БЛОГ БУКАФІ

Топ-5 необхідних речей, які потрібні малому бізнесу для ранжування в Google (або інших пошукових системах)?

Rank in google

У ЦЬОМУ ПОСТІ

“Малий” бізнес не означає “менш гідний”. Ваш проект може дати людям рішення, які вирішують проблеми певного регіону, і жодна глобальна компанія не запропонує рішення, яке буде настільки ж ефективним, як ваш. Враховуючи потенціал вашого проекту, у вас є все для того, щоб ваш бізнес-сайт потрапив до трійки лідерів.

Ось п’ять необхідних кроків, які допоможуть вам швидко досягти високого рейтингу та утримати найкращі позиції в декількох пошукових системах!

1. Перевірка локального рангу

Малий бізнес, який пропонує рішення для локальних проблем і фокусується на питаннях одного регіону, потребує
місцевий рейтинговий чекер
щоб бачити свої показники та оцінювати свій прогрес. – Говорить Еяль Елазар, керівник відділу продуктового маркетингу в Riskified.

Більше того, ви можете орієнтуватися не на цілий штат/країну, а на місто чи навіть невеликий населений пункт; комплексний інструмент дозволить вам ретельно перевіряти рейтинги на карті, щоб побачити, чого ви досягли і які прогалини ще потрібно заповнити.

Наприклад, ви можете добре просуватися в Луїзіані за кількома ключовими словами, але ваші високі позиції в Юті залежать від зображень, тоді як у Техасі ви досягли позитивних результатів завдяки потужній побудові посилань.

Більше того, ви можете виявити, що ваш бізнес-сайт краще ранжується в тих місцях, на які ви не орієнтувалися. Такий щасливий успіх – ваш шанс №1 розширити коло покупців і отримати більше зацікавлених клієнтів. Крім того, ви можете закріпити свій успіх, зробивши внесок в оптимізацію контенту для цих регіонів. – Згадує Кріста Рід, керівник відділу досліджень ринку праці компанії Job Searcher.

Припустимо, ви підприємець з Індіани і раптом помічаєте, що ваш сайт займає високі позиції в Небрасці та Іллінойсі, хоча ви не рекламували там свої пропозиції. Враховуючи, що ви вже маєте певну популярність у цих штатах, ви можете зробити більший внесок у рекламу та оптимізацію, щоб отримати більше охоплення, більше кліків і, звичайно ж, більше замовлень!

Інший більш вдалий приклад – коли ви бачите, що ваші пропозиції популярні у Великобританії або деяких європейських країнах. Виявити це за допомогою локальної перевірки рейтингу – це 10/10 шанс стати затребуваним постачальником продуктів/послуг у всьому світі!

2. Глибока робота з ключовими словами

Перш за все, вашому малому бізнесу потрібен
трекер позицій за ключовими словами
щоб визначити, які ключові фрази допомагають вашому сайту залишатися в топі. Крім того, такий інструмент необхідний для того, щоб дізнатися, які фрази потрапляють в топ і залишають його, оскільки це ваш сигнал для оновлення контенту або додавання нових елементів, які допоможуть оптимізувати ваш сайт. Але також ви повинні бути уважними до наступних компонентів, які змушують пошукові системи “цінувати” ваш контент і краще ранжувати вас:

Обсяг

Обсяг пошуку – це те, як часто ключове слово/ключову фразу шукають у певній системі. Наприклад, ключове слово з обсягом 8 тис. слів у Google може мати 13 тис. слів у Bing і 4 тис. слів у DuckDuckGo. Вам потрібні ключові слова з найбільшим обсягом ваших
програмне забезпечення для відстеження ключових слів
може знайти (які повинні відповідати вашій ніші та напрямку).

Намагайтеся зосередитися на ключових словах з об’ємом 1K і більше. Проте нехтувати низькочастотними ключовими словами нерозумно, оскільки цей запит все одно вводять 10-900 людей. Але зауважте, що низькочастотні ключові слова можуть спричинити наступні проблеми:

  • Граматичні помилки. Як правило, ключові слова з низькою кількістю запитів мають орфографічні проблеми або інші помилки. Хоча для багатьох користувачів це буде непомітно, дехто може подумати, що ваш контент непрофесійний.
  • Якщо ви використовуєте програми, які виправляють граматику, ШІ може змінити пріоритетні ключові слова для ясності та правильності, і вам доведеться витратити додатковий час, щоб переконатися, що ви використали правильну форму.

Тим не менш, ключові слова з низьким вмістом мають ряд переваг!

  • Вони можуть стати вашими найкращими синонімічними ключовими словами, які приваблять нових покупців.
  • Ключові слова з низьким вмістом, як правило, довгі, і їхня специфічність може допомогти людям швидше знаходити ваші пропозиції.
  • Ви можете уникнути спаму за ключовими словами, урізноманітнюючи свої ключові слова синонімічними формами.

KD – Складність ключового слова

Ця метрика пояснює, як часто інформаційні ресурси використовують групи ключових слів, тобто ви можете побачити, наскільки конкурентною є ключова фраза. Як правило, 50KD і більше є досить складним завданням, і використовувати такі ключові слова варто лише тоді, коли вони мають обсяг 3K+. Ключі з низьким KD – це ваші безкоштовні квитки до кращих рангів, але зауважте, що для успіху з ними потрібно мати щонайменше 1K об’єму.

Враховуючи дві пояснені метрики, ви можете отримати формулу найкращого ключового слова для легкого ранжування!

Висока гучність + низький KD = ваш шлях до вершини

Довжина ключового слова

Ми вже згадували, що малооб’ємні ключі можуть бути довгими і специфічними. Довжина ключового слова – це приблизно те, що потрібно. Він показує, наскільки конкретною є ваша фраза і як вона звужує пошук.

Як правило, короткі ключові слова (наприклад, “пекарня”) є дуже загальними. Вони поміщають ваш контент у велику категорію, де ваші пропозиції одразу губляться, особливо коли вам потрібно більше попрацювати над побудовою посилань, зображеннями та іншими компонентами. Довгі ключові слова (наприклад, “магазин французької випічки Оклахома”) містять більше деталей, таких як мета, конкретна пропозиція, місце розташування тощо.

Необхідно використовувати довгі ключові слова; розумно поєднувати їх з короткими. Спробуйте писати довший рекламний контент і дотримуватися балансу коротких і довгих ключових слів для максимальної регіональної видимості.

3. Контент для людей, а не для пошукової видачі

Пам’ятайте, що навіть якщо ви прагнете відповідати всім стандартам і вимогам пошукової видачі, ви все одно створюєте контент і пропозиції для своїх клієнтів. Отже, ваш контент повинен бути на 100% читабельним, цікавим, систематизованим і релевантним для тих, хто шукає рішення у вашій ніші. Більше того, пошукові системи не дурні і бачать, коли ви зосереджуєтесь на їхніх потребах, а не на потребах користувачів, і знижують ваш рейтинг.

Ви будете мати ідеальний рейтинг, якщо у вас є

  • Відповідні матеріали для потенційних та реальних клієнтів (наприклад, ви можете створити пости в блозі для
    навчання клієнтів
    або просто пояснити відповідні теми, які ігнорують ваші конкуренти)
  • Зробіть свої тексти читабельними та зрозумілими
  • Додавання мультимедіа (фото,
    відео для SEO
    інфографіку), щоб підкріпити свої пропозиції та зробити їх більш привабливими
  • Посилайтеся на авторитетні джерела (наприклад, Вікіпедію або державні установи)
  • Уникайте спаму ключових слів; урізноманітнюйте свої ключові слова відповідно до їх синонімічних форм і довжини.

Крім того, ви повинні систематично оновлювати все це! Пам’ятайте, що пошукові системи постійно оновлюють свої алгоритми, і ви повинні бути уважними до несподіваних змін, щоб підтримувати хороші рейтинги і покращувати свої позиції. Тому не нехтуйте перевіркою нових правил і переконайтеся, що ви підготували нові матеріали і зібрали відповідні ключові слова для наступного раунду змін.

4. Надійна розбудова зв’язків

Лінкбілдінг – це створення посилань з однієї веб-сторінки на іншу, часто через сторонні веб-сайти. Побудова зв’язків має важливе значення для будь-якої стратегії цифрового маркетингу, не тільки для малого бізнесу, але й для великих компаній. Це допомагає підвищити видимість та авторитетність сайту, що призводить до вищого органічного ранжування та більшого трафіку.

Існує кілька типів посилань, які ви можете використовувати:

  • Перехідні посилання
  • No-follow посилання
  • Внутрішні та зовнішні посилання
  • Посилання з соціальних мереж (таких як Facebook, Twitter, Google+ та Reddit)
  • Гостьові публікації на інших сайтах у вашій ніші або у вашій галузі
  • Прес-релізи та інші форми поширення контенту.

Зауважте, що розміщення гостьових постів може бути складним завданням, якщо у вас немає потужної інформаційної кампанії. Отже, створення хорошої інформаційно-просвітницької кампанії є необхідним; ви можете дізнатися більше про
яких помилок в аутріч варто уникати
прямо зараз.

5. Точний збір даних

Ви повинні систематично проводити перевірки та аудит, щоб побачити, як ваш сайт ранжується і які компоненти можуть допомогти вам швидше піднятися і залишитися на вершині. Ось чому вибір інструментів для перевірки рейтингу за допомогою ШІ або іншого автоматизованого механізму, який дозволяє збирати дані та миттєво їх обробляти, є дуже важливим.

Важливість якості даних
важливість якості даних
незаперечна, і ваші дані про звання повинні бути

  • Сучасний. Враховуючи постійні зміни алгоритмів, вам потрібна найсвіжіша інформація про роботу вашого сайту.
  • Готово. Помилкові дані призводять до нечітких висновків і непослідовних дій, які можуть змусити вас обрати напрямок, що ускладнить ваш шлях до успіху.
  • Систематизовано. Хаос даних ніколи не допомагає, і вам потрібна чітка інформація про ефективність вашого бізнесу, щоб визначити всі позитивні та негативні моменти.
  • Сегментований. Загальних даних недостатньо, і ви хочете виявити сегменти ефективності вашого веб-сайту (наприклад, ключові слова з кращими або гіршими показниками, або ви хочете побачити, як ваш веб-сайт працює в різних місцях).

Заключні слова

Високий рейтинг у пошуковій видачі Google має важливе значення для будь-якого онлайн-бізнесу. Як власник малого бізнесу, ви повинні витратити час і зусилля, щоб освоїти систему, яка контролює пошукове ранжування. Але з правильними стратегіями, інструментами та знаннями ви зможете досягти бажаної позиції! Щасти вам!

Online scheduling software

Заощаджуйте час і гроші вашої команди з Bookafy!

Використовуючи програмне забезпечення для планування зустрічей онлайн, ви можете автоматизувати бронювання, нагадування, синхронізацію з календарями, отримання URL-адрес відеозустрічей та багато іншого. Спробуйте Bookafy безкоштовно вже сьогодні!

Рекомендовані статті

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder