Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban?

Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban? | bookafy

Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban?

Egy tanácsadó cég működtetése komoly munkát, elkötelezettséget és a lehető legjobb eredmények elérésére való törekvést igényel. A tanácsadói tevékenységben részt vevőkre számítanak, hogy a leghatékonyabb, legpraktikusabb és legmegalapozottabb megoldást kínálják az ügyfél által tapasztalt üzleti akadályokra.

Mint minden más szakembernek, Önnek is fontos, hogy megfeleljen ügyfelei igényeinek, segítsen nekik javítani vállalkozásukat, és elérje céljait, hogy Önhöz forduljon segítségért. De biztosítania kell, hogy az ügyfelek zökkenőmentesen tudjanak időpontot kérni Öntől, hogy igénybe vehessék az Ön által nyújtott szolgáltatásokat. Ha az ügyfélnek még mindig telefonon keresztül kell időpontot kérnie, akkor nem biztosítja megfelelően az ügyfél elégedettségét.

Az online időpontfoglalási alkalmazás integrálása az egyik legfontosabb eszköz, amelyet a tanácsadó cégek használhatnak annak biztosítására, hogy az ügyfelek tisztában legyenek azzal, hogy Ön az ő érdekeiket tartja szem előtt. Ez lehetővé teszi, hogy hatékonyan kezelje a foglalási időpontok ütemezését.

Sajnos a legtöbb tanácsadó cég nem ismeri az időpontfoglaló alkalmazás fontosságát az üzleti életben, amíg nem kezdenek el csökkenni az ügyfélszámukban. Ebben a cikkben áttekintjük, hogy mit kell keresnie egy időpontfoglaló alkalmazásban.

Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban? | bookafy

Mi az az időpontfoglaló alkalmazás?

Az időpontfoglalási alkalmazások olyan eszközök, amelyek lehetővé teszik az ügyfelek számára, hogy egy webes felületen keresztül időpontokat foglaljanak, átütemezzenek és töröljenek. Amikor az ügyfél időpontot kíván foglalni, az Ön weboldalára, közösségi médiaoldalára vagy bármely más helyre megy, ahol a foglalási alkalmazás támogatja, és kiválasztja a rendelkezésre álló dátumot és időpontot.

A backend résznél paramétereket adhat meg arra vonatkozóan, hogy az egyének mikor foglalhatnak le bizonyos szolgáltatásokat, az Ön által megadott nyitvatartási idő, valamint a munkatársai vagy mások által rendelkezésre álló időpontok és dátumok alapján.

Az alkalmazás megakadályozza továbbá, hogy az ügyfelek duplán foglaljanak és túlfoglaljanak, és lehetőséget biztosít arra, hogy blokkolja azokat az időpontokat, amikor bizonyos szolgáltatások már nem érhetők el.

Szeretne előnyt szerezni az e-mail marketing használatában a tanácsadó cégének? Fogja meg a 3 legjobb sablonunkat, hogy elkezdhesse.

Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban? | bookafy

Milyen funkciókat érdemes keresni egy foglalási alkalmazásban?

Amikor időpontfoglaló alkalmazást választ, időt és pénzt is befektet. Nemcsak a megfelelő termék megvásárlása kulcsfontosságú, hanem az is, hogy bizonyos időt vesz igénybe a beállítása és a funkciók használatának megtanulása.

Alapvető fontosságú, hogy a szoftver azt tegye, amire szüksége van, és minden szükséges funkcióval rendelkezzen. Íme egy lista azokról az alapvető funkciókról, amelyek egy hatékony ütemező alkalmazást kötelezővé tehetnek.

Könnyen beállítható

A naptáradat egyszerűen és tisztán kell tudnod átvinni a szoftverbe. Egyes foglalási alkalmazások olyan eszközökkel rendelkeznek, amelyek automatizálják az átviteli folyamatot bizonyos naptárakból, például a Google-ból vagy az Outlookból.

Ha még mindig papíralapú naptárat használ, és kézzel kell beírnia az aktuális ütemtervet a foglalási alkalmazásba, akkor gondoskodnia kell arról, hogy a folyamat könnyen elvégezhető legyen. Győződjön meg róla, hogy a beállítási és migrációs funkciókat is ellenőrizze, hogy megfeleljen az Ön képzettségi szintjének és követelményeinek.

Rugalmasság

A legjobb időpontfoglalási alkalmazások közül néhányan tisztában vannak azzal, hogy a különböző típusú vállalkozásoknak különböző igényeik vannak a szoftverük használata során. Ennélfogva lehetővé teszik, hogy testre szabja, hogyan működjön a foglalási alkalmazás az Ön számára.

Például egy szakember által kínált ápolási szolgáltatásnak más foglalási tapasztalattal kell rendelkeznie, mint egy
költöztető cégtől
amely teherautókat bérel bútorszállításra. Minden az Ön vállalkozásának igényeitől függ, például, hogy meg kell-e tudniuk határozni a találkozó okát?

A legjobb időpontfoglaló alkalmazásoknak lehetővé kell tenniük a szoftver testreszabását és az Ön igényeinek megfelelővé tételét.

Naptár szinkronizálás

Szinte minden időpontfoglaló alkalmazás lehetővé teszi a naptárral való szinkronizálást. Néhányan közülük még ezt is megkövetelik Öntől. Így láthatja majd a cégének ütemezési időpontjait más fontos információkkal együtt, mint például, hogy mikor lesz zárva ünnepnapok és hasonlók miatt.

Az időpontfoglaló alkalmazásnak lehetővé kell tennie ügyfelei számára, hogy valós időben lássák, mikor ér rá. Alapvető fontosságú, hogy képes legyen olyan változtatásokat eszközölni a menetrendben, amelyeket az ügyfelei azonnal láthatnak.

Az időpontfoglaló alkalmazásoknak képesnek kell lenniük arra, hogy észrevegyék az Ön napi rutinjának mintáit. Ez lehetővé teszi, hogy a rendelkezésre állását a nem rendelkezésre állásával szemben mutassa meg.

Ha sikerült feltöltenie a régi naptárát az új rendszerbe, akkor a rendszernek lehetővé kell tennie, hogy menet közben szerkesszen. Ennek tartalmaznia kell új időpontok létrehozását, az importált időpontok szerkesztését, valamint az ügyfelek által lefoglalt időpontok törlését vagy módosítását.

Gotomeeting video conferencing

Felhasználóbarát felület

Sajnos nem mindenki rendelkezik megfelelő tapasztalattal a technológia használatában. Ez különösen igaz az idősebb generáció tagjaira, akik nagyobb valószínűséggel lesznek az Ön ügyfelei. Ezért nagyon fontos, hogy olyan időpontfoglaló alkalmazást válasszon, amely felhasználóbarát.

Ezenkívül az Ön részéről is könnyen navigálhatónak kell lennie, mivel a munkatársai is használni fogják az időpontfoglaló alkalmazást. A frusztrált ügyfelek összességében károsan hatnak az Ön vállalkozására, és ha szörnyű időt töltenek a foglalási alkalmazásban való navigálással és az ügyfélszolgálat hívásával, az a potenciális ügyfelek elvesztéséhez vezet. Ezért elengedhetetlen, hogy a kiválasztott időpontfoglaló alkalmazás érzékeny, intuitív és könnyen használható legyen.

Kezelhetőség

Ha már sikerült beállítania az időpontfoglaló alkalmazást, a választott alkalmazásnak megkönnyítenie kell a beérkező időpontok kezelését. Az ütemezési folyamatot az Ön tanácsadó cégének igényei szerint kell kialakítani. Szüksége van például arra, hogy az ügyfél a találkozó előtt konkrét információkat adjon meg? Az alkalmazásnak képesnek kell lennie az információgyűjtés folyamatának automatizálására.

Emellett automatikus visszaigazolások és emlékeztetők küldésére is lehetőséget kell biztosítani. Ennek lehetővé kell tennie az ügyfelek számára, hogy egy gombnyomással felvegyék a találkozót a naptárrendszerükbe. Egy másik fontos dolog, hogy legyen értesítés, hogy tisztában legyen az Ön vagy az ügyfél által végrehajtott bármilyen változással vagy lemondással.

Értesítési automatizálás

A félreértések elkerülése minden vállalkozásban kulcsfontosságú, ezért elengedhetetlen, hogy egy olyan időpontfoglaló alkalmazással rendelkezzen, amely képes automatikus értesítést küldeni mind az Ön, mind az ügyfél számára. Tartalmaznia kell a találkozó visszaigazolását, az emlékeztetőket, a foglalás módosítását és a lemondást is.

Ezenkívül minden ilyen értesítésnek tartalmaznia kell egy linket is, hogy az ügyfél könnyen tudjon változtatni vagy lemondani a találkozót. Ez biztosítja, hogy ne kelljen foglalkoznia a nem megjelenésekkel, és jobb időbeosztást tesz lehetővé az Ön részéről. Az ügyfél zökkenőmentesen lemondhatja a találkozót, így Ön az időt más munkára is felhasználhatja, ahelyett, hogy csak várakozna és időt pazarolna.

Mobilbarát

Az emberek manapság állandóan úton vannak, és okostelefonjaiknak köszönhetően kapcsolatban maradnak egymással. Ügyfeleinek többsége mobilplatformokról fog hozzáférni a különböző alkalmazásokhoz, ezért az Ön által kiválasztott időpontfoglaló alkalmazásnak meg kell felelnie a mobilbarátság kritériumainak.

Emellett az okostelefonok, táblagépek és laptopok számos képernyőméretével való kompatibilitást is tartalmaznia kell. Arra is ügyelnie kell, hogy az alkalmazást több különböző eszközön is tesztelje, hogy megbizonyosodjon arról, hogy a platform elrendezése reszponzív és könnyen navigálható. Mivel minden évben újabb és jobb mobileszközök jelennek meg, egyre több ember támaszkodik rájuk mindennapi igényeinek kielégítésében.

Ütemezés a csapatok számára

A csapatok együttműködését segítő funkciók az évek során egyre népszerűbbé váltak. A vállalkozások többsége több alkalmazást és szoftvert használ, hogy munkatársai egyszerre dolgozhassanak egy dokumentumon vagy projekten.

Egy jól elkészített alkalmazásnak képesnek kell lennie a csapatmegbeszélések zökkenőmentes ütemezésére. Ha egy alkalmazást választ a csoportos találkozók vagy csoportos megbeszélések beállításához, rengeteg időt és félreértést spórolhat meg.

Ha több ember időbeosztásával kell zsonglőrködni, hogy mindenki számára a legjobb időpontot találjuk meg, az igazi gondot és időpazarlást jelenthet. Bár, ha mindenki látja egymás időbeosztását és elérhetőségét, ez sokkal könnyebben kezelhetővé teszi a feladatot.

Szöveges és e-mail emlékeztetők

Annak érdekében, hogy az Ön által választott időpontfoglaló alkalmazás valóban megérje az időt és a fáradságot, képesnek kell lennie arra, hogy automatikusan küldjön emlékeztetőket ügyfeleinek. Ha lehetővé teszi ügyfelei számára, hogy jelezzék, hogy szöveges üzenetet vagy e-mailt szeretnének-e használni, az növeli az emlékeztetők hatékonyságát. Ez drasztikusan csökkenteni fogja az esetlegesen meg nem jelenések számát.

A meg nem jelenések nem csak teljes időpazarlást jelentenek, hanem kihatással vannak az Ön általános termelékenységére is. Annak érdekében, hogy elkerülje, hogy az ügyfeleket elriassza a foglalási alkalmazás használatától, nem szabad megkövetelni tőlük, hogy minden egyes információval együtt fiókot hozzanak létre. Bár még mindig fontos lehetőségnek tartják, hogy az újra foglaló ügyfeleket is bevonják, és elég időt takarítanak meg azzal, hogy nem kell újra megadniuk az adataikat.

Jelentések generálása

Az adatgyűjtés kulcsfontosságú elemmé vált minden vállalkozás számára. Az időpontfoglaló alkalmazás által gyűjtött adatok mennyisége hihetetlenül értékes lehet a tanácsadó cég számára. Ez számos információt tartalmazhat, például demográfiai adatokat, megtartási arányokat, meg nem jelenéseket, lemondásokat, átfoglalásokat és még sok mást.

Ezek a számok a foglalási alkalmazás műszerfalán láthatók, de lehetőség van automatikus jelentések létrehozására is, ami valódi időmegtakarítást jelenthet.

Ezen automatizált jelentések elküldése bizonyos munkatársaknak, marketingügynökségeknek vagy akár a könyvelőjének is segíthet abban, hogy változtatásokat hajtson végre vállalkozásában. Lehetőséget ad arra is, hogy felfedezzenek minden gyengeséget vagy egyéb olyan területet, ahol javítani lehetne.

Észrevehető könyv most gomb

Az, hogy képes legyen elhelyezni egy figyelemfelkeltő foglaljon most gombot a weboldalán, az egyik legfontosabb lépés ahhoz, hogy az ügyfelek használhassák az időpontfoglaló alkalmazást.

A gombnak feltűnőnek kell lennie, hogy az oldalra látogató potenciális vásárlók ne ugorják át böngészés közben.

Használjon a gomb szövegeként olyan cselekvésre alkalmas szavakat, mint például a „Foglaljon most”, hogy felkeltse a figyelmüket. Ennek a gombnak az integrálása és használata nagyszerű stratégia a felhasználók bevonására. Egyértelmű támpontot ad nekik arra vonatkozóan is, hogy mit kell tenniük legközelebb.

Ezeket további promóciókhoz vagy ajánlatokhoz is fel lehet használni, amelyeket vállalkozása esetleg kínál. Ez magában foglalhatja az egyéb digitális marketinganyagokban, például a vállalati e-mail hírlevélben található akciógombokat is.

Következtetés

Az időpontfoglaló alkalmazás célja, hogy leegyszerűsítse üzleti igényeit. Lehetővé teszi, hogy időt és pénzt takarítson meg azáltal, hogy ügyfeleinek lehetővé teszi az időpontok online ütemezését, módosítását és lemondását.

Biztosítja a csapatmegbeszélések megszervezését vagy a napi műszakok beosztását is. Az egyik beszerzése megfelel az Ön igényeinek, és optimális mértékben leegyszerűsíti a napi ütemezést.

Azonban tisztában kell lennie azzal, hogy nem minden online foglalási alkalmazás készül egyformán. A funkciók és az árak széles választéka áll rendelkezésre, attól függően, hogy milyen alkalmazás mellett dönt. Az is döntő fontosságú, hogy a végső vásárlások előtt végezze el a kutatást. A kutatás során határozza meg, hogy a tanácsadó cég számára mely funkciók nem lesznek tárgyalhatatlanok.

Továbbá, el kell kerülnie annak lehetőségét, hogy összekeverje őket a találkozókat szervező alkalmazásokkal. A találkozó-ütemező programok némi hasonlóságot mutatnak a foglalási alkalmazásokkal, azonban az óriási különbség az, hogy a találkozókat szervező alkalmazások kifejezetten találkozók szervezésére készültek.

Az időpontfoglaló alkalmazások esetében különböző időpontfoglalás-típusokat kínálnak, amelyeket a szolgáltatás tartalmazhat vagy nem, de a végén mindig szükség van valamilyen fizetési módra.

Miután elolvasta ezt a cikket, remélem, megértette az összes olyan funkciót, amelyet meg kell keresnie, amikor egy időpontfoglalási alkalmazással kapcsolatos vásárlási döntést hoz. Minden tanácsadó cégnek vagy szolgáltatásnak rendelkeznie kell egy időpontfoglaló alkalmazással annak érdekében, hogy növelje bevételeit, foglalásait és üzleti folyamatát.

Itt a Bookafy-nál a fenti cikkben említett összes funkciót és előnyt kínáljuk. Ha ez olyasmi, amit keres, akkor kérjük, próbálja ki ingyenes próbaverziónkat. Személyesen segítünk Önnek a beállításban és végigkísérjük az egész folyamatot!

Szeretne előnyt szerezni az e-mail használatában az ügyvédi irodája számára? Fogja meg a 3 legjobb sablonunkat, hogy elkezdhesse.

Mit kell keresnie a tanácsadó cégének egy időpontfoglaló alkalmazásban? | bookafy

Kapcsolódó hozzászólások

Tartalomjegyzék

Kezdje el foglalni a találkozókat
a Bookafy-val ingyen!

Regisztráljon még ma a Bookafy Pro ingyenes próbaverziójára!

Bookafy currently serves businesses and organizations around the world including software companies, universities, finance companies, government organizations, non-profits, coaches, consultants, sales people, counselors, churches, wellness, photographers, tax, and many more.

Start your FREE 7 day trial!

Almost there!

Enter your email below to get the checklist sent straight to your inbox

Bookafy


"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder

Bookafy



"See why +25,000 organizations in 180 countries around the world trust Bookafy for their online appointment booking app!

Feature rich, beautiful and simple. Try it free for 7 days"

Casey Sullivan

Founder