De 5 beste personeelsplanning apps

The 5 best employee scheduling apps

De 5 beste personeelsplanning apps

Of het nu een bedrijf, school, liefdadigheid, of een andere organisatie; planning verschuivingen, vergaderingen, jaarlijks verlof, en meer zijn van cruciaal belang voor het handhaven van orde. Vele jaren lang vertrouwden organisaties op kalenders, meestal met de hand geschreven. Zelfs met de invoering van bedrijfscomputers en -systemen heeft de planning nog zijn deel van de problemen gehad.

De komst van betere, meer geavanceerde technologie heeft dit veranderd, en elk succesvol bedrijf of vestiging zou gebruik moeten maken van planning apps om hun werknemers gelukkig en hun zaken op orde te houden. Maar, als je nog steeds niet omarmd het gemak van deze apps, of je voelt je huidige systeem is niet geschikt voor uw behoeften, moet u weten de beste planning apps voor elke vraag.

Met zo veel op de markt, is het uitdagend om te bepalen welke planning app is geschikt voor uw bedrijf, dus hier zijn onze top picks van werknemer planning apps om uw tijd beheerd en genieten van een betere duidelijkheid voor iedereen die betrokken is.

Voordelen van personeelsplanning apps

Zelfs als je jezelf beschouwt als de meest georganiseerde manager in het bedrijf, zijn planningsapps nog steeds cruciaal voor het herstellen van de orde en het handhaven van het momentum van je bedrijf of organisatie. Daarom is het cruciaal om de belangrijkste voordelen van het investeren in de beste planningsapps te overwegen, zodat u begrijpt waarom ze zo’n belangrijk element van een succesvolle onderneming zijn.

Beter tijdsbeheer

Een van de duidelijkste voordelen van plannings- en organisatie-apps is een beter tijdsbeheer. Als u een hectisch, druk bedrijf leidt, of een student bent met veel op uw bord, is tijdbeheer van cruciaal belang om uitzonderlijke praktijken in te voeren die u in staat stellen alles wat u moet doen op tijd af te ronden, zonder u te hoeven haasten, wat de kwaliteit van uw werk zou kunnen aantasten.

Door gebruik te maken van planningsapps krijg je een duidelijk en gemakkelijk te begrijpen beeld van je dag, week en maand. Zo kunt u bepalen hoeveel tijd u hebt voor specifieke taken en projecten, waardoor u de vaart erin kunt houden, harder kunt werken of beter de tijd kunt nemen om uw project zo goed mogelijk af te ronden.

Als u iemand bent die te veel tijd besteedt aan plannen in plaats van doen, kan dit voordeel uw prestaties aanzienlijk verbeteren. Omdat tijd te vaak te abstract kan aanvoelen, kunt u met de beste planningsapps uw voortgang beter visualiseren, en dit helpt u elke fase van het project nauwkeurig en gemakkelijk te beheren.

Helpt bij het stellen van prioriteiten voor taken en projecten

Naast tijdbeheer helpen organisatie- en planningsapps bij het stellen van prioriteiten voor taken en projecten. Uitstel, of het vermijden van meer veeleisende en uitdagende verantwoordelijkheden, kan de vooruitgang van uw bedrijf ernstig belemmeren. Als u de belangrijkste projecten te lang verwaarloost omdat ze intimiderend zijn, loopt u het risico deadlines te missen of niet te voldoen aan de hoge normen van uw bedrijf.

Met een hoogwaardige personeelsplanningsapp kunt u prioriteiten stellen en de projecten rangschikken in volgorde van belangrijkste naar minst belangrijke, of omgekeerd. Van hieruit kunt u elke taak afvinken terwijl u bezig bent, zodat u niets over het hoofd ziet en het risico vermijdt dat u moeilijke taken tot het laatste moment laat liggen.

Uw planning app komt ook met deadlines waarmee u projecten kunt bijhouden voor een betere prioritering. In sommige gevallen kunt u kleurgecodeerde systemen hebben die aangeven wanneer een project te laat of bijna te laat is. Mogelijk kunt u specifieke kleuren selecteren (zoals oranje voor bijna te laat en rood voor te laat), zodat u uw focus zo nodig kunt aanpassen. Als u een duwtje in de rug nodig hebt, kunt u Groen toewijzen aan voltooide taken om u op de been te houden.

Verbetert de efficiëntie

Of u nu een bedrijfseigenaar bent of een vrijwilliger die een organisatie leidt, u hebt ongetwijfeld veel te doen. Zonder een hoogwaardige planningsapp is het gemakkelijk om je overweldigd te voelen door de hoeveelheid werk die je op tijd moet afronden, vooral als dingen veranderen terwijl je weg bent als gevolg van verlofaanvragen, ziekte of onvoorziene omstandigheden.

Dit is waar de beste organisatie apps zich onderscheiden van de alledaagse alternatieven. Ze stellen je in staat om taken, deadlines en meer aan te passen waar je ook bent via een mobiele app. Dit betekent dat u nooit hoeft te wachten tot u op kantoor bent om uw systeem bij te werken. Zodra je iets verandert op onze app, zal het weerspiegeld worden in het hoofdsysteem.

Als u niet in staat bent iemand op het werk of in uw organisatie te bereiken, is dit ideaal om de efficiëntie te verbeteren. Het minimaliseert de downtime, bespaart teamleden het wachten op een antwoord en stelt iedereen in staat om aan de slag te gaan zonder de details te hoeven controleren.

Bevordert teamwerk en samenwerking

Uitstekend teamwerk is cruciaal voor het succes van elke organisatie, en afgezien van teambuilding oefeningen en het inhuren van gelijkgestemde personen, kunnen personeelsplanning apps het teamwerk aanzienlijk verbeteren en samenwerking stimuleren om uw kantoor te helpen een productieve sfeer te cultiveren.

In plaats van een enkele taak toe te wijzen aan één medewerker, kunt u dezelfde taak toewijzen aan een team dat vervolgens de software kan gebruiken om samen te werken, ideeën te delen en delen van het project aan te passen aan de eisen. Zo zult u de productiviteit zien toenemen en uw team belangrijke werkrelaties zien ontwikkelen. Misschien vindt u zelfs een gecertificeerd Dream Team dat uitblinkt op gebieden van de business die u niet verwachtte.

Werknemers houden ervan wanneer de senior staf hun leven zo gemakkelijk mogelijk maakt, terwijl ze toch een uitdaging krijgen, en de beste werknemersplanning apps elimineren lastige downtime en stellen hen in staat om zo snel mogelijk aan het werk te gaan met hun projectteam.

5 beste personeelsplanning apps

Ongeacht uw redenen voor het nodig hebben van personeelsplanning apps, hier zijn vijf van de beste voorbeelden voor u om te overwegen en uw activiteiten te transformeren om uw organisatie efficiënter en succesvoller te maken.

Bookafy

Bookafy is de beste optie voor bedrijven en organisaties die een top-of-the-range personeelsplanning nodig hebben en toch een betaalbaar abonnementsmodel willen.

Het beschikt over een scala aan nuttige functies, die fungeren als zowel een web-based platform, maar ook het aanbieden van een smartphone-versie, zodat u aanpassingen aan uw werknemer schema’s te maken op de weg. Dit in tegenstelling tot veel van zijn concurrenten, die u alleen toestaan om schema’s bij te werken op uw werkcomputer.

Dit is echter niet de enige functie om enthousiast over te zijn. Het intelligente en robuuste platform van Bookafy is geschikt voor alle soorten boekingen, waaronder eenmalige afspraken en terugkerende vergaderingen. U kunt integreren met ieders favoriete conferentiesoftware(Zoom, Gotomeeting), en u kunt genieten van een proefperiode van zeven dagen om alles onder de knie te krijgen voordat u zich fulltime vastlegt.

Bookafy biedt ook een telefonische en e-mail klantenservice, zodat je altijd contact kunt opnemen met het team van agents als er een probleem is. Wanneer u belt, kunnen zij uw problemen snel en efficiënt oplossen, zodat u weer kunt doen waar u goed in bent.

ZoomShift

ZoomShift is uw go-to oplossing als u op zoek bent naar werknemer scheduling software. Met een eenvoudig te gebruiken drag and drop shift scheduling interface, kunt u schema’s maken binnen een minuut.

ZoomShift planner heeft nette en intuïtieve weergaven zoals – Team Member, Locatie, Positie en Kalender. Op basis van de bedrijfscomplexiteit kunnen bedrijfseigenaren en managers op een vereenvoudigde manier planningen maken. Het stelt bedrijfseigenaren ook in staat om effectief shift swaps, timesheets, aanwezigheid, betaald verlof, overwerk en naadloze communicatie te beheren in één enkele app.

ZoomShift is compatibel met zowel web- als mobiele apps. Met de mobiele app kunnen werkgevers en werknemers alle mogelijkheden van de software onderweg gebruiken. Werknemers krijgen onmiddellijke app-notificaties en e-mail voor elke dienstupdate. Het helpt om de verantwoordelijkheid van werknemers te verbeteren, no show en handmatige fouten te verminderen. De GPS-tijdklokfunctie is handig om te controleren of de werknemers op de juiste plaats en tijd inklokken. Managers worden gewaarschuwd voor ongeldige klokken.

ZoomShift is ontworpen voor elk klein tot middelgroot bedrijf. Het wordt veel gebruikt door restaurants, retailers, gezondheidszorg, verpleeghuizen, brandweerlieden, bewaker, call center, horeca, bouw, onderwijsinstellingen, en nog veel meer.

actiPLANS

Als u op zoek bent naar personeelsplanning apps die een breed scala aan intuïtieve, gebruiksvriendelijke functies bieden, zou actiPLANS de perfecte aanvulling op uw organisatie kunnen zijn. Het is ideaal voor het plannen van vrije tijd voor lange en korte termijn eisen en dit is ideaal als u problemen met de skeleton-crew voor wilt zijn.

Geen enkel bedrijf wil in de steek gelaten worden, dus weten wie er weg is, wanneer ze weg zijn en hoe lang ze weg zijn, zal de organisatie van uw kantoor of bedrijf drastisch verbeteren. In plaats van te proberen genoegen te nemen met minder personeel, kunt u de projecteisen en deadlines aanpassen (indien mogelijk) om ervoor te zorgen dat iedereen aanwezig is om de klus goed te klaren.

Bovendien stroomlijnt de automatische goedkeuring van het verlof het proces, wat de werknemers ten goede komt omdat zij niet hoeven te wachten op goedkeuring die onder andere behoeften zou kunnen vallen.

U kunt ook gebruik maken van het PTO-saldo (betaald verlof), zodat iedereen precies weet hoeveel tijd hij zich in het jaar kan veroorloven om vrij te nemen. Zo kan het personeel zijn vakanties beter plannen en wordt de kans op fouten in de loop van het jaar kleiner.

ShiftNote

ShiftNote is perfect voor horeca en elk bedrijf dat afhankelijk is van ploegendiensten om orde en succes te handhaven. Dit kan de detailhandel omvatten, maar ook hotels en andere horecaberoepen. Ongeacht uw bedrijf, kunt u erop vertrouwen dat ShiftNote iets nuttigs levert van de top van de piramide tot aan de bodem.

De eenvoudig te gebruiken planner en time-off management systeem te elimineren het gedoe van het proberen om iedereen te passen in de week zonder verstoring van de rest van hun leven (die zou kunnen verstoren werknemers en het risico niet genoeg lichamen wanneer je ze nodig hebt).

Het biedt ook dagelijkse communicatie, waardoor u het schema zo nodig kunt aanpassen. Dit zorgt voor een betere administratie die kan bijhouden hoeveel werknemers hebben gewerkt, en dus hoeveel ze hebben verdiend, waardoor uw boekhouding in goede staat blijft en over- of onderbetaling wordt voorkomen.

Als u nieuw bent bij het plannen van apps hebben vertrouwd op handgeschreven rotaties voor zo lang als je je kunt herinneren, ShiftNote biedt een gemakkelijke, film-vriendelijke optie, en als je brengt in nieuwe medewerkers, de opleiding en onboarding functies kunnen iedereen om vertrouwen te voelen vanaf hun eerste dag op de baan.

De mensheid

Met een naam als Humanity zou je verwachten dat het een optie is die zich meer richt op de persoon dan op de werknemer, en dat is precies wat het doet. Hoe belangrijk het plannen van personeel ook is voor uw bedrijf, het is ook belangrijk om te erkennen dat ze hun eigen leven hebben.

Met Humanity kunt u voor iedereen een comfortabel en handig werkschema opstellen en rekening houden met andere behoeften zoals kinderopvang, medische afspraken en essentiële vrije tijd om hen gelukkig, gezond en gemotiveerd op kantoor te houden. Het zal integreren met uw huidige platform zoals Oracle, Workday, of BambooHR, onder andere, en dit stelt u in staat om werknemer schema’s aan te passen, ongeacht waar je bent.

Het platform is gemakkelijk te gebruiken en af te lezen, met kleurgecodeerde labels om aan te geven wie wat doet op een bepaalde dag. Er zijn opties voor No Shift, en dat levert 80% minder fouten op bij het uitwerken van het week- of maandrooster.

Of het nu in een ziekenhuis, school, restaurant, of een alledaags kantoor, Humanity is een van de belangrijkste opties voor betrouwbare personeelsplanning, en het is gegarandeerd aan de werknemer ervaring te verbeteren. Hiermee kunt u ervoor zorgen dat niemand ooit nog in het ongewisse blijft of een dienst mist, waardoor uw bedrijf of organisatie soepel blijft draaien.

Organiseer uw organisatie vandaag nog

Elk bedrijf of organisatie heeft verschillende specifieke planning behoeften, en dit zal weerspiegelen in de planning app die u bepaalt is het beste voor je. Wat u ook kiest, u kunt erop vertrouwen dat het een revolutie teweeg zal brengen in uw praktijk. Het maakt het voor werknemers gemakkelijker om te weten wat ze doen en wanneer ze het doen, en zorgt ervoor dat uw team nooit in de steek wordt gelaten door onderbezetting.

Maar niet alleen uw werknemers hebben er baat bij. Zowel senior medewerkers als klanten zullen genieten van een minder rommelige organisatie. Met de beste planningsapp kunt u service van topkwaliteit leveren, nooit meer een deadline missen en uw klanten informeren over de beste tijd om langs te komen, zodat u hen kunt helpen eventuele problemen te overwinnen.

Gerelateerde berichten

Inhoudsopgave

Inhoudsopgave

Begin met het boeken van afspraken
met Bookafy gratis!

Meld u vandaag nog aan voor een gratis proefversie van Bookafy Pro!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder