Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek?

Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek? | bookafy

Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek?

Vedení poradenské firmy vyžaduje pořádnou práci, odhodlání a snahu dosáhnout co nejlepších výsledků. Na poradce se spoléhá, že poskytnou co nejefektivnější, nejpraktičtější a nejfundovanější řešení všech obchodních problémů, s nimiž se klient může setkat.

Stejně jako u jiných profesionálů je důležité vyhovět potřebám klienta, pomoci mu zlepšit jeho podnikání a dosáhnout jeho cílů, s nimiž se na vás obrací. Musíte však zajistit, aby si u vás klienti mohli bez problémů domluvit schůzku a využít tak služeb, které poskytujete. Pokud si zákazník stále musí domlouvat schůzku telefonicky, pak nezajišťujete správně spokojenost zákazníka.

Integrace aplikace pro online rezervaci schůzek je jedním z nejdůležitějších nástrojů, které mohou poradenské firmy využít k tomu, aby si klienti uvědomili, že se staráte o jejich zájmy. To vám umožní efektivně řídit plánování rezervací schůzek.

Většina poradenských firem si bohužel neuvědomuje význam aplikace pro rezervaci schůzek pro své podnikání, dokud nezačne klesat počet jejich klientů. V tomto článku si projdeme, co byste měli hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek.

Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek? | bookafy

Co je aplikace pro rezervaci schůzek?

Aplikace pro rezervaci schůzek jsou nástroje, které klientům umožňují domlouvat, přesouvat a rušit schůzky prostřednictvím webového rozhraní. Když si klient přeje domluvit schůzku, přejde na vaše webové stránky, stránky sociálních médií nebo na jakékoli jiné místo, které rezervační aplikace podporuje, a vybere si volné datum a čas.

Pokud jde o zadní část, zadáváte parametry, kdy si jednotlivci mohou rezervovat určité služby, a to na základě zadané pracovní doby a časů a dat, kdy jsou vaši zaměstnanci nebo jiné osoby k dispozici.

Aplikace také brání klientům ve dvojích rezervacích a nadměrném rezervování a nabízí možnost zablokovat časy, kdy již některé služby nebudou dostupné.

Chcete začít používat e-mailový marketing pro svou poradenskou firmu? Vezměte si naše 3 nejlepší šablony, které vám pomohou začít.

Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek? | bookafy

Jaké funkce byste měli hledat v rezervační aplikaci?

Při výběru aplikace pro rezervaci schůzek investujete čas i peníze. Nejenže je důležité zakoupit vhodný produkt, ale také zabere určitý čas, než jej nastavíte a naučíte se používat jeho funkce.

Je důležité, aby software dělal to, co potřebujete, a měl všechny potřebné funkce. Zde je seznam základních funkcí, které mohou z efektivní aplikace pro plánování učinit nezbytnou součást vybavení.

Snadné nastavení

Migrace kalendáře do softwaru by měla být jednoduchá a přehledná. Některé rezervační aplikace mají nástroje, které automatizují proces přenosu z některých kalendářů, jako je Google nebo Outlook.

Pokud stále používáte papírový kalendář a musíte ručně zadávat aktuální rozvrh do rezervační aplikace, pak se ujistěte, že je tento proces snadný. Nezapomeňte také zkontrolovat funkce nastavení a migrace, abyste se ujistili, že vyhovuje vaší úrovni dovedností a požadavkům.

Flexibilita

Některé z nejlepších aplikací pro rezervaci schůzek si uvědomují, že různé typy podniků mají při používání jejich softwaru různé potřeby. Umožňují vám tedy přizpůsobit si, jak má aplikace pro rezervace fungovat.

Například nabídka služeb péče o srst od specialisty by měla mít odlišný způsob rezervace než nabídka od
stěhovací společnosti
pronajímající nákladní automobily na odvoz nábytku. Vše záleží na potřebách vaší firmy, například zda by měli být schopni specifikovat důvod schůzky.

Nejlepší aplikace pro rezervaci schůzek by měly umožňovat přizpůsobení softwaru vašim potřebám.

Synchronizace kalendáře

Téměř každá aplikace pro rezervaci schůzek umožňuje synchronizaci s kalendářem. Některé z nich to dokonce vyžadují. Tímto způsobem budete mít přehled o plánování schůzek vaší firmy spolu s dalšími důležitými informacemi, například kdy budete mít zavřeno kvůli svátkům a podobně.

Aplikace pro rezervaci schůzek by měla klientům umožnit zjistit, kdy jste k dispozici v reálném čase. Je velmi důležité, abyste byli schopni provádět změny v rozvrhu, které vaši klienti okamžitě uvidí.

Aplikace pro rezervaci schůzek by měly být schopné rozpoznat vzorce vaší každodenní rutiny. To by vám mělo umožnit ukázat vaši dostupnost a nedostupnost.

Jakmile se vám podaří nahrát starý kalendář do nového systému, měl by vám umožnit provádět úpravy za běhu. Měla by zahrnovat vytváření nových schůzek, úpravy importovaných schůzek a rušení nebo úpravy schůzek, které si klienti rezervovali.

Gotomeeting video conferencing

Uživatelsky přívětivé rozhraní

Bohužel ne každý má s používáním technologií dostatečné zkušenosti. To platí zejména pro starší generaci, která bude pravděpodobně vaším klientem. Proto je důležité vybrat aplikaci pro rezervaci schůzek, která je uživatelsky přívětivá.

Navíc by měla být snadno ovladatelná i z vaší strany, protože aplikaci pro rezervaci schůzek budou používat i vaši zaměstnanci. Frustrovaní zákazníci celkově poškodí vaše podnikání a jejich nepříjemná navigace v rezervační aplikaci a volání na podporu povede ke ztrátě potenciálních klientů. Proto je důležité, aby aplikace pro sjednávání schůzek, kterou vybíráte, reagovala rychle, byla intuitivní a snadno se používala.

Spravovatelnost

Jakmile se vám podaří nastavit aplikaci pro rezervaci schůzek, musí vybraná aplikace umožňovat snadné vyřizování příchozích schůzek. Proces plánování by měl být navržen podle potřeb vaší poradenské firmy. Potřebujete například, aby vám klient před schůzkou poskytl konkrétní informace? Aplikace by měla být schopna automatizovat proces shromažďování informací.

Také by měla být k dispozici možnost zasílání automatických potvrzení a upomínek. To by mělo zákazníkům umožnit zařadit schůzku do jejich kalendáře stisknutím tlačítka. Další důležitou věcí, kterou je třeba mít k dispozici, jsou oznámení, abyste věděli o jakýchkoli změnách nebo zrušeních provedených buď vámi, nebo klientem.

Automatizace oznámení

V každém podnikání je zásadní zabránit jakémukoli nedorozumění, proto je nutné mít aplikaci pro rezervaci schůzek, která dokáže odeslat automatické oznámení vám i klientovi. Měla by také obsahovat potvrzení o schůzce, upomínky, změny provedené v rezervaci a její zrušení.

Kromě toho by každé z těchto oznámení mělo obsahovat také odkaz, aby klient mohl snadno provést změny nebo zrušit schůzku. Vyhnete se tak případným neúčastem a budete moci lépe hospodařit s časem. Klient může schůzku plynule zrušit, abyste mohli využít čas na jinou práci a ne jen čekat a ztrácet čas.

Přátelské pro mobilní zařízení

Lidé jsou v dnešní době neustále v pohybu a díky chytrým telefonům zůstávají ve vzájemném kontaktu. Většina vašich klientů bude přistupovat k různým aplikacím z mobilních platforem, takže vámi vybraná aplikace pro rezervaci schůzek musí splňovat kritéria pro mobilní použití.

Měla by také zahrnovat kompatibilitu s mnoha velikostmi obrazovek chytrých telefonů, tabletů a notebooků. Měli byste si také vyzkoušet aplikaci na několika různých zařízeních, abyste se ujistili, že rozvržení platformy reaguje a je snadno ovladatelné. Každý rok přicházejí na trh stále novější a dokonalejší mobilní zařízení a stále více lidí se na ně spoléhá při uspokojování svých každodenních potřeb.

Plánování pro týmy

Funkce, které pomáhají týmům spolupracovat, jsou v posledních letech stále oblíbenější. Většina podniků využívá několik aplikací a softwaru, aby jejich zaměstnanci mohli pracovat na dokumentu nebo projektu současně.

Dobře vytvořená aplikace by měla být schopna bezproblémově plánovat týmové schůzky. Výběr aplikace pro nastavení týmových schůzek nebo skupinových setkání vám ušetří spoustu času a nedorozumění.

Snažit se sladit rozvrh více lidí a najít nejlepší čas, který by vyhovoval všem, může být skutečným problémem a velkou ztrátou času. Pokud si však všichni navzájem vidí své rozvrhy a dostupnost, mělo by to být mnohem snazší.

Textové a e-mailové upomínky

Abyste se ujistili, že vámi vybraná aplikace pro rezervaci schůzek skutečně stojí za čas a úsilí, měla by být schopna automaticky zasílat zákazníkům upomínky. Pokud klientům umožníte, aby si vybrali textovou zprávu nebo e-mail, zvýšíte tím účinnost upomínek. To povede k výraznému snížení počtu případů, kdy se můžete setkat s neuskutečněnými schůzkami.

Nedostavení se na schůzku je nejen plýtváním časem, ale ovlivňuje i vaši celkovou produktivitu. Abyste klienty neodradili od používání vaší rezervační aplikace, neměli byste po nich vyžadovat, aby si vytvořili účet s každou informací. I když je to stále považováno za klíčovou možnost, jak zahrnout klienty, kteří si rezervují znovu, a ušetřit jim dost času tím, že nebudou muset znovu zadávat své údaje.

Generování zpráv

Sběr dat se stal klíčovou součástí každého podniku. Množství dat, které aplikace pro rezervaci schůzek shromažďuje, může být pro vaši poradenskou firmu neuvěřitelně cenné. Může zahrnovat řadu informací, jako jsou demografické údaje, míra udržení klientů, neuskutečněné rezervace, zrušení rezervace, změna rezervace a mnoho dalšího.

Tato čísla lze zobrazit na ovládacím panelu rezervační aplikace, ale máte možnost generovat automatické zprávy, což může být skutečná úspora času.

Odesílání těchto automatických zpráv konkrétním zaměstnancům, marketingovým agenturám nebo dokonce účetnímu může pomoci při provádění změn ve vaší firmě. Je to také příležitost odhalit případné nedostatky nebo jiné oblasti, které by bylo vhodné zlepšit.

Výrazné tlačítko rezervovat nyní

Umístění poutavého tlačítka rezervovat na vašich webových stránkách je jedním z nejdůležitějších kroků k tomu, aby klienti mohli používat aplikaci pro rezervaci schůzek.

Tlačítko by mělo být viditelné, aby ho potenciální zákazníci, kteří navštíví web, při prohlížení nepřeskočili.

Jako text tlačítka použijte slova, která lze použít, například „Rezervovat nyní“, a získejte si tak jejich pozornost. Integrace a využití tohoto tlačítka je skvělou strategií pro zapojení uživatelů. Dává jim také jasnou představu o tom, co by měli dělat dál.

Lze je také použít pro další propagační akce nebo nabídky, které může vaše firma nabízet. To může zahrnovat i akční tlačítka v dalších digitálních marketingových materiálech, jako je například firemní e-mailový zpravodaj.

Závěr

Účelem aplikace pro rezervaci schůzek je zjednodušit vaše obchodní potřeby. Umožňuje šetřit čas a peníze tím, že umožňuje klientům plánovat schůzky, provádět změny a rušit schůzky online, jak jim to vyhovuje.

Zajišťuje také uspořádání týmových schůzek nebo plánování denních směn vašich zaměstnanců. Pořízení jednoho z nich splní vaše potřeby a optimálně zjednoduší vaše každodenní plánování.

Měli byste si však uvědomit, že ne každá aplikace pro online rezervace je vyrobena stejně. V závislosti na zvolené aplikaci je k dispozici široký sortiment funkcí a cen. Před konečným nákupem je také důležité provést průzkum. Při provádění průzkumu určete, které vlastnosti budou pro vaši poradenskou firmu neoddiskutovatelné.

Kromě toho se budete chtít vyhnout tomu, abyste si je spletli s aplikacemi pro plánování schůzek. Plánovače schůzek mají některé společné rysy s rezervačními aplikacemi, nicméně obrovský rozdíl spočívá v tom, že aplikace pro plánování schůzek jsou speciálně vytvořeny pro plánování schůzek.

V případě aplikací pro rezervaci schůzek nabízejí různé typy schůzek, které mohou, ale nemusí být součástí služby, ale vždy na konci vyžadují nějaký způsob platby.

Doufám, že po přečtení tohoto článku pochopíte všechny funkce, které byste měli hledat při rozhodování o koupi aplikace pro rezervaci schůzek. Každá poradenská firma nebo služba by měla mít aplikaci pro rezervaci schůzek, aby zvýšila své příjmy, rezervace a obchodní procesy.

Ve společnosti Bookafy nabízíme všechny funkce a výhody uvedené výše v tomto článku. Pokud je to něco, co hledáte, vyzkoušejte si naši bezplatnou zkušební verzi. Osobně vám pomůžeme s nastavením a provedeme vás celou cestou!

Chcete získat náskok v používání e-mailu pro svou advokátní kancelář? Vezměte si naše 3 nejlepší šablony, které vám pomohou začít.

Co by měla vaše poradenská firma hledat v aplikaci pro rezervaci schůzek? | bookafy

Související příspěvky

Obsah

Zahájení rezervace schůzek
s Bookafy zdarma!

Zaregistrujte se ještě dnes a získejte bezplatnou zkušební verzi aplikace Bookafy Pro!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Almost there!

Enter your email below to get the checklist sent straight to your inbox

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder