Top 5 razloga za izradu web stranica s Elementorom

Top 5 razloga za izradu web stranica s Elementorom

Prošli su dani kada je izrada web stranice stvarala nered među programerima, autorima tekstova i voditeljima proizvoda. Prije je bilo potrebno dosta vremena za implementaciju osnovne promjene na web stranici. Ali kako je vrijeme prolazilo, nered ipak nije postao tako neuredan. Za pokretanje web stranice više nije potrebno poznavanje kodiranja. To je, začudo, tako jednostavno. Graditelji web stranica kao što je Elementor učinili su izradu web stranice iznimno jednostavnom pružajući pristup nekim od najboljih alata za dizajn.

U ovom blogu ćemo vidjeti što je Elementor i zašto ga morate koristiti za izradu svojih budućih web stranica. Potpuno otkrivanje: Toliko smo voljeli Elementor da smo ga iskoristili za izradu vlastite web stranice 🙂

Uskočimo odmah u to.

Elementor snimka zaslona

Što je Elementor?

Gotovo je nemoguće pronaći nekoga tko se bavi web poslom, a nije čuo za WordPress. Naviklo se snabdijevaju oko 40% interneta. Da biste dobili uvid u to koliko je velik WordPress, trebali biste znati da je kombinirani tržišni udio Wixa, Drupala, Squarespacea i Shopifyja (četiri najveće platforme za izradu web stranica) manji od udjela WordPressa. I pošteno je reći da je Elementor dao ogroman doprinos tome da WordPress postane tako popularan.

Elementor je povuci i ispusti alat za izradu web stranica za WordPress. Dolazi u dvije verzije – besplatnoj i plativoj, tj. Elementor Pro. Potonji nudi funkcionalnosti koje su previše napredne. Iako možete izraditi pristojnu i dobro strukturiranu web stranicu i s besplatnom verzijom, Pro verzija podiže stvari na sasvim drugu razinu.

Pomoću Elementorovog vizualnog uređivača možete brzo kreirati jedinstvene stranice i web stranice te kontrolirati sve moguće promjene na jednom mjestu. S ovim alatom za izgradnju možete biti sigurni da možete prilagoditi svoje web mjesto onoliko koliko je potrebno uskladiti s imidžom svoje marke. Pomoću Elementora možete učinkovito izraditi odredišne stranice s visokom stopom konverzije i potpune web stranice – radi za sve i svakoga.

Top 5 razloga zašto koristiti Elementor za izradu web stranica

Najveća snaga Elementora, kao što je i gore rečeno, jest način na koji pojednostavljuje izradu web stranica na WordPressu . Evo popisa pet glavnih razloga zašto biste trebali razmotriti korištenje Elementora za svoje web stranice.

Povuci i ispusti

Prostor koji Elementor pruža za stvaranje odredišnih stranica ili blogova nije samo čist i jasan nego je i intuitivan. Evo kako to izgleda:

Elementor editor

Na lijevoj strani zaslona nalazi se ploča widgeta. Ova widget ploča sastoji se od više od 90 dinamičkih widgeta i također ima više od 300 predložaka. Web mjesto iz snova koje vas je moglo koštati bogatstvo, uz pomoć Elementora, možete ga izgraditi s ograničenim proračunom, pa čak i sami. Bilo koji element možete postaviti bilo gdje – u tom smislu nema nikakvih obaveza. Dobivate i globalne fontove i boje.

Sličan je WordPress uređivaču blokova po tome što koristi funkciju povlačenja i ispuštanja za dodavanje elemenata na stranicu, ali ima još nekoliko značajki po kojima se ističe. Također nudi više mogućnosti prilagodbe od uređivača blokova, omogućujući korisnicima fino podešavanje svakog aspekta svojih stranica.

Cloud Hosting

Izrada WordPress web stranice sastoji se od više koraka. Prvi i možda najzbunjujući zadatak je odabir usluge hostinga. Cijene koje nude popularne usluge hostinga mogu se činiti fiksne (a ponekad i razumne), a korisnici se često sami suočavaju s naizgled proizvoljno povećanim naknadama. Sve je to riješeno korištenjem Elmentorove nove cloud hosting usluge.

Već od 89 USD godišnje možete izraditi i objaviti Elementor web mjesto koje se nalazi u oblaku. Nećete morati koristiti nikakve vanjske usluge. Elementorovo cloud hosting pokreće Google Cloud i uključuje najbolje značajke u klasi, poput sigurnog CDN-a CloudFlarea i 20 GB prostora za pohranu.

Optimizacija tijeka rada

Globalne postavke Elementor Proa omogućuju vam upravljanje i stvaranje sustava dizajna vaše stranice. Ovo se pokazalo korisnim kada morate osigurati dosljednost na cijeloj web stranici. Konzistentna web stranica uvijek ubrzava tijek rada.

Globalne postavke odgovorne su za podešavanje svih novih dizajna koje dodate kako bi se dobro uklopili s vašim postojećim. To znači da kad god promijenite nešto u Globalnim postavkama, cijela će vaša web stranica naslijediti te promjene.

To ne znači da se morate držati globalnog dizajna na cijeloj web stranici. Ako želite nešto promijeniti, i dalje to možete mijenjati od stranice do stranice bez utjecaja na bilo što drugo. Globalna postavka optimizira vaš tijek rada osiguravajući da vaš zadani dizajn ostane isti i tako da možete učinkovito izvršiti ostale promjene.

Postavka elementor stranice

PageSpeed

Jedan od najnegativnijih utjecaja koje graditelji stranica imaju na web stranice je usporavanje brzine stranice. Vidi se u većini slučajeva da web stranice koje su izrađene pomoću alata za izradu stranica imaju relativno duže vrijeme učitavanja stranice. Razlog za to je prevelika količina resursa prisutnih u hostingu, čak i kada ih web stranica zapravo ne koristi. Tu se Elementor ističe. Ako ga kombinirate s pravim dodacima i mehanizmima za predmemoriju, nema sumnje da se web-mjesto temeljeno na Elementoru može čak učitati brže od web-mjesta razvijeno tradicionalno.

Stranice prilagođene mobilnim uređajima

Nalazimo se u eri u kojoj ima više mobilnih korisnika u usporedbi s korisnicima stolnih računala. A ignoriranje prilagođenosti web stranica mobilnim uređajima nešto je što će otjerati više od polovice posjetitelja. U Elementoru postoje značajke koje vam omogućuju podešavanje različitih aspekata web mjesta kako bi se savršeno prikazalo na svakom uređaju. Morate samo koristiti responzivni način za unos izmjena. A web-lokacija prilagođena mobilnim uređajima također će vam pomoći u rangiranju stranice s rezultatima tražilice (SERP).

Kontrolirajte temu

Jedna od najboljih stvari kod Elementora je da nema ograničenja. Možete doslovno promijeniti sve dok ne budete zadovoljni vizualni izgled i performanse web stranice. Više ne morate ograničavati svoju kreativnost zbog unaprijed dizajniranih tema. Možete kreirati dizajne koji točno odgovaraju vašoj mašti. To također znači da svoju web stranicu možete mijenjati ili ažurirati onoliko puta koliko je potrebno.

Završne riječi

Ako je WordPress kralj platformi za izradu web stranica, onda mu Elementor mora biti najbliži saveznik. Ne morate se brinuti oko odabira najboljeg alata za izradu povuci i ispusti jer Elementor radi sve. Omogućuje vam stvaranje web stranice koja je vjerna vašoj mašti. S Elementorom – nebo je granica.

Softver za online planiranje

Uštedite vrijeme i novac svom timu uz Bookafy!

Pomoću softvera za mrežno zakazivanje sastanaka možete automatizirati rezervacije, podsjetnike, sinkronizaciju s kalendarima, dohvaćanje URL-ova videosastanaka i još mnogo toga. Isprobajte Bookafy besplatno danas!

Saznajte više

Preporučeni članci

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder