quiz om kondisjon og resultatet er at de er interessert i styrketrening, kan du sende dem innhold og tilbud relatert til det emnet.

Bruk retargeting-annonser

Retargeting-annonser er en annen effektiv måte å følge opp med quiz-takers som ikke konverterte til potensielle kunder. Ved å vise dem annonser som er relevante for quizen eller vurderingsresultatene deres, kan du minne dem på merkevaren din og oppmuntre dem til å handle. For eksempel, hvis noen tar en quiz om kjæledyrpleie og resultatet er at de trenger hjelp med å trene hunden sin, kan du målrette dem på nytt med annonser for hundetreningstjenester eller produkter.

Samlet sett krever pleie av potensielle kunder med quizresultater en strategisk tilnærming som tar hensyn til innsikten du fikk fra quizene og vurderingene. Ved å bruke tilpassede meldinger, segmentering og retargeting-annonser kan du gi en mer personlig tilpasset opplevelse for kundeemnene dine og veilede dem gjennom salgstrakten.

Konklusjon

Avslutningsvis er spørrekonkurranser og vurderinger verdifulle verktøy for leadgenerering. Ved å tilby noe interaktivt og informativt, kan bedrifter fange potensielle kunder, engasjere seg med besøkende og gi innsikt om publikum. Med de riktige design – og oppfølgingsstrategiene kan spørrekonkurranser og vurderinger hjelpe bedrifter med å flytte potensielle kunder gjennom salgstrakten og konvertere dem til kunder.

Når du designer spørrekonkurranser og vurderinger for leadgenerering, er det viktig å huske på hvilke typer spørrekonkurranser som vil fungere best for publikum, samt beste praksis for å skape engasjerende og verdifullt innhold. Ved å følge disse retningslinjene og bruke resultatene til å tilpasse meldingene og innholdet ditt, kan du opprette en effektiv strategi for generering av potensielle kunder som vil hjelpe virksomheten din til å vokse.

Online scheduling software

Spar teamet ditt tid og penger med Bookafy!

Ved hjelp av online avtaleplanleggingsprogramvare kan du automatisere bestilling, påminnelser, synkronisering til kalendere, hente nettadresser til videomøter og mye mer. Prøv Bookafy gratis i dag!

Anbefalte artikler

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder