Topp 5 anledningar att bygga webbplatser med Elementor

Topp 5 anledningar att bygga webbplatser med Elementor

Det är slut med den tid då det var en enda röra bland utvecklare, copywriters och produktchefer att skapa en webbplats. Förr tog det mycket tid att genomföra en grundläggande ändring på webbplatsen. Men med tiden blev röran inte så rörig trots allt. Man behöver inte längre kunna kodning för att starta en webbplats. Det är förvånansvärt enkelt. Webbplatsbyggare som Elementor har gjort det extremt enkelt att skapa en webbplats genom att ge tillgång till några av de bästa designverktygen.

I den här bloggen ska vi se vad Elementor är och varför du måste använda det för att bygga dina kommande webbplatser. Fullständigt avslöjande: Vi älskade Elementor så mycket att vi använde det för att bygga vår egen webbplats🙂

Låt oss hoppa rakt in i det.

Elementor skärmdump

Vad är Elementor?

Det är nästan omöjligt att hitta någon som sysslar med webbplatser och som inte har hört talas om WordPress. Den används för att driver cirka 40 % av internet. För att få en uppfattning om hur stor WordPress är bör du veta att den sammanlagda marknadsandelen för Wix, Drupal, Squarespace och Shopify (fyra av de största plattformarna för skapande av webbplatser) är mindre än för WordPress. Man kan säga att Elementor har bidragit starkt till att göra WordPress så populärt.

Elementor är en dra-och-släpp webbplatsbyggare för WordPress. Den finns i två versioner – en gratis och en som du måste betala för, Elementor Pro. Den senare erbjuder funktioner som är alldeles för avancerade. Även om du kan skapa en anständig och välstrukturerad webbplats med gratisversionen, tar Pro-versionen saker och ting till en helt annan nivå.

Med Elementors visuella redigerare kan du snabbt skapa unika sidor och webbplatser och kontrollera alla möjliga ändringar på ett och samma ställe. Med den här byggaren kan du vara säker på att du kan anpassa din webbplats så mycket som du vill. anpassa den till din varumärkesbild. Du kan effektivt bygga högkonverterande landningssidor och fullfjädrade webbplatser med Elementor – det fungerar för allt och alla.

De 5 främsta skälen till att använda Elementor för att bygga webbplatser

Elementors största styrka är, som sagt ovan, att det förenklar skapandet av webbplatser i WordPress. Här är en lista över de fem främsta skälen till varför du bör överväga att använda Elementor för dina webbplatser.

Dra och släpp

Det utrymme som Elementor erbjuder för att skapa landningssidor eller bloggar är inte bara rent och tydligt utan också intuitivt. Så här ser det ut:

Elementor-redigerare

Till vänster på skärmen finns en widget-panel. Den här widget-panelen består av mer än 90 dynamiska widgetar och har också över 300 mallar. Drömwebbplatsen som kanske skulle ha kostat dig en förmögenhet kan du med hjälp av Elementor bygga med en liten budget och till och med på egen hand. Du kan placera vilket element som helst var som helst – det finns inga skyldigheter i detta avseende. Du får också globala typsnitt och färger.

Den liknar WordPress blockredigerare i det att den använder drag-och-släpp-funktionalitet för att lägga till element på en sida, men den har några fler funktioner som gör att den sticker ut. Den erbjuder också fler anpassningsalternativ än blockredigeraren, vilket gör att användarna kan finjustera varje aspekt av sina sidor.

Molnbaserat webbhotell

Att skapa en WordPress-webbplats är ett arbete i flera steg. Den första och kanske mest förvirrande uppgiften är att välja en webbhotellstjänst. De priser som erbjuds av populära webbhotell kan tyckas fasta (och ibland rimliga), men ofta får användarna själva hantera till synes godtyckligt höjda avgifter. Allt detta är löst när du använder Elmentors nya molnhostingtjänst.

Från 89 dollar per år kan du bygga och publicera en Elementor-webbplats med molnhyra. Du behöver inte använda några externa tjänster.
Elementors molnhosting
drivs av Google Cloud och innehåller de bästa funktionerna i klassen, till exempel ett säkert CDN från CloudFlare och 20 GB lagringsutrymme.

Optimering av arbetsflödet

Med Elementor Pros globala inställningar kan du hantera och skapa designsystemet för din webbplats. Detta är till stor hjälp när du måste se till att det finns en enhetlighet på hela webbplatsen. En enhetlig webbplats påskyndar alltid arbetsflödet.

Med globala inställningar kan du justera alla nya mönster som du lägger till så att de passar bra ihop med de befintliga. Det innebär att när du ändrar något i de globala inställningarna kommer hela webbplatsen att ärva ändringarna.

Det betyder inte att du måste hålla dig till den globala designen på hela webbplatsen. Om du vill ändra något kan du ändra det sida för sida utan att det påverkar något annat. Global inställning optimerar ditt arbetsflöde genom att se till att standarddesignen förblir densamma och att du kan göra resten av ändringarna på ett effektivt sätt.

Elementor webbplatsinställning

PageSpeed

En av de mest negativa effekterna som sidbyggare har på webbplatser är att de sänker sidans hastighet. I de flesta fall ser man att de webbplatser som görs med hjälp av en page builder har relativt längre laddningstider för sidorna. Orsaken till detta är att det finns ett överskott av resurser i webbhotellet, även när webbplatsen inte använder dem. Det är här som Elementor sticker ut. Om du kombinerar det med rätt caching-plugins och mekanismer finns det ingen tvekan om att en Elementor-baserad webbplats kan ladda snabbare än en webbplats som utvecklats på traditionellt sätt.

Mobilvänliga webbplatser

Vi befinner oss i en tid då det finns fler mobilanvändare än datoranvändare. Om man ignorerar en webbplats mobilanpassning kommer mer än hälften av besökarna att bli bortkörda. Elementor har funktioner som gör att du kan justera olika aspekter av webbplatsen så att den visas perfekt på varje enhet. Du behöver bara använda det responsiva läget för att göra ändringar. A
mobilanpassad webbplats
kommer också att bidra till din ranking på sökmotorernas resultatsidor (SERP).

Kontrollera temat

En av de bästa sakerna med Elementor är att det inte finns några begränsningar. Du kan bokstavligen ändra allting tills du är nöjd med det som du vill ha. Visuellt utseende och prestanda. på webbplatsen. Du behöver inte längre begränsa din kreativitet eftersom det finns fördesignade teman. Du kan skapa mönster som exakt motsvarar din fantasi. Det betyder också att du kan ändra eller uppdatera din webbplats så många gånger du vill.

Slutord

Om WordPress är kungen av plattformar för webbplatsbyggande, måste Elementor vara dess närmaste allierade. Du behöver inte stressa dig själv med att välja den bästa drag-and-drop-byggaren eftersom Elementor gör allt. Det ger dig möjlighet att skapa en webbplats som är trogen din fantasi. Med Elementor är himlen gränslös.

Programvara för schemaläggning online

Spara tid och pengar för ditt team med Bookafy!

Med hjälp av programvara för tidsbokning online kan du automatisera bokning, påminnelser, synkronisering med kalendrar, hämta URL:er för videomöten och mycket mer. Prova Bookafy gratis idag!

Läs mer

Rekommenderade artiklar

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder