BOOKAFY BLOG

5 najvažnijih stvari koje mala tvrtka treba za rangiranje na Googleu (ili drugim tražilicama)?

Rank in google

U OVOM OBJAVU

“Mali” posao ne znači “manje vrijedan” posao. Vaš projekt može ljudima dati rješenja koja se bave problemima određene regije, a nijedna globalna tvrtka neće pružiti rješenje koje je jednako učinkovito kao vaše. S obzirom na potencijal vašeg projekta, imate sve da vaša poslovna web stranica bude među prva tri.

Evo pet nužnih stvari kako biste osigurali da se brzo rangirate dobro i zadržite svoje najbolje pozicije u nekoliko SERP-ova!

1. Lokalna provjera ranga

Male tvrtke koje pružaju rješenja za lokalne izazove i fokusiraju se na pitanja jedne regije trebaju lokalnog provjerivača ranga kako bi vidjele njihovu izvedbu i ocijenile njihov napredak. – kaže Eyal Elazar, voditelj marketinga proizvoda u Riskifiedu .

Štoviše, možda ne ciljate cijelu državu/državu već grad ili čak mali grad; sveobuhvatan alat omogućit će vam da pomno provjerite rang karte kako biste vidjeli što ste postigli i koje praznine postoje za popuniti.

Na primjer, mogli biste biti dobro rangirani u Louisiani s nekoliko ključnih riječi, ali vaši izvrsni rangovi u Utahu ovise o slikama, dok ste u Teksasu postigli pozitivne rezultate zahvaljujući snažnoj izgradnji veza.

Štoviše, mogli biste otkriti da web stranica vaše tvrtke ima bolji rang na mjestima koja niste ciljali. Takav sretan uspjeh vaša je prilika broj 1 da proširite krug svojih kupaca i dobijete više zainteresiranih klijenata. Nadalje, možete učvrstiti svoj uspjeh pridonoseći optimizaciji sadržaja za te regije. – spomenula je Christa Reed, voditeljica istraživanja tržišta rada u Job Searcheru .

Pretpostavimo da ste poduzetnik iz Indiane i iznenada primijetite kako je vaša web stranica dobro rangirana u Nebraski i Illinoisu iako ondje niste oglašavali svoje ponude. S obzirom da već imate određenu popularnost u tim državama, možete više doprinijeti reklamama i optimizaciji kako biste dobili bolji doseg, više klikova i, naravno, više narudžbi!

Još jedan sretniji primjer je kada vidite da su vaše ponude popularne u Velikoj Britaniji ili nekim europskim zemljama. Otkrivanje toga s lokalnim provjerivačem ranga prilika je 10/10 da postanete traženi pružatelj proizvoda/usluga u cijelom svijetu!

2. Duboki rad s ključnim riječima

Prvo i najvažnije, vašoj maloj tvrtki treba alat za praćenje položaja ključnih riječi kako biste odredili koje ključne fraze pomažu vašoj web stranici da ostane na višoj razini. Štoviše, takav je alat ključan za otkrivanje koje fraze ulaze i izlaze s vrha, jer je to vaš signal da ažurirate svoj sadržaj ili dodate nove dijelove koji pomažu optimizaciji vaše web stranice. Ali isto tako, morate biti pažljivi na sljedeće komponente zbog kojih tražilice “cijene” vaš sadržaj i bolje vas rangiraju:

Volumen

Opseg pretraživanja je koliko se često ključna riječ/ključna fraza pretražuje u određenoj tražilici. Na primjer, ključna riječ s volumenom od 8K u Googleu može imati 13K u Bingu i 4K u DuckDuckGou. Želite ključne riječi s najvećim brojem vaših softver za praćenje ključnih riječi može pronaći (koji mora biti relevantan za vašu nišu i smjer).

Nastojte se usredotočiti na ključne riječi s 1K i više volumena. Ipak, zanemarivanje ključnih riječi male količine nije mudro jer još uvijek postoji 10-900 ljudi koji upisuju taj upit. No imajte na umu da bi vam ključne riječi male količine mogle predstavljati sljedeće izazove:

  • Gramatičke pogreške. U pravilu, ključne riječi male količine imaju pravopisne probleme ili druge pogreške. Iako će to mnogim korisnicima biti neprimjetno, neki mogu pomisliti da je vaš sadržaj neprofesionalan.
  • Ako koristite bilo koju aplikaciju koja ispravlja gramatiku, umjetna inteligencija može promijeniti vaše prioritetne ključne riječi radi jasnoće i točnosti, a vi ćete morati potrošiti dodatno vrijeme kako biste provjerili jeste li upotrijebili pravi oblik.

Unatoč tome, ključne riječi male količine imaju nekoliko prednosti!

  • One mogu biti vaše najbolje sinonimske ključne riječi koje će privući nove kupce.
  • Ključne riječi male količine obično su dugačke, a njihova specifičnost može pomoći ljudima da brže pronađu vaše ponude.
  • Spam ključnih riječi možete izbjeći tako da svoje ključne riječi proširite sinonimskim oblicima.

KD — Poteškoće s ključnim riječima

Ta metrika objašnjava koliko često informacijski resursi koriste grupe ključnih riječi, što znači da možete vidjeti koliko je ključna fraza konkurentna. U pravilu je 50KD i više dovoljno izazovno, a takve ključne riječi trebali biste koristiti samo kada imaju volumen od 3K+. Ključevi s niskim KD su vaše besplatne karte za bolje rangove, ali imajte na umu da mora postojati najmanje 1K volumena da biste uspjeli s njima.

S obzirom na dvije objašnjene metrike, možete imati formulu za najbolju ključnu riječ za jednostavno rangiranje!

Velika glasnoća + nizak KD = Vaš prečac do vrha

Duljina ključne riječi

Spomenuli smo da tipke niske glasnoće mogu biti duge i specifične. Dužina ključne riječi je otprilike tolika. Pokazuje koliko je vaša fraza specifična i kako sužava pretraživanje.

U pravilu su kratke ključne riječi (na primjer, “pekara”) vrlo općenite. Stavljaju vaš sadržaj u ogromnu kategoriju, gdje se vaše ponude odmah gube, posebno kada trebate više raditi na izgradnji veza, slikama i drugim komponentama. Duge ključne riječi (na primjer, “Francuska pekarna slastičarna Oklahoma”) imaju više detalja, poput svrhe, specifične ponude, lokacije itd.

Korištenje dugih ključnih riječi je neophodno; mudro je kombinirati ih s kratkima. Pokušajte pisati duži promotivni sadržaj i imati ravnotežu kratkih i dugih ključnih riječi za maksimalnu regionalnu vidljivost.

3. Sadržaj za ljude, a ne za SERP

Imajte na umu da, iako nastojite zadovoljiti sve SERP-ove standarde i zahtjeve, i dalje stvarate sadržaj i ponude za svoje klijente. Dakle, vaš sadržaj mora biti 100% čitljiv, zanimljiv, sistematiziran i relevantan za one koji traže rješenja u vašoj niši. Štoviše, tražilice nisu glupe i mogu vidjeti kada se fokusirate na njihove potrebe umjesto na potrebe korisnika, rangirajući vas na nižem mjestu.

Savršeno ćete se rangirati kada budete

  • Relevantni materijali za potencijalne i stvarne klijente (na primjer, možete izraditi postove na blogu u svrhu edukacije kupaca ili samo objasniti relevantne teme koje vaši konkurenti ignoriraju)
  • Neka vaši tekstovi budu čitljivi i jasni
  • Dodajte multimediju (slike, videozapise za SEO , infografike) kako biste sigurnosno kopirali svoje ponude i učinili ih privlačnijim
  • Povežite se s uglednim izvorima (poput Wikipedije ili vladinih agencija)
  • Izbjegavajte neželjeno slanje ključnih riječi; diverzificirajte svoje ključne riječi prema njihovim sinonimskim oblicima i duljini.

Nadalje, sve to morate sustavno ažurirati! Ne zaboravite da tražilice stalno ažuriraju svoje algoritme i morate biti oprezni zbog neočekivanih promjena kako biste održali dobre rangove i poboljšali svoje pozicije. Stoga nemojte zanemariti provjeru novih pravila i pobrinite se da pripremite nove materijale i prikupite relevantne ključne riječi za sljedeći krug izmjena.

4. Čvrsta izgradnja veza

Izgradnja veza je stvaranje veza s jedne web stranice na drugu, često putem web stranica trećih strana. Izgradnja veza ključna je za svaku strategiju digitalnog marketinga, ne samo za mala poduzeća, već i za velika poduzeća. Pomaže povećati vidljivost i autoritet web stranice, što dovodi do višeg organskog rangiranja i većeg prometa.

Postoji nekoliko vrsta veza koje možete koristiti, uključujući:

  • Do-follow veze
  • Linkovi bez praćenja
  • Unutarnje i vanjske poveznice
  • Linkovi s web stranica društvenih medija (kao što su Facebook, Twitter, Google+ i Reddit)
  • Objavljivanje gosta na drugim web stranicama u vašoj niši ili relevantno za vašu industriju
  • Priopćenja za javnost i drugi oblici distribucije sadržaja.

Imajte na umu da objavljivanje gosta može biti izazovno kada nemate solidnu kampanju za širenje javnosti. Dakle, stvaranje dobre kampanje za širenje javnosti je neophodno; možete saznati više o koje pogreške u outreachu treba izbjeći upravo sada.

5. Točno prikupljanje podataka

Morate sustavno provoditi provjere i revizije kako biste vidjeli kako je vaše web mjesto rangirano i koje vam komponente mogu pomoći da se brže uspnete i ostanete na vrhu. Zato je bitan odabir alata za provjeru ranga s umjetnom inteligencijom ili drugim automobilskim mehanizmom koji vam omogućuje prikupljanje podataka i njihovu trenutnu obradu.

Važnost kvalitete podataka je neosporna, a vaši podaci o rangovima moraju biti

  • Do danas. S obzirom na stalne promjene algoritama, želite najnovije informacije o izvedbi svoje web stranice.
  • Kompletan. Neispravni podaci dovode do nejasnih zaključaka i nekonzistentnih radnji koje bi vas mogle natjerati da odaberete smjer koji komplicira vaš put do uspjeha.
  • Usustavljeno. Podatkovni kaos nikad ne pomaže i potrebne su vam jasne informacije o uspješnosti vašeg poslovanja kako biste odredili sve pozitivne i negativne strane.
  • Segmentirano. Opći podaci nisu dovoljni i želite otkriti segmente izvedbe vaše web stranice (npr. ključne riječi s boljim ili lošijim rangom ili želite vidjeti kakva je izvedba vaše web stranice na različitim mjestima).

Završne riječi

Visoko rangiranje na Googleovom SERP-u ključno je za svako internetsko poslovanje. Kao vlasnik male tvrtke, morate uložiti vrijeme i trud kako biste svladali sustav koji kontrolira rangiranje pretraživanja. Ali s pravim strategijama, alatima i znanjem sigurno možete doći do željene pozicije! Sretno!

Online scheduling software

Uštedite vrijeme i novac svom timu uz Bookafy!

Pomoću softvera za mrežno zakazivanje sastanaka možete automatizirati rezervacije, podsjetnike, sinkronizaciju s kalendarima, dohvaćanje URL-ova videosastanaka i još mnogo toga. Isprobajte Bookafy besplatno danas!

Preporučeni članci

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder