Top 5 redenen om websites te bouwen met Elementor

Top 5 redenen om websites te bouwen met Elementor

Voorbij is de tijd dat het maken van een website een rommeltje was tussen ontwikkelaars, tekstschrijvers en productmanagers. Vroeger kostte het veel tijd om een basiswijziging op de website door te voeren. Maar na verloop van tijd werd de rommel toch niet zo rommelig. Men hoeft geen codering meer te kennen om een website te lanceren. Het is, verrassend genoeg, zo eenvoudig. Websitebouwers zoals Elementor hebben het extreem gemakkelijk gemaakt om een website te maken door toegang te bieden tot enkele van de beste ontwerptools.

In deze blog zullen we zien wat Elementor is en waarom u het moet gebruiken om uw toekomstige websites te bouwen. Full disclosure: We vonden Elementor zo geweldig, dat we het hebben gebruikt om onze eigen website te bouwen 🙂

Laten we er meteen in springen.

Elementor screenshot

Wat is Elementor?

Het is bijna onmogelijk om iemand te vinden die zich met websites bezighoudt en nog niet van WordPress heeft gehoord. Het wordt gebruikt om ongeveer 40% van het internet van stroom voorzien. Om te begrijpen hoe groot WordPress is, moet u weten dat het gecombineerde marktaandeel van Wix, Drupal, Squarespace en Shopify (vier van de grootste platforms voor het maken van websites) minder groot is dan dat van WordPress. En het is eerlijk om te zeggen dat Elementor een enorme bijdrage heeft geleverd aan het zo populair maken van WordPress.

Elementor is een drag-and-drop website bouwer voor WordPress. Het komt in twee versies- een gratis en een waar je voor moet betalen, namelijk Elementor Pro. De laatste biedt veel te geavanceerde functionaliteiten. Hoewel u ook met de gratis versie een degelijke en goed gestructureerde website kunt maken, tilt de Pro-versie de zaken naar een heel ander niveau.

Met de visuele editor van Elementor kunt u snel unieke pagina’s en websites maken en alle mogelijke wijzigingen op één plek regelen. Met deze bouwer kunt u er zeker van zijn dat u uw website kunt aanpassen zoveel u wilt stem het af op uw merkimago. U kunt effectief hoog converterende landingspagina’s en volwaardige websites bouwen met Elementor – het werkt voor alles en iedereen.

Top 5 redenen om Elementor te gebruiken voor het bouwen van websites

De grootste kracht van Elementor is, zoals gezegd, hoe het het maken van websites op WordPress vereenvoudigt. Hier is een lijst met de top vijf redenen waarom u zou moeten overwegen Elementor te gebruiken voor uw websites.

Slepen en neerzetten

De ruimte die Elementor biedt om landingspagina’s of blogs te maken is niet alleen schoon en duidelijk, maar ook intuïtief. Zo ziet het eruit:

Elementor editor

Aan de linkerkant van het scherm staat een widgetpaneel. Dit widgetpaneel bestaat uit meer dan 90 dynamische widgets en heeft ook meer dan 300 sjablonen. De droomwebsite die u misschien een fortuin heeft gekost, kunt u met behulp van Elementor bouwen met een budget en zelfs in uw eentje. U kunt elk element overal plaatsen – er zijn geen verplichtingen. Je krijgt ook globale lettertypes en kleuren.

Het is vergelijkbaar met de WordPress blok editor in die zin dat het drag-and-drop functionaliteit gebruikt om elementen toe te voegen aan een pagina, maar het heeft een paar meer functies die het onderscheiden. Het biedt ook meer aanpassingsmogelijkheden dan de blok-editor, waardoor gebruikers elk aspect van hun pagina’s kunnen verfijnen.

Cloud Hosting

Het maken van een WordPress website is een zaak van meerdere stappen. De eerste, en misschien wel meest verwarrende taak is het kiezen van een hostingdienst. De prijzen van populaire hostingdiensten mogen dan vast lijken (en soms redelijk), gebruikers hebben vaak zelf te maken met schijnbaar willekeurig verhoogde kosten. Dat is allemaal opgelost met de nieuwe cloud hosting service van Elmentor.

Vanaf 89 dollar per jaar kunt u een cloud-hosted Elementor website bouwen en publiceren. U hoeft geen gebruik te maken van externe diensten.
Elementor’s cloud hosting
wordt aangedreven door Google Cloud en omvat de beste functies in zijn klasse, zoals veilig CDN door CloudFlare en 20GB opslag.

Werkstroomoptimalisatie

Met de Global Settings van Elementor Pro kunt u het ontwerpsysteem van uw site beheren en creëren. Dit blijkt nuttig te zijn wanneer u moet zorgen voor consistentie op uw hele website. Een consistente website versnelt altijd de workflow.

Met globale instellingen kunt u alle nieuwe ontwerpen die u toevoegt zodanig aanpassen dat ze goed passen bij uw bestaande ontwerpen. Dit betekent dat wanneer u iets wijzigt in de Globale instellingen, uw hele website deze wijzigingen overneemt.

Dit betekent niet dat u zich in uw hele website moet houden aan de globale ontwerpen. Als u iets wilt veranderen, kunt u dat per pagina doen zonder de rest te beïnvloeden. Global Setting optimaliseert uw workflow door ervoor te zorgen dat uw standaardontwerp hetzelfde blijft en zodat u de rest van de wijzigingen efficiënt kunt doorvoeren.

Elementor site instelling

PageSpeed

Een van de meest negatieve effecten van page builders op websites is het vertragen van de paginasnelheid. In de meeste gevallen blijkt dat de websites die gemaakt zijn met een page builder relatief hogere laadtijden van pagina’s. De reden hiervoor is dat er een teveel aan middelen aanwezig is in de hosting, zelfs wanneer de website er eigenlijk geen gebruik van maakt. Dit is waar Elementor zich onderscheidt. Als je het combineert met de juiste caching plugins en mechanismen, is er geen twijfel mogelijk dat een op Elementor gebaseerde website zelfs sneller kan laden dan een traditioneel ontwikkelde website.

Mobielvriendelijke sites

We bevinden ons in een tijdperk waarin er meer mobiele gebruikers zijn dan desktopgebruikers. En het negeren van de mobielvriendelijkheid van een website jaagt meer dan de helft van de bezoekers weg. Er zijn functies in Elementor waarmee u verschillende aspecten van de site kunt aanpassen zodat deze perfect wordt weergegeven op elk apparaat. U hoeft alleen de responsieve modus te gebruiken om wijzigingen aan te brengen. A
mobielvriendelijke website
zal ook helpen bij uw ranking op de resultatenpagina van de zoekmachine (SERP).

Controleer het thema

Een van de beste dingen van Elementor is dat er geen beperkingen zijn. U kunt letterlijk alles veranderen tot u tevreden bent met de visueel voorkomen en prestaties van de website. U hoeft uw creativiteit niet langer te beperken door de vooraf ontworpen thema’s. U kunt ontwerpen maken die precies overeenkomen met uw verbeelding. Dit betekent ook dat u uw website zo vaak als nodig kunt wijzigen of bijwerken.

Laatste woorden

Als WordPress de koning van de websitebouwplatforms is, dan moet Elementor zijn naaste bondgenoot zijn. Je hoeft niet te stressen over het kiezen van de beste drag-and-drop bouwer, want Elementor doet het allemaal. Hiermee kunt u een website maken die aan uw verbeelding voldoet. Met Elementor is de sky the limit.

Online planningssoftware

Bespaar uw team tijd en geld met Bookafy!

Met online afsprakensoftware kunt u het boeken, de herinneringen, het synchroniseren met agenda’s, het ophalen van URL’s voor videovergaderingen en nog veel meer automatiseren. Probeer Bookafy vandaag nog gratis uit!

Meer informatie

Aanbevolen artikelen

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder