BOOKAFY BLOGG

Hur använder du frågesporter och bedömningar för att öka antalet leads?

Quizzes and assessments

I DET HÄR INLÄGGET

Frågesporter och bedömningar har blivit allt populärare verktyg för att generera leads under de senaste åren. De är effektiva när det gäller att engagera besökarna och fånga deras uppmärksamhet på ett roligt och interaktivt sätt, samtidigt som de ger värdefulla insikter om deras intressen, preferenser och problemområden.

Genom att erbjuda frågesporter och bedömningar kan företag inte bara generera leads, utan också få en djupare förståelse för sin målgrupp och använda denna kunskap för att skapa mer personliga och effektiva marknadsföringsstrategier.

I den här artikeln kommer vi att utforska de olika typerna av frågesporter och bedömningar som kan användas för att generera leads, samt ge tips och bästa praxis för att utforma effektiva frågesporter och för att ta leads genom säljtratten.

Förutom att samla in leads kan frågesporter och bedömningar också användas för att öka varumärkeskännedomen och engagemanget. Genom att skapa frågesporter och bedömningar som kan delas och som är relevanta och intressanta för målgruppen kan företag locka en bredare publik och öka sin räckvidd.

Frågesporter och bedömningar kan också användas för att marknadsföra produkter och tjänster genom att inkludera relevanta erbjudanden eller kampanjer i frågesportresultaten. Sammantaget är frågesporter och bedömningar mångsidiga och effektiva verktyg för företag som vill komma i kontakt med sin publik, generera leads och i slutändan driva konverteringar och försäljning.

Varför är frågesporter och bedömningar effektiva för att skapa ledtrådar?

Frågesporter och bedömningar är mycket effektiva för att engagera besökare och fånga deras uppmärksamhet. Till skillnad från statiskt innehåll, t.ex. blogginlägg eller produktsidor, ger frågesporter och bedömningar en interaktiv och underhållande upplevelse för användarna. Detta gör att besökarna är mer benägna att tillbringa mer tid på din webbplats, vilket kan leda till en djupare förståelse för ditt varumärke och öka sannolikheten för att de omvandlas till kunder.

Dessutom ger frågesporter och bedömningar värdefulla insikter om din målgrupp. Genom att ställa frågor om deras intressen, preferenser och problemområden kan företag få en djupare förståelse för sin målgrupp och skapa mer personliga och effektiva marknadsföringsstrategier. Den här kunskapen kan också användas för att skapa målinriktat innehåll och erbjudanden som sannolikt kommer att få större genomslag hos besökarna, vilket ökar chanserna att omvandla dem till leads och kunder.

Slutligen kan frågesporter och bedömningar delas i hög grad, vilket gör det enkelt för besökarna att dela sina frågesportresultat med sina vänner och följare på sociala medier. Mun-till-mun-marknadsföring kan hjälpa företag att nå en bredare publik och generera fler leads.

Typer av frågesporter och bedömningar för att generera ledtrådar

Företag kan använda olika typer av frågesporter och bedömningar för att generera leads. Här är fem exempel:

Frågesport om personlighet

Personlighetsquiz är en populär typ av quiz som hjälper besökarna att lära sig mer om sig själva. Genom att svara på frågor om vad de gillar, inte gillar, vanor och preferenser får besökarna personliga resultat som berättar mer om deras personlighetstyp, värderingar och egenskaper. Företag kan använda personlighetsquizzer för att fånga upp leads genom att erbjuda en mer djupgående analys av besökarens personlighet eller erbjuda personliga produktrekommendationer baserade på personlighetstypen.

Exempel

  • Frågeformuläret ”What’s Your Interior Design Style?” från Havenly: Det här testet ställer frågor om besökarens inredningspreferenser och stil för att hjälpa dem att identifiera sin inredningsstil. Baserat på deras svar får besökarna personliga designtips och produktrekommendationer som matchar deras stil.
  • Frågesport ”Vilken TV-karaktär är du?” från Buzzfeed: Det här testet ställer en rad frågor för att hjälpa besökarna att avgöra vilken TV-karaktär de är mest lika. Utifrån deras svar får besökarna ett resultat som talar om vilken karaktär de är och ger information om deras personlighet och egenskaper.
  • Frågesport ”Vilket är ditt andedjur?” från National Geographic: I detta test ställs frågor om besökarens personlighet och intressen för att hjälpa honom eller henne att identifiera sitt andedjur. Med hjälp av sina svar får besökarna ett resultat som talar om vilket djur som representerar deras personlighet och ger dem lite information om djurets egenskaper och karaktärsdrag.

Diagnostiska bedömningar

Diagnostiska bedömningar hjälper besökarna att fastställa sina styrkor och svagheter inom ett visst område. Ett företag som erbjuder marknadsföringstjänster kan till exempel skapa en diagnostisk bedömning som hjälper besökarna att utvärdera sin nuvarande marknadsföringsstrategi och identifiera områden där de behöver förbättras. Genom att erbjuda personliga råd och rekommendationer baserat på resultaten av bedömningen kan företag fånga upp leads och bygga upp ett förtroende hos sin publik.

Exempel

  • ”Is Your Website Optimized for SEO?”-bedömning från Moz: Den här bedömningen hjälper besökare att utvärdera hur deras webbplats fungerar när det gäller sökmotoroptimering (SEO). I bedömningen ställs frågor om olika SEO-faktorer, t.ex. optimering på sidan och länkbyggande, och ger en poäng som visar hur väl webbplatsen är optimerad för sökmotorer.
  • Frågeformuläret ”Vilken hudtyp har du?” från Sephora: Det här testet hjälper besökarna att bestämma sin hudtyp genom att ställa frågor om deras hudproblem och vanor. Baserat på deras svar får besökarna personliga produktrekommendationer som matchar deras hudtyp och problem.
  • Frågesport ”Hur produktiv är du?” från Trello: Frågesporten hjälper besökarna att utvärdera sina produktivitetsvanor och identifiera områden som kan förbättras. Frågesporten ställer frågor om deras arbetsvanor, tidshantering och fokusering och ger personliga tips och rekommendationer baserat på deras svar.

Kunskapstester

Kunskapstester är frågesporter som utvärderar besökarens kunskaper i ett visst ämne. Ett företag som erbjuder tjänster för finansiell planering kan till exempel skapa ett kunskapstest som hjälper besökarna att utvärdera sina kunskaper om privatekonomi. Genom att ge personliga rekommendationer baserat på besökarens testresultat kan företag fånga upp leads och visa sin expertis inom området.

Exempel

  • ”Känner du till de här obskyra Harry Potter-fakterna?”, frågesport från Buzzfeed: Det här testet testar besökarnas kunskaper om Harry Potter-frågor. I frågesporten ställs en rad frågor om karaktärer, handlingsdetaljer och magiska varelser och ger en poäng som anger hur många frågor besökaren svarade rätt på.
  • ”Hur mycket vet du egentligen om klimatförändringar?”, frågesport från The Guardian: Detta frågesport testar besökarnas kunskaper om klimatförändringarnas vetenskap och politik. Frågesporten ställer frågor om växthusgaser, förnybar energi och internationella avtal och ger en poäng som visar hur mycket besökaren vet om ämnet.
  • ”Kan du identifiera dessa berömda målningar?” frågesport från Mental Floss: Det här testet testar besökarnas kunskaper om konsthistoria. Frågesporten visar besökarna en rad kända målningar och ber dem identifiera konstnären eller titeln. Besökarna får en poäng som anger hur många målningar de har identifierat korrekt.

Interaktiva frågesporter

Interaktiva frågesporter är frågesporter som innehåller multimedieelement som bilder, videor och ljud för att göra frågesporten mer engagerande och interaktiv. Ett företag som erbjuder matlagningskurser kan till exempel skapa ett interaktivt frågeformulär som hjälper besökarna att fastställa sin matlagningsstil utifrån sina matpreferenser och ger personliga rekommendationer om kurser som matchar deras intressen.

Exempel

  • Frågeformuläret ”Vilken typ av resenär är du?” från Lonely Planet: Det här testet hjälper besökarna att bestämma sin resestil genom att ställa frågor om deras preferenser och intressen. Baserat på deras svar får besökarna personliga reseförslag som matchar deras stil och intressen.
  • Frågeformuläret ”Vilken typ av musiker är du?” från iZotope: Det här testet hjälper besökarna att identifiera sin musikproduktionsstil genom att ställa frågor om deras kreativa process och preferenser. Baserat på deras svar får besökarna personliga tips och rekommendationer för att förbättra sina färdigheter inom musikproduktion.
  • ”Vilken typ av husdjur ska du skaffa?” frågesport från Petfinder: Det här testet hjälper besökarna att hitta den bästa typen av husdjur för deras livsstil och personlighet. Frågeformuläret ställer frågor om besökarens livssituation, aktivitetsnivå och preferenser och ger personliga rekommendationer om husdjurstyper som passar deras livsstil.

Undersökningar

Undersökningar är en typ av bedömning som hjälper företag att samla insikter om målgruppens preferenser, åsikter och beteenden. Genom att ställa riktade frågor och analysera resultaten kan företag skapa mer riktade marknadsföringskampanjer och produktutbud som tilltalar målgruppens behov och önskemål.

Exempel

  • ”Undersökning om kundnöjdhet” av SurveyMonkey: Den här undersökningen hjälper företag att samla in feedback från sina kunder om deras produkter eller tjänster. Undersökningen ställer frågor om kundens upplevelse, tillfredsställelse och åsikter och ger företagen värdefulla insikter om förbättringsområden och möjligheter att öka kundnöjdheten.
  • ”Undersökning om medarbetarengagemang” av Qualtrics: Denna undersökning hjälper företag att mäta sina anställdas engagemang och identifiera områden som kan förbättras. Undersökningen ställer frågor om medarbetarnas arbetstillfredsställelse, motivation och relation till sin chef och ger företagen insikter om hur de kan förbättra sin arbetsplatskultur och behålla de bästa talangerna.
  • ”Marknadsundersökningar” av SurveyGizmo: Denna undersökning hjälper företag att samla in data om målmarknadens preferenser, beteenden och åsikter. I undersökningen ställs frågor om kundens demografiska förhållanden, livsstil och köpvanor och ger företag insikter om målgruppens behov och preferenser.

Genom att använda dessa olika typer av frågesporter och bedömningar kan företag engagera sina webbplatsbesökare, generera leads och samla in värdefulla insikter om sin målgrupp. Nyckeln till framgång är att utforma effektiva frågesporter och bedömningar som är engagerande, lätta att fylla i och ger besökaren värdefull information. Genom att följa bästa praxis och använda de exempel som ges kan företag skapa frågesporter och bedömningar som lockar och engagerar sin publik och i slutändan leder till konverteringar och försäljning.

Utformning av effektiva frågesporter och bedömningar

När du utformar frågesporter och bedömningar är det viktigt att tänka på att besökarna ska kunna slutföra dem enkelt och utan större ansträngning. Frågesporten eller bedömningen ska vara enkel och lätt att förstå, med tydliga instruktioner och frågor som är lätta att besvara. För att utforma effektiva frågesporter och bedömningar är det viktigt att ta hänsyn till följande bästa praxis:

Håll det enkelt

Frågesporter och bedömningar bör vara lätta att genomföra och inte kräva för mycket tid eller ansträngning av besökaren. Detta innebär att frågorna ska vara korta och enkla och att man ska undvika alltför tekniskt eller förvirrande språk. En frågesport som är utformad för att hjälpa besökarna att hitta den perfekta träningsrutinen kan till exempel innehålla frågor som ”Vilken är din konditionsnivå?” och ”Hur mycket tid har du på dig att träna varje vecka?” i stället för att fråga om specifika övningar eller träningsmetoder.

Ge mervärde

Frågesporter och bedömningar bör ge värdefulla insikter eller rekommendationer som är anpassade till besökaren. Det kan handla om att erbjuda personliga produktrekommendationer baserat på besökarens svar eller att ge insikter om besökarens personlighet eller beteende som kan hjälpa honom eller henne att förbättra sitt liv på något sätt. Ett personlighetsquiz som utformats för en modehandlare kan till exempel erbjuda stiltips och produktrekommendationer baserat på besökarens personlighetstyp, till exempel ”Du är en klassisk minimalist – prova våra enkla men sofistikerade plagg för att förbättra din garderob”.

Vara engagerande

Frågesporter och bedömningar bör ha roligt och interaktivt innehåll, med engagerande bilder och en tydlig uppmaning till handling. Detta innebär att du måste använda iögonfallande bilder och grafik och se till att frågesporten är lätt att navigera och förstå. En frågesport som är utformad för att hjälpa besökarna att hitta sitt perfekta resmål kan till exempel innehålla bilder på olika resmål och tydliga, kortfattade beskrivningar av varje alternativ.

Erbjuda resultat som kan delas

Frågesporter och bedömningar bör ge resultat som besökarna kan dela med sig av och publicera på sociala medier eller dela med sina vänner. Detta kan bidra till att öka räckvidden för din frågesport och generera fler leads. Ett frågeformulär som är utformat för att hjälpa besökarna att hitta sitt idealjobb kan till exempel erbjuda en delbar badge eller bild som visar deras personlighetstyp och de bästa karriärmatcherna, tillsammans med en länk till frågeformuläret på din webbplats.

Genom att följa dessa bästa metoder kan du skapa frågesporter och bedömningar som både är effektiva för att generera leads och roliga för dina besökare att fylla i.

Vårda leads med resultat från frågeformuläret

Att vårda leads med hjälp av frågeresultat är ett viktigt steg för att omvandla frågeläsare till betalande kunder. När du har fångat leads med frågesporter och bedömningar kan du använda de insikter du fått för att ge dem en mer personlig upplevelse. Detta innebär att du måste anpassa dina meddelanden, ditt innehåll och dina erbjudanden till deras specifika intressen och problemområden.

DoFasting’s personlighetsquiz är ett bra exempel på hur frågesporter kan användas för att generera leads. Genom att hjälpa besökarna att fastställa sin fastande personlighetstyp och tillhandahålla skräddarsydda fastandeplaner kan DoFasting fånga upp leads och erbjuda personliga lösningar som uppfyller målgruppens behov. Genom att följa de bästa metoderna som beskrivs i den här artikeln och använda de insikter som samlas in från frågesporter och utvärderingar kan företag som DoFasting skapa en framgångsrik strategi för att generera leads som driver tillväxt och intäkter.

Använd personliga meddelanden

Ett sätt att använda personliga meddelanden är att inkludera resultat från frågesporter eller bedömningar i dina e-postkampanjer. Om någon till exempel gör ett test om hudvårdsrutiner och resultatet är torr hud, kan du skicka riktade e-postmeddelanden med tips och produktrekommendationer för torr hud. Det visar att du förstår deras behov och att du erbjuder personliga lösningar på deras problem.

Segmentera din publik

Ett annat sätt att ta hand om leads är att segmentera din målgrupp baserat på deras resultat av frågesport eller bedömning. På så sätt kan du skapa riktade e-postkampanjer eller retargeting-annonser för varje segment. Om någon till exempel gör en frågesport om fitness och resultatet visar att de är intresserade av styrketräning, kan du skicka innehåll och erbjudanden som rör det ämnet till dem.

Använd retargeting-annonser

Retargeting-annonser är ett annat effektivt sätt att följa upp de testdeltagare som inte omvandlades till leads. Genom att visa dem annonser som är relevanta för deras frågesport eller bedömningsresultat kan du påminna dem om ditt varumärke och uppmuntra dem att vidta åtgärder. Om en person till exempel gör ett frågespel om husdjursvård och resultatet visar att han eller hon behöver hjälp med att träna sin hund, kan du rikta in annonser om tjänster eller produkter för hundträning till honom eller henne.

Sammantaget kräver det strategiska tillvägagångssättet för att bearbeta leads med hjälp av frågesportresultat en strategi som tar hänsyn till de insikter som du fick från frågesport och bedömningar. Genom att använda personliga meddelanden, segmentering och retargeting-annonser kan du ge dina leads en mer personlig upplevelse och guida dem genom säljtratten.

Slutsats

Sammanfattningsvis är frågesporter och bedömningar värdefulla verktyg för att generera leads. Genom att erbjuda något interaktivt och informativt kan företag fånga upp leads, engagera sig med besökare och ge insikter om sin publik. Med rätt utformning och uppföljningsstrategier kan frågesporter och bedömningar hjälpa företag att föra leads genom försäljningstratten och omvandla dem till kunder.

När du utformar frågesporter och bedömningar för att generera leads är det viktigt att tänka på vilka typer av frågesporter som fungerar bäst för din målgrupp och på bästa praxis för att skapa engagerande och värdefullt innehåll. Genom att följa dessa riktlinjer och använda resultaten för att anpassa dina meddelanden och ditt innehåll kan du skapa en effektiv strategi för att generera leads som hjälper ditt företag att växa.

Online scheduling software

Spara tid och pengar för ditt team med Bookafy!

Med hjälp av programvara för tidsbokning online kan du automatisera bokning, påminnelser, synkronisering med kalendrar, hämta URL:er för videomöten och mycket mer. Prova Bookafy gratis idag!

Rekommenderade artiklar

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder